Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
china-luoyang-drakenpoort-longmen-kung-fu-shaolin-training-www.jouwchinareis.nl
china-luoyang-drakenpoort-longmen-kung-fu-shaolin-www.jouwchinareis.nlchina-luoyang-drakenpoort-longmen-kung-fu-bai-garden-www.jouwchinareis.nlchina-luoyang-drakenpoort-longmen-kung-fu-demonstratie-www.jouwchinareis.nlchina-luoyang-drakenpoort-longmen-kung-fu-drakenpoortgrotten-www.jouwchinareis.nlchina-luoyang-drakenpoort-longmen-kung-fu-grotten-www.jouwchinareis.nlchina-luoyang-drakenpoort-longmen-kung-fu-thee-www.jouwchinareis.nlchina-luoyang-drakenpoort-longmen-kung-fu-excursie-www.jouwchinareis.nl

Luoyang en Shaolin Kung Fu

Voeg bouwsteen toe

Chinees Zen boeddhisme en Shaolin Kung Fu

Shaolin training

Tijdens deze bouwsteen maak je kennis met de bakermat van de wereldberoemde vechtkunst Shaolin Kung Fu. Je verblijft in de Shaolin Kung Fu Academy, aan de voet van Songshan; de bergen ten Westen van Zhengzhou. Hier geven monniken, allen grootmeesters in het beoefenen van Kung Fu, jaarlijks les aan duizenden Chinese jongeren.

Verbaas je over de kracht, souplesse en snelheid waar de leerlingen van het klooster over beschikken tijdens de Kung Fu demonstratie. Best kans dat je bij het zien van de immense trainingsvelden, waar vele Chinese jongeren gedisciplineerd trainen, je zelf geïnspireerd raakt om je in deze vechtkunst te verdiepen. Je kunt optioneel ook zelf tijdens je verblijf een (privé)les volgen in verschillende stijlen van Kung Fu.

Drakenpoortgrotten in Luoyang

In Luoyang vind je vergaande historie (Tang dynastie), de stad staat ook wel bekend als de geboorteplaats van het Chinees boeddhisme. Tijdens deze bouwsteen kun je ook een bezoek brengen aan de de indrukwekkende Drakenpoortgrotten van Luoyang, gelegen aan de Yi rivier. Deze eeuwenoude grotten bevatten ruim 1300 grotten met meer dan 1600 uitgehouwen boeddhistische beelden met ieder hun eigen verhaal.

Vervoer
 • Privéchauffeur van Zhengzhou treinstation naar de Shaolin klooster
 • Privéchauffeur naar luchthaven of treinstation in Luoyang
Verblijf
 • Basic kamer in of nabij de Shaolin Kung Fu Klooster
Excursies
 • Dagezxcursie Shaolin klooster, pagoda bos en  wandeltocht naar Damo grot met privégids inclusief diner & entreegeld
 • Dagexcursie naar Drakenpoortgrotten en Tempel van het Witte Paard met privéchauffeur
 • Optioneel in de ochtend (privé)les in Kung Fu (keuze uit verschillende stijlen).
Maaltijden
 • Ontbijt is dagelijks inbegrepen
 • Tijdens je verblijf is 1x diner inclusief
Vervoer tussen bouwstenen: Om bij de Shaolin Kung Fu klooster te komen reis je per highspeed trein of binnenlandse vlucht naar Zhengzhou. Afhankelijk van hoe je jouw China reis indeelt komen hiervoor reiskosten bij. Deze worden in de offerte opgenomen.

Duur

3 dagen, 2 nachten

Dag 1: Transfer van het treinstation Zhengzhou naar Songshan Shaolin klooster.

Dag 2: Optioneel in de ochtend (privé)les in Kung Fu (keuze uit verschillende stijlen) of wandeling naar Damo grot. In de middag rondleiding Shaolin Klooster en Pagoda bos onder begeleiding van een gids.

Dag 3: Bezoek per privéchauffeur aan Drakenpoortgrotten en Tempel van het Witte Paard in Luoyang. Naderhand transfer naar treinstation van Luoyang.

Optioneel kun je je verblijf in de provincie Henan verlengen met een bezoek aan de historische hoofdstad Kaifeng.

Prijs

€ 359,- per persoon, vanaf 2 personen

Optioneel kun je je verblijf in de Shaolin klooster verlengen. In de school kun je Kung Fu (privé)lessen volgen. Er zijn verschillende stijlen beschikbaar; Shaolin Kung Fu, Tai Chi, Qigong, meditatie etc.

 

Dag 1: aankomst Zhengzhou & transfer naar Dengfeng

Het klooster ligt ongeveer 80 kilometer ten westen van Zhengzhou, aan de voet van de Song berg. Bij aankomst in Zhengzhou word je door een chauffeur opgehaald en in ongeveer twee uur naar het hotel van het het klooster nabij Dengfeng gebracht.

Let op: houd er rekening mee dat het verblijf in het hotel van het Shaolin klooster gericht is op de authentieke ervaring van Kung Fu. De kamers zijn zeer eenvoudig ingericht met Chinese indeling waar je mogelijk een badkamerwand van glas hebt (tip: zet de douche even aan om de wand te laten beslaan).


Dag 2: rondleiding Shaolin Klooster en optioneel Kung Fu les

 Damo grot en china-luoyang-drakenpoort-longmen-kung-fu-shaolin-www.jouwchinareis.nlShaolin Kungfu

Vandaag heb je een gids tot je beschikking. Optioneel maak je met de gids een wandeling naar de Damo grot; deze Bodhidharma-grot ligt aan de top van de van Wuru Peak, ten noordwesten van het klooster. Het is de plaats waar Bodhidharma, de patriarch van het Chan boeddhisme (in het westen vooral bekend als het Zen boeddhisme), negen jaar lang in meditatie tegen de muur stond. Je kunt de grot bezoeken met een wandeling van in totaal twee uur. Houd rekening met een flinke klim naar boven, met steile traptreden die je tot aan de grot brengen. Een andere keuze is om in de ochtend een les te volgen in de verschillende stijlen die het Shaolin klooster te bieden heeft. Dit besluit en betaal je ter plekke. Je kunt ter plekke met je gids overleggen of je beiden wenst te doen. Al geeft beide opties op één dag waarschijnlijk de volgende dagen flink wat spierpijn. Na de lunch ga je op verkenning in het Shaolin Klooster, de bakermat van de Shaolin Kungfu.

Het klooster werd gesticht in het jaar 495 door de keizer van de Noordelijke Wei-dynastie. Kungfu wordt ook wel Shaolin-boksen genoemd. Deze vechtkunst is door boeddhistische monniken ontwikkeld om het klooster te beschermen tegen dieven. De bewegingen van Shaolin-boksen zijn gebaseerd op de bewegingen van dieren. De legende vertelt dat één van de laatst overgebleven monniken, nadat het klooster weer was aangevallen, de omliggende bergen introk. Hier trotseerde hij zijn natuurlijke vijanden als de beer, slang en tijger maar ook observeerde hij de overlevingstechnieken van de aap, de kraanvogel en de sprinkhaan. Met een gevoel van onoverwinnelijkheid keerde hij terug naar het klooster en begon aan de wederopbouw. Al snel werden zijn aangeleerde verdedigingstechnieken in de omgeving opgemerkt en begon hij met het doorgeven van zijn kennis aan zijn volgelingen.

Vroeger diende de vechtkunst uitsluitend ter zelfverdediging. Naast verdediging dient de vechtkunst ook om discipline en zelfbeheersing te ontwikkelen. Snelle bewegingen, sprongen en vooral opperste concentratie horen hierbij.

Kungfu demonstratiechina-luoyang-drakenpoort-longmen-kung-fu-demonstratie-www.jouwchinareis.nl

Tijdens je bezoek aan het klooster woon je een indrukwekkende Kungfu demonstratie bij, waar je ook de kans krijgt om een ‘’simpele’’ beweging aangeleerd te krijgen. Wellicht word je zelf overgehaald om deze prachtige vechtkunst in Nederland te gaan beoefenen. Shaolin-boksen leer je echter niet zomaar; er is jaren training voor nodig om enige behendigheid te krijgen. Vandaag sluit je samen met je gids dag af met een heerlijk vegetarisch diner.

 


Dag 3: Luoyang + volgende China bestemming

china-luoyang-drakenpoort-longmen-kung-fu-drakenpoortgrotten-www.jouwchinareis.nlVandaag ga je met een privéchauffeur naar de indrukwekkende Drakenpoortgrotten (Longmen Caves) en de Tempel van het Witte Paard in Luoyang. De rit van de academy in Dengfeng naar Luoyang duurt zo’n anderhalf uur. Optioneel kunnen we vandaag een gids voor je bijboeken.

De grotten, gelegen aan de Longmen berg, behoren sinds 2000 tot de UNESCO Werelderfgoedlijst. Al in de Noordelijke Wei dynastie (386-581) gaven keizers de eerste opdracht tot het uithakken van de gigantische boeddhistische beelden. Er zijn hier ruim 1300 grotten met 750 nissen, 39 kleine pagoden en bijna 1600 uitgehouwen boeddhistische beelden. Laat je meevoeren door de verhalen van je gids naar de tijd dat het boeddhisme in China opbloeide en haar hoogtepunt bereikte in de Tang dynastie (618-907). Achter elk Boeddhabeeld, van twee centimeter klein tot zeventien meter groot, schuilt een prachtig verhaal.

china-luoyang-drakenpoort-longmen-kung-fu-excursie-www.jouwchinareis.nl

Na de Drakenpoortgrotten bezoek je de tegenover de grotten gelegen Xiangshan tempel. Via een brug over de Yi rivier wandel je naar de overkant. Hier wordt er een korte steile klim naar de tempel van je verlangd, met als beloning een spectaculair uitzicht op de Drakenpoortgrotten. De Xiangshan tempel is in zijn geheel in 2002 gerenoveerd en uitgebreid. Dit zie je vooral terug in de heldere kleuren van de verf en de als nieuw uitziende boeddhistische beelden. Toch stond hier al veel eerder een tempel, welke behoort tot één van de tien eerste  tempels die in Luoyang waren gevestigd.

Nadien kun je verder lopen naar naar de dichtbij gelegen Bai Garden, de begraafplaats van de beroemde Chinese dichter Bai Juyi (Tang dynastie). Wanneer je aankomt op het door bomen omringde terras met uitzicht op de rivier, krijg je een gevoel van rust over je heen.
Geniet van Chinese muziekklanken en laat alle prachtige verhalen van je gids tot je inwerken tijdens een heerlijk kopje thee, gemaakt van water afkomstig uit de omliggende bergen.

Tempel van het Witte Paard

Een andere belangrijke bezienswaardigheid nabij Luoyang is de Tempel van het Witte Paard. Deze boeddhistische tempel wordt omschreven als de geboorteplek van het boeddhisme in China. Volgens een legende ontleent de Tempel van het Witte Paard zijn naam aan het witte paard waarmee monniken voor het eerst boeddhistische soetra’s vanuit India naar Luoyang brachten.

Aan het einde van de middag word je naar je het treinstation of de luchthaven van Luoyang gebracht.


Verleng je verblijf

Optioneel kun je je verblijf in de provincie Henan verlengen met een bezoek aan de historische hoofdstad Kaifeng. Lees meer over deze verlenging bij “Hotels en Excursies”.


Je eigen plan trekken in Luoyang…

Je kunt bij ons altijd aangeven dat je een nacht langer in Luoyang wenst te blijven. Hieronder hebben we wat tips voor je opgesteld.

 • Museum of Luoyang Eastern Zhou Royal Horse and Chariot Pits

Maak een wandeling door het centrum van Luoyang en vergeet dan zeker niet om het Wangcheng park te bezoeken. Hier vind je het Museum of Luoyang Eastern Zhou Royal Horse and Chariot Pits. Dit museum beschikt over een in originele staat verkerende graftombe. De graven zijn recentelijk ontdekt en pas in 2002 en 2003 uitgegraven. Het museum geeft je een bijzonder inzicht waarom toentertijd keizers werden begraven omringd door een leger van levensechte beelden en (soms levende) paarden.

Avondtip: ’s Avonds is het een aanrader om het oude ommuurde stadcentrum van Luoyang te bezoeken. Op de lokale avondmarkt kun je proeven van allerlei lokale lekkernijen. Avonturiers kunnen hun tanden zetten in (vaak nog levende) insecten.

 • Luoyang Shaolin Kung Fu klooster

  Je verblijft in het hotle van Shaolin Kung Fu klooster, aan de voet van Songshan; de bergen ten Westen van Zhengzhou. Houd er rekening mee dat het verblijf in de accommodatie van het Shaolin klooster gericht is op de authentieke ervaring van Kung Fu. De kamers zijn zeer eenvoudig ingericht met Chinese indeling waar je mogelijk een badkamerwand van glas hebt (tip: zet de douche even aan om de wand te laten beslaan).

  Prijs: € 359,00
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: privévervoer bij aankomst & vertrek, maaltijden in de academy; 2x ontbijt, 1x lunch, 1x diner, entree Shaolin (€ 14 p.p.) en 1 dagexcursie met privévervoer

  Prijs per persoon, (op basis van 2 personen)

  Kamer in de Shaolin Tempel


   
 • Extra nacht in Luoyang

  Prijs is afhankelijk van gekozen extra overnachting


 • Verlenging Kaifeng

  Dragon Pavilion TempelVerleng je verblijf in de provincie Henan met twee nachten in de oude Chinese hoofdstad Kaifeng.

  Kaifeng was ooit de grootste stad ter wereld en heeft een zeer rijke geschiedenis. Vele prachtige gebouwen getuigen nog van de glorieperiode van deze historische hoofdstad. Door verschillende overstromingen en oorlogen, verloor Kaifeng de machtspositie binnen China. Hierdoor voelt Kaifeng nu aan als een gezellige provinciestad. Doordat er bijna geen westerlingen komen, zul je als reiziger zelf ook veel bekijks trekken.

  Bezoek de oude stad, het Draken Paviljoen, het Hooggerechtshof, de IJzeren Pagode en verschillende andere bezienswaardigheden. ‘s Avonds kun je een bezoek brengen aan de tot in de wijde omgeving bekende avondmarkt in Kaifeng. De lokale bevolking verzamelt elke avond rondom de mooi verlichtte drumtoren om samen te smullen van de lekkerste en vreemdste lekkernijen.

  Je verblijft in een goed driesterrenhotel net buiten de originele stadsmuren en vlakbij één van de oorspronkelijke stadspoorten. Dit hotel met westerse standaarden bevindt zich recht tegenover een kleinere lokale avondmarkt. Van hieruit verken je makkelijk de oude stad en alle bezienswaardigheden. Ontbijt is inbegrepen.

  Dag 1: vervoer naar hotel in Kaifeng (na het bezoek aan de Drakenpoortgrotten en White Horse tempel)

  Dag 2: Vrije besteding in Kaifeng

  Dag 3: vervoer naar treinstation in Kaifeng

  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Prijs: € 140,00
  Inclusief: privévervoer, twee overnachtingen en ontbijt

  Optioneel: Engelssprekend privégids op dag 2 á € 52 per persoon.

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen


Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Luoyang en Shaolin Kung Fu”