Meteen naar de inhoud

10 handige reis-apps voor reizen naar china

China apps die je nodig hebt!

Smartphones en apps zijn niet alleen in Nederland belangrijk, maar ook daarbuiten. Je smartphone kan dienen als kaart, reisgids, tolk, dagboek, camera, fotobewerker, rekenmachine en natuurlijk als telefoon. We krijgen vaak de vraag welke reis apps we gebruiken op onze reizen naar China. Dit zijn enkele van onze favoriete reis-apps die een must-have zijn in China.

China’s top tien van reis-apps

VPN-software

Door de internetcensuur in China zijn niet alle websites beschikbaar. Google, Facebook, en, meer recent, Whatsapp zijn daar enkele van. Als je toch je familie en vrienden op de hoogte wilt houden van je reizen en beelden, kun je een VPN-programma gebruiken om de internetcensuur te omzeilen. Er zijn andere VPN-programma’s beschikbaar, waaronder Betternet, dat gratis beschikbaar is.

Vergeet niet dat China steeds vaker VPN-apps blokkeert, dus het kan zijn dat de app van jouw voorkeur niet overal werkt. Daarom raden we aan om meerdere VPN-programma’s te downloaden om je kansen te vergroten om er een te vinden die werkt.

Stappen in de poolgebieden

Dit is onze favoriete reis app van allemaal! Het is goed om terug te kunnen kijken op je reizen en precies te zien waar je bent geweest. Polarsteps houdt je stappen bij met behulp van GPS, en je kunt je reisverhalen en foto’s toevoegen om het plaatje compleet te maken. Het is ook handig om in contact te blijven met familie en vrienden thuis!

WeChat is een berichten-app waarmee je kunt communiceren

Dit is China’s versie van WhatsApp, maar met veel meer functies. Omdat je met deze app kunt betalen, gebruiken Chinezen hem op dezelfde manier als Facebook, Skype, Uber en Paypal. Het is uiterst nuttig om te communiceren met lokale connecties tijdens je vakantie in China, zoals we hebben ontdekt.

Lees ook:  Yangshuo

XE Currency is een dienst voor het wisselen van valuta.

U kent het wel: jetlag, een wirwar van sensaties; uw verstandelijke rekenkunde laat u af en toe in de steek. XE Currency is een eenvoudige en ongecompliceerde valutacalculator en -omzetter. De app kan ook offline worden gebruikt, en maakt gebruik van de laatst opgeslagen wisselkoers.

App voor vertaling

Een van de beste vertaalprogramma’s is Google Translate, maar het werkt niet in China zonder een VPN-verbinding. Babelshot of Vocre zijn twee goede alternatieven, waarmee je woorden kunt vertalen door er met je camera op te richten. In China, waar de meeste borden, straatnamen en menu’s in het Mandarijn zijn en de mensen meestal geen Engels verstaan, is dit echt nuttig. Met behulp van een vertaalsoftware (en een point-it boekje) zijn we toch in staat om met de inboorlingen te communiceren. Gegarandeerde hilariteit!

App om te helpen met jetlag

Omdat China een paar tijdzones voor ligt op ons, is een jetlag een reƫle mogelijkheid. Natuurlijk wil je de eerste dagen van je reis zo min mogelijk vermoeid zijn. Jetlag-apps zoals Jet Lag Rooster of TimeTraveler kunnen je helpen om je snel aan het nieuwe ritme aan te passen en de kans op jetlag-symptomen te verkleinen. Zelfs voordat u op reis gaat, kunt u al beginnen uw slaappatronen aan te passen.

Tripadvisor is een website die mensen helpt plaatsen te vinden

Er gaat niets boven slenteren door de straten op zoek naar dat ene speciale restaurant waar je mag dineren als een koning of twee. Als je in de grote steden geen tijd hebt of door de bomen het bos niet meer ziet, kan Tripadvisor je helpen de beste restaurants te vinden. Natuurlijk hebben wij de leukste hotels en activiteiten al voor u uitgezocht!

Lees ook:  De natuur is adembenemend.

Het verschil verdelen

Wilt u op reis met familie of vrienden maar geen potje delen? Met deze software kunt u uw uitgaven bijhouden en aan het eind van uw vakantie gelijk verdelen.

App voor Douane

Stel, u vindt tijdens uw reis door China een mooi aandenken, maar u weet niet zeker of het in Nederland wordt toegelaten. Je wilt niet dat het je wordt afgepakt op het vliegveld, en je wilt er ook geen straf voor krijgen. Via de Douane-app kun je zien of een goed zonder problemen in Nederland mag worden ingevoerd.

Maps.me is een website waarmee je de wereld kunt verkennen

In de metropolen van China is het eenvoudig om te verdwalen. Dit zal niet gebeuren omdat je offline navigatie hebt met deze app. Google Maps is ook een geweldig navigatieprogramma, maar je hebt in China een VPN nodig om het te gebruiken.

Ben je enthousiast om deze handige reis-apps te gebruiken tijdens je reis naar China? Bekijk dan onze bouwstenen om je te helpen je ideale China vakantie te plannen. Natuurlijk staan onze China reisexperts klaar om je vragen te beantwoorden en je insider informatie te geven!