Meteen naar de inhoud

Tai Long Wan in Hong Kong.

Vakantie Tai Long Wan in Hong Kong

Trek naar Tai Long Wan, het meest mooie strand van Hong Kong. Er zijn verschillende eilanden in Hong Kong met stranden waar u kunt uitrusten. Toch zijn veel van deze stranden niet erg mooi of overspoeld met toeristen van het Chinese vasteland.

Wilt u echt het mooiste strand van Hong Kong zien? Dan moet u er klaar voor zijn. De mooiste stranden zijn alleen te voet bereikbaar. Dit is niet altijd perfect in het typisch vochtige klimaat van Hongkong, maar het is het zeker waard!

Hanne, een reisspecialiste, ging naar Tai Long Wan op aanraden van de plaatselijke bevolking. Zij werd beloond met bijna verlaten stranden, een heerlijke keuken, een verfrissende duik, en een aangename boottocht na een korte klim in de juli-hitte.

Tai Long Wan (Tai Long Wan)

Tai Long Wan, in de New Territories, wordt vaak beschouwd als het mooiste strand van Hongkong. We kunnen niet echt spreken over één strand, want Tai Long Wan bestaat uit vier stranden die met elkaar verbonden zijn door een loopbrug.

1e Strand: Sai Wan

Het eerste strand dat u tegenkomt op de Tai Long Wan wandeling is Sai Wan. U kunt ontspannen op het strand terwijl u nipt van een heerlijk drankje of eten op deze locatie. U kunt ook gaan zwemmen in het warme water of een surfplank huren voor wat actiever vermaak. Dit strand is het populairst vanwege de goede faciliteiten en de korte loopafstand.

Tip: Vanuit Sai Wan kunt u ook landinwaarts reizen naar de watervallen van Sheung Luk. Een natuurlijk zwembad en enkele prachtige watervallen vindt u op 20 minuten van het strand.

Lees ook:  Jiuzhaigou national park china

2e Strand: Ham Tin

Ham Tin is het bekendste strand, en de mensen beschouwen het als het mooiste. Het duurt ongeveer 40 minuten om van Sai Wan naar Ham Tin te lopen. In het plaatselijke restaurant kunt u ook een koud biertje drinken.

Ben je een grote fan van Sai Wan of Ham Tim? Dan kunt u een tent en kampeerspullen huren om te overnachten.

3e strand: Tai Wan

Heb je nog niet genoeg van het wandelen en wil je nog meer mooie stranden zien? Loop dan nog ongeveer 15 minuten door tot u Tai Wan bereikt. Dit strand is minder toeristisch omdat er geen eet- en drinkgelegenheden zijn.

Tung Wan Beach is het vierde strand op de lijst.

Tung Wan, op 40 minuten lopen van Tai Wan, is het rustigste strand. Na een lange wandeling kunt u ontspannen en de stilte waarderen. Houdt u er rekening mee dat er ook hier geen eet- en drinkgelegenheden zijn.

Hoe kom je op het mooiste standje van Hong Kong?

Zoals u wellicht weet, is de enige manier om naar Tai Long Wan te gaan, eerst een stukje lopen. Dit kan zwaar zijn op een hete dag, maar u wordt beloond met spectaculaire uitzichten en stranden.

De wandeling naar de vier stranden van Tai Long Wan begint bij het Sai Wan Paviljoen. Als u het (enige) wandelpad volgt, komt u na ongeveer 40 minuten aan bij het eerste strand.

Om bij het Sai Wan Paviljoen te komen, moet u eerst naar de New Territories nederzetting Sai Kung reizen. Er is geen metrostation in Sai Kung. Als u liever gebruik maakt van het openbaar vervoer, ga dan naar het dichtstbijzijnde metrostation (Diamond Hill of Choi Hung) en neem van daar een bus naar Sai Kung.

Lees ook:  Temperatuur Beijing: Beste tijd om Peking te bezoeken

Er rijden minibusjes van Sai Kung naar de startplaats van de wandeling, maar die zijn moeilijk te vinden. Daarom raden we u aan om vanaf hier een taxi te nemen. Het Sai Wan Paviljoen is een goed startpunt voor de wandeling.

Tip: Als het weer het toelaat, kunt u vanaf de stranden van Sai Wan of Ham Tin per (speed)boot terugkeren naar de pier van Sai Kung. Het was een aangename ervaring! Vanaf de pier van Sai Kung kunt u de bus terug nemen naar verschillende plaatsen in Hong Kong.

Wilt u naar het mooiste strand van Hong Kong?

Plant u een reis naar het mooiste strand van Hong Kong als onderdeel van uw aanstaande vakantie in China? Met onze bouwsteen Hongkong kunt u een paar dagen in deze prachtige stad doorbrengen en toch nog tijd overhouden om Tai Long Wan te verkennen. Wij laten u zien hoe het in uw reis past als u een gratis reisvoorstel aanvraagt.