Meteen naar de inhoud

Zhangjiajie, thuisbasis van China’s Avatar verschijnselen

China Avatar Berg

De naam Zhangjiajie is voor ons westerlingen soms moeilijk uit te spreken. Zhangjiajie, het prachtige natuurverschijnsel dat de inspiratiebron vormde voor de tekenfilm Avatar, ligt in de provincie Hunan in Zuid-China. Het ligt ongeveer 270 kilometer van Changsha, de provinciehoofdstad. Zhangjiajie is een van de meest sprookjesachtige plaatsen in China, dankzij de vingervormige bergen. De “vingers” lijken te zweven, vooral wanneer lage wolken de voet van de pieken omringen, zoals de bergen in de film Avatar.

Wat maakt Zhangjiajie zo uniek?

De Zhangjiajie Scenic Region is een uitgestrekte en diverse plaats met prachtige natuurlijke landschappen. Het Nationale Bospark, bijvoorbeeld, is een 480.000 vierkante meter groot park dat verschillende andere parken omvat. Als gevolg hiervan kan het gebied niet in één dag worden gezien, en we raden aan om ten minste twee volle dagen te blijven om de diversiteit ten volle te waarderen. Het is een goed idee om een gids mee op pad te nemen zodat u samen kunt beslissen welke parken u gaat bezoeken. Natuurlijk krijgt u de kans om ’s werelds grootste glazen brug te zien.

Wat is de beste manier om in Zhangjiajie te komen?

Zhangjiajie is relatief gemakkelijk te bereiken; je kunt rechtstreeks naar Zhangjiajie reizen per (nacht)trein of binnenlands vliegtuig vanuit Beijing, Chengdu, Shanghai, Kunming, en Guangzhou. Maar er zijn verschillende minder bekende routes, zoals een nachttrein van Zhengzhou naar Changsha, waar je eerst het Shaolin Kung Fu klooster kunt zien, of een hogesnelheidstrein van Guilin naar Changsha (het begin- en eindpunt voor Yangshuo en Ping’an). Van hieruit kunt u een privé-transfer of een snelbus naar Zhangjiajie nemen.

Lees ook:  Tijd Guangzhou: Tijdzone en verschillen

Bent u een vakantie naar China aan het plannen waar Zhangjiajie deel van uitmaakt?

Er zijn verschillende mogelijkheden om Zhangjiajie in je reisplan op te nemen. Ben je geïnteresseerd in meer informatie over de Avatar ervaring in Zhangjiajie? Stuur dan een e-mail.