Meteen naar de inhoud

Huizhou, prachtige dorpen vlakbij de Huangshan berg

Chinese Dorp Huizhou

Neem een snelbus van Hangzhou (bekend om zijn West Lake) naar Tunxi, ook bekend als Huangshan City. Tunxi is de Chinese stad die dient als toegangspoort tot de Gele Bergen. Weinig mensen beseffen dat je van hieruit ook enkele charmante Huizhou-dorpjes kunt bezoeken.

Je kunt ook de bus of de (nacht)trein nemen van Shanghai naar Tunxi. In dit geval is de hogesnelheidsdagtrein het beste alternatief. De reis per supersnelheidstrein duurt ruwweg 4,5 uur. Reizen met de snelbus in China heeft zijn eigen aantrekkingskracht en is voordeliger voor mensen met een beperkt budget.

Huizhou dorp bezoeken

Naast de Gele Bergen liggen in deze regio de witte Huizhou-dorpen, met traditionele boeren- en koopmanswoningen uit de Ming- (1368-1644) en Qing-dynastie (1644).

De Huizhou gemeenschappen zijn ontworpen volgens de Feng Shui principes. Water, hout, vuur, aarde en metaal zijn de vijf elementen die hier in aanmerking worden genomen. Dit brengt vreugde en komt ook het ecosysteem ten goede en zorgt voor een goede opbrengst.

Tijdens de bouw van de Huizhou-nederzettingen werd vaak een plaats gezocht aan de voet van de bergen, omgeven door water. De toegangspoorten waren naar het zuiden gericht, om het zicht op schoorstenen en verkeerswegen te vermijden, omdat men dacht dat die ongeluk zouden brengen.

Architectuur door Hui

De woningen in de verschillende nederzettingen zijn gebouwd in de Hui bouwstijl. Witte muren en zwart-grijze dakpannen. Afhankelijk van de status van de eigenaars hebben veel woningen een of meer binnenplaatsen met prachtige houten en stenen versieringen.

Uw gids zal u kunnen uitleggen waarom zij zo vastbesloten waren om hier te komen. Prachtig versierde stenen poorten zijn ook een kenmerk van deze dorpen.

Lees ook:  Top 5 attracties in Kaifeng

Er zijn nog andere praktische redenen voor deze bouwwijze. De huizen werden beschermd tegen rovers door de ramen hoog te plaatsen. De zijmuren werden hoger opgetrokken dan het grootste deel van het dak om het huis tegen brand te beschermen. Het dak werd op deze manier beschermd omdat vuur zich altijd verspreidt naar het hoogste punt.

De twee beroemdste nederzettingen, Xidi en Hongcun, die beide op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staan, liggen ten westen van de Tunxi. De minder toeristische gemeenschappen liggen ten noorden en oosten van de Tunxi.

Het is aan te bevelen een gids te huren voor deze tour. Dit is vooral belangrijk voor de dorpen van Huizhou, omdat de anekdotes van de gids de dorpen tot leven brengen. Het hebben van een gids is echt voordelig als u geen Chinees spreekt. Zo kunt u een gesprekje aanknopen met de plaatselijke bevolking.

Er zijn minder toeristen. Chengkan Chengkan Chengkan Chen

Het eerste dorp dat Mischa bezocht was Chengkan, een van de minder toeristische gemeenschappen. De gids vertelde boeiende anekdotes over de huizen en de mensen die erin woonden. De stilte van het gebied, evenals de verlegen inwoners, maakten deze tocht heel boeiend.

Huizhou dorp Xidi staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Xidi, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat, is minder aangenaam omdat het er vrij druk kan zijn met Chinese toeristen. Als gevolg van de vele schoolreisjes die hier plaatsvinden, zult u overal in het gehucht kunstenaars in de dop zien. Het is jammer dat de historische woningen nu souvenirwinkels zijn. Maar als u de hoofdstraat verlaat, zult u in Xidi ongetwijfeld prachtige kleine straatjes tegenkomen.

Lees ook:  Zhangjiajie's betoverde bergen

Er is een pension in Xidi waar u kunt overnachten. Het is uitstekend om hier te overnachten als u een volle dag heeft gehad van het bezoeken van verschillende gemeenschappen.

Tip: Het is veel interessanter om de minder toeristische stadjes te zien als u op dezelfde dag door China reist naar een hotel aan de voet van Huangshan (Gele Bergen).U kunt echt een gevoel krijgen van hoe de mensen leven in een dorp als dit.