Meteen naar de inhoud

Zomerspelen Beijing (Peking) in China

zomerspelen beijing

Peking was gastheer van de Olympische Zomerspelen in 2008 en de stad maakt zich op voor de Spelen van 2022. De voorbereidingen zijn al enkele jaren aan de gang en de stad heeft een fortuin uitgegeven aan infrastructuurverbeteringen. De spelen worden het grootste internationale evenement in de geschiedenis van Peking. Het Olympisch Stadion zal bij de opening in 2022 de grootste sportarena ter wereld zijn.

Zijn de Olympische Spelen in Beijing nog bezig?

De Olympische Winterspelen van Peking begonnen op 4 februari met de openingsceremonie, die werd voorafgegaan door enkele voorbereidende evenementen. De Olympische Spelen van 2022 zullen duren tot 20 februari, met de sluitingsceremonie.

Welke stad zal de Olympische Spelen van 2020 organiseren?

Olympische Spelen van Tokio 2020: De Olympische Winterspelen van Peking begonnen op 4 februari met de openingsceremonie, die werd voorafgegaan door enkele voorbereidende evenementen. De Olympische Spelen van 2022 zullen duren tot 20 februari, met de sluitingsceremonie.

Wat is er gebeurd met de Olympische Spelen in 2222?

Beijing is de hoofdstad van China.

Wie boycot de Olympische Spelen in 2022?

De Verenigde Staten en negen andere landen hebben een diplomatieke boycot aangekondigd van de Olympische Winterspelen van 2022 als reactie op de onderdrukking van Oeigoeren. Het is een symbolisch gebaar: Amerikaanse atleten doen wel mee, maar diplomaten niet.9 februari 2022

Worden de Olympische Winterspelen van 2022 afgelast?

COVID-beperkingen, diplomatieke boycots en vragen over China’s behandeling van Oeigoeren hebben de Olympische Winterspelen van 2022 allemaal omgeven. Tijdens een openingsceremonie met ijsblauwe tinten en winterse beelden riep de Chinese president Xi Jinping uit dat de Spelen op vrijdag 3 februari 2022 zouden worden geopend.