Meteen naar de inhoud

Noord-Korea

Noord korea vakantie

Maak een rondleiding door een van de meest gesloten landen ter wereld. Jouwchinareis is een van de weinige reisorganisaties in Nederland die rechtstreeks contact heeft met Noord-Korea en reizen voor u, uw echtgenoot/echtgenote, familie of vrienden naar Noord-Korea kan regelen.

Een reis naar Noord-Korea voor een paar dagen (of langer) kan gemakkelijk worden verbonden met uw vakantie in China.

 • Tijdsduur: 5 nachten, 4 dagen

Een synopsis van het programma

Dag 1: Ontmoet twee adviseurs en een chauffeur op de luchthaven of het treinstation van Pyongyang, bekijk de Triomfboog en neem uw intrek in het mooiste hotel van de stad.

Dag 2: De berg Myohyang, de vriendschapstentoonstelling en de Bohyon-tempel staan op het programma. Bekijk het Chollima standbeeld en het enorme monument op Mansu Hill, en breng een optioneel avondbezoek aan een microbrouwerij.

Dag 3: Rondrit door Pyongyang, inclusief stops bij Kim Il Sung Plaza, de school, Mansudae Art Studio, de metro, het Victorious War Museum (met de USS Pueblo), Juchet Tower, het Monument to the Party’s Founding, en een optionele avondmarkt.

Dag 4: Kaesong, de DMZ, het Koryo Geschiedenis Museum, en Koning Wang Kon’s tombe.

Dag 5: Neem afscheid van uw gidsen en chauffeur voordat u per vliegtuig of trein naar China vertrekt.

De kosten

 • € 735,00 per persoon (op basis van twee personen)
 • Vervoer
  • Prive-vervoer van de luchthaven naar het hotel, evenals dagtochten naar Mt. Myohyang en Kaesong (beide op 2,5 uur afstand).
 • Blijf.
  • 4 nachten in het mooiste hotel van Pyongyang
 • Ervaren
  • Twee Engelssprekende privé-gidsen en een privé-chauffeur begeleiden het hele programma.
 • Diners
  • Het ontbijt wordt elke dag geserveerd.
  • De lunch wordt elke dag geserveerd.
  • Het diner wordt elke dag geserveerd.

Reizen tussen de bouwstenen: Om naar Noord-Korea te gaan, vliegt u van Nederland of België naar China en vervolgens per trein of vliegtuig van Beijing naar Pyongyang. Afhankelijk van hoe u uw vakantie in China plant, worden extra reiskosten in rekening gebracht. Dit zal worden verrekend in de prijsopgave.

Aangekomen in Noord Korea op de eerste dag

Noord-Korea heet u welkom.

Noord-Korea kan op verschillende manieren worden bereikt. Reizen per trein is de meest kosteneffectieve optie. We kunnen tickets krijgen voor een hogesnelheidstrein van Beijing naar Dandong, de grensstad van China met Noord-Korea. Dandong is een aangename plaats om een dag of twee te bezoeken alvorens ’s morgens de trein naar Noord-Korea te nemen.

Vliegen is iets duurder, maar het is zonder twijfel veel sneller. U kunt in het opmerkingenveld van uw offerteaanvraag aangeven of u liever vliegt of met de trein gaat. Het is ook mogelijk om vervoerswijzen te combineren, zoals vliegen heen en terug met de trein.

Met de trein

s Ochtends gaat u per trein vanuit Dandong, China, naar Noord-Korea. Het passeren van de grens markeert het begin van een unieke reis. Met hun prachtige hoofddeksels houden de Noord-Koreaanse douanebeambten alles nauwlettend in de gaten. U bent aangekomen in een land dat nog maar door een kleine groep mensen is bezocht.

Zodra je in Noord-Korea aankomt, merk je meteen dat je in een ander land bent dan China. Er is weinig industrie, en veel van het werk wordt nog met de hand gedaan. Het is verbazingwekkend hoe schoon de lucht is.

In de vroege avond komt u aan in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea. Twee Noord-Koreaanse gidsen zullen u hier begroeten en u de komende dagen begeleiden. Na een korte inleiding wordt u naar het tophotel van Pyongyang gebracht, dat in het hart van de stad ligt.

De berg Myohyang, dag 2

Twee gidsen en een chauffeur begeleiden u tijdens uw verblijf in Noord-Korea. Zij zullen er alles aan doen om u het beste van Noord-Korea te laten zien.

Bloemen voor President’s Day

De dag begint met een stevig ontbijt in het hotel. Daarna gaat u naar het Mansudae Great Monument om de massieve bronzen standbeelden van Kim Il Sung en zijn zoon Kim Jong Il te bekijken.

Uw gidsen zullen u adviseren een boeket bloemen te kopen om bij het standbeeld te plaatsen. Ondanks het feit dat Kim Il Sung niet meer leeft, blijft hij de formele president van Noord-Korea. Na de dood van Kim Jong Il werd een standbeeld van hem opgericht naast dat van zijn vader. Beide leiders worden nog steeds in hoog aanzien gehouden.

Berg van Geur

Vandaag gaat u naar Myohyang, een heilige berg in Noord-Korea, ongeveer twee en een half uur over het prachtige Noord-Koreaanse terrein. Langs de weg ziet u mensen werken op het land en kinderen spelen in de rivier.

Lees ook:  10 handige reis-apps voor reizen naar china

De berg Myohyang, wat geurige berg betekent, wordt zo genoemd omdat je in de zomer de heerlijke geur van jeneverbes kunt ruiken. De Internationale Vriendschapstentoonstelling bevindt zich bovenop de berg.

Tentoonstelling van Internationale Vriendschap

Twee enorme gebouwen, gedeeltelijk in de berg gebouwd en in oud-Koreaanse stijl ingericht, herbergen alle geschenken die aan de “Grote Leider” Kim Il Sung en zijn zoon, de “Geliefde Leider” Kim Jong Il, zijn geschonken. De Vriendschapshallen zijn volgens de gidsen door Kim Il Sung opgericht als een geschenk aan het volk.

Alle onderscheidingen die hij kreeg, kwamen van het Koreaanse volk. Daaronder zijn de vreemdste dingen. Televisies, laptops en meubilair zijn tentoongesteld, maar ook gepantserde treincoupés en geschenken van Stalin en Mao. Het is alsof je de schatkamers van Noord-Korea bezoekt.

Boeddhisme en Noord-Korea

De boeddhistische Bohyon Tempel, die ook op de berg Myohyang ligt, is veel ouder dan de Vriendschapstentoonstelling. Het archief is uniek omdat het is ondergebracht naast de 80.000 volumes tellende Tripitaka. Oude boeddhistische teksten en literatuur uit de Koreaanse Koryo en Ri dynastieën zijn opgenomen in de Tripitaka.

De sfeer in de Bohyon Tempel is uniek en sereen. U kunt een gesprek voeren met een van de monniken hier (met vertaalhulp van uw gidsen) om een idee te krijgen van de huidige situatie van het boeddhisme in Noord-Korea.

Bier proeven in Noord-Korea

Aan het eind van de middag keert u terug naar Pyongyang. s Avonds kunt u een echt Noord-Koreaans biertje proeven in een van de microbrouwerijen. Het bier wordt ter plaatse gemaakt, is van goede kwaliteit en wordt vers gebrouwen.

Dag 3: Pyongyang tour

De Grote Volksbibliotheek en het Kim Il Sung Plein

Het Grand People’s Study House, oftewel de grote volksbibliotheek, bevindt zich aan het hoofd van het Kim Il Sung-plein. U krijgt een rondleiding door het verbazingwekkende bouwwerk. s Ochtends worden er regelmatig taallessen voor volwassenen gegeven. Met een beetje geluk kom je op het juiste moment aan en kun je een les volgen terwijl je met de kinderen praat.

Cultuur en kunst

Handgeschilderde posters, een boek geschreven door een van de grote leiders, en Noord-Koreaanse films en muziek zijn allemaal te vinden in de naburige Engelse boekwinkel.

In de Mansudae Art Studio kunt u kennismaken met Noord-Koreaanse kunst. Er zijn ook kunstwerken te koop.

Pyongyang’s metro systeem

De metro is prachtig, zoals je zou verwachten van een socialistisch land. Je neemt een trein tussen twee haltes en voor even maak je deel uit van het dagelijkse leven van Pyongyang.

Op school,

Het is fantastisch dat je naar een school bent geweest. In Noord-Korea krijgen kunst en culturele opvoeding veel aandacht. Als de kinderen optreden, besef je dat ze dit van jongs af aan hebben meegekregen. Zang, dans en muzikale optredens zijn allemaal spectaculair.

De Koreaanse oorlog vond plaats tussen 1950 en 1953.

In het Westen wordt de Koreaanse oorlog, die duurde van 1950 tot 1953, meestal “de vergeten oorlog” genoemd. U kunt er zeker van zijn dat Noord-Korea deze oorlog nooit zal vergeten. In Pyongyang werd een nieuw museum geopend dat uitsluitend gewijd is aan de “patriottische bevrijdingsoorlog”, zoals Noord-Korea het conflict noemt. Het is een prachtig museum, zowel van binnen als van buiten.

Je vindt er onder andere oorlogswapens uit die tijd. Noord-Koreaanse tanks staan trots opgesteld naast Amerikaans wapentuig dat aan flarden is geschoten.

De USS Peublo zal ook rond tentoongesteld worden. Tijdens de Koude Oorlog werd een Noord-Koreaans spionageschip gevangen genomen door de Amerikanen. De Verenigde Staten hebben steeds betwist dat het schip een spionageschip was. U kunt uw eigen beslissing nemen na de rondleiding.

Monumenten zijn plaatsen van historische betekenis.

Pyongyang is een stad met veel historische bezienswaardigheden. Natuurlijk, ga je naar een paar van hen. De Juche Toren is een bezienswaardigheid die u niet mag missen. U kunt een prachtig uitzicht over de stad krijgen door voor €5 de lift te nemen.

Het Monument voor de Oprichting van de Partij zal ook te zien zijn. Een ijsbaan en een rolschaatsbaan zijn beide in de buurt. Wie dapper genoeg is, kan zijn schaatsen of rolschaatsen aantrekken en zich onder de Noord-Koreanen mengen.

Dat is juist!

s Avonds kunt u een van de kermissen van Pyongyang bijwonen (toegang ter plaatse te betalen).

Hoe aangenaam is het om naast een Noord-Koreaanse soldaat in de achtbaan te zitten, te zien hoe puberjongens in de speelhal pronken met hun kunsten voor de meisjes, of achter een verliefd stel in de draaimolen te zitten. Het evenement geeft inzicht in het sociale leven van Pyongyang.

Lees ook:  Visum aanvragen China

Dag 4: Kaesong en de gedemilitariseerde zone

Tijdens het bewind van Koryo,

De zuidelijke stad Kaesong, alsmede de omliggende DeMilitarized Zone (of DMZ), staan momenteel op de agenda. Tijdens het Koryo-tijdperk was Keesong een koninklijke stad. De historische architectuur is in dit gebied mooi bewaard gebleven.

Je gaat naar een universiteit in Kaesong die in 992 na Chr. werd gesticht om ambtenaren te onderrichten in de Confuciaanse theorie. Dit is nu de thuisbasis van het Koryo History Museum. Het is een charmant ouderwets museum gevuld met prachtige Koreaanse kunst en geschiedenis.

U kunt zich terug wanen in het oude Korea vóór de deling op de binnenplaats van de oude universiteit, omringd door vijf- tot negenhonderd jaar oude Gingko en Zelkova bomen.

Het graf van Koning Wang Kon, de stichter van de Koryo dynastie, bevindt zich vlakbij het museum. Daarna wordt u getrakteerd op een verrukkelijke lunch met regionale favorieten. Koperen schalen worden gebruikt om een verscheidenheid aan voedsel aan te bieden.

De Zuid-Koreaanse grens

Na de lunch gaat u naar Panmunjom, een nederzetting met een unieke betekenis vanwege de ligging op de grens tussen Noord- en Zuid-Korea.

Sinds de jaren vijftig, toen het land in tweeën werd gesplitst, bestaat er een staakt-het-vuren tussen Noord- en Zuid-Korea. Een formeel vredesakkoord is er nooit gekomen. De grens is een van de strengst bewaakte ter wereld, met Amerikaanse troepen die de Zuid-Koreanen aan de Zuid-Koreaanse kant nog steeds bijstaan.

De DeMilitarized Zone (DMZ) is een strook niemandsland die tussen Noord- en Zuid-Korea loopt. Onder toezicht van Noord-Koreaanse militairen bezoekt u de DMZ.

Militaire kazernes van Noord- en Zuid-Korea liggen pal aan de grens, waar eerder onderhandelingen plaatsvonden. U mag de belangrijkste kazerne binnengaan en aan de onderhandelingstafel plaatsnemen. De tafel staat precies op de grens tussen Noord- en Zuid-Korea, en als u er omheen loopt, komt u op Zuid-Koreaans grondgebied.

Aan een muur in de kazerne hangen vlaggen van alle landen die in de Koreaanse oorlog hebben gevochten. Als je goed kijkt, kun je er een Nederlandse vlag tussen zien.

In ongeveer 2,5 uur keert u terug naar Pyongyang, waar u uw laatste nacht in een hotel doorbrengt.

Dag 5: Vertrek uit de Verenigde Staten naar China

Vaarwel

Vandaag verlaat u Noord-Korea weer. U neemt afscheid van uw gidsen en chauffeur en denkt na over een reis die u nooit eerder heeft meegemaakt.

Reizen per trein of vliegtuig

U hebt de mogelijkheid om per trein of per vliegtuig terug te keren.

Op dinsdag, donderdag en zaterdag vliegt de Noord-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Air Koryo naar Beijing. In de zomermaanden zijn er vaak extra vluchten beschikbaar op maandag en vrijdag.

 • Viersterrenhotel in PyongyangIn Pyongyang verblijft u in het beste hotel van de stad. Het hotel ligt in het hart van de stad. Er zijn verschillende voorzieningen aanwezig. Er is een winkel, een kapper, een souvenirwinkel, en vele bars waar u zich ’s avonds kunt vermaken. Niet dat u veel tijd in uw hotel zult doorbrengen… overdag bent u veel op pad en ’s avonds is er van alles te doen.De kamers zijn smaakvol ingericht. Je hebt een badkamer die goed werkt en een warme douche heeft.De kosten bedragen € 735,00.De reis duurt 5 dagen en 4 nachten.Volledig excursiepakket met twee Engelssprekende privé gidsen en een privé chauffeur is inbegrepen. Maaltijden zijn ook inbegrepen in het pakket.Prijs per persoon (voor twee personen)

Vier sterren hotel in Pyongyang

Je boekt een kamer in het beste hotel van Pyongyang. Het hotel ligt in het hart van de stad. Er zijn verschillende voorzieningen aanwezig. Er is een supermarkt, een kapper, een souvenirwinkel, en een aantal bars waar u de avond kunt doorbrengen. Niet dat u veel tijd in uw hotel zult doorbrengen… overdag bent u op pad en ’s avonds is er van alles te doen.

 • De appartementen zijn smaakvol ingericht. Je hebt een badkamer die goed werkt en een warme douche heeft.
 • De kosten bedragen € 735,00.De reis duurt 5 dagen en 4 nachten.Volledig excursiepakket met twee Engelssprekende privé gidsen en een privé chauffeur is inbegrepen. Maaltijden zijn ook inbegrepen in het pakket.
 • Prijs per persoon (voor twee personen)