Meteen naar de inhoud

Onderhandelen in China

In China Onderhandelen tijdens je vakantie

Wanneer u een souvenirwinkel binnenloopt, weet u dat de vraagprijs waarschijnlijk sterk verlaagd zal zijn. De inzet kan hoog of zeer hoog zijn, afhankelijk van hoe toeristisch een regio is.

Chinese onderhandelaars zijn uitstekend. Je zult als westerling nooit dezelfde prijs kunnen krijgen als de plaatselijke bevolking. Dat is niet altijd erg. Wij hebben tenslotte veel meer geld te besteden. Maar u kunt absoluut proberen om zo dicht mogelijk bij de “werkelijke” prijs te komen als haalbaar is.

een derde van de vraagprijs

In toeristenwinkels is een goede vuistregel om te proberen tot ongeveer 1/3 van de prijs te komen. Deze vuistregel is niet van toepassing op alle artikelen. In China, bijvoorbeeld, is elektronica niet goedkoop. Textiel, daarentegen, is een ander verhaal. U kunt veel afdingen op kleding die u koopt op de markt, in souvenirwinkels, of in kleine boetiekjes.

Vijf Tips

Om bij die 1/3 te komen, moet je kunnen onderhandelen. We hebben vijf onderhandelingstips voor je op een rijtje gezet:

  • Kijk voordat je iets koopt even rond om te zien of er geen andere handelaren zijn.
  • Vraag de prijs en doe een tegenbod van ongeveer 1/3 van die prijs. Doe moeite om je eraan te houden.
  • Het is nu aan jou om de verkoper te overtuigen zijn vraagprijs te verlagen. Eventuele gebreken, defecten, of slechte kwaliteit in het product moet worden gewezen aan de verkoper.
  • Maak niet duidelijk hoe graag je het artikel wilt hebben. Als de verkoper weigert om de prijs te verlagen, heb je de optie om weg te lopen. Je zult bijna zeker teruggebeld worden met een goedkoper bod.
  • Kom niet terug op een deal die je al gesloten hebt. Dat wordt gezien als een grote overtreding.
Lees ook:  Tijd Guangzhou: Tijdzone en verschillen

Het is van cruciaal belang dat u tijdens de hele procedure positief blijft. De beste hulpmiddelen die je kunt gebruiken zijn humor en charme. Zodra de verkoper akkoord gaat met de deal, kunt u nog veel meer voor elkaar krijgen. Beschouw het als een spel; hoe meer je oefent, hoe beter.