Meteen naar de inhoud

Ping’an rijstvelden in China

ping’an rijstvelden china

100 km ten noorden van de stad Guilin vindt je de beroemde rijstvelden van Longshen. De beste plek om de rijstterrassen te zien is in Ping’an. De Ping’an rijstvelden zijn een verbazingwekkend staaltje van landbouwtechniek dat er het hele jaar door, maar met name van april tot en met oktober heel indrukwekkend bij ligt. Lees er hier alles over. 

Over de rijstvelden in China

De rijstvelden in dit gebied werden voor het eerst aangelegd in de Yuan-dynastie (1271-1368) door de etnische groepen Zhuang en Yao, die de regio nu nog steeds bewonen. 

Van de rijstvelden wordt gezegd dat als ze vol zitten met water ze lijken op de golvende schubben van de ruggengraat van een draak.

Jouwchinareis.nl

Verschillende dorpjes

Tussen de rijstvelden vindt je de dorpjes Ping’an Zhuang Village en Jinkeng Dazhai Red Yao Village, dit zijn de meest populaire dorpen om de rijstvelden te verkennen. Wil je naar een wat minder ontdekt dorp dan kun je een wandeling maken van een half uur naar Longji Old Zhuang vanuit Ping’an.

Ping’an is een dorp dat zich sterk richt op het toerisme en dus ook moderne restaurants, accommodatie en vervoer biedt.

Wanneer de Ping’an rijstvelden bezoeken

De beste periode om de rijstvelden van Ping’an te bezoeken is eind april tot midden oktober. In de eerste maanden zul je gevulde velden zien met jonge scheuten. Eind september beginnen de mensen met het oogsten van de rijst. 

Uitzichtpunten 

Er zijn twee uitzichtpunten in de buurt van Ping’an waarvandaan je de terassen het beste kunt bekijken. 

Lees ook:  Temperatuur Beijing: Beste tijd om Peking te bezoeken

Nine Dragons and Five Tigers

Dit is het hoogste punt om de Ping’an rijstvelden te bekijken. ‘Nine Dragons’ staat voor de negen heuvelruggen die lijken op de rug van een draak. ‘Five Tigers’ staat voor de kleine heuveltjes die als tijgers rond de heuvelruggen lijken te zitten. Op dit uitzichtpunt vindt je meerdere restaurants en een bushalte voor de toeristische bus. Vanuit Ping’an loop je in 1 tot 1,5 uur naar dit uitzichtpunt toe. 

Seven Stars around the Moon

Dit uitzichtpunt kun je alleen maar bereiken door vanuit Ping’an te wandelen. Je bent hier binnen een half uur. Je weet dat je aangekomen bent als je omgeven bent door winkeltjes en guesthouses. Hier vind je een rond terras dat lijkt op een maan omgeven door zeven kleine sterren. 

Tip! Wandelen

De meeste wandelpaden tussen de rijstvelden worden door de lokale bevolking gebruikt om tussen hun huizen en de rijstvelden te lopen; ze zijn dus misschien niet in optimale staat en kunnen glad zijn op regenachtige dagen. Draag stevige, comfortabele schoenen en let op tijdens het wandelen en geniet van het prachtige landschap. Wandelen wordt niet aanbevolen voor mensen met kleine kinderen of die slecht ter been zijn.

Tip! Overnachten bij de bevolking thuis 

De nacht doorbrengen in een traditioneel houten guesthouse is een andere geweldige ervaring. Er zijn veel guesthouses in de omgeving van Ping’an met uitzicht op de rijstvelden, maar besef dat hun omstandigheden en diensten niet vergelijkbaar zijn met die van hotels in de grote steden. Door het regenachtige weer in dit gebied is het ook niet ongewoon dat sommige kamers een muffe geur hebben.