Meteen naar de inhoud

Reistips voor Shanghai

shanghai china

Shanghai is een populaire toeristische bestemming in China die bekend staat om zijn indrukwekkende historische bezienswaardigheden, zijn moderne skyline en bijzondere musea. Er is zoveel te doen in Shanghai dat je er dagen, zo niet weken zou kunnen doorbrengen. We geven je onze reistips voor Shanghai 

Over Shanghai 

De grootste stad van China is gelegen op de zuidelijke over van de Yangtze rivier aan de oostkust van China. De stad is van een klein vissersdorpje uitgegroeid tot een wereldstad met meer dan 24 miljoen inwoners. Shanghai is een perfecte mix tussen oud en nieuw, naast een rijke geschiedenis is de stad ook een belangrijk financieel centrum en trendy bestemming. 

De Bund aan de Huangpu river

De Bund is een promenade aan de oever van de Huangpu river. Het is een van de drukste gebieden van de stad en biedt het beste uitzicht op Pudong, het zakendistrict waar de wolkenkrabbers zich bevinden.

De Bund biedt niet alleen uitzicht op het moderne Shanghai, maar is ook beroemd om de gebouwen die nog dateren uit de periode 1880 tot 1940 toen Shanghai een belangrijk handelsdistrict was. De gebouwen zijn in verschillende stijlen gebouwd van neogotisch tot barok en klassiek. Bijzondere gebouwen zijn de douane uit 1927, het meteorologische station, het monument van de helden van Shanghai en de bank van Hongkong en Shanghai.

Yu tuin en markt 

De Yu tuin werd tijdens de Ming dynastie tussen 1368 en 1644 aangelegd. Het is een rustige plaats waar traditionele paviljoens en prachtige vijvers met weelderig groen worden gecombineerd.

Lees ook:  Xiamen is een weinig bekende Chinese stad.

In het begin van de 20e eeuw werd een deel van de tuin omgevormd tot bazaar en werd de tuin gerestaureerd. Je kunt er nu ook terecht voor het kopen van kunst, handwerk en souvenirs.

Longhua Tempel in Shanghai

De Longhua Tempel, gebouwd in het jaar 242. Het is daarmee de oudste tempel van Shanghai en tevens de grootste. De zeven verdiepingen tellende rode pagode is absoluut prachtig. De pagode is alleen van buitenaf te bewonderen, maar je kunt wel de tempel zelf verkennen.  De vijf zalen zijn gevuld met prachtige beeldhouwwerken, waaronder vele boeddha’s en 500 gouden beelden.

In de Klokkentoren vindt je een klok van 5000 kilo weegt. De klok wordt tijdens oud en nieuw 108 keer geluid.

Oriental Pearl Tower

Deze 468 meter hoge toren die gebouwd werd in 1994 is een echte eyecatcher in de skyline van Shanghai. In de toren vindt je verschillende observatieruimtes waaronder een met een glazen vloer. Daarnaast is er ook een ronddraaiend restaurant. 

Shanghai Tower

Je kunt er ook voor kiezen om de 623 meter hoge Shanghai Tower te bezoeken. Dit gebouw is niet alleen het hoogste gebouwd in Shanghai. Maar zelfs de hoogste wolkenkrabber in China. 

Shanghai Museum

In het Shanghai museum vindt je meer dan 120.000 artefacten uit de Qing dynastie. De collectie met schilderijen, keramiek, munten, jade en beelden is zeer indrukwekkend en zeker een bezoek waard. Trek hier 2 tot 3 uur voor uit. het museum is gesloten op maandag, de entree is gratis. 

Tianzifang 

Tianzifang is een buurt waar kunst, cultuur en historie samenkomen. Dwaal door de smalle straatjes van deze oude buurt en geniet van de artistieke scene en fijne restaurants. Tianzifang is te vinden op Taikang Road in het Huangpu district.

Lees ook:  Onderhandelen in China

Insidertips voor Shanghai

Voor iedereen die een andere kant van China wil zien hebben we nog een aantal tips om je onder te dompelen in het lokale leven.

Chinese Parken

Chinese parken hebben meer te bieden dan een plek waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. Je vindt hier snelwandelaars, mensen die bordspelen doen en zelfs karaoke, Tai chi en ballroomdansers. 

People’s square trouwmarkt

Elke zaterdag komen ouders van kinderen die de leeftijd hebben bereikt om te trouwen naar dit plein om een partner te vinden voor hun kinderen. Ze schrijven de belangrijkste kenmerken van hun kinderen op een papier dat ze aan een boom hangen samen met een foto. Daarna kan het koppelen beginnen en gaan de kinderen op een blinde date. Dus mocht je een partner voor je kind zoeken, dit is the place to be.