Meteen naar de inhoud

Verboden stad Beijing in China

beijing verboden stad in china

De Verboden Stad is een van de meest herkenbare symbolen van China. Gelegen in Peking, is het al meer dan 500 jaar de thuisbasis van de keizers van het land. Tegenwoordig is het een UNESCO-werelderfgoed en een populaire toeristische bestemming. De Verboden Stad is een complex van gebouwen die dateren uit de 14e eeuw. Het is de residentie geweest van meer dan 20 Chinese keizers en hun consorten, evenals leden van hun families.

Beijing staat niet voor niets bekend als de Verboden Stad.

Het verhaal achter de naam Zij verbonden de residentie van de keizer, die zij beschouwden als het centrum van het aardse rijk, met de Poolster (Ziwei yuan), die zij beschouwden als het centrum van de hemelen. Het paleis stond bekend als de Verboden Stad vanwege de centrale ligging en de beperkte toegang.

Welke stad in Beijing, China, zou verboden kunnen worden?

De Verboden Stad, ook bekend als Zijincheng in het Mandarijn of Tzu-chin-ch’eng in het Wade-Giles, is een keizerlijk paleizencomplex in Beijing (Peking), China. Het werd in 1406 gebouwd door de keizer Yongle van de Ming-dynastie en werd in 1420 voor het eerst door het hof bewoond.

Wat maakt de Verboden Stad zo uniek?

De Verboden Stad is het grootste keizerlijke paleis ter wereld. Het bevat ongeveer 90 paleisvertrekken en binnenplaatsen, alsmede 980 gebouwen en 8.728 kamers. (Er zijn 9.999,5 kamers, volgens het volksgeloof, maar dit wordt niet bevestigd door onderzoeksresultaten.)

Hoe ziet de Verboden Stad er van binnen uit?

De vestingwerken (gracht en muur), het Buitenhof en het Binnenhof vormen samen de Verboden Stad.

Lees ook:  Yungang Grotten en het Hangende Klooster in Datong

Waarom zijn er 9999 kamers in de Verboden Stad?

Er wordt beweerd dat de Verboden Stad in totaal 9.999 en een halve kamers heeft, omdat alleen de God van de Hemel recht heeft op 10.000 kamers. Keizer Chengzu, die de Verboden Stad bouwde, noemde zichzelf de zoon van de God van de Hemel, wat erop wijst dat zijn paleis kleiner zou zijn.

Wat was het doel van de bouw van de Verboden Stad?

Op bevel van Zhu Di, Ming-dynastie keizer Yongle (regeerde 1402-24), werd de Verboden Stad gebouwd in Beijing. Het doel was om zijn keizerlijke macht te versterken en tegelijkertijd zijn eigen veiligheid te waarborgen.