Meteen naar de inhoud

Jiuzhaigou national park china

Chinees Nationaal Park Jiuzhaigou

Er zijn veel nationale parken in China, maar mijn persoonlijke favoriet is het Nationaal Park Jiuzhaigou in de noordelijke regio van de provincie Sichuan. Hoe komt dat? Je kunt er hier meer over te weten komen!

Het is meer dan een nationaal park.

Veel mensen zijn niet op de hoogte van het Jiuzhaigou National Park, maar nog minder weten dat in het gebied ook negen prachtige Tibetaanse dorpen liggen. Zeven van de negen gemeenschappen zijn nog steeds bewoond. Wist u trouwens dat Jiuzhaigou () in het Chinees “negen dorpen vallei” betekent?

In dit gebied leven nog wilde panda’s en apen. De kans dat u ze ziet is klein, maar dat weerhoudt u er niet van om van het adembenemende landschap te genieten. Sommige plekken in deze vallei worden door het Tibetaanse en Qiang-volk als heilig beschouwd vanwege hun bijzondere schoonheid en uitgebalanceerde combinaties.

De meer dan honderd prachtige zuiver blauwe meren in Jiuzhaigou Nationaal Park zijn echter het meest aantrekkelijke kenmerk van het park. Het mooiste nationale park van China ontstaat wanneer deze tinten blauw worden gecombineerd met kleine watervalletjes en een prachtige berg- en bomenomgeving.

TIP: Een homestay in Jiuzhaigou is een unieke kans.

Natuurlijk zijn er verschillende overnachtingsmogelijkheden in de buurt van het Nationaal Park van Jiuzhaigou. In een zeer toeristisch gebied worden grote en dure hotelketens afgewisseld met betaalbare kleinere hostels.

Wil je echt een unieke ervaring opdoen? Dan raad ik je aan om te verblijven in een homestay bij een Tibetaanse familie in een van de aangrenzende valleien. Op deze manier kunt u uw bezoek aan het park combineren met een echte Tibetaanse ervaring, compleet met heerlijke zelfgekookte maaltijden. Buiten het toeristische gebied kunt u tot rust komen en de bezienswaardigheden en geluiden van het Tibetaanse leven in u opnemen. U kunt ook een rit te paard maken of een bergwandeling als u dat wilt.

Jiuzahaigou National Park is een must-see.

Tickets zijn nu verkrijgbaar.

De prijs van een entreekaartje voor Jiuzhaigou National Park is 220 RMB. Als u ook gebruik wilt maken van de pendelbus (wat sterk aan te raden is), betaalt u 90 RMB extra. Uw entreekaartje is tevens een mooie ansichtkaart die u gratis kunt versturen (binnen China) of kunt bewaren als leuk souvenir.

Lees ook:  Het Terracotta Leger in Xi’an

Vanaf januari 2017 moeten alle buitenlandse bezoekers die entreekaartjes kopen en het park bezoeken, hun paspoort laten zien. Als u een reis naar Jiuzhaigou National Park plant met een groep of familie, zorg er dan voor dat u ieders paspoort meeneemt.

Er zijn drie valleien.

Jiuzhaigou National Park bestaat uit drie valleien die samen een Y-vorm vormen.

Vallei van Zezhawa Het enorme Lange Meer (Chang Hai) en de buitengewoon kleurrijke Vijfkleurige Vijver (Wucai Chi) zijn de belangrijkste attracties in de Zezhawa Vallei (Zezhawagou), die zich in het oostelijke deel bevindt. Beide locaties liggen op loopafstand van elkaar en zijn een bezoek meer dan waard. Houd er rekening mee dat de Five-Colour Pond slechts een kleine hoeveelheid water op een dagelijkse basis heeft.

Vallei van Rize De Vallei van Rize (Rizegou) ligt in de westelijke hoek en heeft meer populaire attracties dan Zezhawagou. Omdat deze vallei zoveel attracties heeft, is het geen verrassing dat het de populairste tak van Jiuzhaigou National Park is. Primeval/Virgin Forest (Yuanshisen Lin), Arrow Bamboo Lake (Jianzhu Hai), Panda Lake (Xiongmao Hai), en de meest beroemde Five-Flower Lake (Wuhua Hai) kunnen allemaal worden gevonden in deze vallei. De Pearl Shoal Fall (Zhenzhutan Pubu) en het Spiegelmeer (Jing Hai) bevinden zich ook in deze vallei. Het laatstgenoemde meer creëert een prachtig effect door de bomen en bergen als een spiegel te weerspiegelen.

Vallei van Shuzheng De Shuzheng-vallei (Shuzhenggou) ligt bij de meest noordelijke ingang van het Nationaal Park Jiuzhaigou. Prachtige meren en watervallen van verschillende grootte wisselen elkaar hier ook af. Bonsai Shoal (Pengjing Tan), Rhinoceros Lake (Xiniu Hai), Shuzheng Fall & Lakes (Shuzheng Pubu/Hai), Tiger Lake (Laohu Hai), en Dazzling Lake (Huohua Hai) zijn enkele van de bezienswaardigheden die hier te vinden zijn. Naast al deze uitzichten vindt u in deze vallei ook de Tibetaanse nederzetting Shuzheng, waar u gekleurde vlaggen kunt zien wapperen in Tibetaanse stijl.

Lees ook:  De natuur is adembenemend.

Bus Pendeldienst

Omdat het Nationaal Park Jiuzhaigou 70 kilometer aan wandelroutes heeft, is het aan te raden om bij de ingang van het park een kaartje voor de pendelbus te kopen. s Ochtends nam ik de pendelbus naar het Primeval Forest (Rize Valley) en liep helemaal terug naar het kruispunt, waar zich ook het Toeristencentrum bevindt. Ik keerde terug naar het kruispunt nadat ik weer op de bus naar Long Lake (Zezhawe vallei) was gestapt. Je kunt ook de pendelbus terug nemen als je een deel van de reis niet wilt lopen.

Toeristen uit China

Hoewel er niet veel internationale toeristen in Jiuzhaigou Nationaal Park zullen zijn, moet u toch rekening houden met drukte. De Chinezen hebben veel respect voor Jiuzhaigou en elke Chinees wil het park ten minste één keer in zijn of haar leven bezoeken. Als je bedenkt hoeveel Chinezen er zijn, moet je rekening houden met enorme rijen bij de bushaltes en de mooiste meren van het park. Laat u hierdoor niet afschrikken; de schoonheid van het park compenseert dit ruimschoots.

Wanneer is de beste tijd om te bezoeken?

In Jiuzhaigou brengt elk seizoen een unieke kleurenpracht. Als u moet kiezen, wordt Jiuzhaigou het aantrekkelijkst geacht in de herfst (september – oktober), wanneer het prachtige blauwe meer contrasteert met de verschillende herfstkleuren van de bomen. Natuurlijk is dit ook de drukste tijd van het jaar, dus houd daar rekening mee.

Wilt u Jiuzhaigou ook bezoeken?

Bent u van plan om Jiuzhaigou te bezoeken tijdens uw volgende vakantie naar China? Bekijk dan eens onze Jiuzhaigou bouwsteen op onze website. Vraag een gratis reisvoorstel aan, en wij laten je zien hoe Jiuzhaigou in je reisplan kan worden opgenomen.