Meteen naar de inhoud

Luchthaven Guangzhou Baiyun in Kanton, China

luchthaven guangzhou baiyun

Guangzhou Baiyun International Airport (Canton) is de grootste luchthaven in het zuiden van China, ongeveer 120 kilometer ten westen van de stad Guangzhou. De luchthaven is sinds 1993 in gebruik en is momenteel de vijfde drukste luchthaven in China met meer dan 56 miljoen passagiers in 2015. De luchthaven heeft twee terminals, één voor binnenlandse en één voor internationale vluchten.

Hoeveel vliegvelden heeft Guangzhou?

Guangzhou heeft slechts één binnenlandse en internationale luchthaven, “Guangzhou Baiyun International Airport”, met de code “CAN”. Deze bevindt zich in het Huadu-district van Guangzhou.

Is het mogelijk om in de luchthaven van Guangzhou te slapen?

Er is een uurhotel met 70 kamers in de vertrekhal van de luchthaven, evenals andere motels in de buurt, voor een ononderbroken nachtrust.25 februari 2022

Wat is de naam van het vliegveld in Guangzhou?

De internationale luchthaven Guangzhou Baiyun ligt in Guangzhou, China. Guangzhou Baiyun International Airport is de vijfde drukste luchthaven in China, met een totaal passagiersvolume van 29,2 miljoen in 2018. De luchthaven is snel gegroeid sinds de oprichting in 1995 en beslaat nu een oppervlakte van 1.260 hectare. De luchthaven kan nu meer dan 50 miljoen passagiers per jaar verwerken en is ISO 9001:2008-gecertificeerd.

Wat zijn de kosten van een taxirit van het vliegveld van Guangzhou naar de stad?

Tarieven. Taxi’s in Guangzhou zijn minder duur dan in andere Chinese steden. De kosten van een taxirit van de luchthaven van Guangzhou naar het stadscentrum bedragen gemiddeld RMB 120 Yuan. In Guangzhou zijn de taxitarieven 10 Yuan voor de eerste 2,5 kilometer, 2,6 Yuan per kilometer tussen 2,5 en 35 kilometer, en 3,5 Yuan per kilometer na 35 kilometer.

Lees ook:  China rondreis tips

Veelgestelde vragen over Luchthaven Guangzhou

Wanneer is de luchthaven van Guangzhou begonnen?

De internationale luchthaven Guangzhou Baiyun is de belangrijkste luchthaven van Guangzhou, provincie Guangdong, en werd gebouwd in de jaren 1930. Op 5 augustus 2004 werd de nieuwe luchthaven geopend, ter vervanging van de 72 jaar oude, identiek getitelde Guangzhou Baiyun International Airport (nu gesloten).

Wat is ’s werelds grootste luchthaven?

King Fahd International Airport ligt in Riyadh, Saudi-Arabië.

Wat doe je als je een tussenstop hebt?

Wat moet je doen als je een lange overstap hebt?

  • U bent vrij om de luchthaven te verlaten en de stad op eigen gelegenheid te verkennen.
  • Neem een stadstour met een gids.
  • Maak een reservering in een transfermotel.
  • Proef enkele van de lokale lekkernijen.

Zijn de drankjes in de luchthavenlounges gratis?

Drankjes worden in de meeste lounges meestal gratis verstrekt. Priority Pass-gebruikers kunnen gratis alcoholische dranken krijgen in verschillende lounges over de hele wereld, aldus het bedrijf. De meeste luchthavenlounges van het bedrijf bieden gratis drankjes aan leden, zodat u kunt ontspannen met een cocktail tijdens uw volgende tussenstop.14 januari, 2019

Hoeveel terminals heeft het vliegveld van Guangzhou?

Twee

Wat is de locatie van de luchthaven van Guangdong?

Pyongyang is de hoofdstad van Noord-Korea.

Waarom is het zo druk op Atlanta Airport?

Atlanta Hartsfield-Jackson Airport is al vele jaren de drukste luchthaven ter wereld (in termen van passagiersaantallen). De luchthaven is de drukste ter wereld door zijn strategische ligging en functie als belangrijke hub voor een van ’s werelds grootste luchtvaartmaatschappijen.29 juni 2021

Wat is de naam van de internationale luchthaven van Oeganda?

Entebbe International Airport ligt in Entebbe, Oeganda.

Lees ook:  Afstand Moskou Beijing

Wat maakt Guangzhou zo bekend?

Het is de belangrijkste haven van China. Guangzhou, gelegen aan de Parelrivier, heeft een 2000-jaar oude maritieme geschiedenis, en de grote haven dient als China’s belangrijkste transport- en handelsknooppunt. Het was ook een van de vertrekpunten van de oude Zijderoute, een trans-Aziatische handelsroute.

Hoeveel buitenlanders wonen er in Guangzhou?

Er zijn 83.400 buitenlanders in het land.

Wat is de afstand tussen het vliegveld van Guangzhou en de stad?

3e metrolijn, busWat kost een taxi van het vliegveld van Guangzhou naar de stad?

BestemmingTreinstation van Guangzhou
Afstand32 km (20 mi)
Geschatte reistijd60 min
Geschatte vergoedingCNY 100