Meteen naar de inhoud

Reistips voor het Zhangjiajie gebied

zhangjiajie gebied china

De Zhangjiajie regio is een indrukwekkend gebied met heel veel natuurschoon. Met name de honderden torenhoge pieken van kalksteen die uit het landschap omhoog reizen zijn spectaculair. Een bezoek aan deze regio is dan ook niet compleet zonder een bezoek aan het Zhangjiajie National Forest Park. Lees hier al onze tips voor dit gebied. 

Zhangjiajie National Forest Park 

Het Zhangjiajie National Forest Park is het eerste nationale park van China. Het park dat valt onder een gebied dat tot UNESCO werelderfgoed is bestaat uit dichte bossen, ravijnen, valleien, grotten en indrukwekkende kalkstenen pieken.

zhangjiajie national forest park bezoeken

De kalkstenen pieken in het park zijn terug te zien in de populaire film avatar. De pilaren die naast kalksteen ook uit kwarts bestaan zijn ontstaan door erosie door hevige regens. 

Er zijn verschillende manieren om het nationale park te bezoeken. Je kunt kiezen uit verschillende hikes door het gebied of met de Bailong lift naar boven gaan.

Bailong lift 

bailong lift China

De Bailong lift, of honderd draken lift, is de hoogste buitenlift in de wereld en kan 50 mensen tegelijk binnen 2 minuten naar 326 meter hoogte brengen. Naast het feit dat het een indrukwekkend bouwwerk is brengt de lift je naar de top van de berg waar je een indrukwekkend uitzicht hebt over de prachtige vallei.

Het is vaak druk bij de lift waardoor wachttijden op kunnen lopen tot twee uur. Als alternatief kun je ook naar boven lopen en de lift terug naar beneden nemen. 

Wandelpaden

Je kunt het nationale park ook goed verkennen tijdens een mooie wandeling. Er zijn verschillende paden van 6 km tot 14 km. Wil je naar Avatar Mountain dan kun je het beste kiezen voor de Golden Whip Trail van 6,27 km. 

Zhangjiajie glazen brug

zhangjiajie glazen brug in china

In het Zhangjiajie National Forest Park bevindt zich een 430 meter lange glazen brug die 300 meter boven de grond hangt. De in 2016 gebouwde brug is 6 meter breed. De brug is de grootste en langste in zijn soort.  

Lees ook:  Tai Long Wan in Hong Kong.

Huangshizhai Village

huangshizhai village

Huangshizhai Village bevindt zich in het Zhangjiajie National Forest Park. Ondanks dat het ´village´ genoemd wordt gaat het eigenlijk om een berg met daarom heen een eindeloze hoeveelheid bergpieken. Huangshizhai Village bevindt zich op 1200 meter en als je bovenop de lus loopt heb je prachtig uitzicht op pieken zoals ´Five finger peak´, ´Golden Turtle´ en ´Lovers peak´. Bovendien kun je er wilde apen zien. 

Hoe kom je er

Je kunt Huangshizhai Village in het Zhangjiajie National Forest Park bezoeken door vanuit Zhangjiajie stad een directe bus naar de ingang van het park te nemen. Vanaf hier loop je in 5 minuten naar het begin van de kabelbaan die je naar het platform kan brengen. 

Tip! De beste tijd om Huangshizhai Village is tijdens de zonsopkomst. De beste plek hiervoor is bij de Star Picking Stand. 

Tianmen berg 

De Tianmen berg is het tweede nationale bospark in Zhangjiajie na het Zhangjiajie National Forest Park. Het is niet alleen het symbool van Zhangjiajie, het is een gebied met een adembenemend landschap. 

  • Iemand noemde deze berg ooit de mooiste bloementuin in de hemel –  

Tianmen grot

Het meest herkenbare deel van Tianmen berg is de Tianmen grot. Deze grot is eigenlijk een tunnel die 131 meter hoog is en 57 meter breed en wordt ook wel de deur naar de hemel genoemd. Loop de laatste 999 treden naar de grot. In 1999 zijn stuntvliegers door de grot gevlogen.

Wandelpad aan de rotswand en glazen brug

Op een hoogte van 1400 meter bevindt zich een wandelpad dat aan de rotswand is bevestigd van 1600 meter. Deze wandeling heeft een adembenemend uitzicht, maar is niet weggelegd voor mensen met hoogtevrees. Op het pad bevindt zich ook een glazen brug van 60 meter. 

Hoe kom je bovenop de Zhangjiajie

Om bovenop de berg te komen kun je de kabelbaan met een lengte van 7,5 km gebruiken direct vanuit de stad naar de top van de berg. Een andere optie is om de weg naar de hemel te nemen met 99 scherpe bochten. De weg loopt enkel tot het begin van de trappen naar de grot. Vanaf daar kun je roltrappen nemen naar de top van de berg. 

Lees ook:  Huizhou, prachtige dorpen vlakbij de Huangshan berg

Grot van de gele draak

De grot van de gele draak of Yellow Dragon Cave is een van de mooiste grotten van China. De grot bestaat uit 4 lagen waaronder twee watergrotten en twee droge grotten die samen een gigantisch labyrint aan tunnels vormt. Tot op heden is er maar 100.000 vierkante meter van de tunnels verkend. 

Drakenpaleis 

Het Drakenpaleis of Dragon palace is de grootste hal van het grottencomplex en een van de mooiste plekken in de hele grot. Je vindt hier tweeduizend stalagmieten waarvan de grootste 200.000 jaar oud is en meer dan 19 meter hoog is. Een leuk weetje is dat deze stalagmiet een verzekering heeft omdat hij zo uniek is, over 60.000 jaar zal hij waarschijnlijk het plafond raken. De entree voor het drakenpaleis is gratis.

De Xiangshui rivier

De Xiangshui rivier is een 2800 meter lange rivier die door de grot van de gele draak stroomt. Op de meeste plekken is de rivier 6 meter diep. Je kunt een boottour van 800 meter maken die je in een paar minuten door de indrukwekkende grot voert. 

Een uniek gebied 

Rondom Zhangjiajie is zoveel te zien en doen dat je er weken zou kunnen doorbrengen, maar waar je ook voor kiest je zal verwonderd worden door de unieke schoonheid van dit gebied.