Meteen naar de inhoud

De natuur is adembenemend.

Prachtige natuur in China

Twee nationale parken die tot de verbeelding spreken zijn Jiuzhaigou en Huanglong. Een magische plek waar je uren kunt ronddwalen en je kunt vergapen aan sprookjesachtige landschappen. Ze behoren naar onze mening tot China’s mooiste plekjes, en zijn voor velen een hoogtepunt van hun reis.

Gastgezin met Tibetanen

De Tibetaanse invloeden en nederzettingen zorgen voor nog meer intrige in Jiuzhaigou. U krijgt de gelegenheid om in een van deze dorpen bij een Tibetaanse familie te logeren. De gastvrije vrouw des huizes doet er alles aan om het u naar de zin te maken. Een unieke kans om uzelf onder te dompelen in de Tibetaanse cultuur.

Met de bouwsteen Jiuzhaigou & Huanglong voegt u niet alleen een prachtig landschap toe aan uw China reis, maar krijgt u ook een zeldzaam inkijkje in het Tibetaanse leven. Het is een echte aanrader!

Tot nader order, is Jiuzhaigou Nationaal Park gesloten. Huanglong National Park is nog steeds open voor bezoekers. Vanuit Songpan’s suggestieve dorp kunnen vele dagtochten gemaakt worden, waaronder:

 • Mountainbiken (moeilijkheidsgraden in overvloed)
 • Trips naar de Muni-vallei gedurende de dag
 • Op reis met een yakherder
 • Een inheemse pelgrimstocht door de heilige bergen van dit gebied, met mogelijk kamperen in de bergen.
 • Paardrijden
 • bbq-avonden met Tibetaanse dans
 • Workshops zijn een geweldige manier om nieuwe dingen te leren Weven en tangka schilderen zijn twee Tibetaanse ambachten.
 • In Songpan is de brug open en er is geen schade. U kunt er dus zonder problemen naartoe reizen. Nadat u deze bouwsteen heeft toegevoegd aan uw offerteaanvraag nemen wij contact met u op om te bespreken hoe u de bouwsteen kunt invullen.

Tot nader order is een verblijf in het Tibetan Guesthouse of de lodge in Jiuzhaigou niet beschikbaar.Als deze verblijven bij de start van het nieuwe toeristenseizoen in april/mei 2019 nog beschikbaar zijn, zal opnieuw worden bekeken of ze beschikbaar zijn.

In het gebied rond Jiuzhaigou hebben zich overstromingen en aardverschuivingen voorgedaan als gevolg van hevige regens. De nationale parken van Huanglong en Songpan daarentegen zijn opengesteld voor het publiek en kunnen worden bezocht.

Jiuzhaigou National Park laat een beperkt aantal bezoeken toe (maximaal 2000 per dag), vanaf 20 maart 2018. De enige manier om het park te bezoeken is in een groep, via een toeristenbus, met een lokale Chinese touroperator. Individuele gasten worden op dit moment niet toegelaten tot het park.

Vanwege de enorme aardbeving op 8 augustus 2017 is Jiuzhaigou National Park gesloten.Songpan is onaangetast, terwijl Huanglong National Park als vanouds toegankelijk is. Als gevolg hiervan kunt u veilig naar deze locaties reizen.

 • Tijdsduur 3 nachten, 4 dagen

In een notendop (als gevolg van de aardbeving):

 • Dag 1: Privétransfer van de luchthaven van Juizhaigou naar het Songpan pension.
 • Dag twee is een vrije dag.
 • Dag 3: Huanglong Nationaal Park met een privé-chauffeur.
 • Dag 4: Neem een kijkje in Songpan’s guesthouse.
 • Songpan is een goed vertrekpunt voor een trip naar Chengdu. Wij kunnen voor u een rit met een snelbus regelen (+/- 6 uur) of een privé-chauffeur inhuren (+/- 5,5 uur).

De kosten

 • 169,00 – per persoon (gebaseerd op twee personen)
 • Vervoer
  • Van de luchthaven naar het hotel wordt u begeleid door een privéchauffeur.
  • Huanglong Nationaal Park vervoer
 • Blijf.
  • drie nachten
 • Ervaren
  • Op transportbasis, Huanglong Nationaal Park.

Vervoer tussen de bouwblokken: Vanuit een van de andere bouwblokken kunt u een binnenlands vliegtuig nemen naar Songpan. Songpan kan ook worden bereikt via een privé-transfer of bus vanuit Chengdu of Xiahe. Reiskosten worden in rekening gebracht afhankelijk van hoe u uw China vakantie plant. Ze zullen als onderdeel van het pakket worden verzonden.

Dag 1: Jiuzhaigou aankomst

Tibetaans Pension

Een privé-chauffeur haalt u op van de luchthaven van Jiuzhaigou en brengt u naar het guesthouse. De gebedsvlaggen en Tibetaanse dorpjes langs de route zullen u onderdompelen in de Tibetaanse sfeer.

Wanneer je aankomt bij de homestay, begroet de gastvrouw je vriendelijk en stelt ze je op je gemak in haar huis. De Tibetaanse familie vindt het leuk om bezoekers in hun huis te ontvangen. Dit geeft u de mogelijkheid om de Tibetaanse cultuur beter te leren kennen.

Lees ook:  Jiuzhaigou national park china

Ama, de huishoudster, kleedt zich nog steeds in traditionele kledij. De kleurrijke kenmerken van het huis zijn ook duidelijk Tibetaans van stijl.

Een brander in de huiskamer wordt altijd gebruikt om yakboterthee te zetten. Het is even wennen aan de zoute smaak en de vettige structuur, maar de Tibetanen zweren erbij.

Uw gastvrouw zal ’s morgens een heerlijk ontbijt voor u klaarmaken en ’s avonds een uitstekende Tibetaanse keuken.

Het Tibetaanse plattelandsleven

Jiuzhaigou verwijst naar de Tibetaanse gemeenschappen in dit gebied en betekent letterlijk “negen-dorpen vallei”. De homestay ligt in een van deze nederzettingen in een weelderige vallei, op ongeveer 20 minuten rijden van de ingang van Jiuzhaigou National Park.

In tegenstelling tot de nederzettingen aan de ingang, is het dorp waar u zult verblijven helemaal niet toeristisch. Boeren en veeboeren vormen de meerderheid van de bevolking. Een wandeling door het dorp geeft een uitstekend beeld van het Tibetaanse plattelandsleven.

Als u wilt, kunt u ook in een lodge in dezelfde vallei verblijven.

Jiuzhaigou Nationaal Park, Dag 2

Wandel hemel

Vandaag gaat u naar het Nationaal Park Jiuzhaigou. Je gastgezin zal je naar de ingang van het park brengen. Je kunt het beste vroeg vertrekken, want je hebt de hele dag nodig om alles wat het park te bieden heeft te verkennen.

De beste manier om Jiuzhaigou te zien is te voet; er zijn kilometerslange wandelpaden. Bussen rijden door het natuurreservaat en zetten u af op de meest aantrekkelijke locaties. Deze bussen worden gebruikt door de meerderheid van de Chinese toeristen, vandaar dat het op bepaalde plaatsen druk kan zijn. Wandelen is rustiger, en u kunt in sommige situaties alleen zijn.

China’s mooiste nationale park

Meer dan 100 schitterende blauwe en turkooizen meren, vijvers, watervallen, rivieren en met bossen bezaaide hellingen zijn in overvloed in het nationale park te vinden.

Jiuzhaigou wordt door de Chinezen niet voor niets beschouwd als een van de mooiste nationale parken van het land. Het contrast tussen het helderblauwe water en de groene bomen zorgt voor een geweldig fotomoment.

De herfst is het populairste seizoen, hoewel elk seizoen zijn eigen aantrekkingskracht heeft. De prachtige herfstkleuren van de bomen contrasteren prachtig met het blauwe water, wat prachtige foto’s oplevert.

Het beeld wordt gecompleteerd door Tibetaanse dorpen, gebedsmolens en gebedsvlaggen.

Vraag (tegen betaling) of uw gastvrouw een lunchpakket voor u klaarmaakt.

Houd er rekening mee dat oktober extreem druk kan zijn, vooral tijdens de eerste “Gouden” week van de maand, wanneer China als geheel op vakantie is. Maar wanneer de bomen in oktober rood, geel en bruin kleuren, is dat de mooiste periode van het jaar.

Dag 3: Songpan door Huanglong Nationaal Park

Terrassen van gekleurde kalksteen

U neemt afscheid van de Tibetaanse familie en wordt na twee onvergetelijke dagen in Jiuzhaigou naar het Huanglong National Park gereden. Ook dit park is een van China’s schatten. Het is minder bekend en bezocht dan Jiuzhaigou, maar het is even prachtig.

Een kabelbaan brengt u tot op 3.600 meter, rechtstreeks naar het mooiste deel van het park. Met water gevulde kalksteenterrassen in wit, blauw en groen, beboste bergen en een boeddhistische tempel zijn allemaal zichtbaar vanaf hier.

Vanaf deze prachtige plek wandelt u voorzichtig terug naar beneden, waarbij u honderden kalkstenen bekkens doorkruist die tijdens en na het regenseizoen gevuld zijn met water.

Vergeet niet dat de meeste kalksteenbekkens alleen gevuld zijn tijdens het regenseizoen (zomer) en de herfst. Alleen de hoogste kalkterrassen staan het hele jaar onder water.

Songpan is een Japans woord dat “s” betekent

Na uw bezoek aan Huanglong brengt de chauffeur u in een uur naar Songpan, waar u de laatste nacht van de bouwsteen zult doorbrengen.

Deze ommuurde stad is de thuishaven van een diverse bevolking van Qiang-volkeren, Tibetanen, Hui-moslims en Han-Chinezen, die allen harmonieus naast elkaar bestaan.

Lees ook:  Yangshuo

Wandelen en paardrijden zijn mogelijk in dit gebied. Als u geïnteresseerd bent, reserveer een kamer bij.

Dag 4: Volgende stop in China

U laat vandaag de Tibetaanse gebieden achter u en gaat verder naar uw volgende bouwplaats in China. De meerderheid van de bezoekers kiest ervoor om via de bus naar Chengdu te gaan. Daar doet u ruwweg zeven uur over.

Als u dit liever niet doet, laat het ons dan weten in het opmerkingenveld bij het aanvragen van een offerte. Op deze reis kunnen we ook een privé-chauffeur regelen.

Er zijn ook rechtstreekse vluchten naar Xi’an en Chengdu vanaf de luchthavens van Songpan en Jiuzhaigou. In die situatie kunnen we ook regelen dat u door een privé-chauffeur naar het vliegveld wordt gebracht.

 • Tibetaans huis te huurJe verblijft in een comfortabel guesthouse binnen de historische stadsmuren van Songpan. In een mooi houten gebouw, zijn de kleine maar nette appartementen gerangschikt rond een binnenplaats. Ontbijt kunt u bestellen bij een kleine ontbijtwinkel in het dorp (ongeveer € 5 per persoon). Het busstation ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het hotel (handig als u met de snelbus verder wilt reizen naar Chengdu).De prijs is € 169,00.Tijdsduur: 4 dagen en 3 nachtenInclusief: privéchauffeur van het vliegveld naar de homestay in Jiuzhaigou, vervoer van en naar Jiuzhaigou National Park, gekookt ontbijt en diner in de homestay, en privéchauffeur van Jiuzhaigou naar Songpan (via Huanglong National Park).Prijs per persoon (voor twee personen)Huis te huur Jiuzhaigou Songpan Guesthouse (nu gesloten)

Tibetaans Pension

U verblijft in een comfortabel guesthouse binnen de historische stadsmuren van Songpan. In een mooi houten gebouw zijn de kleine maar nette kamers rond een binnenplaats gerangschikt. Ontbijt kunt u bestellen in een kleine ontbijtwinkel in het dorp (ongeveer € 5 per persoon). Het busstation ligt op ongeveer 10 minuten lopen van het hotel (handig als u uw reis per snelbus wilt voortzetten naar Chengdu).

De prijs is € 169,00.Tijdsduur: 4 dagen en 3 nachtenInclusief: privéchauffeur van de luchthaven naar de homestay in Jiuzhaigou, vervoer van en naar Jiuzhaigou National Park, handgemaakt ontbijt en diner in de homestay, en privéchauffeur van Jiuzhaigou naar Songpan (via Huanglong National Park).

Prijs per persoon (voor twee personen)

Songpan pension

Jiuzhaigou Guesthouse (nu gesloten)

 • Fietsexcursie in de bergenEen spannende mountainbike excursie met gids in de prachtige bergachtige omgeving tussen Jiuzhaigou en Songpan voor zowel beginners als ervaren rijders.Naast het adembenemende landschap komt u door twee kleine Tibetaanse nederzettingen en een Hui moslim dorp.De kosten bedragen € 55,00.Gids, vervoer tussen het verblijf en het begin- en eindpunt, en fietshuur zijn allemaal inbegrepen in de duur van 4 uur.De prijs is per persoon en is gebaseerd op twee personen.
 • Te voet of te paard, u kunt gemakkelijk een of meer nachten in Songpan regelen om de nabijgelegen bergen, bossen en minderheidsnederzettingen te verkennen. De versterkte stad is ook zeker een bezoek waard. € 39,00 (incl. BTW)Prijs is per nacht, per persoon (op basis van twee personen).

Fietstocht in de bergen

Tussen Jiuzhaigou en Songpan vindt in de schilderachtige alpine omgeving een avontuurlijke begeleide mountainbiketocht voor zowel beginners als gevorderden plaats.

Naast de adembenemende landschappen passeert u twee kleine Tibetaanse nederzettingen en een Hui moslimdorp.

 • De kosten zijn € 55,00.4 uur in lengte
 • Inbegrepen zijn een gids, vervoer tussen het hotel en het begin- en eindpunt van de tocht, en fietsverhuur.
 • De prijs is per persoon en is gebaseerd op twee personen.

Songpan blijft een nacht langer.

Te voet of te paard kunt u gemakkelijk een of meer nachten in Songpan regelen om de nabijgelegen bergen, bossen en nederzettingen van minderheden te verkennen. De versterkte stad is ook zeker een bezoek waard.

 • € 39,00 (incl. BTW)Prijzen zijn per nacht, per persoon.
 • (gebaseerd op twee personen)