Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
china-dali-bezienswaardigheden-markt-www.jouwchinareis.nl
china-dali-bezienswaardigheden-matthijs-koster-drie-pagoda-www.jouwchinareis.nlchina-dali-bezienswaardigheden-Erhai-lake-yannan-www.jouwchinareis.nlchina-dali-bezienswaardigheden-bai-meisjes-www.jouwchinareis.nlchina-dali-bezienswaardigheden-moslim-meisje-www.jouwchinareis.nl

Dali

Voeg bouwsteen toe

Beleef het Chinese platteland

Het oude stadje Dali is een juweeltje. Het stadje is de oude hoofdstad van de Bai, nu een minderheidsgroep in China. In de kleine straatjes van Dali verkopen Bai vrouwen karakteristieke blauw en wit gebatikte stoffen en kleding.

Dali heeft een prachtige ligging. De groene Cangshan bergen domineren de omgeving en op een paar kilometer afstand vind je het grote Er Hai meer. Rond het meer bevinden zich veel Bai en Yi dorpen met elk hun eigen markten.

Kennismaking met het Yi-volk

Kies je voor een verblijf in het boutiquehotel in Dali? Dan bezoek je tijdens een bijzondere excursie de mooiste dorpen in de omgeving en krijg je een kijkje in de huizen van de Yi bevolking.  Je wandelt langs mooie rijstvelden en je gaat lunchen in een klein moslimdorpje. Samen met je gids kom je op plekken waar andere toeristen niet komen.

Compleet Dali

Vervoer
 • Privéchauffeur van luchthaven of treinstation naar hotel
Verblijf
 • Drie nachten in een sfeervol boutiquehotel in Dali of in een Chinese residentie in Xizhou
Excursie
 • Bij optie Dali boutiquehotel: Dagexcursie naar dorpen in de omgeving, begeleid door een Nederlandstalige of Engelstalige gids, inclusief alle vervoer en lunch.
Maaltijden
 • Ontbijt is dagelijks inbegrepen
 • Lunch tijdens de excursie
Vervoer tussen bouwstenen: Deze bouwsteen begint en eindigt in Dali. Afhankelijk van hoe je jouw China reis indeelt komen er reiskosten bij om in Dali te komen. Deze worden in de offerte opgenomen.

Duur

4 dagen, 3 nachten

Programma in ‘t kort (Dali boutiquehotel)

Dag 1: Privéchauffeur van de luchthaven naar het hotel in Dali.

Dag 2: Dagexcursie naar het Yi-volk.

Dag 3: Vrije dagbesteding.

Dag 4: Door naar je volgende China-bouwsteen.

Prijs

€ 299 – per persoon, vanaf 2 personen

Dag 1: Aankomst in Dali

Wit marmerstadje in zuidwest China

china-dali-bezienswaardigheden-matthijs-koster-drie-pagoda-www.jouwchinareis.nlDe meeste reizigers zullen in Dali arriveren per binnenlandse vlucht. Bij aankomst word je opgewacht door je chauffeur die je van de luchthaven naar het oude stadje Dali brengt. Sommige gebouwen stammen nog uit de Mingtijd omstreeks het jaar 1400.

Dali is in China beroemd vanwege het marmer dat hier gewonnen wordt; het Chinese woord voor marmer is Dali-steen. Dit kun je ook goed zien aan de huizen. Als je aankomt in Dali is het middag en kun je op eigen gemak op verkenning. Dali staat vol met mooie oude huizen en overal zijn leuke doorkijkjes, winkeltjes en kraampjes te vinden.

Je slaapt in een heerlijk zacht bed in het meest sfeervolle boutiquehotel van Dali.


Dag 2: Privé-excursie op het Chinese platteland

Yi-volk, Chinese moslims en Chinese Han-boeren

Vandaag staat er een bijzondere excursie gepland. Je gaat op stap met en lokale privégids die hier volledig thuis is en je in contact brengt met het lokale leven, weg van de gebaande paden.

Marktenchina-dali-bezienswaardigheden-moslim-meisje-www.jouwchinareis.nl

Je vertrekt s’ochtends vroeg naar een lokale Yi-markt. De Yi-minderheid behoort tot één van de grootste van de provincie Yunnan maar is minder bekend omdat ze vooral in de bergen wonen.

Op de markten wordt van alles verkocht: van varkens, koeien en waterbuffels tot groentes, tabak, gevlochten bamboemanden en werktuigen voor op het land. Wanneer je geluk hebt kun je ook de één van de grootste markten van de regio bezoeken. Deze vindt eens in de tien dagen plaats.

De Yi-vrouwen gaan gekleed in traditionele zelfgemaakte kleding. De jongere ongetrouwde vrouwen dragen een hoofdtooi van bloemen. Naast het Yi-volk vind je hier ook Chinese moslims en Han-Chinese boeren die hier hun waar verkopen.

china-dali-bezienswaardigheden-markt-www.jouwchinareis.nl

Traditionele gebruiken

Ook bezoek je een Yi-dorp dat midden in de rijstvelden ligt. De wandeling ernaar toe voert je langs mooie rijstterrassen.

Je maakt kennis met de Yi-vrouwen die thuis of op het veld aan het werk zijn en op de kinderen passen.

Een speciaal gebruik in het dorp is het stomen van de bladeren van de eucalyptusbomen om er zo olie van te maken.

Tempel tussen de rijst

Na de markt ga je lunchen in een klein moslimdorpje waar verder geen toeristen komen. Met behulp van je gids kun je gesprekjes voeren met de mensen die hier leven. Deze excursie eindigt in een kleurrijke Boeddhistische tempel die verscholen ligt in de velden. Tegen het eind van de middag rijd je rond het meer weer terug naar je hotel in Dali.


Dag 3: Vrije besteding

Magnifiek uitzicht

china-dali-bezienswaardigheden-Erhai-lake-yannan-www.jouwchinareis.nlVandaag kan je vrij besteden in Dali. Eén van de dingen die je kunt doen is de kabelbaan nemen die de Cangshan bergen op gaat naar de Zhong He tempel. Vanuit de kabelbaan heb je een magnifiek uitzicht over Dali en het meer.

Over de bergen zijn mooie wandelpaden die je kunt volgen voor mooie uitzichten; de receptie van het hotel kan je hier meer over vertellen. Je kunt ook de kabelbaan weer terug naar beneden nemen.

De entree voor het park bedraagt 30 Yuan (± € 4), een retourtje kabelbaan 60 Yuan (± € 8). Vraag je hotel ook naar markten in de buurt die je kunt bezoeken.

Je kunt de dag afsluiten in één van de vele restaurants of cafés in Dali. Ongetwijfeld ontmoet je hier andere reizigers waarmee je verhalen kunt uitwisselen.


Dag 4: Volgende China bestemming

Vandaag vertrek je naar je volgende China bestemming. Vertrek je naar de dichtbij gelegen Lijiang en Shaxi dan vertrek je in de ochtend naar je volgende bestemming. Vertrektijden naar andere bestemmingen zijn afhankelijk van je vlucht-, trein- of busschema.

 • Dali boutiquehotel

  Je verblijft binnen de stadsmuren van het oude Dali in een boutiquehotel in traditionele Bai en Tibetaanse stijl. In het restaurant kun je een Chinese, Tibetaanse of westerse maaltijd bestellen, of je kunt een drankje nemen in de bar. Na een dag van bezichtigingen kun je lekker even in de tuin in het zonnetje gaat zitten. Je bent vrij om op het dakterras te zitten, waar je een schitterend uitzicht hebt over de daken van het oude Dali, de bergen en het meer. ’s Avonds is dit een ideale plek om sterren te kijken.

  Je slaapt in een kamer met twee ruime éénpersoonsbedden met, bijzonder voor China, zachte matrassen! Je kamer is gemeubileerd met handgemaakte houten meubels. De kamers liggen aan een galerij met rieten stoeltjes en een tafeltje voor iedere deur, zodat je bij je kamer een kopje thee kunt drinken.

  Prijs: € 299,00
  Duur: 4 dagen, 3 nachten

  Inclusief: privévervoer bij aankomst, ontbijt, dagexcursie met Nederlandse of Engelstalige gids, lunch en entreegelden

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Tibetaans hotel Dali, www.jouwchinareis.nl   Tibetaans inrichting hotel Dali Jouw China Reis   Tibetaans hotel Dali Jouw China Reis


 • Xizhou Chinese residentie

  Je verblijft in Xizhou, vlakbij Dali, waar je overnacht in een prachtig gerenoveerde Chinese residentie met binnenhoven. Xizhou is een authentiek stadje dat nog niet zo gecommercialiseerd is als Dali en geeft je zo kijkje in het oude China. De kamers zijn met oog voor details ingericht en voorzien van alle gemakken. Er is een bibliotheek, een meditatiekamer, een sportruimte en een bar. Je verblijf is inclusief ontbijt, wifi en gratis gebruik van fietsen.

  Tijdens je verblijf krijg je een rondleiding door Xizhou, met bezoek aan lokale tempels, markten en interessante huizen en winkels. Daarnaast kan je je ook inschrijven voor allerlei activiteiten die je onder begeleiding kunt doen. Dit gaat van helpen van de chef bij het prepareren van de avondmaaltijd tot een driegangen theeceremonie.

  Prijs: € 308,00
  Duur: 4 dagen, 3 nachten

  Inclusief: privévervoer bij aankomst, ontbijt en rondleiding door Xizhou

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Xizhou   Xizhou   Xizhou


 • Extra nacht in Dali

  Verblijf in boutique hotel

  Prijs: € 29,00
  Prijs is per persoon per nacht, inclusief ontbijt, op basis van 2 personen


 • Extra nacht in Xizhou

  Verblijf in Chinese residentie

  Prijs: € 89,00
  Prijs is per persoon per nacht, inclusief ontbijt, op basis van 2 personen


Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Dali”