Meteen naar de inhoud

Xiamen is een weinig bekende Chinese stad.

Xiamen China

De meeste mensen zijn niet bekend met de naam Xiamen. Xiamen en haar omgeving worden vaak over het hoofd gezien bij het plannen van een vakantie naar China, maar is dit waar? Ik bezocht onlangs deze regio van China en was weggeblazen.

De Tulou woningen van het Hakka volk

Het duurt ongeveer drie uur om van de luchthaven van Xiamen naar het gebied van de Hakka-bevolking te gaan. Tulou-huizen zijn bekend in de buurt. Uit de Ming en Qing dynastieën, grote ronde (of vierkante) huizen met talrijke verdiepingen. Ontworpen om u te beschermen tegen rovers en slecht weer. De meeste thee (oolong thee) wordt in het gebied verbouwd en verhandeld.

De regering heeft de regio aangewezen als beschermd gebied dat zal worden ontwikkeld voor toerisme. Omdat het bergachtig is en er geen stad van betekenis in de buurt ligt, is economische stimulering nodig. In de omgeving van Xiamen zit het (Chinese) toerisme duidelijk in de lift. In China gaan steeds meer Chinezen op reis. Dat is een belangrijke bron van inkomsten. Men kan zich echter afvragen in hoeverre de mensen zelf zich bewust zijn van bijvoorbeeld de toegangsprijzen.

Veel oudere mensen wonen in deze afgelegen plaatsen in China, wat altijd opvallend is. Het is begrijpelijk omdat jonge mensen ervoor kiezen om in grote steden te wonen. In China zijn er geen pensioenen voor de ouderen; ze werken allemaal. Je kunt hier mensen aan het werk zien op het land. Dit is verfrissend om te zien, omdat in ons land veel van dit werk machinaal wordt gedaan. Veel mannen en vrouwen zijn werkzaam in de bouw als gevolg van de groei van het toerisme.

Lees ook:  Reistips voor het Zhangjiajie gebied

Een nachtje slapen in een traditioneel Tulou huis

U kunt als reiziger in een hotel slapen, maar nog leuker is een traditioneel Tulou huis. Het pension wordt onderhouden door een familie met een Engels sprekende zoon. Dit is bijzonder voordelig omdat, zoals in China gebruikelijk is, niemand anders Engels spreekt.

Het pension heeft het voordeel dat het de hele familie huisvest. Jong en oud, ze zijn er allemaal. Het hele gehucht, bestaande uit meerdere Tulou huishoudens, functioneert als één gemeenschap of familie. Als gevolg daarvan krijg je een echt gevoel van hoe deze individuen leven. Je moet er niet aan denken om in een huis te wonen waar geen privacy is. Elke dag is iedereen aanwezig en leeft samen. Heel warm en uitnodigend.

Iedereen zal u vriendelijk begroeten als u aankomt. s Avonds kunt u genieten van een heerlijke maaltijd op de binnenplaats, die wordt verlicht door rode lantaarns. U kunt hier thee kopen, zoals u dat in elke Tulou kunt. Een van de leden van de familie zal u een uitgebreid overzicht geven van hun theesoorten.

De beste tijd om te reizen is

Omdat Xiamen in het zuiden van China ligt, biedt het een klimaat dat ideaal is voor deze levensstijl. De lente en de herfst zijn de beste tijden om dit gebied te bezoeken. Gedurende de dag is de temperatuur rond de 25 graden. In de zomer wordt het heter. De overvloed aan kleine muggen is een van de nadelen van de zomer. Ze zijn moeilijk op te merken, maar toch steken ze.

Lees ook:  Zhangjiajie, thuisbasis van China's Avatar verschijnselen