Meteen naar de inhoud

China rondreis tips

China rondreis tips

China spreekt bij veel mensen tot de verbeelding, je waant jezelf al door de smalle straatjes omgeven door kleurrijke marktkraampjes, oog in oog met de indrukwekkende Chinese muur, Eeuwenoude tempels, moderne steden of jet Karst gebergte. In China kun je met gemak weken doorbrengen en nog steeds elke dag verbaasd worden door alle nieuwe indrukken. Wij helpen je een handje bij het bepalen van de beste China rondreis routes. 

Jouw China rondreis 

Voor een rondreis door China heb je minimaal twee weken nodig, maar het land komt beter tot zijn recht als je drie weken of meer hebt om rond te reizen. We raden op de meeste plekken aan om minimaal twee nachten te blijven. Voor steden als Shanghai en Hongkong raden we zeker drie nachten aan. 

Tip! China heeft een uitstekend treinnetwerk met veel hogesnelheidslijnen die je snel en gemakkelijk op je volgende bestemming kunnen brengen. 

Hoogtepunten van China

China heeft heel veel te bieden en je kunt er letterlijk maanden ronddwalen, maar heb je minder tijd dan zijn de volgende bestemmingen een absolute must. We beschrijven de bestemmingen in de volgorde waarop je ze het beste kunt bezoeken, te beginnen bij Beijing. 

Beijing China

Een bezoek aan de Chinese muur mag op een reis naar China niet ontbreken. In 2007 werd het bouwwerk uitgeroepen tot een van de nieuwe zeven wereldwonderen. De Chinese muur ligt op 80 kilometer van Beijing en is het makkelijkste te bezoeken met een excursie. 

De verboden stad 

De verboden stad is het grootste paleiscomplex uit de oudheid van de wereld. Rondom het paleis museum vindt je duizenden gebouwen en paleizen in de prachtige Chinese architectuur. De verboden stad zal zonder twijfel een highlight van je trip zijn, maar bereid je voor op drukte. Het is aan te raden om een gids te nemen die je de mooiste en meest bijzondere plekjes kan laten zien.

Zomerpaleis 

Een bezoek aan de tuinen van het nieuwe zomerpaleis net buiten Beijing is zeker de moeite waard. Je kunt zonder problemen een halve dag ronddwalen in deze prachtige tuinen met bijzondere tempels over het hele terrein. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Boeddhistische wierook toren die uitkijkt over het Kunming meer. 

Lees ook:  Zomerspelen Beijing (Peking) in China

Pingyao in China

Pingyao is UNESCO-werelderfgoed en was het financiële handelscentrum in de 19e eeuw. Ondanks het feit dat veel andere steden in China vernietigd zijn in de culturele revolutie is deze stad intact gebleven. Je vindt er onder andere het oudste bankgebouw van China, Rishengchang. 

Tip! Koop een Pingyao combo-ticket. Je kunt de oude ommuurde stad van Pingyao gratis bezoeken, maar voor 30 bijzondere gebouwen binnen de stad moet je entree betalen. Het is aan te raden om hiervoor een combo-ticket te kopen waarmee je drie dagen toegang hebt. 

Xi´an 

Deze stad was het eindpunt van de zijderoute waardoor je in de stad veel invloeden van de verschillende volkeren die de route volgden ziet. Zo is er een islamitische buurt die zeker een bezoekje waard is. Daarnaast zijn er nog vele andere bijzondere plekken zoals de stadsmuur, de trommeltoren die ´s avonds verlicht is, de kruidenmarkt, het historische museum en de pagode van de grote gans. 

Excursietip

Een bezoek aan China is niet compleet zonder een bezoek aan het graf van de eerste keizer van China waar je het Terracottaleger vindt bestaande uit duizenden soldaten gemaakt van terracotta die in rijen rondom het graf van de keizer staan. 

Chengdu 

Chengdu is de hoofdstad van de provincie Sichuan. In deze stad waar meer dan 100 miljoen mensen wonen vindt je naast moderne bouwwerken indrukwekkende kloosters uit de oudheid en een gigantisch standbeeld van Mao Zedung. 

Excursietip

Wil je de reuzenpanda van dichtbij bewonderen dan is dit je kans. Maak een uitstapje naar het Panda Breeding Centre waar je naast de reuzenpanda ook vaak panda jongen kunt zien. 

Tips voor eten in China

Het eten in China is heel veelzijdig en ik elke regio vindt je een andere stijl. Deze regio staat bekend om pikant eten en ´hotpots´, dit is een soort fondue met vlees of groenten. 

Lees ook:  Temperatuur Beijing: Beste tijd om Peking te bezoeken

Yangshuo 

Yangshuo is populair vanwege het nabijgelegen karst gebergte, rijstterrassen, rivieren en grotten. In de stad zelf vindt je vele tempels en een relaxte sfeer met leuke barretjes en restaurants. 

Tip! De Yangshuo omgeving is ideaal om op de fiets of motor te verkennen. Kies het liefst voor een mountainbike en controleer of hij goed werkt. 

Maanberg 

Bezoek de Maanberg ten zuiden van de stad. In deze berg zit een gat in de vorm van de maan. Vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over omliggende bergen. 

Hongkong, wereldstad in China

Hongkong is een indrukwekkende wereldstad met een prachtige skyline. De beste manier om die skyline te bewonderen is vanaf Victoria Peak, het hoogste punt in de omgeving. Je kunt hier komen door de Peak Tram te nemen of de 3,5 kilometer lange Peak Circle Walk te wandelen. 

Hongkong heeft eigenlijk alles, een bruisend uitgaansleven, bijzondere historische gebouwen, musea, honderden restaurants en zelfs natuurparken en een Disneyland. Je kunt hier letterlijk dagen doorbrengen en elke dag iets anders doen. 

Shanghai 

Heb je iets meer tijd dan kun je in plaats van een bezoek aan Hongkong kiezen voor een bezoek aan Shanghai en omgeving. In deze stad wonen meer dan 20 miljoen mensen. Het is bovendien een goed startpunt voor een bezoek aan Hangzhou een stad uit de Song dynastie die door veel mensen gezien wordt als een van de mooiste steden van de wereld. Vergeet zeker niet het West meer te bezoeken, een van de mooiste meren van China.

China is meer dan de highlights

Naas het bezoeken van de bekende bezienswaardigheden in China raden we aan om ook lekker rond te dwalen en contact te maken met de plaatselijke bevolking. Het lokale leven leren kennen geeft je een unieke kijk op China en zal voor mooie blijvende herinneringen zorgen.