Hoe werkt jouwchinareis.nl


Jij bepaalt zelf hoe jouw China reis eruit komt te zien!

Klik op de "bouwstenen"die je aanspreken en stel zelf jouw reis samen.

Wij sturen je geheel vrijblijvend een reisschema met prijsopgave toe.

Veel plezier!


Omdat uw browser geen Flash ondersteund, kunt u geen gebruik maken van de interactieve kaart. Uw kunt hieronder alsnog uw bouwsteen kiezen....

Noord-Korea


Noord-Korea


Noord-KoreaKies voor een unieke ervaring, beleef Noord-Korea. Laat je rondleiden in een van de meest gesloten landen ter wereld en word verrast door het spektakel van de jaarlijkse Arirang.

Lees meer »
Deze bouwsteen toevoegen

Noord-Korea

 

Een reis om nooit te vergeten

Laat je rondleiden in één van de meest gesloten landen ter wereld en word verrast door het spektakel van de jaarlijkse Arirang.

Your Planet is één van de weinige reisorganisaties in Nederland die rechtstreeks contact heeft met Noord-Korea en waarbij je individueel, met je partner, familie of vrienden naar Noord-Korea kunt reizen. Een rondreis van een aantal dagen (of meer) door Noord-Korea kun je goed combineren met je China reis.

 

  

 

Een kort of lang Noord-Korea bezoek

 

www.jouwnoordkoreareis.nl

Hieronder vindt je een voorbeeld van een bouwsteen naar Noord-Korea. Wil je langer in Noord-Korea verblijven, zelf je Noord-Korea bouwstenen uitzoeken of mee op een Noord-Korea groepsreis? Geen probleem.


Op onze nieuwe Noord Korea website: www.jouwnoordkoreareis.nl is dit allemaal mogelijk, klik hier...

 

Programma in 't kort


Duur:
5 dagen, 4 nachten

Prijs: € 735 - per persoon, vanaf 2 personen
________

Dag 1: Transfer van de luchthaven of het station naar het hotel in Pyongyang, bezoek triomfboog.

Dag 2: Bezoek aan Mount Myohyang, de Friendship Exhibition, Bohyon tempel. Daarnaast bezoek je het grote monument op Mansu heuvel, het Chollima beeld, de Juche toren en het Victorious Fatherland Museum.

Dag 3: Bezoek aan Kaesong, de DMZ, het Koryo History Museum, de tombe van koning Wang Kon. Terug in Pyongyang bezoek je het spionageschip de USS Peublo en bezoek je een school voor een muziekvoorstelling door de kinderen.

Dag 4: Bezoek aan Nampo en de West Sea Barrage. In Pyongyang zie je het Mangyongdae Native House, de Pyongyang metro en de Mansudae Art Studio.

Dag 5: Transfer naar luchthaven of treinstation, vertrek.

Dag 1: Aankomst Noord-Korea


Welkom in Noord-Korea

Er zijn verschillende manieren om in Noord-Korea te komen. De voordeligste manier is om met de trein te reizen. Vanuit Beijing regelen we een nachttrein voor je naar Dandong, de Chinese stad aan de grens met Noord-Korea. Dandong is een leuke stad om een dag en nacht te verblijven voordat je 's ochtends met de trein de rivier oversteekt naar Noord-Korea. Iets kostbaarder, maar natuurlijk wel een stuk sneller is het om te vliegen. In het opmerkingenveld bij je offerteaanvraag kun je aangeven of je liever wilt vliegen of met de trein wilt reizen. Een combinatie kan ook; bijvoorbeeld op de heenreis met de trein en op de terugreis met het vliegtuig.

Met de trein

Je vertrekt 's morgens vanuit het Chinese Dandong met de trein naar Noord-Korea. De grensovergang betekent het begin van een bijzonder avontuur. De Noord-koreaanse douaniers met hun imposante petten houden alles goed in de gaten. Je treedt een land binnen dat maar door een select groepje reizigers bezocht is. Eenmaal in Noord-Korea merk je direct dat je in een compleet ander land dan China bent. Er is weinig industrie en veel arbeid wordt nog met de hand gedaan. De schone lucht is opvallend. Aan het begin van de avond kom je aan in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea. Hier word je opgewacht door Noord-Koreaanse gidsen die je in traditionele kledij begroeten. Zij zullen je de komende dagen begeleiden. Na een korte kennismaking word je naar het hotel gebracht dat midden in pyongyang op een eiland in de rivier staat. Vanuit het hotel heb je een geweldig uitzicht over de stad. 

Dag 2: Mount Myohyang

 

Tijdens je verblijf in Noord-Korea zul je worden begeleid door twee gidsen en een chauffeur. Zij zullen hun best doen om Noord-Korea van haar beste kant te laten zien.


Bloemen voor de president

Je begint de dag met een uitgebreid ontbijt in het hotel. Daarna bezoek je het centrale plein in Pyongyang met het enorme bronzen beeld van Kim Il Sung. Je gidsen zullen je voorstellen om een boeket bloemen te kopen om deze bij het standbeeld neer te leggen. Hoewel Kim Il Sung niet meer leeft is hij nog steeds officieel president van Noord-Korea en wordt hij aanbeden door de bevolking.


Geurige Berg

Vandaag rijd je twee uur door het mooie Noord-Koreaanse landschap naar de heilige Mount Myohyang. Onderweg zie je mensen aan het werk op de velden en kinderen spelen in de rivier. Mount Myohyang betekent geurige berg en heeft deze naam ook met een reden; 's zomers ruik je de friszoete geur van juniper. Op de berg bezoek je de International Friendship Exhibition.

 

Friendship Exhibition

Twee reusachtige gebouwen, in oude Koreaans stijl, en deels in de berg gebouwd bewaren alle gisten die ooit aan de ''Great Leader'' Kim Il Sung en aan zijn zoon ''Dear Leder'' Kim Jong Il, gegeven zijn. De gidsen zullen je uitleggen dat Kim Il Sung de vriendshapshallen heeft laten bouwen als gift voor het volk. Alle giften en eerbetuigingen die hij ooit ontving behoren aan het Koreaanse volk. de vreemste dingen zijn erbij. Zo kun je televisies, computers en meubilair tentoongesteld zien, maar ook gepanserde treincoupés. giften van Stalin en Mao. Het is alsof je de schatkamers van Noord-Korea bezoekt. Noord Korea en het Boeddhisme


Veel ouder dan de Friendship Exhibition is de boeddhistische Bohyon temple die zich ook op Mount Myohyang bevindt. Heel bijzonder is dat zich hier het archief bevindt met de 80 000 stuks tellende Tripitaka. De Tripitaka bevat oude boeddhistische geschriften en literatuur uit de Koreaanse Koryo en Ri dynastiën.

 

Weer terug in Pyongyang bezoek je de Juche toren, monument voor de Juche filosofie van Kim Il Sung waarin het vermogen om zelfvoorzienend te zijn een centraal thema is. Je krijgt de mogelijkheid om de toren te beklimmen (entree ter plaatse betalen: € 5 per persoon). Daarnaast bezoek je het Victorious Fatherland Liberation War Museum dat de Koreaanse oorlog behandelt die het land in tweeën splitste.

Dag 3: Keasong en DMZ


Terug in de tijd van Koryo

Na een rijk ontbijt ga je met je gidsen op weg naar de zuidelijk gelegen stad Kaesong. Keasong was tijdens de Koryo dynastie een koningsstad. Je bezoekt hier een universiteit, opgezet in 992 na Chr. om ambtenaren te trainen in de confuciaanse leer. Op de binnenplaats van de oude universiteit onder vijf- tot negenhonderd jaar oude Gingko- en Zelkovabomen, waan je even terug in het oude Korea van vóór de opdeling. Vlakbij de universiteit bezoek je de graftombe van koning Wang Kon, oprichter van de Koryo dynastie. Je gaat lunchen bij een sfeervol traditioneel restaurant met een binnenhofje. 


De grens met Zuid Korea

Na de lunch ga je naar het dorp Pamunjom dat een heel speciale betekenis heeft gekregen doordat het op de grens tussen Noord- en Zuid-Korea ligt. Tussen Noord- en Zuid-Korea geldt een staakt-het-vuren sinds de oorlog in de jaren '50 die het land in tweeën opdeelde. Er is nooit een officieel vredesakkoord tot stand gekomen. De grens is één van de zwaarst bewaakte ter wereld; aan de Zuid-Koreaanse zijde zijn nog steeds Amerikaanse soldaten die de Zuid-Koreanen ondersteunen.

Tussen Noord- en Zuid-Korea ligt een strook niemandsland, de DeMilitarized Zone (DMZ). Onder begeleiding van Noord-Koreaanse soldaten bezoek je de DMZ. Precies op de grens staan militaire barakken van Noord-Korea en van Zuid-Korea waar in het verleden onderhandelingen hebben plaats gevonden. Je mag de belangrijkste barak van binnen bekijken en aan de tafel zitten waar de onderhandelingen plaatsvonden. De tafel staat precies op de grens tussen en Noord en Zuid en als je er een rondje omheen loopt betreedt je dus Zuid-Koreaans grondgebied. Aan een muur in de barak hangen de vlaggetjes van alle landen die gevochten hebben tijdens de Koreaanse oorlog. Hier hangt ook een Nederlandse vlag tussen.


Terug in Pyongyang

Na het bezoek aan de DMZ rijd je weer terug naar Pyongyang. In Pyongyang staan een bezichtiging van de "USS Pueblo" en een bezoek aan een middelbare school op het programma.

De "USS Pueblo" is een Amerikaans schip dat in de jaren '60 door de Noord-Koreanen is buitgemaakt. Volgens de Koreanen was de USS Pueblo een spionageschip, Amerika ontkende de beschuldigingen. Tijdens de bezichtiging kun jij je eigen conclusies trekkken.

Na de Pueblo bezoek je een middelbare school. Je krijgt te zien hoe de kinderen hier les krijgen en wordt getracteerd op een muziekvoorstelling uitgevoerd door de leerlingen. De kinderen bespelen muziekinstrumenten en zingen Koreaanse liederen. Het is een bijzondere ervaring om zo'n privé voorstelling te krijgen; alsof je een hooggeplaatste gast op staatsbezoek bent.

Dag 4: Nampo

 

West Sea Barrage

Vandaag vertrek je richting de kust. Je rijd met de auto een uur buiten de stad naar Nampo, een stad ten zuiden van Pyongyang. Je komt hier voor de West Sea Barrage, een soort Koreaanse Delta Werken. De West Sea Barrage beschermt de kust tegen overstromingen. Alle schepen met bestemming Pyongyang of de haven van Nampo passeren door de drie enorme sluizen van de West Sea Barrage. Na de rondleiding word je weer teruggebracht naar Pyongyang.


Het Geboortehuis van Kim Il Sung

Terug in Pyongyang bezoek je met je gidsen het Mangyongdae Native House. Je ziet hier het eenvoudige geboortehuis van Kim Il Sung. Het lemen huis ligt op een heuvel aan de rand van Pyongyang en wordt als een heilige plek behandeld. Als je het huis hebt gezien wandel je over mooi aangelegde paden de heuvel op voor een uitzicht over Pyongyang.


De diepste metro ter wereld

Je rijdt weer terug de stad in voor een heel bijzondere attractie. Onder begeleiding van je gidsen mag je een ritje met de Pyongyang metro maken. Er zijn weinig momenten waarop je dichter bij de bevolking kunt komen dan in de metro. De stations zijn prachtig. Mozaïeken in heldere kleuren geven de stations een rijk aanzien; volgens sommigen is de metro van Pyongyang nog mooier dan de beroemde metro van Moskou.

Dag 5: Afscheid van Noord-Korea


Vandaag vertrek je weer naar China. Je kunt met de trein terugreizen of met het vliegtuig. Je gidsen brengen je naar het station of de luchthaven. Vanuit Pyongyang kun je naar Beijing of naar Shenyang reizen met de trein of het vliegtuig.


Verlengen in Noord Korea

Als je langer in Noord-Korea wilt blijven is dit ook mogelijk. Geef aan hoeveel dagen je zou willen verblijven, dan  zullen wij je een voorstel doen voor een programma.

Inbegrepen

Transfer: Vanaf het moment van aankomst in Pyongyang tot het moment van vertrek is al het vervoer inbegrepen.

Accommodatie: Vier nachten in een deluxe klasse hotel - ontbijt is inbegrepen.

Excursie: Volledig programma onder begeleiding van twee Koreaanse gidsen en een chauffeur.

Maaltijden: Alle maaltijden zijn inbegrepen.

Vervoer tussen bouwstenen: Deze bouwsteen begint en eindigt in Pyongyang. Vanuit China kun je met de trein of met het vliegtuig in Pyongyang komen. Op het offerteaanvraagformulier kun je aangeven welke manier jouw voorkeur heeft. De reiskosten om in Pyongyang te komen zijn niet inbegrepen in deze bouwsteen. Deze kosten worden in de offerte opgenomen.

Voeg bouwteen Noord-Korea toe aan jouw china reis