China Individuele reis China rondreis in vogelvlucht – 14 dagen

Boek nu deze rondreis
 • China
 • 14 dagen
 • 1495

Individuele rondreis op privébasis.

Kennismaking met het unieke China tijdens een rondreis van 2 weken (14 dagen)

Maak tijdens deze rondreis door China in 14 dagen kennis met de unieke cultuur van dit prachtige land. Ervaar het keizerlijk verleden, de wonderschone natuur in het heden en de wolkenkrabbers van de toekomst. Met Jouw China Reis ervaar je de mysterieuze Chinese cultuur op een persoonlijke en individuele manier.

Individuele rondreis in China van 2 weken (14 dagen) met goede begeleiding

Bij aankomst op een luchthaven of treinstation staat er een chauffeur klaar om je naar je hotel te brengen. Op de dag van vertrek word je op dezelfde manier bij je hotel opgehaald en ontvang je de treintickets uit handen van je chauffeur. Verder zijn de belangrijkste excursies (incl. entreegelden) inbegrepen en onder begeleiding van een Engelssprekende privégids en -chauffeur. Het voordeel hiervan is, is dat je eigen tempo kunt bepalen en de volledige aandacht van je gids hebt. Deze manier van reizen geeft je de mogelijkheid om zo veel mogelijk te genieten van alles om je heen zonder je zorgen te hoeven maken over het vervolg van de reis.

De beste reisperiode

Deze individuele rondreis door China in 14 dagen kan het hele jaar door geboekt worden. Het vertrek is daarbij, mits beschikbaar, elke dag mogelijk. De meeste mensen reizen in juli en augustus. De mooiste maanden zijn april, mei, september en oktober. Zorg wel dat je de eerste week van mei en oktober vermijdt. Alle Chinezen zijn dan vrij en de drukte die dat oplevert is echt te veel van het goede.

Tip: Heb je vragen over deze reis of wil je er iets aan toevoegen, twijfel dan niet om via de email contact op te nemen met onze China reisspecialist. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar op 035 7724396

Programma in ‘t kort

Dag 1 Vertrek
Dag 2 Aankomst Beijing
Dag 3 Beijing: Vrije besteding
Dag 4 Beijing: Wandeling over de Grote Chinese Muur
Dag 5 Highspeed trein naar Pingyao
Dag 6 Pingyao: Vrije besteding
Dag 7 Highspeed trein naar Xi’an
Dag 8 Xi’an: Excursie Terracotta Leger
Dag 9 Highspeed trein naar Guilin
Dag 10 Cruise over de Li rivier
Dag 11 Yangshuo: Vrije besteding
Dag 12 Highspeed trein naar Hong Kong
Dag 13 Hong Kong: Vrije besteding
Dag 14 Vertrek: Vlucht huiswaarts

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandelen over de Chinese Muur
 • Een raam naar het verleden bezoeken in Pingyao
 • Het Terracotta Leger bekijken
 • Sprookjesbergen in Yangshuo beklimmen
 • Li rivier cruise
 • Hong Kong, het shopping Walhalla bezoeken

Dag tot dag beschrijving 14-daagse individuele China rondreis

Dag 1: Vlucht Amsterdam – Beijing

Vandaag start je avontuur naar China. Aan jou de keuze of je de intercontinentale vlucht zelf boekt of dit door Your Planet laat regelen. Bij een vlucht met KLM vlieg je in ongeveer 10 uur rechtstreeks naar Beijing.


Dag 2: Beijing

Bij aankomst in de ochtend word je opgewacht door een privé chauffeur die je naar het hotel brengt. Tijdens de rit naar het boutique hotel kun je je vergapen aan de moderne gebouwen, de mensen en het drukke verkeer. Het hotel is gelegen in één van de oude hutong wijken die Beijing nog rijk is. Je hotel is een verborgen juweeltje in het historische Hutong-gebied in het centrum van Beijing. Het is een rustig toevluchtsoord weg van het bruisende stadsleven. Voor deze dag zijn er verder geen activiteiten gepland zodat je het rustig aan kunt doen of op je gemak de omgeving kunt verkennen.

Tip: Maak een ritje achterin een riksja of huur een fiets om zo via de smalle straatjes de Hutongs te verkennen.


Dag 3: Beijing – optioneel: excursie Verboden Stad en het Zomerpaleis

Optioneel te boeken:

Verboden Stad Beijing China RondreisVandaag staat er een bezoek aan het Zomerpaleis en de Verboden Stad met privé gids en chauffeur op het programma. Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel en naar het Zomerpaleis – het buitenverblijf van de keizers – gebracht. Je wandelt door de Chinese tuinen en hoort hoe de keizers hier hun tijd doorbrachten. In de Verboden Stad loop je samen met je gids door de paleizen en de enorme binnenplaatsen. Vanaf deze plek is China eeuwenlang geregeerd door almachtige keizers en hun gevolg. ’s Middags ben je vrij om de stad verder op eigen houtje te verkennen.


Dag 4: Beijing – Wandelexcursie over de Chinese Muur

Deze dag staat helemaal in het teken van de Grote Chinese Muur. ’s Ochtends verlaat je de drukte van de stad en word je het groene heuvel- en berglandschap ingereden waar de grote Chinese Muur als een sierlijke slang doorheen kronkelt. Om de Muur van dichtbij te beleven wandel je over de muur bij Huanghuacheng. Je kunt er ook voor kiezen om een pittige hike te maken van Jiankou naar Mutianyu (tegen een meerprijs). Omdat deze delen van de Muur wat verder uit Beijing liggen, komen hier weinig toeristen. Soms heb je de Muur helemaal voor jou alleen. Als je uitgewandeld bent ga je samen met de gids naar een restaurant voor een welverdiende lunch. Hierna word je weer naar je hotel gebracht.

Chinese Muur Beijing China Rondreis

Optioneel te boeken: Theater voorstellingen in Beijing

De opera voorstellingen van Beijing hebben een 200 jaar lange historie en zijn van grote waarde in de Chinese cultuur. Ze staan bekend om de bijzondere maskers en prachtige Chinese kledij. Zelfs als je geen opera liefhebber bent is deze show een aanrader. De derderangs kaarten beginnen vanaf € 21,- per persoon, oplopend tot € 39,- per persoon voor de eerste rang.

De acrobatiek en Kung Fu voorstellingen behoren tot de top van de wereld. Spectaculaire shows waarbij er geen sprake is van een taal- of cultuurbarrière; een onvergetelijke visuele ervaring.

  


Dag 5: Beijing – highspeed dagtrein naar Pingyao

Vandaag word je door een chauffeur opgehaald en naar het treinstation in Beijing gebracht. Je reist met een highspeed dagtrein in de tweede klasse naar Pingyao. Je reist zo’n 600 kilometer in ongeveer vier uur. Optioneel kun je er ook voor kiezen om in de eerste klasse te reizen.


Dag 6: Pingyao – vrije besteding

Bij aankomst in de ochtend word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt. Als je de oude ommuurde stad inrijdt betreed je een bijzonder mooi bePingyao Hotel China Rondreiswaard gebleven stukje China van voorbije tijden. De prachtig versierde gevels van de huizen refereren naar het rijke verleden van dit stadje. De chauffeur brengt je naar een vriendelijk familiehotel dat is gebouwd in een oude bankierswoning uit de 16e eeuw. Je slaapt in een traditioneel kang bed. Dit is een stenen bed dat in de winter verwarmd kan worden met een houtkacheltje.

In de zomer is dit niet nodig en slaap je comfortabel op je zachte matras gelegen op een honderden jaren oud stenen bed. Maar voor het zover is heb je nog tijd genoeg om Pingyao te verkennen.

Buiten alle bezienswaardigheden is het vooral plezierig om door de straatjes van Pingyao te slenteren en al het leven op straat te zien. Voordat de zon ondergaat is het heel mooi om nog even de stadsmuren van Pingyao te beklimmen voor een uitzicht over het stadje. Tegen de avond gaan overal de rode lantaarns aan en is het niet moeilijk om een sfeervol restaurant te vinden of een gezellig barretje.


Dag 7: Highspeed dagtrein naar Xi’an

Xi'an China RondreisEen chauffeur brengt je naar het station in Beijing. Je reist per highspeed dagtrein in de tweede klasse naar Xi’an.

Bij aankomst op het station in Xi’an word je opgewacht door de chauffeur die je naar het driesterrenhotel brengt. Het hotel is zeer centraal gelegen in het oude centrum binnen de stadsmuren.

Vandaag heb je de tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Ooit was Xi’an een belangrijk kruispunt op de zijderoute. Hierdoor heeft Xi’an altijd veel handelaren van verschillende bevolkingsgroepen aangetrokken. Van oudsher woont er een grote groep Islamitische Chinezen in Xi’an.

Vlakbij de drum- en beltorens in het centrum van de stad bevindt zich de oude Moslimwijk. Het is heerlijk om hier door de straatjes te slenteren en winkeltjes te bekijken. De oude moskee is een mooie mengeling tussen Islamitische en Chinese architectuur. Rond de Moskee kun je ‘s avonds heerlijke kebab eten op de avondmarkt.

Tip: Huur een fiets en maak een fietstocht over de enorme stadsmuren die er nog sinds de Ming-tijd staan. Elke avond kun je in Xi’an de grootste fonteinshow van Azië bewonderen. Op klassieke muziek geven fonteinen een watervoorstelling. Voor Europeanen een eigenaardigheid, voor Aziaten een prachtig spektakel.


Dag 8: Xi’an – Excursie Terracotta Leger

Terracotta leger Xi'an China RondreisVandaag ga je samen met je gids naar het Terracotta Leger dat buiten de stad is gelegen. Het Terracotta Leger is de grootste archeologische vondst van de twintigste eeuw en maakt onderdeel uit van de UNESCO werelderfgoedlijst. In de drie overdekte hangars die je bezoekt, bewonder je archeologische opgravingen waar tot op de dag van vandaag nog steeds aan gewerkt wordt. Er bevinden zich in de zalen ongeveer 8000 kleisoldaten, waaronder infanterie, boogschutters en officieren. Wat dit bezoek nog veel imposanter maakt is de wetenschap dat elke soldaat zijn eigen gezicht en uitdrukking heeft.

Na de lunch kun je, in overleg met je gids, zelf bepalenwat je de rest van middag gaat doen. Naar keuze kun je een bezoek brengen aan de Grote Wilde Gans-Pagode of vraag je gids je naar de beroemde medicijnmarkt van Xi’an. Een aanrader zijn de sinds 3000 jaar geleden ontdekte warmwaterbronnen in Huaqing. Na de ontdekking werden er baden, tuinen en paleizen aangelegd. Zelfs tot in de 20e waren de paleizen nog in gebruik. Je gids kan hier prachtige verhalen over vertellen. Aan het einde van de middag word je weer bij je hotel afgezet.


Dag 9: Dagtrein naar Guilin

Vandaag word je door een chauffeur opgehaald en naar het treinstation gebracht. Je reist met een dagtrein van ongeveer 10,5 uur naar Guilin. Eventueel is het mogelijk om een binnenlandse vlucht te boeken.

Bij aankomst in Guilin staat een chauffeur je op te wachten en word je naar een centraal gelegen driesterrenhotel gebracht. In het hotel kun je heerlijk even bijkomen op balkonnetjes op de kamer. Het hotel bevindt zich in het groen en beschikt over een mooie tuin.


Dag 10: Cruise over Li rivier naar Yangshuo

Yangshuo China rondreisIn de ochtend word je door een chauffeur bij je hotel opgehaald en naar de haven gebracht. Vervolgens varen jullie met een ontspannen cruise over de Li rivier door één van de mooiste landschappen van China naar Yangshuo. De tocht zal ongeveer van 09:30 uur tot 15:00 uur duren. Bij aankomst in Yangshuo staat er wederom iemand op je te wachten. De chauffeur brengt je naar het guesthouse net iets buiten Yangshuo. Het dorp zelf, dat beroemd is vanwege het mooie landschap en de ontspannen sfeer, is uitgegroeid tot een zeer populaire bestemming bij buitenlandse en Chinese toeristen en kan dan ook behoorlijk druk worden.

Daarom overnacht je op een plek iets buiten het dorp, gelegen tussen de boerenvelden en de karstbergen en vlak bij de rivier. Het guesthouse was ooit een vervallen boerderij maar is nu helemaal opgeknapt en aangepast aan deze tijd. Je verblijft in een eenvoudige maar sfeervolle kamer met airconditioning. ’s Ochtends kun je gebruik maken van het á la carte ontbijt (+/- € 4,-) waarbij je naast toast, ei, vers fruit en diverse verse sappen ook weer even kunt genieten van een bakje yoghurt met muesli. Ook ’s avonds is er een diverse keuze in Westerse en Chinese maaltijden, ter plekke bereid door de kok van het guesthouse.


Dag 11: Vrije besteding in Yangshuo

Fietsen yangshuo china rondreisIn de prachtige omgeving van Yangshuo is er veel te zien en te doen maar je kunt ook heerlijk tot rust komen na jullie bezoek aan de grote steden. Je kunt verder Tai Chi en Kung Fu lessen volgen, maar ook lessen in de Chinese taal, kook- en schilderkunst.

Een aanrader is om een ontspannen fietstocht te maken door het landschap. Je guesthouse beschikt over een eigen fietshuur en verschillende fietsroutes. De routes voert je langs rijstvelden, de oevers van de Li rivier en langs het verscheidene omliggende dorpjes. Ter plekke kun je bepalen om met een bamboevlot met fiets en al terug te varen naar Yangshuo.


Dag 12: Highspeed dagtrein Guilin – Hong Kong

In de ochtend brengt een chauffeur je vanuit Yangshuo naar het treinstation van Guilin. Hier vertrek je met een highspeed dagtrein naar Hong Kong.

Bij aankomst in West Kowloon treinstation in Hong Kong reis je op eigen gelegenheid naar het hotel. Vanuit hier kun je een metro naar het hotel pakken. Het dichtstbijzijnde metrostation (Yau Ma Tei) ligt op ongeveer 5 minuten loopafstand van je hotel. Je overnacht in een goed driesterrenhotel in het bruisende centrum van Kowloon.


Dag 13: Vrije besteding in Hong Kong

Peak tram Hong Kong china rondreisVoor een prachtig uitzicht over Hong Kong en de mogelijkheid om even aan de drukte van de stad te ontsnappen ga je naar het hoogste punt op Hong Kong Island, Peak Victoria, meestal afgekort tot “The Peak”. Dé manier om er te komen is met de 120 jaar oude Peak Tram. Eigenlijk is het geen tram maar een kabeltreintje, eind 19e eeuw gebouwd.

Tip: Zorg bij het instappen dat je aan de rechterkant zit; het uitzicht is aan die kant het best.


Dag 14: Vlucht huiswaarts

Vandaag neem je afscheid van Hong Kong. Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven. Je kunt, tegen betaling, gebruik maken van de shuttlebus service van het hotel.

hong kong shoppen china rondreisTip: Boek een vlucht huiswaarts in de avond. Zodoende kun ja, voordat je naar de luchthaven vertrekt kun je in de wijk Mongkok (Kowloon) terecht voor je laatste inkopen. Koop voordelige elektronica in het met reclameborden overladen Computer Shopping Center.

Ben je op zoek naar kleding voor een prikje of vergeten souvenirs, loop dan de hoek om richting de Ladies Market. In de buurt vind je ook de Goldfish Market (Tung Choi Street) waar er meer vissen dan mensen zijn. Verbaas je over de vele goudvissen hangend in hun tijdelijke appartementjes (plastic zakjes).

Prijzen

Duur: 14 dagen
Prijs: € 1495 per persoon

Prijzen gelden per persoon, exclusief retourvlucht Amsterdam – Beijing / Hong Kong – Amsterdam. Wanneer je reist tijdens officiële feestdagen (zoals 1 mei en de eerste week van oktober) dan is het mogelijk dat er een toeslag wordt berekend door de hotels.

Hetzelfde geldt voor het verblijf in Hong Kong. Er is uitgegaan van het prijsniveau in het laagseizoen van Hong Kong; 1 mei t/m 15 september 2019. Reisdata die hierbuiten vallen, brengen mogelijk meerkosten voor het hotel in Hong Kong met zich mee.

Inbegrepen in deze individuele rondreis

 • Lokale transfers op basis van privévervoer (met uitzondering van de transfers in Hong Kong)
 • Vier highspeed treinreizen in de tweede klasse
 • Twee privé-excursies met Engelssprekende gids
 • Cruise over de Li rivier
 • Goede, authentieke accommodatie op basis van een tweepersoonskamer
 • Entreegelden excursies ten bedrage van € 25 per persoon
 • Maaltijden: 6 x ontbijt en 3 x lunch

Exclusief

 • Intercontinentale vluchten *
 • Boekingskosten
 • Visum China (single entry)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Fooien – circa € 100 RMB per gids / 80 RMB per chauffeur, per dag
 • Calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking
 • Optionele excursie naar de Verboden Stad & Zomerpaleis in Beijing á € 122 incl. privévervoer, -gids & entree

* het boeken van intercontinentale vluchten kunnen wij ook verzorgen. Laat het ons weten waar je voorkeur naar uit gaat.

Beijing

  

Pingyao

www.jouwchinareis.nl kamer pingyao   

Xi’an

   

Yangshuo

   

Hong Kong

Driesterrenhotel HKG in centrum Kowloon Jouw China Reis   Driesterrenhotel in centrum Kowloon Jouw China Reis

Boek nu deze rondreis ↑ Terug naar boven