Zaken doen & ontspanning in China, goede combi!

Reisperiode: 24 juni t/m 14 juli 2019
Jouw China reizigers: Gerard en Caroline
Vakantiebestemming: China
Bouwstenen: Beijing, Pingyao, Xi’an, Guilin, Yangshuo, Ping’an & Hong Kong
Reisduur: 21 dagen


Het was een hele mooie unieke ervaring. We hebben het heel goed gehad. Ook zakelijk hebben we goede contacten gelegd.

Eigenlijk was alles tot in de puntjes geregeld en alles liep zeer soepel. Ook onze eigen tijd hebben we goed kunnen invullen en benutten.

Even op volgorde:

Hoogtepunten in Beijing

Beijing is een mooie stad, met alles er op en er aan. Het courtyardhotel in een hutongwijk was ook goed, in een mooie wijk, lekker dicht bij de metro. Het verhaal achter de muur vonden we bijzonder, maar de muur zelf was minder overweldigend dan gedacht (na alle verhalen die je vooraf erover leest). We hebben ook de grootste rommelmarkt bezocht van de aardbol. Was erg leuk! Een aanrader!

In Beijing hebben we verder met onze relaties de Lama tempel, verboden stad en plein van de hemelse vrede bezocht. Was erg leuk en het was perfect in combinatie met onze fietsexcursie met de Nederlandse gids die jullie hebben geregeld. Zij bezocht met ons weer andere locaties. Ook de foodtour met haar in de avond was een aanrader. De gids was erg leuk en gedreven.

Het oude Pingyao

Toen Pingyao, een mooi oud centrum dat goed in bewaring is gebleven. We hebben lekker kunnen rondlopen op eigen gelegenheid. De twee dagen die Your Planet aanraadt zijn goed voor dit stadje.

Het Terracotta leger in Xi’an

Xi’an vonden we een hele mooie ervaring. Het Terracotta leger met al zijn achtergrondverhalen was fascinerend. Ook het fietsen over de stadsmuur was mooi (en warm). Je kunt dit gemakkelijk op eigen gelegenheid regelen in de stad (12,6 km).

Het karstgebergte in Yangshuo

De bouwsteen Yangshuo met Guilin was leuk en mooi. Mooie bossen, stromende rivieren en watervallen. De cruisetocht over het water met als achtergrond het karstgebergte was erg mooi. Je kunt hier lekker wandelen en fietsen. Je kunt hier goed kennis maken met hoe de mensen daar leven en hun kostje verdienen. We hebben in Yangshuo ook nog de lichtshow bekeken (prachtig, maar het Chinese publiek was soms wel wat brutaal). Ook prettig hotel in Guilin in een mooie groene omgeving.

Fijne lokale gids

We hadden in deze bouwsteen ook een goede leuke gids, die flexibel was (we hadden veel regen, dus konden de rivier niet oversteken, maar zij reageerde snel en gaf het programma weer een leuke draai).

Rijstvelden in Ping’an

Toen naar Ping’an: Leuk stadje tussen de terrassen en met bergvolk met vrouwen met hele lange haren. We hebben hier leuke wandelingen gemaakt door de rijstvelden met dezelfde gids als van Yangshuo. Ook goed hotel wederom.

Uitrusten in Hong Kong

Tot slot, de prachtige stad Hong Kong. Het uitzichtpunt vanaf Victoria Peak is fantastisch.

Op aanraden naar Lamma Island

We zijn verder niet te veel in de stad blijven hangen. Op advies van de Nederlandse gids in Beijing zijn we naar het eiland Lamma geweest.

Hier hebben we twee dagen strand gedaan. Erg fijn om de vakantie af te sluiten met strand en zee. Kunnen we iedereen aanraden! Het was wat rustiger en het enige vervoersmiddel zijn kleine karretjes. Ze hadden er zelfs een Engelse pub voor een biertje.

Je kon met het openbaar vervoer (met een octopus kaart) gemakkelijk heen en weer naar Lamma eiland vanuit je hotel op het hoofdeiland, Hong Kong.

Na deze twee dagen begonnen we weer fris aan de retourvlucht.

Conclusie: een top 20 dagen gehad, met geen klachten. En we hebben het ook goed met elkaar gehad.

Compliment voor jullie organisatie!!

Lees meer verhalen