De Li-rivier is de mooiste plek ter wereld

Reisperiode: April 2011
Jouw China reizigers: Reinetta & Jacqueline
Vakantiebestemming: China
Bouwstenen: Beijing, Pingyao, Xi’an, Yangshuo en Hong Kong
Reisduur: 17 dagen


Wij hebben China in ons hart gesloten en vinden de mensen en het land heel lief en vriendelijk.

Een reis om nooit meer te vergeten. Your Planet heeft alles zeer goed geregeld en voor ons maakte dat de reis af. Zeker omdat je maar 17 dagen gaat en dan is het fijn dat alles voor je geregeld is.

Een dikke vette aanrader!

Groetjes,

Jacqueline en Reinetta Anholts


Beijing

Klokslag negen uur werden we weer opgehaald door onze gids en chauffeur, wat een luxe. We reden in ongeveer twee uur naar de Muur en daar begon onze wandeling. Als je daar loopt, kun je het haast niet geloven. We kregen ook een lunch en we wilden uiteraard wat de Chinezen aten en met stokjes, dat viel in het begin niet mee.

Op dag drie gingen we naar het Plein van de Hemelse Vrede, de Verboden Stad en het Zomerpaleis. Weer werden we keurig op tijd opgehaald en werd het een super dag vol indrukken en verhalen. Maar ook vermoeiend, we sliepen die avond heerlijk.

De laatste twee dagen waren voor onszelf en toen hebben we met gevaar voor eigen leven heerlijk gefietst in Beijing. Smakelijk gegeten en veel mensen ontmoet. Wat een vriendelijk volk, daar kunnen wij westerlingen nog wat van leren.

Met de trein naar Pingyao en Xi’an

Op de laatste dag van Beijing vertrokken we met de nachttrein naar Pingyao. We werden wederom keurig naar de trein gebracht en op de plek van bestemming weer keurig opgehaald. In Pingyao sliepen we ook in een courtyard hotel, een prachtig Chinees gebouw. Na twee dagen weer op de nachttrein naar Xi’an.

Daar werden we naar het hotel gebracht en sliepen we in heerlijk grote bedden. Wat een gave stad is Xi’an. Er is daar veel te beleven en veel te zien. We maakten een afspraak met onze gids en die haalde ons de volgende dag op om naar het Terracotta Leger te gaan. Geweldig, wat een indruk maakte dat op ons. Voor mij (Reinetta) was dit het indrukwekkendste wat ik heb meegemaakt op deze reis. Veel gelopen, veel gezien en weer total loss die avond, maar zeer voldaan.

Guilin, Yangshuo en Hong Kong

Vanuit Xi’an vlogen met een binnenlandse vlucht naar Guillin, waar we de volgende morgen naar de boot werden gebracht en ongeveer drie uur hebben gevaren over de Li-rivier. Wat een mooie ervaring was dit. De karstbergen zijn erg indrukwekkend. We hebben daar ongeveer 100 foto’s per persoon gemaakt. Dat dit door de Chinezen de mooiste plek van de wereld wordt genoemd, kunnen wij voor zover we weten beamen.

In Yangshuo aan wal gegaan en dan denk je heel even; wat is dit? Een ongelofelijke drukte, winkeltjes, kraampjes; heel gezellig dus. Hier werden we op een taxi gezet en naar het guesthouse gebracht. Een omgebouwde boerderij, gerund door een Nederlands stel. Fantastisch, midden tussen de rijstvelden en de karstbergen. Ook hier hebben we al fietsend de omgeving verkend.

Op de laatste dag van Yangshuo zijn we met een binnenlandse vlucht richting Hong Kong afgereisd. Een wereldstad, Westers, zeer indrukwekkend. Een prachtige skyline en miljoenen Chinezen. Bij Victoria Peak heb je een geweldig uitzicht over de stad.

Lees meer verhalen