Shanghai Skyline | Bezoek de hoogste torens van Shanghai

Bezoek de hoogste torens van Shanghai skyline

Wie Shanghai in de begin jaren ’90 bezocht, zou de skyline van deze wereldstad nu nog nauwelijks herkennen. In 20 jaar tijd werd de ene na de andere hoge toren gebouwd, waardoor nu de beroemde Shanghai skyline ontstaan is.

De snelheid waarmee deze torens gebouwd worden is ongelooflijk. Evenals het uitzicht dat je hebt vanaf deze hoogste torens van Shanghai.

Elk van deze hoge torens heeft minstens één observatorium, vanwaar je de mooiste foto’s kunt maken. Het entreegeld voor deze observatiepunten varieert tussen de 20 en 30 Euro per persoon. In sommige torens vind je echter ook leuke gratis alternatieven.

uitzicht vanaf oriental pearl tower

Oriental Pearl Tower

Oriental Pearl TowerEén van de eerste hoge torens was de Orientel Pearl Tower, die werd geopend in 1994. De televisietoren domineert na al die jaren nog steeds de Shanghai skyline, door de prominente positie vlak aan de oever van Huangpu rivier.

Deze toren, die ooit de hoogste toren van China was, is 468 meter hoog en is momenteel slechts één van de kleine broertjes onder de hoogste torens van Shanghai.

De Oriental Pearl Tower is één van de bekendste plekken om een mooie panoramafoto van Shanghai te maken. De Oriental Pearl Tower heeft drie verschillende observatoriums. Je kunt ervoor kiezen om enkel de eerste en de tweede “bol” te bezichtigen of om voor een meerprijs ook de bovenste “bol”en het Shanghai History Museum te bezoeken.

Houd er rekening mee dat de wachtrijen voor deze toren erg lang kunnen zijn.

Tip: Het middelste uitzichtpunt heeft een glazen vloer dat een erg leuk effect geeft, voor zij die geen hoogtevrees hebben 🙂

Oriental Pearl Tower glazen doorkijk oriental pearl televisitoren glazen platform

uitzicht Oriental Pearl Tower

 

 

 

 

 

 

Jin Mao Tower

Jin Mao toren ShanghaiDe in 1999 gebouwde Jin Mao toren lijkt vanop afstand vaak groter dan de Oriental Pearl Tower, maar met zijn 421 meter is hij net een beetje kleiner. Toch domineert ook deze toren duidelijk de skyline van Shanghai.

Het Shanghai Grand Hyatt Hotel dat zich in de Jin Mao toren bevindt, werd in het jaar 2000 nog opgenomen in het Guiness World Records Book als hoogste hotel ter wereld. Ondertussen is dit niet meer zo, maar toch is het hotel nog steeds het bezoeken waard. Neem de lift naar de lobby en kijk naar boven. Door de bijzondere architectuur lijk je in een duizelingwekkende koker terechtgekomen. Wat je eigenlijk ziet zijn de verschillende verdiepingen met hotelkamers.

Uiteraard heeft ook de Jin Mao toren een observatorium waar je tegen betaling van een prachtig panorama kunt genieten. Wat de Jin Mao toren net dat beetje specialer maakt, is dat je op de 88ste verdieping toegang hebt tot een glazen skywalk aan de buitenzijde van het gebouw. Je hangt dus als het ware als een echte bergbeklimmer aan het gebouw vast en loopt over een glazen platform. Alleen voor de echte waaghalzen onder ons dus 🙂

Tip: Ga iets drinken in Cloud 9, de bar van het Grand Hyatt Hotel. Zo hoef je geen entreegeld te betalen en geniet je van een prachtig uitzicht, onder het genot van een drankje.

Shanghai World Financial Center (SWFC)

Shanghai World Finance CenterHet Shanghai World Financial Center is wellicht de meest opvallende toren in de Shanghai skyline. In 2008 werd het gebouw met 492 meter hoogte officieel geopend. Onmiddellijk kwamen er van over de hele wereld grappen over het vierkante gat bovenaan de toren. Zo wordt het gebouw in de volksmond ook vaak de flessenopener genoemd en kun je tegenwoordig uiteraard ook kleine SWFC torentjes kopen als flessenopener-souvenir.

Het zou China niet zijn als ze in dit gebouw ook geen observatorium voorzien hadden. Het SWFC heeft maar liefst drie verdiepingen waar je als toerist tegen betaling naartoe kunt, de 94ste, 97ste en 100ste verdieping. Dit wil zeggen, zowel boven als onder het “gat” in de toren.

uitzicht torens shanghai SWFC

Uitzicht Shanghai World Finance Center

Tip: Ga iets drinken in de lobby van het derde hoogste hotel ter wereld (Park Hyatt Shanghai) op de 87ste verdieping. Hier kun je genieten van een lekker drankje, terwijl je de wondere wereld van Shanghai van bovenaf ziet. Let wel op! Er is een aparte (gratis) lift om in het hotel te komen, zorg dus dat je niet aan de toeristenliften voor het observatorium staat.

Shanghai Tower

Shanghai TowerSave the best for last. De Shanghai Tower is met zijn 632 meter momenteel de hoogste toren van China en tweede hoogste ter wereld.

Ook al had men in China graag de hoogste toren ter wereld gehad, toch kunnen ze sinds 2015 pronken met de snelste lift (65 km per uur), het hoogste observatorium (561 meter hoogte – 118de verdieping) en het hoogste zwembad met uitzicht. Daarnaast vind je in deze toren ook negen binnentuinen terug en is het volledig gericht op groene energie.

In de toekomst zul je hier waarschijnlijk ook het hoogste hotel ter wereld (J Hotel van Jin Jiang Hotels) kunnen vinden (met hopelijk een bar waar we iets kunnen gaan drinken 🙂 ).

Het is uiteraard een must om met de snelste lift ter wereld het hoogste observatorium ter wereld te bezoeken. Vanop deze hoogte lijken alle andere torens slechts kleine pionnetjes en kun je nog nauwelijks auto’s zien rijden.

Tip: Bezoek deze toren tijdens de zonsondergang wanneer alle lichtjes in Shanghai aangaan. Je kunt hier uren blijven staren naar deze immense moderne stad.

Shanghai Tower Uitzicht by night

Uitzicht Shanghai Tower by night

Wil jij ook de hoogste torens van Shanghai skyline bezoeken?

Overweeg je een bezoek aan de hoogste torens van Shanghai in jouw volgende China reis op te nemen? Met onze bouwsteen Shanghai verblijf je enkele dagen in deze prachtige wereldstad en heb je voldoende tijd om ook de hoogste torens te bezoeken. Vraag gratis je reisvoorstel aan en wij laten je zien hoe dit allemaal in je reis past.

Heb je vragen over Shanghai of de torens van Shanghai, twijfel dan niet om via info@yourplanettravel.nl contact op te nemen met onze China reisspecialisten. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar op 035 7724396.

 

Lees meer verhalen