De waterpoelen van Huanglong National Park

Individuele reis Tibetaanse gebieden in China – 20 dagen

Boek nu deze rondreis
 • China
 • 20 dagen
 • 2555

Individuele rondreis op privébasis langs de Tibetaanse gebieden in China.

China, een land van indrukwekkende cultuur en natuur

Met deze rondreis pak je een van de mooiste natuurgebieden van China mee en bezoek je de Tibetaanse gebieden in China. Je bezoekt een prachtig berggebied waar het nomadenbestaan nog een standaard gegeven is. Je maakt kennis met de Tibetaanse cultuur tijdens je verblijf in een Tibetaanse homestay en je zult je vergapen aan de indrukwekkende natuur van de parken Huanglong en Jiuzhaigou.

Indrukwekkende natuur vind je ook bij Yangshuo, waar de Li-rivier door prachtig karstlandschap meandert. Natuurlijk slaan we hoogtepunten als de Chinese Muur, het Terracotta Leger en wereldstad Hong Kong niet over.

Beste reisperiode

De beste reisperiode voor deze individuele reis is van midden april t/m oktober. Het vertrek is daarbij, mits beschikbaar, elke dag mogelijk. Zorg wel dat je de eerste week van mei en oktober vermijdt. Alle Chinezen zijn dan vrij en dit brengt een heuse volksverhuizing op gang. In de winter kunnen sommige delen niet goed bereikbaar zijn en sluiten enkele hotels.

De mooiste maanden voor Huanglong zijn september en oktober, wanneer de herfst zijn intrede doet en de bomen vol kleuren staan. Dit geeft een kleurenspektakel in contrast met de blauwe meren. Voor Xiahe en Langmusi geldt juli en augustus als de beste reistijd, omdat de graslanden dan helemaal vol bloemen staan.

Houd er verder rekening mee dat de kalkbassins van Huanglong vrijwel droog staan in de maanden april, mei en juni. Wanneer het regenseizoen in juli zijn intrede doet, stromen ze weer vol water.

Wat staat je te wachten?

Tijdens deze reis maak je onder andere gebruik van highspeedtreinen, die wel tot 300 kilometer per uur kunnen. Een reis van ruim 1200 kilometer (Beijing-Xi’an) vliegt zo voorbij! In de Tibetaanse gebieden hebben we voor privévervoer gezorgd. Om de grotere afstanden te overbruggen, is er een binnenlandse vlucht inbegrepen.

Je verblijft op de leukste adresjes van de plek die je bezoekt. Zo slaap je in Beijing in een traditioneel Chinees huis met binnenplaats, midden in de hutong (oude stadswijk). Tussen de karstbergen en het platteland rondom Yangshuo verblijf je in een heerlijk guesthouse waar je helemaal tot rust kunt komen.

Tip: Heb je vragen over deze reis of wil je er iets aan toevoegen, twijfel dan niet om via de email contact op te nemen met onze China reisspecialist. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar op 035 7724396

Programma in ‘t kort

Dag 1 Vertrek
Dag 2 Aankomst Beijing
Dag 3 Verboden Stad & Zomerpaleis
Dag 4 Chinese Muur
Dag 5 Trein naar Xi’an
Dag 6 Terracotta Leger
Dag 7 Vlucht naar Xiahe
Dag 8 Sangke Graslanden
Dag 9 Privévervoer naar Langmusi
Dag 10 Optioneel bezoek aan nomaden
Dag 11 Privévervoer naar Songpan
Dag 12 Huanglong National Park
Dag 13 Expresbus naar Chengdu
Dag 14 Panda Research Base & Leshan Boeddha
Dag 15 Vlucht naar Guilin
Dag 16 Cruise naar Yangshuo
Dag 17 Vrije besteding Yangshuo
Dag 18 Trein naar Hong Kong
Dag 19 Vrije besteding Hong Kong
Dag 20 Vlucht huiswaarts

Hoogtepunten van deze reis

 • Wandelen over de Chinese Muur
 • Het Terracotta Leger
 • Sangke Graslanden
 • Tibetaanse nomaden in Langmusi
 • Natuurpark Huanglong
 • Panda’s in Chengdu & Leshan Boeddha in Leshan
 • Karstbergen in Yangshuo
 • Wereldstad Hong Kong

Dag tot dag beschrijving 20-daagse rondreis Tibetaanse gebieden in China


Dag 1: Vlucht Amsterdam – Beijing

Vandaag is de dag dat jouw reis naar China start. Vanuit Nederland, België of Duitsland vertrek je richting Beijing. Met KLM kun je in ongeveer 10 uur rechtstreeks naar Beijing vliegen.


Dag 2: Beijing

Sfeervolle Hutongwijkjes

Bij aankomst in Beijing staat er een chauffeur voor je klaar. Tijdens de rit naar het hotel kun je je alvast een beetje overgeven aan de nieuwe indrukken. De hoofdstad van China beschikt over indrukwekkende moderne gebouwen maar ook over oude Chinese laagbouwwijkjes. Het hotel ligt in zo’n oude wijk; een zogenoemde hutongwijk midden in het centrum van Beijing.

In het sfeervolle binnenhof van het hotel, verlicht met de welbekende Chinese lampionnetjes, voelt het alsof de tijd van het oude China heeft stilgestaan. De rest van de dag kun je zelf bepalen wat je wilt doen. Een leuke tip is om een fiets te huren om de omgeving te verkennen.

Tip: Maak een ritje achterin een riksja of huur een fiets om zo de smalle straatjes van de Hutongs te verkennen.


Dag 3: Dagexcursie Beijing

De Verboden Stad in BeijingPlein van de Hemelse Vrede

Rond een uurtje of acht zal vandaag je eerste excursie starten. Samen met een chauffeur en Engelssprekende privégids zul je een bezoek brengen aan het grote Tiananmenplein, ofwel het Plein van de Hemelse Vrede.

Verboden Stad

Tijdens het bezoek aan de Verboden Stad zal je gids je vertellen over de gang van zaken van de regerende keizers en hun aanhang. Dit immense complex met al haar binnenplaatsen en paleizen was voor de gewone burger tot 1949 niet toegankelijk.

Zomerpaleis & Olympische Tuinen

Na de lunch (niet inbegrepen) staat het Zomerpaleis op het programma. De gids neemt je mee terug in de tijd, tijdens een wandeling door de Chinese tuinen, toen de keizers hier in de warme zomers regeerden. Als afsluiter breng je ook nog een bezoek aan de imposante Olympische Tuinen; als contrast tegen het keizerlijke, historische China.

Theatervoorstellingen in Beijing

In de avonden kun je cultuur snuiven in het theater. Je kunt in Beijing onder andere terecht voor culturele operavoorstellingen; deze staan bekend om de kleurrijke gezichtsschilderingen en prachtige Chinese kledij. Uiteraard kunnen wij tickets voor je regelen.

Maar je kunt ook kiezen voor een indrukwekkende Kung Fu-show waarbij je kennis maakt met deze Chinese vechtkunst. Of je kiest voor een acrobatiekshow waarbij je de gehele show op het puntje van je stoel zit en jezelf afvraagt of het wel mogelijk is wat ze doen. Zelfs als je geen theaterliefhebber bent, dragen deze shows echt bij aan je China ervaring. Derderangs kaarten beginnen vanaf € 26,- per persoon.


Dag 4: Wandelexcursie over de Chinese Muur

De Grote Chinese Muur

Vandaag laat je Beijing even voor wat het is en rijd je ongeveer twee uur buiten de stad. Het moment is daar: je bezoekt de Grote Chinese Muur. Jouwchinareis.nl kiest altijd voor een stuk op de Muur waar weinig toeristen komen. Het is net iets verder rijden maar dan heb je een goede kans dat je bepaalde stukken van de Muur voor jezelf hebt. Houd er rekening mee dat bepaalde stukken van de muur erg steil kunnen zijn.

Na een indrukwekkende wandeling word je naar een restaurant gebracht voor een welverdiende lunch. Aan het einde van de middag word je weer teruggebracht naar het hotel in Beijing.


Dag 5: Per highspeed dagtrein naar Xi’an

Ochtend in Beijing

De ochtend is vrij te besteden. Een aanrader is om direct na het ontbijt een wandeling te maken naar één van de vele parken om zo Beijing te zien ontwaken. In de parken beoefenen veel Beijingers hun dagelijks ochtendritueel: Tai Chi. Of – als je toch wat spierpijn hebt na de wandeling van gisteren – kun je ook een massagesalon binnenlopen voor een voet- of een rugmassage. Je hoeft je in ieder geval niet vervelen.

Op naar Xi’an

Rond het middaguur vertrek je richting het station. Hier stap je op een highspeed trein die je in ongeveer 5 uur 1200 km verderop brengt in de historische stad Xi’an.

Tip: Koop lokale hapjes en snacks voor tijdens de treinreis in de meest bekende winkelstraat Wangfujiing.

Bij aankomst in Xi’an in de avond staat je chauffeur alweer netjes op je te wachten. Je verblijft in een hotel binnen de historische stadsmuur. Op ongeveer tien minuten loopafstand ben je vanuit het hotel bij de Drum- en Beltoren.


Dag 6: Dagexcursie Xi’an

Terracotta Leger

Stenen soldaat van het Terracotta Leger bij Xi'an

Na het ontbijt ga je op weg naar het beroemde Terracotta Leger, buiten de stad. Het wereldberoemde leger is in de jaren ’70 ontdekt en is de grootste archeologische vondst van de twintigste eeuw. De gids zal levendig vertellen over de keizer Qin en zijn bijzondere ideeën voor een leger gemaakt van klei. Deze verhalen zullen je nog lang bijblijven.

Het Leger maakt ondertussen onderdeel uit van de UNESCO werelderfgoedlijst. De hoeveelheid te voet strijdende soldaten, boogschutters en officieren is imposant. Het gegeven dat de kleisoldaten allemaal uniek van elkaar zijn maakt het nog indrukwekkender.

Streetfoodtour in de Moslimwijk

Na het bezoek aan het Leger en het eten van een lekkere lunch, rijd je weer terug naar het oude centrum van Xi’an. Xi’an ligt aan de beroemde Zijderoute, wat je onder andere terugziet aan de Moslimwijk in het oude stadscentrum van de stad. In deze Moslimwijk waag je je, wanneer je dit wilt, onder begeleiding van de gids aan wat exotische gerechtjes op straat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan heerlijke kebabspiesjes.

Wanneer er voldoende tijd is, kun je er optioneel voor kiezen om een bezoek te brengen aan de moskee of Drum- en Beltoren die zich op loopafstand bevinden.


Dag 7: Vlucht naar Xiahe

Tibetaans Xiahe

Met het bezoek aan Beijing en Xi’an sluit je je keizerlijk bezoek aan China af en ga je op weg naar de Tibetaanse gebieden in China. Je checkt uit en neemt een vroege ochtendvlucht naar Xiahe. Wanneer je hier aankomt, staat je chauffeur al klaar. Vanuit de luchthaven van Xiahe rijd je in ongeveer twee uur naar het stadje Xiahe (3000 meter hoogte) door prachtig bergachtig landschap. Onderweg kan er gestopt worden voor foto’s.

Tibetaanse gebieden in China: monniken in XiaheBij aankomst in Xiahe verwelkomt de Nederlandse eigenaresse je met haar Tibetaanse man in haar hotel. Je kunt in de middag op eigen gelegenheid eens rustig het stadje gaan bekijken. Doe het vandaag rustig aan zodat je een beetje kunt wennen aan de hoogte.

Pelgrims en nomaden

Xiahe (87.000 inwoners) is een stadje van Tibetaanse pelgrims en bezoekende nomaden. Monniken uit nabij gelegen kloosters of juist van heel ver weg komen hier voor een bezoek aan het Labrangklooster. Dit klooster is, buiten het autonome deel van Tibet, hét belangrijkste klooster van Geelkap-sekte.


Dag 8: Excursie Sangke Graslanden

Wandelen over de Graslanden

Tibetaanse gebieden in China: een nomaad op de Sangke graslanden nabij Xiahe

Vandaag ga je op stap met een lokale gids die zelf is opgegroeid in een nomadenfamilie. Je rijdt een eind de Sangke graslanden op waar je een mooie wandeling maakt. De gids brengt je naar een Tibetaans nomadengezin dat op de graslanden leeft. De meeste families hebben geiten en schapen en, als ze het goed hebben, ook een kudde yaks.

Tibetaanse nomadenfamilie

In de nomadentent zul je de gastvrijheid van de Tibetaanse nomaden ervaren. Je drinkt een kopje yakboterthee. De thee wordt bereid op een lemen fornuis, gestookt op mest van yaks. Mogelijk heeft de familie ook een hapje voor je om te proeven. Zo krijg je een unieke kans om kennis te maken met het leven van de nomaden.

De kans is groot dat de familie waar je op bezoek bent nog nooit een westerling gezien heeft. Je gids kent de wereld van de nomaden (hij is er zelf in opgegroeid) maar onze wereld kent hij ook, als man van een westerse vrouw. Hij is daarom de ideale gids om voor je te vertalen en om je te helpen om het leven van de nomaden te begrijpen. Uiteraard kun je de familie compenseren voor hun gastvrijheid.

Bloemenpracht in de zomer

In de zomer zijn de Sangke graslanden op hun mooist. Veel veldbloemen staan in bloei; wat op bepaalde plekken kan zorgen voor een zee aan kleuren.

Tibetaanse gebieden in China: Sangke graslanden nabij Xiahe

Foto van Jouw China Reiziger Manon Wijker


Dag 9: Privévervoer naar Langmusi

Labrangklooster in Xiahe

Tibetaanse gebieden in China: het Labrangklooster in Xiahe

De ochtend is vrij te besteden. We raden je aan om je te laten rondleiden in het Labrangklooster. In de ochtend zijn er rondleidingen door het klooster die door een Engelssprekende monnik zélf wordt gegeven.

In het klooster leven bijna 3000 monniken! Je krijgt diverse tempels te zien, terwijl je de verhalen hoort over de geschiedenis van het klooster en over het Tibetaans Boeddhisme. Je kunt ook het ochtendgebed bijwonen.

Langmusi

Tibetaanse gebieden in China: Uitzicht over Langmusi

In de middag, na de lunch, rijdt een privéchauffeur je vervolgens zo’n 250 km. naar Langmusi (3300 meter hoogte). Het prachtige stadje is gelegen in een dal omgeven door hoge bergen, in het hart van de Tibetaanse gebieden in China. Je verblijft hier in het beste hotel van het stadje, maar in deze gebieden betekent dat geen garantie op luxe.

Het stadje ligt op de grens van de twee provincies Sichuan en Gansu. Er zijn in Langmusi twee belangrijke Tibetaanse kloosters; het Serti klooster wat behoort tot de provincie Sichuan en het Krirti klooster wat behoort tot de provincie Gansu. Naast de Tibetaanse bevolking vind je hier ook weer de Islamitische Hui bevolking.


Dag 10: Bezoek aan de Nomaden

Fietsen, wandelen of paardrijden

Tibetaanse gebieden in China: Op bezoek bij de nomaden in Langmusi

Vandaag is ter vrije besteding. Optioneel kun je een fietstocht maken. Op een actieve manier geniet je van de prachtige omgeving. De route is licht stijgend en dalend. Enige conditie heb je wel nodig, maar je hoeft zeker geen bergetappe’s te verwachten.

Je fietst naar een nomadenfamilie waar je op bezoek gaat. Dit is echt weer heel authentiek. Het is bijzonder om te zien hoe de mensen hier leven met zo weinig bezittingen. Je kunt hier ook paardrijden of wandelen.

Het straatleven observeren in Langmusi

Alternatief kun je er ook voor kiezen om in Langmusi blijven. De twee kloosters bieden je genoeg om te zien. Maar het is ook heerlijk om een cafeetje op te zoeken en te kijken naar alle mensen die door de straten van dit kleine stadje trekken. Bijna iedereen hier draagt nog traditionele kleding. Het is niet ongewoon om een kudde yaks voorbij te zien komen.


Dag 11: Richting Songpan

Het ommuurd stadje Songpan

Tibetaanse gebieden in China: De oude stadsmuur van Songpan

Vandaag brengt een privéchauffeur je naar het plaatsje Songpan. Je rijdt over een hoge bergpas waar je prachtig uitzicht hebt.

Songpan is een ommuurd stadje. Deze plek bevindt zich echt op de rand van de Tibetaanse gebieden in China. Je kunt hier dus ook nog wel een Tibetaan tegenkomen, maar de meeste mensen die hier leven behoren tot andere bevolkingsgroepen. Je ziet vooral mensen van de Qiang minderheid. De Qiang herken je aan de kleurrijke kleding.

Zoek in de avond een restaurant op in het oude stadje. Er zijn nog winkeltjes open die allerlei handwerken verkopen. Je kunt bijvoorbeeld handgeweven shawls vinden en prachtig bewerkt zilver.

 


Dag 12: Natuurpark Huanglong

Gekleurde calciumbassins van Huanglong

Je vertrekt ‘s ochtends met een privéchauffeur naar het nabijgelegen Huanglong. De natuur is hier op haar mooist.

Je betaald de entree (RMB 200 per persoon) en gaat met een kabelbaan (RMB 80 per persoon) omhoog. Je wandelt door een bos met wilde azalea’s en rhododendrons (deze planten komen hier vandaan). En dan kom je bij een heel bijzondere plek.

Tibetaanse gebieden in China: De waterpoelen van Huanglong National Park

Gecalcificeerde waterpoelen liggen aaneengeschakeld tegen een bergrug aan. Het water in de poelen kleurt een onwaarschijnlijke melkachtige kleur turquoise. Je wandelt langs de poelen en watervallen naar beneden. In de zomer en het najaar ben je hier precies in de juiste tijd van het jaar, want door de regens van juli en augustus zijn de poelen mooi gevuld met water.

 


Dag 13: Met de bus naar Chengdu

Reis naar Chengdu

Je vertrekt met een openbare bus naar Chengdu. Het is ongeveer zes uur rijden, maar de route is allerminst saai. Je komt door Qiang gebied. De Qiang bouwden traditioneel veel uitzichttorens; je kunt ze nog op allerlei bergruggen zien staan. Je komt in dit gebied niet echt langs een geschikt restaurant, maar je maakt wel een servicestop bij een groot tankstation waar allerlei etenswaar verkocht wordt.

Bij aankomst in Chengdu ga je op eigen gelegenheid naar je hotel. Je kunt vanaf het busstation een taxi nemen of je pakt de metro die nabij het hotel stopt. Je verblijft in een sfeervol boutiquehotel gelegen in een autovrije boeddhistische wijk. Dit wordt door onze reizigers gezien als één van de fijnste hotels in China. Na relatieve eenvoud in de Tibetaanse gebieden is het hier heerlijk bijkomen.

Panda- en theestad

In Chengdu kom je voor panda’s en voor cultuur. De inwoners van Chengdu staan in heel China bekend om hun ontspannen levensstijl. Theedrinken hoort daarbij. Een wandeling door een park is een leuke namiddagbesteding. In het park kun je neerploffen op een theeterras. Je bestelt een kop thee en kunt dat vervolgens de hele middag bijvullen met kokend water.

Sichuan Opera

De beroemde Sichuan Opera in Chengdu

‘s Avonds kun je optioneel naar een voorstelling van de Sichuan Opera. Het theaterstuk wordt in een openluchttheater gegeven. Het is echt een culturele avond waarbij verschillende komische en dramatische scenes gespeeld worden. De make-up, kostuums en maskers zijn prachtig om te zien.

Spectaculair is het snelle wisselen van kleding en maskers; het lijkt bijna gezichtsbedrog. Je knippert met je ogen en plots heeft de acteur een ander masker voor en andere kleur kleding. Dit is typisch voor de Sichuan Opera.


Dag 14: Bezoek aan Panda Research Base

Je besteedt de ochtend met een bezoek aan de Panda Research Base. Hier zie je het nationale symbool van China in een fraai opgezette dierentuin. ‘s Ochtends zijn de panda’s het meest actief. Jonge panda’s zie je met elkaar spelen en stoeien. Het zijn behoorlijk onhandige dieren, wat grappige taferelen oplevert.

Panda's in Chengdu


Dag 15: Per vlucht naar Guilin

Vandaag vlieg je in ongeveer anderhalf uur van Chengdu naar Guilin: de hoofdstad van de provincie Guangxi. Weer een miljoenenstad maar wel een bijzondere… Deze stad geeft je namelijk toegang tot de bijzondere karstbergen van China. Je wordt bij aankomst naar je hotel gebracht; je verblijf in een sfeervol boutiquehotel.

De luchtvochtigheid  in dit gebied van China ligt een stuk hoger dan de hooglanden waar je vandaan komt. Een rustig wandelingetje langs het meer waar het hotel aan ligt is een aanrader.


Dag 16: Cruise over Li-rivier van Guilin naar Yangshuo

Uitzicht Yangshuo wandeltochtOntspannen cruise

Vandaag een heerlijk ontspannen dag. Je verlaat de grote stad en reist op de mooist mogelijke manier naar Yangshuo: per boot over de Li-rivier. De cruise duurt ongeveer vier uur en voert door een sprookjesachtig landschap. Om je heen rijzen de karstbergen omhoog in prachtige formaties.

Verblijf op het platteland

In Yangshuo ervaar je het platteland van China. Je verblijft in een guesthouse tussen de karstbergen, weg van drukte. Om je heen vind je niets dan rijstvelden, met hier en daar een boerenhuis. Er slingeren kleine wegen en fietspaden door, waar je prettig een wandelingetje kunt maken.


Dag 17: Vrije dag in Yangshuo

Kom vandaag even lekker tot rust, volg een kookcursus of pak de fiets voor een ritje door de omgeving.


Dag 18: Per trein naar Hong Kong

Treinreis naar Hong Kong

Je reist vandaag naar het eindpunt van de reis: Hong Kong. Je reist per highspeed trein van Guilin naar Guangzhou.

Bij aankomst in Guangzhou staat er een gids op je te wachten. Deze overhandigt je de treintickets voor de trein richting Hong Kong. Treinen naar Hong Kong vertrekken vanuit een ander treinstation. Chauffeurs zijn in Guangzhou belachelijk duur, maar een gewone taxi brengt je er voor een fractie van de prijs heen. Je gids zal je helpen bij het vinden van een taxi en het instrueren van de chauffeur. Je betaalt de taxi ter plaatse.

Bij aankomst in het Hung Hom treinstation in Hong Kong pak je heel gemakkelijk een metro. Het driesterrenhotel waar je verblijft ligt op loopafstand van een metrostation. Je kunt natuurlijk ook een taxi nemen.

Bruisend Hong Kong

Hong Kong is een bruisende stad met een prettige mix tussen oosterse en westerse cultuur. Je kunt hier geweldig lekker eten, uitgebreid shoppen, cultuur snuiven of weer de natuur intrekken (Hong Kong heeft prachtige natuur).

Uitzicht over Hong Kong vanaf Victoria Peak

Je kunt in Hong Kong heel goed je eigen plan trekken. Het is niet moeilijk navigeren in de stad. De metro is zeer overzichtelijk maar het is eigenlijk nog leuker om je weg tussen de verschillende eilanden te vinden met de boot.

Tussen Kowloon (verbonden met het vaste land van China) en Hong Kong Island varen verschillende ferry’s. Voor een prikje maak je hiermee een tochtje door Victoria haven.


Dag 19: Vrije dag in Hong Kong

Doen in Hong Kong

Vandaag ga je zelf op pad door deze metropool. Het is bijvoorbeeld leuk om een dagje naar het strand te gaan of om de vismarkten van Aberdeen op te zoeken.

De historische Peak tram, een kabelspoortreintje, brengt je naar Victoria Peak op Hong Kong Island. Vanaf hier heb je een fantastisch uitzicht op de Victoria haven.

Een andere mogelijkheid is om een trip naar Lantau Island te maken. Met een kabelbaan over het water kun je naar de top van de berg. Bovenop staat een gigantisch Boeddhabeeld.

Maak een ritje per tram in Hong KongOf wat dacht je van een ritje met de oude dubbeldekker trams die door de straten van Hong Kong Island rijden. Om je heen steile wolkenkrabbers waar kantoren, winkels en appartementen in gevestigd zijn.

Je kunt ook een kijkje nemen bij de overkapte roltrappen. Deze liggen midden in de stad en zijn bedoeld om mensen die in appartementen hoog op de berg wonen, vlot naar de centrale straten te brengen vanwaar ze hun werk makkelijker kunnen bereiken.

Hong Kong heeft dus genoeg te bieden. Uiteraard ook op het culinaire vlak. Ben je een echte foodie, dan kom je in Hong Kong zeker aan je trekken.


Dag 20: Vlucht huiswaarts

Vandaag neem je afscheid van China. Je vertrekt op eigen gelegenheid, per metro of hotelshuttlebus naar de luchthaven. Voldaan van een reis langs highlights en door bijzonder mooie, afgelegen gebieden, vlieg je weer huiswaarts.


 

Prijzen

Duur: 20 dagen
Prijs: € 2555 per persoon

Prijzen gelden per persoon, exclusief retourvlucht Amsterdam – Beijing / Hong Kong – Amsterdam. Wanneer je reist tijdens officiële feestdagen (zoals 1 mei en de eerste week van oktober) dan is het mogelijk dat er een toeslag wordt berekend door de hotels.

Inbegrepen in deze individuele rondreis

 • Lokale transfers op basis van privévervoer
 • Drie highspeed treinreizen in de tweede klasse
 • Een nachttreinreis in de softsleeper klasse
 • Een expresbus
 • Een binnenlandse vlucht
 • Dagexcursie naar de Verboden Stad en Zomerpaleis in Beijing; inclusief privégids, -vervoer en entreegelden
 • Dagexcursie naar de Chinese Muur; inclusief privégids, -vervoer, lunch en entreegelden
 • Dagexcursie naar het Terracotta Leger in Xi’an en streetfoodtour; inclusief privégids, -vervoer, lunch en entreegelden
 • Dagexcursie naar de Sangke Graslanden en nomaden bij Xiahe; inclusief privégids, -vervoer en entreegelden
 • Bezoek aan Huanglong National park; inclusief privévervoer
 • Bezoek aan de Panda Research Base en Leshan Boeddha; inclusief privévervoer
 • Cruise over de Li rivier; inclusief lunch
 • Goede, authentieke accommodatie op basis van een tweepersoonskamer
 • Entreegelden excursies ten bedrage van € 67 per persoon
 • Maaltijden: 12x ontbijt en 3x lunch

Exclusief

 • Transfer van Chengdu busstation naar het hotel op dag 14
 • Transfers in Hong Kong
 • Entreegelden en kabelbaan Huanglong ten bedrage van RMB 200 per persoon
 • Intercontinentale vluchten *
 • Boekingskosten € 20 per persoon (2-3 personen)/€ 25 per boeking vanaf 4 personen
 • Visum China (single entry)
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Overige maaltijden
 • Fooien – circa € 10 per gids/chauffeur per dag
 • Calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking

* Bel ons of stuur ons een mailtje als we je kunnen helpen met het zoeken van een mooie bijpassende vlucht. 

 

Beijing

Heerlijk vertoeven in de rustige binnentuin van je courtyard hotel in Beijing Slaap in een goed bed tijdens je verblijf in een courtyard hotel in Beijing

Xi’an

Xiahe

Tibetaans Hotel Xiahe China Tibetaans Hotel Xiahe China

Langmusi

hotel Langmusi

Songpan

Guesthouse Songpan dakterras

Chengdu

Boutiquehotel in Chengdu Hotel Chengdu kamer

Guilin

Het terras van het hotel in Guilin

Yangshuo

Guesthouse op het boerenland bij Yangshuo Kamer guesthouse Yangshuo

Hong Kong

Driesterrenhotel Hong Kong in centrum Kowloon Jouw China Reis Kamer driesterrenhotel Hong Kong in centrum Kowloon Jouw China Reis

Boek nu deze rondreis ↑ Terug naar boven