China Individuele reis Noord-Korea & keizerlijk China – 15 dagen

Boek nu deze rondreis
  • Noord-Korea & Keizerlijk China
  • 15 dagen
  • 2890

Ben je nieuwsgierig naar hoe het leven eruit ziet in het laatste communistische bolwerk? Vind je het leuk om naar plekken te gaan waar slechts weinigen je voorgingen? Dan kun je tijdens deze reis naar Noord-Korea en het noorden van China je hart ophalen.

Je start de reis in Beijing waar een gids je rondleidt in het keizerlijke Zomerpaleis en de Verboden Stad. Met de nachttrein reis je comfortabel naar de grensstad Dandong, waar de voorpret voor Noord-Korea begint. Je maakt een dagexcursie naar allerlei bezienswaardigheden in en rond de stad.

De overtocht naar Noord-Korea, gelegen aan de andere kant van de rivier, maak je met de trein. Je verblijft maar liefst zeven dagen in Noord-Korea. Laat je verrassen door de futuristische architectuur in de hoofdstad Pyongyang, het vreemde wereldbeeld van de Noord-Koreanen en de prachtige onbedorven natuur.

Terug in China bezoek je de thuisbasis van de laatste keizerlijke dynastie, Shenyang. Met een supersnelle trein reis je in vier uurtjes terug naar Beijing. Als klap op de vuurpijl maak je een dagexcursie naar de Chinese Muur.

Programma in ‘t kort

Dag 1 Vertrek
Dag 2 Aankomst Beijing
Dag 3 Beijing: Vrije besteding
Dag 4 Beijing: Wandeling over de Grote Chinese Muur
Dag 5 Highspeed trein naar Pingyao
Dag 6 Pingyao: Vrije besteding
Dag 7 Highspeed trein naar Xi’an
Dag 8 Xi’an: Excursie Terracotta Leger
Dag 9 Highspeed trein naar Guilin
Dag 10 Cruise over de Li rivier
Dag 11 Yangshuo: Vrije besteding
Dag 12 Highspeed trein naar Hong Kong
Dag 13 Hong Kong: Vrije besteding
Dag 14 Vertrek: Vlucht huiswaarts

Hoogtepunten van deze reis

  • Wandelen over de Chinese Muur
  • Een raam naar het verleden bezoeken in Pingyao
  • Het Terracotta Leger bekijken
  • Sprookjesbergen in Yangshuo beklimmen
  • Li rivier cruise
  • Hong Kong, het shopping Walhalla bezoeken

Dag tot dag beschrijving 15-daagse individuele rondreis

Dag 1 – Vertrek

Als je met KLM vliegt dan vertrek je ’s avonds en kom je de volgende ochtend aan in Beijing. In overleg boeken wij graag een geschikte vlucht. Als je je vlucht liever zelf boekt is dat ook prima.


Dag 2 – Beijing

Bij aankomst op de luchthaven word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel brengt. Tijdens de rit naar het hotel kun je je vergapen aan de moderne gebouwen, de mensen en het drukke verkeer. Het hotel is gelegen in één van de oude hutong wijken die Beijing nog rijk is. Het hotel is een verborgen juweeltje in het historische Hutong-gebied in het centrum van Beijing. Het is een rustig toevluchtsoord weg van het bruisende stadsleven. Voor deze dag zijn er verder geen activiteiten gepland zodat je het rustig aan kunt doen of op je gemak de omgeving kunt verkennen.

 

Een kijkje in je hotel in Beijing

Om kennis te maken met het oude Beijing kun je een ritje maken achterin een riksja die je door de hutongs rijdt. De hutongs zijn de oude, traditionele wijken van Beijing. De straatjes zijn vaak smal; in veel straatjes kunnen geen auto’s komen. Dit is het domein van de fietsers, riksja’s en voetgangers. Je vindt er leuke winkeltjes, restaurantjes en het echte straatleven van Beijing. Kinderen spelen op straat, vrouwen hangen buiten de was op en kletsen met elkaar op de stoep en mannen spelen spelletjes in de schaduw van een boom.


Dag 3 – Beijing – Excursie Zomerpaleis en Verboden Stad

OLYMPUS DIGITAL CAMERAVandaag staat er een bezoek aan het Zomerpaleis en de Verboden Stad met gids en chauffeur op het programma. Na het ontbijt word je opgehaald bij het hotel en naar het Zomerpaleis – het buitenverblijf van de keizers – gebracht. Je wandelt door de Chinese tuinen en hoort hoe de keizers hier hun tijd doorbrachten.

In de Verboden Stad loop je samen met je gids door de paleizen en de enorme binnenplaatsen. Vanaf deze plek is China eeuwenlang geregeerd door almachtige keizers en hun gevolg.

Aan het einde van de middag vertrek je met de nachttrein naar de Chinese grensstad Dandong. De trein vertrekt om 17:30 uur. Een chauffeur haalt je op van het hotel en brengt je naar het station. In de trein reis je in de eerste klas (softsleeper). Je krijgt een eigen bed met schone lakens, een deken en een set slippers voor in de trein. Je slaapt in een coupé met 4 bedden. Terwijl de trein rustig naar Dandong hobbelt val je in slaap op de monotone cadans van de treinwielen over het spoor.


Dag 4 – Dandong – dagexcursie Dandong en omgeving

Bij aankomst in Dandong rond 7:15 uur, word je begroet door een gids en chauffeur die de gehele dag tot je beschikking staan. Er staat je vandaag een ontspannen excursie te wachten naar de meest interessante bezienswaardigheden in Dandong en de omgeving.

Dandong ligt aan de grens met Noord-Korea. De grens wordt gevormd door de Yalu-rivier. Symbolisch voor de positie van Noord-Korea, steekt een in de Koreaanse oorlog gebombardeerde brug, als een uitgestoken hand, tot halverwege de rivier richting Noord-Korea. Het verschil in ontwikkeling tussen beide landen wordt ’s avonds extra duidelijk. Aan de Chinese zijde van de oever van de Yalu, schijnen de lichten tierig terwijl het aan de overzijde pikkedonker blijft.

In Dandong begint de voorpret voor Noord-Korea al als je onder leiding van een gids een dagexcursie maakt die in het teken staat van het buurland. Met je gids en chauffeur ga je naar Tiger Mountain, waar je kunt wandelen over de Grote Chinese Muur. Optioneel kun je een boottochtje maken bij de “one meter hop”, een smal deel van de Yalu rivier, waarbij je oog in oog komt te staan met de strenge grensbewaking van het geïsoleerde Noord-Korea. ’s Winters is de Yalu rivier bevroren en kun je een wandelingetje maken over het ijs.

Weer terug in Dandong, bezoek je het Koreaanse Oorlogsmuseum. De Koreaanse oorlog speelde zich af in de jaren ’50. China vocht mee aan de Noord-Koreaanse zijde en leed grote verliezen onder de honderdduizenden “vrijwilligers”. Dit museum is gewijd aan de Chinese en Noord-Koreaanse kijk op de oorlog. Na het museumbezoek geniet je van een uitgebreide lunch.

Met je gids maak je ook een boottochtje boottochtje over de Yalu rivier, met zicht op de gebroken brug vanaf het water. De gebroken brug staat zelf ook op het programma. Bij de brug zijn er allerlei Noord-Koreaanse memorabilia te koop, zoals speldjes met beeltenissen van Kim Il Sung en Kim Jong Il en Noord-Koreaans geld.

Je verblijft in een viersterrenhotel dat in het centrum van de stad ligt, aan de Yalu rivier.


Dag 5 – Dandong – Pyongyang

Na het ontbijt word je ’s ochtends opgehaald door je chauffeur die je naar het station brengt voor de treinrit de spoorbrug over naar Noord-Korea. De grensovergang luidt het begin in van een bijzonder avontuur. De Noord-Koreaanse douaniers met hun imposante petten houden alles goed in de gaten. Je treedt een land binnen dat maar door een select groepje reizigers bezocht is. Eenmaal in Noord-Korea merk je direct dat je in een compleet ander land dan China bent. Er is weinig industrie en veel arbeid wordt nog met de hand gedaan. De schone lucht is opvallend. Aan het begin van de avond kom je aan in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea. Hier word je opgewacht door Noord-Koreaanse gidsen die je in traditionele kledij begroeten. Zij zullen je de komende dagen begeleiden. Na een korte kennismaking breng je een bezoek aan de enorme Triomfboog in Pyongyang. Vervolgens word je naar het hotel gebracht dat midden in de stad op een eiland in de rivier staat. Vanuit het hotel heb je een geweldig uitzicht over de stad.

www.jouwchinareis.nl_Uitzicht_hotel_Pyongyang_Noord-Korea

Uitzicht over Pyongyang vanuit je hotel

Je verblijft in Pyongyang in het beste hotel van de stad. Naar Nederlandse maatstaven kun je het vergelijken met een driesterrenhotel. De kamers zijn netjes en functioneel. Op de hoogste verdieping van het hotel bevindt zich een roterend restaurant, dat vooral dienst doet als bar. Je kunt hier ’s avonds een drankje drinken en andere hotelgasten ontmoeten. In de kelder bevinden zich diverse (karaoke)bars en casino’s.


Dag 6 – Pyongyang – Uitgebreide stadstour

Vandaag zul je uitgebreid kennis maken met de ideologieën van president Kilm Il Sung, terwijl je wordt rondgeleid door de hoofdstad. Je start je bezoek met een eerbetuiging aan de overleden president Kim Il Sung. Aan het hoofd van het Kim Il Sung plein leg je een bloemetje voor het reusachtige standbeeld van de Grote Leider, het Mansudae Grand Monument. Hoewel Kim Il Sung niet meer leeft is hij nog steeds officieel president van Noord-Korea en wordt hij aanbeden door de bevolking.

Aan het plein vind je tevens een standbeeld van Chollima, een mythisch gevleugeld paard dat zich met grote snelheid kan voortbewegen. Toen na de Koreaanse oorlog Pyongyang opnieuw opgebouwd moest worden, werden de organisatoren geprezen dat ze bouwden met “Chollima snelheid”.

www.jouwchinareis.nl_welkom_in_Pyongyang_Noord-KoreaJe brengt een bezoek aan één van prominente gebouwen aan het Kim Il Sung plein, de Grand People’s Study House. Dit is de grote bibliotheek van Pyongyang. Daarnaast dient het als volksuniversiteit. Je ziet hoe het eraan toegaat tijdens bijvoorbeeld een Engelse les.

Aan het andere uiteinde van het Kim Il Sung plein bezoek je de Juche toren, monument voor de Juche filosofie van Kim Il Sung waarin het vermogen om zelfvoorzienend te zijn een centraal thema is. Je krijgt de mogelijkheid om de toren te beklimmen (entree ter plaatse betalen: € 5 per persoon).

Vervolgens staat het Monument voor de oprichting van de Partij op het programma. Opvallend is dat in dit monument heel duidelijk naar voren komt dat er in het communisme van Kim Il Sung niet alleen plaats is voor de boer en de arbeider, maar ook voor de intellectueel/kunstenaar. Hierin wijkt Kim Il sung af van het communisme van de Sovjet Unie, dat gebaseerd is op de revolutie vanuit de arbeider, en van het communisme van China, dat zich richtte op de boer.


Dag 7 – Pyongyang – Mt. Myohyang – Nampo

‘s Ochtends verlaat je na het ontbijt de hoofstad Pyongyang en rijd je twee uur door het mooie Noord-Koreaanse landschap naar de heilige Mount Myohyang. Onderweg zie je mensen aan het werk op de velden en kinderen spelen in de rivier. Mount Myohyang betekent geurige berg en heeft deze naam ook met een reden; ‘s zomers ruik je de friszoete geur van juniper.

Noord Korea_rondreis_vakantie_Korea reizen_Friendship exhibitionOp de berg bezoek je de International Friendship Exhibition. De Exhibition bestaat uit twee reusachtige gebouwen, in traditionele Koreaanse stijl gebouwd, waarin alle giften worden bewaard die ooit aan de “Great Leader” Kim Il Sung en aan zijn zoon, “Dear Leader” Kim Jong Il, gegeven zijn. De gidsen zullen je uitleggen dat Kim Il Sung de vriendschapshallen heeft laten bouwen als gift voor het volk. Alle giften en eerbetuigingen die hij ooit ontving behoren aan het Koreaanse volk. De vreemdste dingen zijn erbij. Zo kun je televisies, computers en meubilair tentoongesteld zien, maar ook gepantserde treinwagons, giften van Stalin en Mao. Het is alsof je de schatkamers van Noord-Korea bezoekt.

Veel ouder dan de Friendship Exhibition is de boeddhistische Bohyon temple die zich ook op Mount Myohyang bevindt. Heel bijzonder is dat zich hier het archief bevindt met de 80 000 stuks tellende Tripitaka. De Tripitaka bevat oude boeddhistische geschriften en literatuur uit de Koreaanse Koryo en Ri dynastiën. Door het mooie natuurgebied maak je een mooie wandeling naar de Manpok vallei.

Vervolgens rijd je via Pyongyang door naar Nampo, gelegen aan de westkust. Hier verblijf je in het Ryoggang Spa House, een buitenverblijf met charmante stenen huisjes. In je eigen kamer kun je een bad nemen met het mineraalrijke water van een nabije bron.


Dag 8 – Nampo – Pyongyang

In Nampo bekijk je de West Sea Barrage, een soort Koreaanse Delta Werken. De West Sea Barrage beschermt de kust tegen overstromingen. Alle schepen met bestemming Pyongyang of de haven van Nampo passeren door de drie enorme sluizen van de West Sea Barrage. Na de rondleiding word je weer teruggebracht naar Pyongyang. Onderweg naar Pyongyang breng je een bezoek aan de Chongsan-ri coöperatieve boerderij.

Terug in Pyongyang leer je over de in het westen grotendeels vergeten Koreaanse oorlog in het Fatherland Liberation War Museum. Daarnaast bezoek je het Monument to the Victory of Fatherland Liberation War.

Hierna is er tijd voor de vrolijkere kant van de Noord-Koreaanse maatschappij, wanneer je de filmstudio’s bezoekt. Met een beetje geluk zijn er opnames aan de gang tijdens je bezoek en kun je de acteurs aan het werk zien. Je wandelt door diverse sets van vooroorlogse steden, die dienst kunnen doen als Japanse, Chinese of Zuid-Koreaanse stad. Je ziet ook sets met dorpen uit de Koryo dynastie, die een inzicht geven in oudere geschiedenis van Korea. In iedere film zijn (Noord-) Koreanen uiteraard de helden die andere volkeren overwinnen.

Tot slot bezoek je vandaag het Embroidery institute. Hier krijg je voorbeelden te zien van Koreaanse borduurkunst, vaak in sociaal-realistische stijl. Je slaapt weer in het hotel in Pyongyang.


Dag 9 – Pyongyang – Keasong

www.jouwchinareis.nl_rondreis_Noord-Korea_&_Keizerlijk_China_KaesongVandaag ga je terug in de tijd van de Koryo dynastie. Na het ontbijt ga je met je gidsen op weg naar de zuidelijk gelegen stad Kaesong. Keasong was tijdens de Koryo dynastie een koningsstad. Je bezoekt hier een universiteit, opgezet in 992 na Chr. om ambtenaren te trainen in de confuciaanse leer. Op de binnenplaats van de oude universiteit, onder vijf- tot negenhonderd jaar oude Gingko- en Zelkovabomen, waan je even terug in het oude Korea van vóór de opdeling. Vlakbij de universiteit bezoek je de graftombe van koning Wang Kon, oprichter van de Koryo dynastie. Lunch in een sfeervol traditioneel restaurant met binnenhofje.

Ook bezoek je de graftombe van koning Gongmin die twee tombes liet bouwen toen zijn vrouw overleed, één voor zijn vrouw en één voor zichzelf. Zijn vrouw was van Mongoolse afkomst en kreeg daarom een schaap als bewaker, symbool van de Mongolen. Zijn eigen graf werd bewaakt door een tijger, symbool van de Koryo dynastie.

De Sonjuk brug is symbool geworden voor de politieke moord op een ambtenaar die loyaal bleef aan de Koryo kroon, in een tijd dat de dynastie op zijn einde liep.

Na de lunch ga je naar het dorp Pamunjom dat een heel speciale betekenis heeft gekregen doordat het op de grens tussen Noord- en Zuid-Korea ligt. Tussen Noord- en Zuid-Korea geldt een staakt-het-vuren sinds de oorlog in de jaren ’50 die het land in tweeën opdeelde. Er is nooit een officieel vredesakkoord tot stand gekomen. De grens is één van de zwaarst bewaakte ter wereld; aan de Zuid-Koreaanse zijde zijn nog steeds Amerikaanse soldaten die de Zuid-Koreanen ondersteunen.

Noord Korea_DeMilitarized Zone_reizen_DMZ_rondreis_reisTussen Noord- en Zuid-Korea ligt een strook niemandsland, de De-Militarized Zone (DMZ). Onder begeleiding van Noord-Koreaanse soldaten bezoek je de DMZ. Precies op de grens staan militaire barakken van Noord-Korea en van Zuid-Korea waar in het verleden onderhandelingen hebben plaats gevonden. Je mag de belangrijkste barak van binnen bekijken en aan de tafel zitten waar de onderhandelingen plaatsvonden. De tafel staat precies op de grens tussen en Noord en Zuid en als je er een rondje omheen loopt betreedt je dus Zuid-Koreaans grondgebied. Aan een muur in de barak hangen de vlaggetjes van alle landen die gevochten hebben tijdens de Koreaanse oorlog. Hier hangt ook een Nederlandse vlag tussen.

Een eindje buiten Keasong rijd je over een plattelandsweggetje naar een uitkijkpunt op de Concrete wall. Deze muur werd door Zuid-Korea opgetrokken langs de grens, om zich te beschermen tegen mogelijke aanvallen van Noord-Korea. Noord-Koreanen beschouwen de Muur als een belediging en een symbool voor de pijnlijke scheiding van het Koreaanse volk.

Je verblijft in Keasong in een traditioneel Koreaans hotel met sfeervolle, traditionele kamers. De verwarming van de kamer is geregeld met het typisch Koreaanse ondol systeem. Hierbij wordt warme lucht, die ontstaat bij verbranding van hout, door een buizensysteem onder de vloer geleid. Je bed bestaat uit matten, vergelijkbaar met Japanse bedden.


Dag 10 – Kaesong – Pyongyang

Na het bezoek aan Kaesong rijd je weer terug naar Pyongyang. Hier bezoek je met je gidsen het Mangyongdae Native House. Je ziet hier het eenvoudige geboortehuis van Kim Il Sung. Het lemen huis ligt op een heuvel aan de rand van Pyongyang en wordt als een heilige plek behandeld. Als je het huis hebt gezien wandel je over mooi aangelegde paden de heuvel op voor een uitzicht over Pyongyang.

Je rijdt weer terug de stad in voor een heel bijzondere attractie. Onder begeleiding van je gidsen mag je een ritje met de Pyongyang metro maken. Er zijn weinig momenten waarop je dichter bij de bevolking kunt komen dan in de metro. De stations zijn prachtig. Mozaïeken in heldere kleuren geven de stations een rijk aanzien; volgens sommigen is de metro van Pyongyang nog mooier dan de beroemde metro van Moskou.

www.jouwchinareis.nl_rondreis_Noord-Korea_&_Keizerlijk_China_Pyongyang_USS PuebloDe “USS Pueblo” is een Amerikaans schip dat in de jaren ’60 door de Noord-Koreanen is buitgemaakt. Volgens de Koreanen was de USS Pueblo een spionageschip, Amerika ontkende de beschuldigingen. Tijdens de bezichtiging kun jij je eigen conclusies trekkken. Na de Pueblo bezoek je de Mansudae Art Studio. Dit is een groot artistiek centrum waar je de schilder- en tekenkunst van Noord-Korea kunt bewonderen. Er zijn 100 kunstenaars actief verbonden aan de studio.

Je besluit de dag met een rondleiding en voorstelling in het Schoolchildren’s Palace, een middelbare school. Je krijgt te zien hoe de kinderen hier les krijgen en wordt getrakteerd op een muziekvoorstelling uitgevoerd door de leerlingen. De kinderen bespelen muziekinstrumenten en zingen Koreaanse liederen. Het is een bijzondere ervaring om zo’n privé voorstelling te krijgen; alsof je een hooggeplaatste gast op staatsbezoek bent.
Je laatste nacht in Noord-Korea slaap je weer in het hotel op het eiland.


Dag 11 – Pyongyang – Shenyang

www.jouwchinareis.nl_Treinreis_Dandong_Noord-KoreaNa het ontbijt neem je afscheid van je gidsen en chauffeur als je bij het station van Pyongyang op de trein stapt naar China. De trein vertrekt rond 10:00 uur ’s ochtends en komt om 23:00 uur aan in de Chinese stad Shenyang. Onderweg heb je alle tijd om nog te genieten van de laatste blikken op het mooie Noord-Koreaanse landschap en bij te komen van alle indrukken.

Als je ’s avonds aankomt in Shenyang staat een chauffeur je op te wachten om je naar het hotel te brengen. De felgekleurde lichtjes van Shenyang komen je tegemoet als je buiten het station stapt; wat een contrast met Noord-Korea!

Je verblijft in Shenyang in een goed viersterrenhotel in het centrum van de stad. Het hotel bevindt zich midden in het winkelcentrum, met een Starbucks om de hoek waar je weer eens een echt kopje koffie kunt drinken.


Dag 12 – Shenyang

Vandaag ben je helemaal vrij om je dag naar eigen inzicht in te delen. Shenyang heeft een aantal culturele bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn. Daarnaast kun je je uitstekend vermaken in het moderne Shenyang.

Shenyang is de thuishaven van de Mantsjoes, leiders over Mantsjoerije en de laatste keizerlijke dynastie, de Qing. De eerste keizers van de Qing dynastie liggen in Shenyang begraven; je kunt deze Qing graven en het park eromheen bezoeken met een taxi. Het is opvallend om te zien dat de bouwstijl die je hier ziet lijkt op de stijl van Korea.

www.jouwchinareis.nl_Shenyang_Paleis_DraakHoogtepunt van Shenyang is het Qing paleis. Het ligt op loopafstand van het hotel. Dit is het paleis van waaruit de Mantsjoe koningen hun grote verovering van China planden en uitvoerden. Het is een soort Verboden Stad in het klein maar ontvangt slechts een fractie van het aantal bezoekers van de grote broer in Beijing. Je krijgt echt een idee van hoe de eerste Qing keizers hier leefden voordat ze hun hof naar Beijing verplaatsten. Het paleis ligt op vijf minuten wandelafstand van je hotel.

Wil je eens iets doen dat totaal niet toeristisch is, laat je dan bijvoorbeeld knippen door de hippe kapper om de hoek van je hotel. Behalve een uiterst precieze knipbeurt, kun je verschillende shampoo wasbeurten, een hoofdmassage en een verzorgende crème verwachten voor het luttele bedrag van € 1,50. Een wandelingetje door de buurt brengt je op de hoogte van de laatste mode in Chinese bruidsjurken. In het winkelcentrum zie je hoe de lokale jeugd zich vermaakt. Natuurlijk kun je ook een internetcafé opzoeken om het thuisfront te vertellen over je avonturen in Noord-Korea.

’s Avonds is het leuk om de taxi te nemen naar een grote rotonde die wordt opgesierd door een gigantisch standbeeld van Mao. Op het plein eromheen zijn vaak groepen bezig met een gezamenlijke dansles of Tai Qi.
Keizerlijke draak in het Qing Paleis in Shenyang


Dag 13 – Shenyang – Beijing

Na het ontbijt word je vanuit het hotel naar het treinstation van Shenyang gebracht. Hier stap je op de supersnelle trein die je in vier uur naar Beijing brengt. Bij aankomst in Beijing word je opgewacht door een chauffeur die je weer naar het karakteristieke hutonghotel brengt waar je al eerder verbleef.

www.jouwchinareis.nl_Beijing_reizen_Pekeing_China reis_reisJe kunt bijvoorbeeld de Tempel van de Hemel bezoeken. Hier kwamen de Chinese keizers één keer per jaar om offers te brengen voor een goede oogst. De ronde tempelgebouwen zijn uniek in de Chinese bouwkunst. Rond de Tempel van de Hemel is een groot park, waar het heerlijk wandelen is in de schaduw van de bomen.


Dag 14 – Beijing – De Grote Chinese Muur

Je besluit je reis met een hoogtepunt. Deze dag staat helemaal in het teken van de Grote Chinese Muur. ’s Ochtends verlaat je de drukte van de stad en word je het groene heuvel- en berglandschap ingereden waar de grote Chinese Muur als een sierlijke slang doorheen kronkelt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je hebt de keus of je de Muur wilt bezoeken bij Jinshanling of bij Mutianyu. Bij Mutianyu kun je alleen de gerestaureerde delen van de Muur bezoeken. Bij Jinshanling kun je ook doorlopen naar ongerestaureerde stukken. Omdat je in beide gevallen een eind buiten Beijing moet rijden, komen hier veel minder toeristen dan bijvoorbeeld bij Badaling. Soms heb je de Muur helemaal voor jou alleen. Als je na de wandeling weer beneden bent staat je gids je op te wachten om je naar het restaurant te brengen voor een welverdiende lunch. Hierna word je weer naar je hotel gebracht.


Dag 15 – Vertrek

Vandaag neem je afscheid van China. Na het ontbijt word je naar de luchthaven gebracht voor de vlucht huiswaarts.

 

 

 

 

Prijzen

Duur: 15 dagen
Prijs: €  per persoon

Prijzen gelden per persoon, exclusief retourvlucht Amsterdam – Beijing / Hong Kong – Amsterdam. Wanneer je reist tijdens officiële feestdagen (zoals 1 mei en de eerste week van oktober) dan is het mogelijk dat er een toeslag wordt berekend door de hotels.

Hetzelfde geldt voor het verblijf in Hong Kong. Er is uitgegaan van het prijsniveau in het laagseizoen van Hong Kong; 1 mei t/m 15 september 2020. Reisdata die hierbuiten vallen, brengen mogelijk meerkosten voor het hotel in Hong Kong met zich mee.

Inbegrepen in deze individuele rondreis

• Lokale transfers op basis van privévervoer
• Eén nachttreinreis in de softsleeper klasse (vierpersoonscoupé)
• Drie dagtreinreizen in de softsleeper of softseatklasse
• In Noord-Korea volledig begeleid privéprogramma met chauffeur en gidsen
• In China 3 dagen privé-excursies met Engelssprekende gids
• Goede, authentieke accommodatie
• Entreegelden excursies ten bedrage van € 35 per persoon
• Visumverzorging Noord-Korea á € 65 per persoon
• Maaltijden: ontbijt bij hotelovernachtingen, 8 x lunch en 6 x diner

Exclusief

• Intercontinentale vluchten
• Visum China (double entry)
• Reis- en annuleringsverzekering
• Overige maaltijden
• Fooien – circa € 5 per gids/chauffeur per dag
• Arirang (mass games) in Noord-Korea – kaarten dienen ter plaatse te worden betaald (vanaf € 80 pp)
• Calamiteitenfonds á € 2,50 per boeking

Boek nu deze rondreis ↑ Terug naar boven