Over ons


achttien armen boeddha your planet travelYour Planet

Deze website is onderdeel van Your Planet, de reisorganisatie waarbij je zelf jouw ideale reis kunt samenstellen.

Your Planet heeft alle research al voor je gedaan en de leukste, interessantste en mooiste plekken voor je uitgezocht. Jij hoeft alleen maar te kiezen welke plekken passen in jouw reis.

De reiziger van nu

Bij Your Planet geloven we dat de moderne reiziger zelf reisleider wil zijn tijdens zijn vakantie. Niet achter een vlaggetje aanlopen maar zelf de touwtjes in handen houden.

Natuurlijk horen de meest bezochte hoogtepunten van een land daar bij. Ook al weet je dat het er druk en toeristisch kan zijn. Bij Your Planet zorgen we op die plekken voor nét iets extra’s, zodat je verzekerd bent van een zo authentiek mogelijke ervaring.

Dat doen we bijvoorbeeld door je een gids mee te geven die je alle in’s en out’s kan vertellen. Of door ervoor te zorgen dat je in een charmant hotelletje slaapt, in een leuk wijkje waar je de lokale sfeer proeft. Of door je naar nét dat plekje te brengen dat nog niet door de massa ontdekt is.

Als je iets wilt zien dat afwijkt van de gebaande paden, dan kan dat net zo goed. Aan het einde van iedere dag staat er een schoon en comfortabel bed voor je klaar.

Onze reisspecialisten treffen alle voorbereidingen voor je, zodat je onbezorgd aan jouw eigen ontdekkingsreis kunt beginnen.


Wat voor reiziger ben jij?

Ben jij iemand die zijn schaarse vrije tijd liever besteedt aan volop genieten en ontdekken dan aan praktische regeldingen?

Zoek jij iemand die met je meedenkt over welke reis het beste past bij jouw wensen en interesses? Iemand die je naar díe bijzondere plekjes weet te brengen waar jij helemaal vrolijk van wordt?

  • Reizen met Your Planet betekent: Je eigen reis en reisgezelschap samenstellen en je daarbij uitgebreid laten adviseren door onze reisspecialisten. Alle praktische zaken aan ons overlaten.
  • Reizen met Your Planet betekent: Op pad gaan met lokale gidsen, die natuurlijk Engels spreken. Lekker slapen in kleinschalige authentieke accommodatie, op plekken waar je eigenlijk niet meer weg wilt.
  • Reizen met Your Planet betekent: Een land écht leren kennen, en wel op jouw manier.
  • Reizen met Your Planet betekent: Gegarandeerd een ‘wereldse’ reiservaring!

Even voorstellen

Reizen volgens Leonieke – Oprichter Your Planet

Reis-specialist-transsiberie-nord-korea-jordanie-syrie-peru-leonieke-your-planet-travel“Voor mij is reizen een ontdekkingstocht. Je leert hoe mensen over de hele wereld omgaan met lokale omstandigheden, hoe ze door hun geschiedenis gevormd werden, wat belangrijk voor hen is, wat ze mooi vinden. Het verruimt je wereldbeeld en het helpt je om dingen in perspectief te plaatsen.

Er gaat niets boven het rijke gevoel dat ik krijg van reizen, het gevoel de Aarde (en mezelf) weer een beetje beter te hebben leren kennen.

Jouw planeet, Your Planet, ligt voor ons klaar om ontdekt te worden.”


Reizen volgens Mischa – Reisspecialist China, Noord-Korea & Jordanië

“Bij het woord reizen denk ik aan nieuwe indrukken, inspiratie door andere culturen, uitgestrekte natuur en ontspanning. Maar ik denk ook aan toerisme; ’s werelds grootste werkgever en een sector waarin ik vind dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een heel belangrijke rol moeten spelen.

China reisspecialist mischa bij your planet

Ik kan wel stellen dat reizen mij fascineert, het is niet alleen de energie die ik er van krijg maar ook het plannen en organiseren van een unieke reisbeleving voor toekomstige reizigers van Your Planet.

Na reizen in Azië, Europa en Midden-Amerika te hebben gemaakt wist ik het zeker… de energie die ik krijg van reizen wil ik continueren en overbrengen op andere enthousiaste reizigers.

Bij Your Planet ontwikkel en verzorg ik de reizen naar China, het land van vele tradities, enorme historie en unieke cultuur. Dit booming land en de niet uitstervende trend ”reizen en streven naar duurzaamheid” kan in de toekomst mooie combinaties opleveren en vooral in China worden toegepast. Ik hoop daar een steentje aan bij te kunnen dragen.”


Reizen volgens Lisette – Reisspecialist China & Transsiberië Express

“Na mijn studie internationaal toerisme en meerdere solorondzwervingen rond de wereld wist ik het zeker, ik wil in het toerisme werken. Maar.. dan wel bij een organisatie met een focus op duurzaam reizen (o.a. samenwerking met kleine lokale partners), bijzondere landen, authenticiteit en oog voor het contact met de reiziger. Ik voel me dan ook trots om bij Your Planet te mogen werken. Het is fijn om dagelijks met mijn passie bezig te zijn en reizen op maat te kunnen samenstellen om die ultieme droomreis te realiseren.

Binnen de reizen die ik zelf maak ben ik altijd op zoek naar de ‘hidden gems’. Hoe authentieker en ongerepter, hoe beter. Ik wil bij elke reis het gevoel hebben alsof ik een cultuur in ieder geval een klein beetje heb leren begrijpen. Het is zo interessant dat er zoveel verschillende manieren van leven zijn. Om wat dichter bij de lokale bevolking te komen probeer ik me altijd goed in te lezen en contact te hebben met de mensen. Ik raak dan ook elke keer verwonderd door de verschillende ervaringen en heb er nog lang geen genoeg van. Het enthousiasme dat ik voor reizen heb wil ik graag delen met andere reizigers.

China is een prachtig land vol extremen. Van de überhippe, drukke en georganiseerde steden als Shanghai, tot kleine karakteristieke dorpjes waar minderheden nog leven zoals vroeger zoals in Ping’an. Ook de natuur van dit land kent ontzettend veel diversiteit. Van verlaten woestijndorpjes in de Gobiwoestijn tot hawaii-achtige stranden in Hainan, en van het ”Avatargebergte” in Zhangjiajie tot het Tibetaanse plateau in Shangri-La. Tel daar het fantastische eten en de fascinerende geschiedenis en cultuur nog bij op en je snapt waarom ik zo dol ben op dit land. Voor ieder wat wils en zo uniek!”


Reizen volgens Bas – Reisspecialist China, Noord-Korea & Jordanië

Reizen is voor mij het losbreken van vaste patronen in denken en handelen. Een vreemde omgeving, met nieuwe mensen en uitzichten dwingt mij om opnieuw te overwegen hoe ik de wereld zie.
Iedere reis weer, kom ik terug met nieuwe lessen en inzichten over de mens, natuur en geschiedenis.

Daarnaast – ook iedere keer weer – de realisatie dat overal mensen zijn net als ik. Ik geloof dan ook dat reizen de beste manier is om elkaar te leren begrijpen, de consequenties van onze geschiedenis te overzien en de natuur beter op waarde leren schatten.

Ik heb het geluk gehad dat reizen mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders zijn enthousiaste reizigers en ik was pas zeven jaar oud toen ik voor het eerst met een kleine backpack op mijn rug in Azië liep.

Toen ik van de middelbare school kwam, maakte ik mijn eerste soloreis met als bestemming het reusachtige China. Deze reis maakte een diepe indruk op me. De hectische steden, de lange geschiedenis en de afwisselende natuur van het land zorgden voor een onvergetelijke reis.