Over ons


achttien armen boeddha your planet travelReizen met Your Planet

Deze website is onderdeel van Your Planet, de reisorganisatie waarbij je zelf jouw ideale reis kunt samenstellen.

Your Planet heeft alle research al voor je gedaan en de leukste, interessantste en mooiste plekken voor je uitgezocht. Jij hoeft alleen maar te kiezen welke plekken passen in jouw reis.

Reizen op de Your Planet manier

Wat maakt reizen met Your Planet nu echt anders?

Het begint bij onze bestemmingen. Stuk voor stuk landen waar je in een andere wereld terecht komt. Weg van het alledaagse, een tikkeltje uit je comfortzone. Om je open te stellen voor nieuwe ervaringen. Laat je inspireren door een andere cultuur, levensfilosofie. Toets je eigen denkbeelden en stel ze bij.

Duik met Your Planet de geschiedenis in van een plek, luister maar de verhalen van je gids, ga op in de ongerepte natuur, wandel, fiets, proef van een andere keuken. Dit is hoe wij zelf reizen. En dit is hoe we het graag voor jou organiseren.


Hoe gaan we bij Your Planet  te werk?

We durven wel te stellen dat wij écht specialist zijn in de landen die we aanbieden. Specialist word je niet zomaar. We doen meermaals grondig onderzoek ter plekke en hebben een uitgebreide zoektocht naar lokale partners die begrijpen wat Your Planet reizigers willen ervaren.

Ieder land krijgt z’n eigen aanpak. We laten ons daarbij leiden door de lokale omstandigheden.

Onze lokale mensen

Onze partners zijn geen grote agentschappen waarbij je een nummertje bent maar echt lokale mensen die kennis hebben van hun gebied en hun werk met passie doen. Mensen die een bijdrage leveren aan de lokale economie, en daarbij rekening houden met de impact van reizen op de omgeving.

Met veel van onze partners werken we al járen samen, vaak zelfs al meer dan tien jaar. We weten daardoor precies hoe zij werken en begrijpen de culturele verschillen. En zij hebben hierdoor veel ervaring met onze reizigers en onze cultuur. Zo weten ze precies wat wij willen.

De reisspecialist is er voor jou

Onze meerwaarde zit ‘m niet alleen in onze lokale mensen. Onze eigen reisspecialisten spelen hierin net zo’n cruciale rol. Samen met jou bespreken we je wensen en de mogelijkheden. Wij zetten al onze kennis en ervaring in om voor jou tot die droomreis te komen.

Waar zijn de speciale plekjes, waar het massatoerisme nog niet heeft toegeslagen. Dat éne speciale hotelletje, wat niet eens op booking te vinden is, maar waarvan wij weten dat je daar de mooiste ervaring hebt. Of die speciale dag, waarop je iets te vieren hebt. Wij zoeken het allemaal voor je uit en nemen je al het lastige regelwerk uit handen.

Jouw droomreis

Zo wordt je reis niet een standaardrondje met alleen maar toeristische plekken. Maar een reis die specifiek op jouw wensen is toegespitst. In het tempo dat jij prettig vindt, in de accommodaties die bij jou passen, met de hoeveelheid begeleiding waar jij blij van wordt.

Zo zie je niet alleen hoogtepunten maar komen ook onontdekte pareltjes aan bod, speciale plekjes waar je oorspronkelijke puurheid ervaart.

Positieve impact

Door op een duurzame manier te reizen geloven wij dat reizen een positieve impact op de wereld kan hebben. Door meer begrip te kweken tussen verschillende culturen, verschillende zienswijzen. Na zo’n reis kijk je vaak met heel andere ogen.


Met Your Planet naar China

Wanneer je al een route in gedachten hebt of een bepaalde plek in China niet op onze website kunt vinden, die je wel graag wilt bezoeken? Laat het onze China Reisspecialisten weten, we adviseren je graag over de mogelijkheden.


Even voorstellen

Reizen volgens Leonieke – Oprichter Your Planet

Reis-specialist-transsiberie-nord-korea-jordanie-syrie-peru-leonieke-your-planet-travel“Voor mij is reizen een ontdekkingstocht. Je leert hoe mensen over de hele wereld omgaan met lokale omstandigheden, hoe ze door hun geschiedenis gevormd werden, wat belangrijk voor hen is, wat ze mooi vinden. Het verruimt je wereldbeeld en het helpt je om dingen in perspectief te plaatsen.

Er gaat niets boven het rijke gevoel dat ik krijg van reizen, het gevoel de Aarde (en mezelf) weer een beetje beter te hebben leren kennen.

Jouw planeet, Your Planet, ligt voor ons klaar om ontdekt te worden.”


Reizen volgens Mischa – Productmanager en senior reisspecialist 

China specialist Mischa van Your Planet travel

“Bij het woord reizen denk ik aan nieuwe indrukken, inspiratie door andere culturen, uitgestrekte natuur en ontspanning. Maar ik denk ook aan toerisme; ’s werelds grootste werkgever en een sector waarin ik vind dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een heel belangrijke rol moeten spelen.”

Ik kan wel stellen dat reizen mij fascineert, het is niet alleen de energie die ik er van krijg maar ook het plannen en organiseren van een unieke reisbeleving voor toekomstige reizigers van Your Planet.

De energie en de nieuwe inzichten die ik krijg van reizen zou ik graag willen overbrengen op andere enthousiaste reizigers. Bij Your Planet ben ik, naast productmanager, senior reisspecialist voor China, Noord-Korea, Jordanië & Georgië. Mijn motto: Always remember to explore…

Wanneer je ook interesse hebt in China in combinatie met Noord-Korea laat Mischa je helpen via onze website Jouwnoordkoreareis.nl

Link opent in een nieuw tabblad


Reizen volgens Lisette – Reisspecialist China & Transsiberië Express

“Voor mij is reizen een passie waar ik me dagelijks mee bezighoud, iets dat me telkens weer enthousiast maakt. Reizen doet me dromen van andere werelden en nadenken over culturele verschillen. Hoe zou mijn leven eruit gezien hebben als ik aan de andere kant van de wereld geboren was? Wat is het achterliggende idee van dat ene gekke culturele verschil? Ik ga dan ook volledig akkoord met de populaire uitspraak: “Een reis is het enige wat je koopt, waar je rijker van wordt”.

De Transsiberië Express is een reis die vele mensen, net zoals ik, zeker één keer in hun leven gedaan willen hebben. Ik kan je dan ook verzekeren, deze gevarieerde en unieke reis zal je zeker niet teleurstellen. De Russische grootsteden in contrast met de Siberische stilte. Het uitgestrekte Mongoolse landschap in contrast met de Chinese drukte. Deze afwisselende treinreis is voor mij het toppunt van alle treinreizen.

Bij Your Planet werken wij samen met kleine lokale partners, waardoor je op authentieke plekken terecht komt en tegelijk ook zeker bent dat je op een duurzame en eerlijke manier reist. Niets is leuker dan een reis op maat uitwerken, waarbij je zeker bent dat je na thuiskomst fantastische reisverhalen zal horen.”

Wanneer je ook interesse hebt in een combinatie met de Transsiberië of Transmongolië Express laat Lisette je dan helpen via onze website Jouwtranssiberiereis.nl

Link opent in een nieuw tabblad


Reizen volgens Bas – Reisspecialist Jordanië, China & Noord-Korea

“Reizen is voor mij het losbreken van vaste patronen in denken en handelen. Een vreemde omgeving, met nieuwe mensen en uitzichten dwingt mij om opnieuw te overwegen hoe ik de wereld zie.

Iedere reis weer, kom ik terug met nieuwe lessen en inzichten over de mens, natuur en geschiedenis.

Daarnaast – ook iedere keer weer – de realisatie dat overal mensen zijn net als ik. Ik geloof dan ook dat reizen de beste manier is om elkaar te leren begrijpen, de consequenties van onze geschiedenis te overzien en de natuur beter op waarde leren schatten.

Ik heb het geluk gehad dat reizen mij met de paplepel ingegoten. Mijn ouders zijn enthousiaste reizigers en ik was pas zeven jaar oud toen ik voor het eerst met een kleine backpack op mijn rug in Azië liep.

Toen ik van de middelbare school kwam, maakte ik mijn eerste soloreis met als bestemming het reusachtige China. Deze reis maakte een diepe indruk op me. De hectische steden, de lange geschiedenis en de afwisselende natuur van het land zorgden voor een onvergetelijke reis.”

Wanneer je ook interesse hebt in China in combinatie met Noord-Korea laat Bas je helpen via onze website Jouwnoordkoreareis.nl

Link opent in een nieuw tabblad


Reizen volgens Lisa – Reisplanner en visumspecialist

“Reizen is voor mij het ontdekken van de wereld en indrukken Lisa op Mount Koyaopdoen hoe er in andere landen geleefd wordt. Ik vind het bijzonder om mee te maken hoe mensen in andere culturen in het leven staan, maar ik ga ook graag op in prachtige natuurgebieden en verbaas mij over unieke architectuur overal ter wereld.
Mijn favoriete plekje is Japan. De combinatie van unieke moderne en traditionele cultuur is wat mij mijn hart heeft laten verliezen aan het land. Inmiddels heb ik meerdere keren naar Japan mogen afreizen en houd ik me nu bezig met het verder ontwikkelen van reizen naar Japan voor Your Planet.

Ik voel mij gelukkig wanneer ik mij even in een andere wereld begeef. Ik kijk er dan ook al ver van tevoren naar uit en heb enorm veel plezier in het samenstellen van mijn reis. Bij het organiseren van een reis voor Your Planet reizigers doet het mij goed om te weten dat een ander die bijzondere wereld ook zal gaan ontdekken.

Ik heb het geluk gehad om het echte China te mogen beleven, door een half jaar in het onbekende(re) Jinan te studeren. Het leven tussen de Chinezen en het communiceren met handen en voeten was het meest bijzondere wat ik ooit heb meegemaakt.

Na mijn stage en afstudeerscriptie bij Your Planet te hebben mogen doen, mag ik nu vast deel uitmaken van het team als reisplanner en visumspecialist.”