Over ons


achttien armen boeddha your planet travelYour Planet

Deze website is onderdeel van Your Planet, de reisorganisatie waarbij je zelf jouw ideale reis kunt samenstellen.

Your Planet heeft alle research al voor je gedaan en de leukste, interessantste en mooiste plekken voor je uitgezocht. Jij hoeft alleen maar te kiezen welke plekken passen in jouw reis.

De reiziger van nu

Bij Your Planet geloven we dat de moderne reiziger zelf reisleider wil zijn tijdens zijn vakantie. Niet achter een vlaggetje aanlopen maar zelf de touwtjes in handen houden.

Natuurlijk horen de meest bezochte hoogtepunten van een land daar bij. Ook al weet je dat het er druk en toeristisch kan zijn. Bij Your Planet zorgen we op die plekken voor nét iets extra’s, zodat je verzekerd bent van een zo authentiek mogelijke ervaring.

Dat doen we bijvoorbeeld door je een gids mee te geven die je alle in’s en out’s kan vertellen. Of door ervoor te zorgen dat je in een charmant hotelletje slaapt, in een leuk wijkje waar je de lokale sfeer proeft. Of door je naar nét dat plekje te brengen dat nog niet door de massa ontdekt is.

Als je iets wilt zien dat afwijkt van de gebaande paden, dan kan dat net zo goed. Aan het einde van iedere dag staat er een schoon en comfortabel bed voor je klaar.

Onze reisspecialisten treffen alle voorbereidingen voor je, zodat je onbezorgd aan jouw eigen ontdekkingsreis kunt beginnen.


Wat voor reiziger ben jij?

Ben jij iemand die zijn schaarse vrije tijd liever besteedt aan volop genieten en ontdekken dan aan praktische regeldingen?

Zoek jij iemand die met je meedenkt over welke reis het beste past bij jouw wensen en interesses? Iemand die je naar díe bijzondere plekjes weet te brengen waar jij helemaal vrolijk van wordt?

  • Reizen met Your Planet betekent: Je eigen reis en reisgezelschap samenstellen en je daarbij uitgebreid laten adviseren door onze reisspecialisten. Alle praktische zaken aan ons overlaten.
  • Reizen met Your Planet betekent: Op pad gaan met lokale gidsen, die natuurlijk Engels spreken. Lekker slapen in kleinschalige authentieke accommodatie, op plekken waar je eigenlijk niet meer weg wilt.
  • Reizen met Your Planet betekent: Een land écht leren kennen, en wel op jouw manier.
  • Reizen met Your Planet betekent: Gegarandeerd een ‘wereldse’ reiservaring!

Even voorstellen

Reizen volgens Leonieke – Oprichter Your Planet

Reis-specialist-transsiberie-nord-korea-jordanie-syrie-peru-leonieke-your-planet-travel“Voor mij is reizen een ontdekkingstocht. Je leert hoe mensen over de hele wereld omgaan met lokale omstandigheden, hoe ze door hun geschiedenis gevormd werden, wat belangrijk voor hen is, wat ze mooi vinden. Het verruimt je wereldbeeld en het helpt je om dingen in perspectief te plaatsen.

Er gaat niets boven het rijke gevoel dat ik krijg van reizen, het gevoel de Aarde (en mezelf) weer een beetje beter te hebben leren kennen.

Jouw planeet, Your Planet, ligt voor ons klaar om ontdekt te worden.”


Reizen volgens Mischa – Reisspecialist China & Noord-Korea

“Bij het woord reizen denk ik aan nieuwe indrukken, inspiratie door andere culturen, uitgestrekte natuur en ontspanning. Maar ik denk ook aan toerisme; ’s werelds grootste werkgever en een sector waarin ik vind dat duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een heel belangrijke rol moeten spelen.

China reisspecialist mischa bij your planet

Ik kan wel stellen dat reizen mij fascineert, het is niet alleen de energie die ik er van krijg maar ook het plannen en organiseren van een unieke reisbeleving voor toekomstige reizigers van Your Planet.

Na reizen in Azië, Europa en Midden-Amerika te hebben gemaakt wist ik het zeker… de energie die ik krijg van reizen wil ik continueren en overbrengen op andere enthousiaste reizigers.

Bij Your Planet ontwikkel en verzorg ik de reizen naar China, het land van vele tradities, enorme historie en unieke cultuur. Dit booming land en de niet uitstervende trend ”reizen en streven naar duurzaamheid” kan in de toekomst mooie combinaties opleveren en vooral in China worden toegepast. Ik hoop daar een steentje aan bij te kunnen dragen.”


Reizen volgens Anne – Reisspecialist China

Anne op de fiets in Yangshuo“China was mijn eerste reiservaring buiten Europa; ik heb een semester in Macao gestudeerd. Doordat ik er voor mijn studie langere tijd heb gezeten, heb ik vele mooie plekken kunnen zien en heb ik de bevolking wat beter leren kennen. China is ontzettend veelzijdig en al reis je er een jaar, je raakt nooit uitgekeken! Ondanks dat ik de taal niet sprak en de Chinezen lang niet altijd Engels spreken, kun je wel mooie ontmoetingen hebben als je je daarvoor openstelt. Chinezen zijn erg nieuwsgierig en met handen, voeten en een glimlach kom je vaak een heel eind!

Reizen betekent voor mij vrijheid, het ontdekken van nieuwe culturen en landschappen, en het verrijken van je wereldbeeld. Mijn ervaring is dat mensen in 99,99% van de gevallen heel vriendelijk, gastvrij en behulpzaam zijn. Het heeft mij toleranter en open minded gemaakt, want volkeren mogen dan vaak veel verschillen, er zijn ook altijd overeenkomsten te zien, hoe anders ze ook mogen lijken.

Bij Your Planet verzorg ik reizen naar China. Doordat ik veel gereisd heb, weet ik dat mensen die in het toerisme werken lang niet altijd eerlijk behandeld worden en dat de natuur flink onder toerisme kan lijden. Ik vind het dan ook een groot pluspunt dat Your Planet hier rekening mee houdt bij het ontwikkelen van reizen en het samenwerken met lokale partners. Laten we samen wat meer voor onze mensen en planeet zorgen, dan krijg je er prachtige ervaringen voor terug!”


Reizen volgens Hanne – Reisspecialist Transsiberië & ChinaReisspecialist China Hanne www.jouwchinareis.nl

“Voor mij is reizen een passie waar ik me dagelijks mee bezighoud, iets dat me telkens weer enthousiast maakt. Reizen doet me dromen van andere werelden en nadenken over culturele verschillen. Hoe zou mijn leven eruit gezien hebben als ik aan de andere kant van de wereld geboren was? Wat is het achterliggende idee van dat ene gekke culturele verschil? Ik ga dan ook volledig akkoord met de populaire uitspraak: “Een reis is het enige wat je koopt, waar je rijker van wordt”.

Voor Your Planet ontwikkel en verzorg ik reizen met de Transsiberië Express en door China. Na op te groeien in België, heb ik het fascinerende China gedurende anderhalf jaar mijn thuis mogen noemen. Nadien ben ik nog vele malen teruggekeerd, niet enkel omdat ik er mijn hart verloor, maar ook gewoon omdat er telkens weer iets nieuws en prachtigs te ontdekken valt.

De Transsiberië Express is een reis die vele mensen, net zoals ik, zeker één keer in hun leven gedaan willen hebben. Ik kan je dan ook verzekeren, deze gevarieerde en unieke reis zal je zeker niet teleurstellen. De Russische grootsteden in contrast met de Siberische stilte. Het uitgestrekte Mongoolse landschap in contrast met de Chinese drukte. Deze afwisselende treinreis is voor mij het toppunt van alle treinreizen.

Bij Your Planet werken wij samen met kleine lokale partners, waardoor je op authentieke plekken terecht komt en tegelijk ook zeker bent dat je op een duurzame en eerlijke manier reist. Niets is leuker dan een reis op maat uitwerken, waarbij je zeker bent dat je na thuiskomst fantastische reisverhalen zal horen.”