Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Zhangjiajie National Park
Gate of HeavenKabelbaan ZhangjiajieGhost Valley Zhangjiajie99 Turn RoadBailong Elevator door Kazuhito Kidachi

Zhangjiajie Avatarbergen

Voeg bouwsteen toe

De magische bergen van Zhangjiajie

Het Zhangjiajie karstgebergte is even ontzagwekkend als onherbergzaam. De reisverbindingen vanuit andere plekken in China zijn beperkt maar er staat je wel iets bijzonders te wachten als je voor deze bouwsteen kiest. Het bijzondere natuurschoon maakt Zhangjiajie namelijk tot één van de meest sprookjesachtige plekken in China.

'Avatarbergen'

De bergen van Zhangjiajie zijn een inspiratiebron geweest voor de animatiefilm Avatar. Vooral wanneer er lage bewolking rond de basis van de pieken ligt, lijken de vingervormige bergen wel te zweven, zoals de bergen in de film Avatar.

Er zijn verschillende kabelbanen en wandelpaden aangelegd zodat je de mooiste plekken goed kunt bewonderen. Uniek is de glazen brug die twee zijden van een diepe kloof met elkaar verbindt. Heb je hoogtevrees, dan kun je beter naar de Poort naar de Hemel, een groot gat in een bergwand waar het licht door valt.

 

Compleet Zhangjiajie

Vervoer
 • Privévervoer van luchthaven of treinstation van Zhangjiajie naar het guesthouse
 • Privévervoer van het guesthouse naar Tianmen Mountain National Park en terug
Verblijf
 • 3 nachten in guesthouse in Jundiping
Excursies
 • Bezoek aan Tianmen Mountain met privégids & entreegeld (€ 29 per persoon), excl. kabelbanen
 • Bezoek aan Zhangjiajie National Park met privégids & entreegeld (€ 30 per persoon), excl. kabelbanen
Maaltijden
 • Ontbijt in het guesthouse in Jundiping

Duur

4 dagen, 3 nachten

Programma in’t kort

Dag 1: Transfer van de luchthaven of treinstation naar je hotel in Jundiping waar je overnacht.

Dag 2: Bezoek aan Tianmen Mountain National Park.

Dag 3: Bezoek Zhangjiajie National Park.

Dag 4: Vertrek naar volgende bouwsteen.

Prijs

€ 310,- per persoon, vanaf 2 personen

Reisverbindingen naar Zhangjiajie

Zhangjiajie (ook Wulingyuan Scenic Area genoemd) is niet vanuit iedere bouwsteen even goed bereikbaar. Je kunt vanuit Beijing, Xi’an of Shanghai naar Zhangjiajie vliegen.

Daarnaast is er een mogelijkheid om met een nachttrein te reizen vanuit Kunming. Je kunt daardoor ook de combinatie maken met bouwstenen in de provincie Yunnan, zoals Lijiang en Dali. De treinreis is lang (bijna een etmaal) maar voert wel door schitterende landschappen. Er is dus genoeg te zien onderweg. Ook vertrekkend met de nachttrein vanuit Beijing, Shanghai of Luoyang behoort tot de mogelijkheden.


Dag 1: Aankomst in Zhangjiajie

Verblijf in Zhangjijajie village

Bij aankomst op het station of de luchthaven van Zhangjiajie staat er een chauffeur voor je klaar om je naar je accommodatie te brengen. Het is ongeveer één tot anderhalf uur rijden.

Je verblijft de komende drie nachten in het dorp Jundiping. Dit dorp staat ook wel bekend als Zhangjiajie village. Het is een ideale uitvalsbasis om verschillende nationale parken, waaruit Zhangjiajie bestaat, te bezoeken.


Dag 2: Tianmen Mountain National Park

Bezoek aan Zhangjiajie met privégids

Zhangjiajie (Wulingyuan Scenic Area) is enorm uitgestrekt en bestaat uit verschillende gebieden die je kunt bezoeken. Daarom regelen we een chauffeur en privégids voor je.

Je gids kent alle mooie plekken op z’n duimpje. Onder zijn begeleiding weet je zeker dat je niks mist en alle mooie plekken te zien krijgt.

Je gids in Zhangjiajie

Hemelpoort

Je gids komt je ‘s ochtends met chauffeur ophalen en neemt je mee naar het Tianmen Mountain National Park (Tianmenshan). Het is ongeveer een uur rijden.

Tianmen betekent Hemelpoort. Een toepasselijke naam. Door het licht dat door een gat in een hoge bergwand valt lijkt het inderdaad wel een poort naar de hemel. De route er naartoe is al prachtig.

Je neemt een 7 km lange kabelbaan, de langste ter wereld. Vanuit de kabelbaan heb je natuurlijk al schitterend uitzicht.

Poort van de Hemel Zhangjiajie China

Heavenly Garden

Vlakbij bevindt zich de Heavenly Garden, oftewel de Hemelse Tuin.

Verbluffende vergezichten en enerverende skywalks

Het uitzicht wordt alleen maar beter als je in Ghost valley komt. Langs hoge kliffen zijn wandelpaden gemaakt, skywalks.

Op sommige stukken zijn de paden zelfs van glas. Vaak hangen er wolken in de afgrond onder je, waardoor de bodem aan het zicht onttrokken blijft. Het geeft een surrealistisch gevoel om daar te lopen.

Zhangjiajie glazen Skywalk

Je kunt overigens met je gids afstemmen naar welke plekken je precies gaat. Mocht je last van hoogtevrees hebben en de skywalks te spannend vinden dan kun je die natuurlijk overslaan.

Tianmen tempel

Naast al het natuurschoon is er in Tianmen Mountain National Park ook een Boeddhistische tempel te vinden. De geschiedenis van de Tianmen tempel gaat terug tot de Tangdynastie. Nog steeds trekt de tempel boeddhistische pelgrims.

99-Bochtenweg

Je slaat ook de indrukwekkende “99-bochtenweg” niet over. Je rijdt hier met een parkbus overheen. Aan het eind van de dag keer je weer terug in je hotel.


Dag 3: Zhangjiajie National Park

Je bezoekt vandaag het Zhangjiajie National Park. Je gids komt je ‘s ochtends ophalen zodat je weer zeker weet dat je de beste plekken allemaal te zien krijgt.

Avaterbergen in National Forest Park

Hoogtepunt zijn de beroemde ‘Avatar’ bergen. Deze bijnaam ontstond doordat deze rotsen naar verluid model hebben gestaan voor de zwevende rotsen in de film Avatar. De steile, smalle rotsen rijzen op vanuit de diepte. Een fantastisch natuurfenomeen.

Tianzi Mountain

De officiële naam van de Avatarbergen is Yuanjiajie. De meest indrukwekkende is Tianzi Mountain. Je kunt dit vertalen als ‘zoon van de hemel’, of ‘keizer’.

Wulingyuan Zhangjiajie China

Panoramalift

Je gids neemt je ook mee naar de Bailong Elevator, een glazen lift van maar liefst 330 meter. Het is bizar om in een lift te stappen die zo in het natuurlijk landschap tegen de bergwand is aangebouwd.

Golden Whip stream

Je maakt ook een ontspannen wandeling langs de Golden Whip stream, een kabbelend riviertje dat tussen de hoge rotsen stroomt.

Wandelpad in Zhangjiajie China


Dag 4: Volgende China bouwsteen of verlening met bezoek Glazen Brug

Je neemt afscheid van je gids en vertrekt naar een volgende bouwsteen. Vanuit Zhangjiajie kun je vliegen naar Beijing, Xi’an of Shanghai. Je kunt ook via Changsha (je reist per bus hier naartoe), de hoofdstad van de provincie Hunan, met een highspeed trein naar Guilin reizen voor een bezoek aan Yangshuo of Ping’an. Wil je naar een andere plek in China doorreizen, dan zoeken we graag de beste verbindingsmogelijkheid voor je uit.

Bezoek Glazen Brug

Optioneel kun je je verblijf verlengen zodat je tijd hebt om de beroemde Glazen Brug te bezoeken. Deze brug van meer dan 400 meter lang hangt tussen twee bergtoppen in. Voorafgaand aan je bezoek dien je tickets bestellen aangezien het bezoek aan de brug wordt gereguleerd. Ook regelen wij een gids en chauffeur voor je.

Zhangjiajie Grand Canyon

De brug ligt in Zhangjiajie Grand Canyon; een indrukwekkend nationaal park die je deze dag kan combineren.

Let op: houd er rekening mee dat je je verblijf met een nacht dient te verlengen. Een extra nacht in hetzelfde geusthouse wordt in de offerte opgenomen.

 • Guesthouse Zhangjiajie

  Je verblijft in een sfeervol guesthouse in Jundiping, een klein dorpje aan de rand van Zhangjiajie National Park en midden in de natuur. Je krijgt hier een privékamer met een ensuite badkamer. 

  Prijs: € 310,00 per persoon
  Duur: 4 dagen, 3 nachten
  Inclusief: vervoer bij aankomst, ontbijt, bezoek aan Tianmen Mountain National Park en Zhangjiajie National Park met gids & entreegelden (€ 59 per persoon)

  Prijs per persoon, (op basis van 2 personen)

     

Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Zhangjiajie Avatarbergen”