Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
china-yangshuo-karstgebergte-uitzicht-meer-www.jouwchinareis.nl
china-yangshuo-karstgebergte-vissersboot-www.jouwchinareis.nlchina-yangshuo-karstgebergte-16dg-bergen-www.jouwchinareis.nlchina-yangshuo-karstgebergte-fietsen-tocht-excursie-www.jouwchinareis.nlchina-yangshuo-karstgebergte-lichtshow-light-show-www.jouwchinareis.nlchina-yangshuo-karstgebergte-kookcurses-www.jouwchinareis.nlchina-yangshuo-karstgebergte-mischa-fietsexcursie-www.jouwchinareis.nlchina-yangshuo-karstgebergte-velden-www.jouwchinareis.nl

Yangshuo

Voeg bouwsteen toe

Surrealistisch karstgebergte

Yangshuo is gelegen in één van ’s werelds mooiste gebieden. Meanderende rivieren stromen tussen steile karstbergen die als dikke bulten oprijzen uit de rijstvelden en jij vaart over de rivier door dit fantastische landschap. Met de boot reis je van Guilin, de hoofdstad van de streek, naar het gezellige dorp Yangshuo.

Midden tussen de rijstvelden, iets buiten Yangshuo, ligt een oude Chinese boerderij met een binnenhof. De boerderij is geheel gerenoveerd en veranderd in een gezellig guesthouse. Hier slaap je heerlijk in de stilte van het platteland. Via je guesthouse regel je gemakkelijk een Chinese kookworkshop, een Kung Fu les of een cursus kalligrafie. Je kunt ook gaan varen op een bamboevlot, mooie wandeltochten maken of lekker luieren met een boekje in de binnentuin.

Compleet Yangshuo

Vervoer
 • Privévervoer van de luchthaven of het treinstation van Guilin naar het hotel
 • Privévervoer naar de boot en bij aankomst in Yangshuo naar je hotel
 • Privévervoer van Yangshuo naar de luchthaven of het treinstation van Guilin
Verblijf
 • 1 nacht in hotel in Guilin
 • 2 nachten in accommodatie in Yangshuo
Excursies
 • Cruise over de Li-rivier van Guilin naar Yangshuo
Maaltijden
 • Ontbijt in het hotel in Guilin
 • Lunch tijdens de cruise naar Yangshuo

Duur

4 dagen, 3 nachten

Programma in’t kort

Dag 1: Transfer van de luchthaven of treinstation naar je hotel in Guilin waar je overnacht.

Dag 2: Riviercruise van Guilin naar Yangshuo vanwaar je naar je guesthouse wordt gebracht.

Dag 3: Vrije besteding.

Dag 4: Transfer naar Guilin voor de volgende bouwsteen of reis door naar de rijstvelden van Ping’an.

Prijs

€ 286,- per persoon, vanaf 2 personen

Dag 1: Aankomst Guilin

Prachtig landschap

Sun & Moon pagoda's in Guilin

Eigenlijk begint het feestje al in de lucht, voordat je met je vliegtuig landt op de luchthaven van Guilin. Vanuit de lucht heb je namelijk een geweldig uitzicht op het landschap van slingerende rivieren die tussen steile karstbergen doorstromen. Een binnenlandse vlucht is de beste manier om in Guilin te komen; er gaan dagelijks vluchten vanaf de meeste andere steden in China. Bij aankomst word je uiteraard opgehaald door een chauffeur en naar je hotel in Guilin gebracht. Als je in Guilin aankomt heb je meestal nog tijd om het één en ander te bekijken. Zo heeft Guilin een aantal mooie bezienswaardigheden waaronder het Zizhou park, Elephant Trunk Hill en de Sun & Moon pagodes. Deze laatste zijn het mooist in de avond wanneer ze goud en zilver worden verlicht.

china-yangshuo-karstgebergte-velden-www.jouwchinareis.nl

Je komt naar dit deel van China vooral om te genieten van het bijzondere landschap en van het traditionele boeren- en vissersleven. Hoewel Guilin mooi gelegen is, blijft het een grote stad en hoef je hier dus niet te zijn voor het rustige platteland. Waar je wél voor in Guilin moet zijn is het exotische eten. Er is een gezegde in

China dat luidt: “In Guilin eten de mensen alles wat vier poten heeft, behalve tafels”. Je ziet hier dan ook de gekste gerechten op de menukaart staan, zoals slangen, schildpadden of ratten. Als je hier liever ver van weg blijft zorg dan dat je gaat eten in een restaurant met een Engelse menukaart zodat je weet wat je bestelt.

Je hoeft alleen maar de brug over de Li rivier te volgen en dan kom je in het Seven Star Park. Je wandelt hier tussen begroeide heuvels en puntige rotsformaties. De halfwilde aapjes die in het park wonen zijn heel leuk om naar te kijken.


Dag 2: Riviercruise

china-yangshuo-karstgebergte-vissersboot-www.jouwchinareis.nlVaren tussen de karstbergen

Vandaag staat je een heel ontspannen dag te wachten. Na het ontbijt word je namelijk opgehaald van het hotel om naar de haven te worden gebracht voor een cruise over de Li rivier naar Yangshuo. Dit is bij uitstek de mooiste manier om in Yangshuo te komen. Vanaf het hoge dek heb je een geweldig zicht op de omringende surrealistische karstbergen. Terwijl je langs kleine vissersbootjes vaart geniet je van een lunch op de boot.

Tegenwoordig zijn er geen kleinere boten meer toegestaan op de Li rivier.

Boerderij tussen de rijstvelden

Aan het begin van de middag kom je aan in Yangshuo, dat beroemd is vanwege het mooie landschap en de ontspannen sfeer. Het dorp zelf is uitgegroeid tot een zeer populaire bestemming bij buitenlandse en Chinese toeristen en kan dan ook behoorlijk druk worden. Daarom overnacht je op een plek buiten het dorp, gelegen tussen de boerenvelden en de karstbergen en vlak bij de rivier. Vanaf de kades in Yangshuo word je met de auto naar het guesthouse gebracht. Ooit was dit guesthouse een vervallen boerderij maar nu is het helemaal opgeknapt en aangepast aan deze tijd.

Bij het guesthouse kun je fietsen huren en mooie tochten maken in de omgeving. ’s Avonds kun je in de courtyard van het guesthouse eten of je fietst in een kleine twintig minuutjes naar het stadje. In Yangshuo kun je kiezen uit vele gezellige restaurants en barretjes. Heb je niet zo’n zin om te fietsen dan bestel je een taxi, dit kost niet meer dan een paar Euro.


Dag 3: Vrije besteding Yangshuo

Wakker worden op het platteland

china-yangshuo-karstgebergte-bamboe-vlot-boot-www.jouwchinareis.nl

Je wordt wakker in de stilte en rust van het platteland. Bij het ontbijt kun je ervaringen en tips uitwisselen met andere reizigers. Je kunt van alles doen vandaag. De omgeving leent zich uitstekend voor wandelingen en fietstochten, je kunt varen op een bamboevlot, je kunt de Maanheuvel – één van de pieken rond Yangshuo – beklimmen voor een magnifiek uitzicht op de omgeving of je kunt gewoon ontspannen een boekje lezen in de tuin van het guesthouse.

Kalligrafie versus Kung Fu

china-yangshuo-karstgebergte-kookcurses-www.jouwchinareis.nl

In en rond Yangshuo kun je ook diverse cursussen volgen. Verdiep je bijvoorbeeld in de Chinese kalligrafie of doe een workshop Chinees koken. De kok neemt je eerst mee naar de markt om alle ingrediënten in te kopen. Daarna leer je de heerlijkste gerechten klaar te maken. Je zou ook mee kunnen doen aan een Martial arts les in de buitenlucht. Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben om hier plezier aan te beleven. Je leraar is een oude Kung Fu meester die wordt bijgestaan door zijn twee zoons die Engels spreken. Als je wilt meedoen aan één van deze, of andere cursussen kun je dit eenvoudig regelen via je guesthouse.


Dag 4: Volgende China bestemming

Je neemt afscheid van het guesthouse en van Yangshuo en begint aan je volgende bouwsteen. Je kunt vanuit Yangshuo dooreizen naar Ping’an. Hoewel Ping’an maar een paar uur rijden van Yangshuo ligt begeef je je in Ping’an in een geheel andere omgeving. De karstbergen maken plaats voor de indrukwekkendste rijstterrassen van China.

Als je kiest voor een andere bouwsteen dan wordt je van Yangshuo naar de luchthaven van Guilin gebracht. Vanaf hier vlieg je verder naar je volgende bestemming binnen China.

 • Yangshuo guesthouse

  De eerste nacht slaap je in een viersterrenhotel in een prachtig park aan de Li-rivier in Guilin. Daarna ga je per cruise naar Yangshuo, waar je twee nachten verblijft in een sfeervol guesthouse. Het guesthouse ligt even buiten het dorp midden in het boerenland. Je slaapt in een gerenoveerde boerderij. Vlakbij is er een plek in de rivier waar gezwommen kan worden.

  Prijs: € 286,00 per persoon
  Duur: 4 dagen, 3 nachten
  Inclusief: vervoer bij aankomst & vertrek, cruise over Li rivier, 1x ontbijt en 1x lunch

  Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen).

   Yangshuo kamer


 • Yangshuo boutiquehotel

  De eerste nacht slaap je in een viersterrenhotel in een prachtig park aan de Li-rivier in Guilin. Daarna ga je per cruise naar Yangshuo, waar je twee nachten verblijft in een boutiquehotel dat wordt gerund door een Chinees-Brits gezin. Het hotel is gelegen in een klein boerendorp bij de Yulong rivier, nabij Yangshuo.

  Prijs: € 306,00 per persoon
  Duur: 4 dagen, 3 nachten
  Inclusief: vervoer bij aankomst & vertrek, cruise over Li rivier, 1x ontbijt en 1x lunch

  Prijzen zijn per persoon (op basis van 2 personen)

  Boutique hotel Yangsuo Jouw China Reis   www.jouwchinareis.nl-boutiquehotel-nabij-Yangshuo


   
 • Liu Sanjie Light Show

  Avondshow aan de oevers van de Li rivierwww.jouwchinareis.nl-Light.show-Yangshuo
  Geregisseerd door Zhang Yi Mou, bekend van de openingsceremonie van Olympische Spelen Beijing in 2008 en van films als ‘The House of Flying Daggers’ en ‘Hero’).

  Prijs: € 49,00
  Inclusief: ticket en transfers


 • Wandeltocht door omgeving Yangshuo

  Uitzicht Yangshuo wandeltochtJe wordt naar het startpunt van de wandeling gebracht aan de berg Xianggong, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Li Rivier en het karstgebergte. Nadat je van dit uitzicht genoten hebt, wandel je door verschillende kleine dorpjes naar Xingping waar je de rivier met de ferry oversteekt, terug naar Yangshuo.

  Prijs: € 88,00 per persoon
  Inclusief: privévervoer naar startpunt, Engelssprekende privégids, ferry en entreegelden (€ 9 per persoon)

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen


 • Fietstocht door omgeving Yangshuo

  Fietsexcursie Jouw China Reis

  Fietsen door de omgeving van Yangshuo, langs katoen-, bonen-, rijst- en maisplantages. Op een bamboevlot vaar je weer terug naar het centrum van Yangshuo.

  Prijs: € 84,00
  Inclusief: vervoer, Engelssprekende privégids, bamboevlottocht, lunch en fietshuur.

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen


 • Scootertocht door omgeving Yangshuo

  Yangshuo Uitzicht scootertochtScootertocht door de omgeving van Yangshuo naar een lokale theeplantage. Onderweg bezoek je ook de berg Xianggong, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de Li Rivier en het karstgebergte.

  Prijs: € 109,00
  Inclusief: Engelssprekende privégids, scooterhuur, lunch en entreegelden (€ 18 per persoon)

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen


 • Extra nacht in Yangshuo

  Prijs hangt af van het gekozen hotel


 • Extra nacht in Guilin

  Verblijf in centraal gelegen driesterrenhotel

  Prijs: € 55,00
  Prijs per persoon, per nacht inclusief ontbijt

  (op basis van 2 personen)


Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Yangshuo”