Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
china-xi'an-terracotta-leger-beeld-www.jouwchinareis.nl
china-xi'an-terracotta-leger-bell-tower-www.jouwchinareis.nlchina-xi'an-terracotta-leger-wilde-gans-pagoda-www.jouwchinareis.nlchina-xi'an-terracotta-leger-beelden-www.jouwchinareis.nlchina-xi'an-terracotta-leger-lekker-eten-markt-www.jouwchinareis.nlchina-xi'an-terracotta-leger-moslimwijk-souvenirs-www.jouwchinareis.nl

Xi’an

Voeg bouwsteen toe

Het Terracotta Leger

Je komt naar Xi'an om het Terracotta Leger met eigen ogen te zien. Je gids geeft je een rondleiding langs de duizenden uitgegraven kleisoldaten, waaronder infanterie, boogschutters en officieren. Het leger is meer dan 2000 jaar geleden gemaakt in opdracht van de eerste keizer van China, Qin Shi Huang, om hem te vergezellen in het graf. Als je oog in oog staat met de kleisoldaten is het alsof je door de eeuwen heen in het hart van de handwerklieden kijkt die deze soldaten gemaakt hebben.

Historische hoofdstad

In Xi'an zelf is ook voldoende te zien en te doen. Ten tijde van de Tangdynastie (de Gouden Eeuw van China) was Xi'an de hoofdstad van het keizerrijk. Slenter over de avondmarkt in de moslimwijk en proef verse kebab, fiets over de oude stadsmuren, bezoek één van China’s beste musea; mogelijkheden te over.

Overnachtingen

 • 2 nachten in de accommodatie van je keuze in Xi'an

Vervoer

 • Privéchauffeur van de luchthaven of het treinstation van Xi'an naar het hotel
 • Privéchauffeur van je hotel naar de luchthaven of het treinstation van Xi'an

Excursies

 • Dagexcursie met privégids en -chauffeur naar het Terracotta Leger (buiten Xi'an) en terug in Xi'an streetfood tour in moslimwijk
 • Entreegeld ten bedrage van € 16 per persoon

Maaltijden

 • Ontbijt in het hotel
 • Lunch tijdens de dagexcursie

Duur

3 dagen, 2 nachten

Dag 1: Transfer van treinstation of luchthaven naar je hotel waarna je Xi’an zelfstandig kan verkennen.

Dag 2: Dagexcursie naar het Terracotta Leger en streetfood tour in de Moslimwijk met privégids en -chauffeur.

Dag 3: Vervolg van je reis naar de volgende China bouwsteen. Transfer naar het treinstation of de luchthaven.

Prijs

Driesterrenhotel: € 349 – per persoon, vanaf 2 personen

Viersterrenhotel: € 387,- per persoon, vanaf 2 personen

Dag 1: Aankomst Xi’an

 
Kebab in China


china-xi'an-terracotta-leger-lekker-eten-markt-www.jouwchinareis.nlBij aankomst op de luchthaven of het station word je opgewacht door de chauffeur die je naar je hotel brengt. Het hotel is gelegen in een oude wijk binnen de stadsmuren en op ongeveer tien minuten loopafstand van de drum- en beltoren.

Je hebt de tijd om de stad op eigen gelegenheid te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld een fiets huren en over de enorme stadsmuren fietsen die er nog sinds de Ming-tijd staan.

Ooit was Xi’an een belangrijk kruispunt op de zijderoute. Hierdoor heeft Xi’an altijd veel handelaren van verschillende bevolkingsgroepen aangetrokken. Van oudsher woont er een grote groep Islamitische Chinezen in Xi’an. Vlak bij de drum- en beltorens in het centrum van de stad bevindt zich de oude Moslimwijk. Het is heerlijk om hier door de straatjes te slenteren en winkeltjes te bekijken. De oude moskee is een mooie mengeling tussen Islamitische en Chinese architectuur. Rond de Moskee kun je ‘s avonds heerlijke kebab eten op de avondmarkt.


Dag 2: Terracotta Leger

china-xi'an-terracotta-leger-beelden-www.jouwchinareis.nlHet archeologische wonder van klei

Vandaag ga je samen met je gids naar het Terracotta Leger dat buiten de stad is gelegen. Het Terracotta Leger is de grootste archeologische vondst van de twintigste eeuw en staat uiteraard op de UNESCO werelderfgoedlijst.

In de drie overdekte hangars die je bezoekt bewonder je archeologische opgravingen waar tot op de dag van vandaag nog steeds aan gewerkt wordt. Er bevinden zich in de zalen ongeveer 8000 kleisoldaten, waaronder infanterie, boogschutters en officieren. Wat dit bezoek nog veel imposanter maakt is de wetenschap dat elke soldaat zijn eigen gezicht en uitdrukking heeft.

Het Terracotta Leger is meer dan 2000 jaar oud. Na een langdurige en bloederige strijd was Qin Shi Huang de eerste keizer over een verenigd China. Kort na zijn verovering van China begon keizer Qin aan de bouw van zijn mausoleum. 70.000 Dwangarbeiders werkten jaren lang aan zijn mausoleum en het leger dat hem tot in de eeuwigheid zou volgen. Om de geheimhouding van de locatie van de laatste rustplaats van de keizer te waarborgen werden de arbeiders met hun keizer begraven. In 1974 werd het kleileger ontdekt door boeren die een waterput aan het graven waren.


Dag 3: Volgende China bestemming

Vandaag vertrek je naar je volgende China bouwsteen. Afhankelijk van het reisschema kun je nog een wandeling maken door de bruisende studentenstad Xi’an of een bezoek brengen aan de vele bezienswaardigheden.Een chauffeur brengt je naar het treinstation of de luchthaven.


Doen in Xi’an

Shaanxi Historisch Museum

Een van de beste musea van China waar duidelijk wordt hoe rijk de Chinese cultuur was.

china-xi'an-terracotta-leger-wilde-gans-pagoda-www.jouwchinareis.nl

Grote Wilde Gans-Pagode

Dit belangrijke nationale monument telt 7 verdiepingen en is 64 meter hoog. De pagode heeft nog alle karakteristieke aspecten uit de Tang periode. De veelgeprezen boeddhistische missionaris Xuan Zang liet de tempel bouwen om de door hem verzamelde boeddhistische geschriften uit India te beschermen.

Grote Moskee

De Moskee is gebouwd in het jaar 742 tijdens de Tang dynastie en is één van de grootste en best bewaarde moslim heiligdommen van China. Dit wonderbaarlijke bouwwerk heeft een mix van zowel islamitische als Chinese bouwstijlen.

Eten in de moslimwijk

’s Avonds gaan de lichtjes overal aan in de straten en komen de voedselkraampjes naar buiten. Over het algemeen geldt dat Islamitische voedselverkopers er een betere hygiënische standaard op nahouden dan andere Chinezen. Voor een paar centen kun je je tegoed doen aan heerlijke kebab.

Fietsen over de stadsmuren

Een leuke manier om Xi’an te verkennen is per fiets via de ca. 12 kilometer lange stadsmuur.

De fonteinshow

Elke avond kun je in Xi’an de grootste fonteinshow van Azië bewonderen. Op klassieke muziek geven fonteinen een watervoorstelling.

Tang Dynasty Show

Een traditionele zang- en dansshow.

Winkelen

Xi’an kent vele kleine winkeltjes, grote moderne winkelstraten en gigantische shopping malls.

 

 • Xi’an driesterrenhotel

  Je verblijft in een comfortabel driesterrenhotel in het oude stadscentrum van Xi’an, binnen de oude stadsmuren.

  Prijs: € 349,00
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: privévervoer bij aankomst & vertrek, ontbijt, 1 privé dagexcursie met gids, lunch en entreegelden

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

     


 • Xi’an viersterrenhotel

  Een viersterrenhotel met een centrale ligging binnen de oude stadsmuren.

  Prijs: € 387,00
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: privévervoer bij aankomst & vertrek, ontbijt, 1 privé dagexcursie met gids, lunch en entreegelden.

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Tweepersoonskamer in viersterrenhotel in historische centrum van Xian   Viersterrenhotel in historische centrum van Xian


 • Tang Dynasty Dans Show

  Traditionele zang- en dansshow.Tang-Dynasty-dans-show-Xian-www.jouwchinareis.nl

  Inclusief: Dumpling diner
  Exclusief vervoer

  Prijs: € 40,- per persoon

   


 • Extra nacht in Xi’an

  Prijs hangt af van het gekozen hotel


Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Xi’an”