Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
china-xiahe-tibet-tibetaans-dame-www.jouwchinareis.nl
Tibetaanse monniken in Xiahechina-xiahe-tibet-tibetaans-grasvelden-www.jouwchinareis.nlTibetaans Labrangklooster in Xiahechina-xiahe-tibet-tibetaans-monniken-klooster-www.jouwchinareis.nl

Xiahe

Voeg bouwsteen toe

Xiahe

Dit bedevaartsoord wordt ook wel klein Tibet genoemd en wordt omsloten door uitgestrekte graslanden. Je maakt kennis met Monniken en Tibetaanse nomaden.

Op grote hoogte

Hoog op de glooiende Tibetaanse grasvlakten, genesteld in een vallei, ligt het plaatsje Xiahe. Je komt hier om kennis te maken met de Tibetaanse manier van leven. Je maakt een tocht naar de groene Sangke graslanden die 's zomers vol bloemen staan. Met je Tibetaanse gids kun je wandelen en een bezoek brengen aan nomaden die in tenten leven.

Tibetaans Labrang klooster

In Xiahe zelf kun je het Labrang klooster bezoeken. Voor het Tibetaans boeddhisme is dit een heel belangrijk klooster. Je kunt hier een Engelstalige rondleiding meemaken die wordt begeleid door één van de monniken die hier wonen.

Compleet Xiahe

Vervoer
 • Privévervoer naar het hotel
 • Privévervoer naar de luchthaven
Verblijf
 • 3 nachten in sfeervol Tibetaans hotel
Excursies
 • Privédagexcursie naar de Sangke graslanden en bezoek aan nomadenfamilie, onder begeleiding van een Engelssprekende Tibetaanse gids. Inclusief entreegelden (€ 11 per persoon)
Vervoer tussen bouwstenen: Om in Xiahe te komen vlieg je met een binnenlandse vlucht of reis je via Lanzhou per trein vanuit één van de andere bouwstenen. Afhankelijk van hoe je jouw China reis indeelt komen er reiskosten bij voor deze vlucht, trein of extra transfer. Deze worden in de offerte opgenomen.

Duur

4 dagen, 3 nachten

Dag 1: Privévervoer naar hotel in Xiahe. Overnachting in Tibetaans hotel.

Dag 2: Vrije dagbesteding in Xiahe. Overnachting in Tibetaans hotel.

Dag 3: Excursie met gids naar Sangke, Tibetaanse graslanden. Overnachting in Tibetaans hotel.

Dag 4: Privévervoer naar luchthaven Xiahe vanwaar je verder reist naar je volgende bouwsteen.

Prijs

€ 259 – per persoon, vanaf 2 personen

Budget variant: € 205 – per persoon, vanaf 2 personen
(op eigen gelegenheid per openbare bus naar Xiahe)

Dag 1: Van Lanzhou naar Xiahe

Groene heuvels

china-xiahe-tibet-tibetaans-labrang-klooster-www.jouwchinareis.nlOp dag één brengt een privéchauffeur je naar het hotel in Xiahe. Je bent in Amdo aangekomen, de Tibetaanse naam voor de streek waar Xiahe in ligt. Xiahe, dat in het Tibetaans “Labrang” heet, is een rustig dorpje met een Tibetaanse sfeer.

Je hebt de rest van de middag de tijd om het dorpje te verkennen, en de Tibetanen te bekijken die met hun draaiende gebedsmolentjes sloffend de Kora (gebedsroute) om het grote Labrang klooster heen lopen, waar meer dan 1000 gebedsmolens staan. Je sfeervolle Tibetaanse hotel ligt op loopafstand van het klooster, midden in het drukke wijkje waar leuke restaurantjes zijn en de mooiste souvenirswinkeltjes, die alles voor een habbekrats verkopen.


Dag 2: Vrije besteding

china-xiahe-tibet-tibetaans-monniken-klooster-www.jouwchinareis.nlMonniken en kloosters

Vandaag kun je vrij besteden. Je kunt met de Engelstalige rondleiding het klooster bekijken. Deze toer wordt gehouden door één van de monniken van het klooster. Zo kun je binnen in de hallen kijken waar de prachtigste Boeddhabeelden staan.

’s Middags heb je de tijd om het nonnenklooster en het Roodkappenklooster te bekijken. Deze twee kloostertjes liggen naast elkaar en bestaan ieder uit één hal. Het is opvallend om te zien hoe verschillend de hallen van de verschillende kloosters zijn.


Dag 3: Uitgestrekte graslandschappen

Nomaden en hun graslanden

china-xiahe-tibet-tibetaans-grasvelden-www.jouwchinareis.nlVandaag ga je een tocht maken naar de prachtige Sangke graslanden. Er zijn nog veel rondtrekkende nomaden in de graslanden rondom Xiahe dorp. Je hebt zelf de keuze of je wilt gaan wandelen op de graslanden, en hoe lang je wilt wandelen.

Wat je zeker gaat doen vandaag is een bezoek brengen aan een nomadentent. Het is heel bijzonder om te zien hoe deze Tibetanen in een tent kunnen leven in dit bijzonder harde klimaat, met lange koude winters.

In Amdo drinken de mensen yakmelkthee, een geurige zwarte thee met romige yakmelk erin. Je wordt vast en zeker uitgenodigd om een kopje mee te drinken! Ook kun je in de zomermaanden genieten van een enorme bloemenweelde op de graslanden, met als veel voorkomende bloem de Edelweiss.


Dag 4: Volgende China bestemming

Vandaag brengt een privéchauffeur je naar de luchthaven. Je kunt met het vliegtuig verder reizen naar je volgende China bestemming.

Waar slaap je?

 • Xiahe

  Sfeervol Tibetaans hotel, gelegen in een gezellig wijkje met restaurants en winkels.

  Prijs: € 259,00 per persoon
  Duur: 4 dagen, 3 nachten

  Inclusief: privévervoer van en naar het hotel, privédagexcursie naar Sangke Graslanden en entreegelden (€ 11 per persoon)

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Tibetaans Hotel Xiahe China   Tibetaans Hotel Xiahe China


 • Xiahe per openbare bus

  Sfeervol Tibetaans hotel, gelegen in een gezellig wijkje met restaurants en winkels. Bij deze optie verblijf je in hetzelfde hotel als bij optie “Xiahe”, maar ga je op eigen gelegenheid naar het hotel per openbare bus.

  Prijs: € 205,00 per persoon
  Duur: 4 dagen, 3 nachten

  Inclusief: transfer naar busstation met gids, privédagexcursie naar Sangke Graslanden en entreegelden (€ 11 per persoon)

  Vervoer op eigen gelegenheid van Lanzhou treinstation naar Xiahe en vice versa (+/- 6 uur per openbare bus).

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Tibetaans Hotel Xiahe China   Tibetaans Hotel Xiahe China


Wat kun je bijboeken?

 • Extra nacht in Xiahe

  Extra overnachting in sfeervol Tibetaans hotel, gelegen in een gezellig wijkje met restaurants en winkels

  Prijs: € 34,- per persoon


Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Schrijf als eerste een review “Xiahe”