Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
china-suzhou-bezienswaardigheden-chinese-tuinen-jack-parkinson-www.jouwchinareis.nl
china-suzhou-bezienswaardigheden-tongli-troshy-www.jouwchinareis.nlchina-suzhou-bezienswaardigheden-shanghai-www.jouwchinareis.nlchina-suzhou-bezienswaardigheden-tongli-russbowling-rivieren-waterstad-www.jouwchinareis.nl

Suzhou

Voeg bouwsteen toe

Chinese tuinen en pittoreske dorpen

Vlakbij Shanghai bevindt zich het mooie Suzhou, beroemd om haar karakteristieke Chinese tuinen. Tijdens deze bouwsteen breng je twee nachten door in Suzhou zodat je het stadje ook in de rustige uurtjes kunt meemaken. Je slaapt in een karakteristiek hotel dat is gehuisvest in een herenhuis uit de Mingdynastie. 's Ochtends is het de beste tijd om door de prachtige tuinen van Suzhou te wandelen; sommigen zijn al eeuwen oud.

Naast Suzhou bezoek je tijdens deze bouwsteen Tongli, het Venetië van China. Maak hier een boottochtje of wandel door de wir-war van straatjes.

De bouwsteen eindigt in de wereldstad Shanghai. Je overnacht in een viersterrenhotel in het centrum van Shanghai.

Suzhou & Shanghai

Vervoer
 • Privévervoer van treinstation naar het hotel in Suzhou
 • Privévervoer naar Shanghai
Verblijf
 • 2 nachten in courtyard hotel in Suzhou
 • 1 nacht in viersterrenhotel in Shanghai
Excursies
 • Dagexcursie aan waterdorp Tongli met privégids, privéchauffeur en entreegelden (€ 13 per persoon) inclusief.
Maaltijden
 • Ontbijt is dagelijks inbegrepen
Vervoer tussen bouwstenen: Deze bouwsteen kun je vanuit Shanghai, Beijing of Xi'an laten beginnen. Je eindigt in Shanghai, afhankelijk van hoe je jouw China reis indeelt komen er reiskosten bij. Deze worden in de offerte opgenomen.

Duur

4 dagen, 3 nachten

Dag 1: Bij aankomst met de trein in Suzhou transfer naar het authentiek courtyard hotel.

Dag 2: Vrije besteding.

Dag 3: Vanuit Suzhou bezoek je het waterstadje Tongli. ’s Middags word je naar Shanghai gebracht voor de hotelovernachting.

Dag 4: Verder naar volgende bouwsteen.

Prijs

€ 407 – Per persoon, vanaf 2 personen

Dag 1: Aankomst Suzhou

Een statig onderkomen

Suzhou ligt op ongeveer 30 minuten met de trein van Shanghai. Dit is gelijk de meest comfortabele manier om er te komen. Maar ook vanuit Beijing of Xi’an reis je gemakkelijk per nachttrein of per highspeed trein naar Suzhou.

In Suzhou aangekomen word je afgehaald van het station en naar je hotel in de oude stad gebracht. Je slaapt in een heel bijzonder courtyardhotel. Oorspronkelijk bestond het hotel uit twee statige woonhuizen, die zo’n 450 jaar geleden werden gebouwd tijdens de Mingdynastie. Er is veel bewaard gebleven van de oude architectuur en inrichting. Je slaapt in een comfortabele kamer die echt nog de sfeer van het oude China ademt.

Als je bent aangekomen kun je de omgeving van het hotel bekijken. Het hotel staat in een oude buurt met keitjes als bestrating. Snuffel bij de gezellige kraampjes in de buurt of ga meteen één van Suzhou’s beroemde tuinen bekijken. Vlakbij vind je bijvoorbeeld de Ou Yuan tuin. Hier komen niet veel toeristen dus je kunt hier in alle rust genieten van de Chinese tuinarchitectuur. In de tuin bevindt zich ook een aantal theehuizen waar je lekker kunt ontspannen.


Dag 2: Vrije besteding

De mooiste en beroemdste tuinen

Vandaag heb je alle tijd om Suzhou’s bijzondere tuinen te ontdekken. De beroemdste tuinen zijn de Master of the Nets en de Humble Administrator tuinen. Bezoek deze tuinen vroeg op de dag zodat je ze kunt ervaren als een oase van schoonheid en rust. Kom je later dan kan het heel druk worden.

china-suzhou-bezienswaardigheden-tongli-troshy-www.jouwchinareis.nlStart van de zijderoute

Suzhou was ooit één van de belangrijkste zijdeproducerende steden in de wereld. Hier vandaan werd de beroemde Chinese zijde langs de eeuwenoude zijderoute naar het Westen vervoerd. In het zijdemuseum zie je hoe zijde gemaakt wordt en leer je over de 6000 jaar oude toepassingen ervan.

’s Avonds kun je je laten vermaken tijdens de Opera Extravaganza die in de Master of the Nets tuin wordt opgevoerd. In de tuin krijg je een voorstelling van de acht belangrijkste uitvoerende kunsten van China, waaronder de Peking Opera, volksdansen en verhalen vertellen. Uiteraard is de hele voorstelling in het Chinees. Vraag bij de receptie van het hotel hoe laat de voorstelling begint. Een kaartje kost ongeveer 80 Yuan (± € 11) en de voorstelling duurt ongeveer 2,5 uur.


Dag 3: Het Venetië van China

Tongli, een stad op het water

Vandaag bekijk je het oude waterstadje Tongli. Je chauffeur brengt je naar het oude centrum van het in de buurt gelegen stadje. Tongli is op het water gebouwd en – net als in Venetië – speelt een groot deel van het verkeer zich op het water af.

Het is een heerlijk stadje om in rond te dwalen. Na iedere hoek vind je weer een mooie gracht, een schattig bruggetje of oude huizen met mannetjes die op de stoep met elkaar babbelen. In één van de vele restaurants kun je een lokaal gevangen visje proberen.

china-suzhou-bezienswaardigheden-shanghai-www.jouwchinareis.nlOntspannen Shanghai

In de middag zoek je je chauffeur weer op die je opwacht met je bagage. Je rijdt weer terug naar Shanghai waar je een nacht verblijft. Je slaapt in een comfortabel viersterrenhotel in het centrum.

Shanghai is een bruisende stad, rijk aan kunst en moderne architectuur. Je vervelen is in Shanghai onmogelijk. Als je aankomt in je hotel, heb je nog tijd om een wandeling te maken naar de Bund, een promenade langs de Huangpu rivier met prachtige gebouwen in art deco stijl. Bij sommige van deze gebouwen kun je naar binnen om de indrukwekkende hal te bekijken.

Aan het eind van de middag levert een wandeling over de promenade je een gedenkwaardig uitzicht op de overzijde van de rivier op. Vanaf hier kijk je naar de nieuwe wijk Pudong, een speeltuin voor moderne architecten. Een ideaal fotomoment is als de ondergaande zon wordt weerspiegeld in de Oriental Pearl toren.


Dag 4: Volgende bestemming

Hier eindigt deze bouwsteen. Vanuit hier kun je verder reizen naar de volgende bouwsteen of aan de reis huiswaarts kunt beginnen.

Na Suzhou en Tongli is het heel leuk om nog een paar dagen in Shanghai door te brengen. Bekijk hier de bouwsteen Shanghai.

 • Suzhou (courtyard hotel)

  Een mooi hotel in het oude gedeelte van Suzhou. Het hotel is gevestigd in een gebouw dat honderden jaren oud is en recentelijk is gerenoveerd. Het gebouw ademt de sfeer van het oude China maar is toch voorzien van alle moderne gemakken.

  Prijs: € 418,00
  Duur: 4 dagen, 3 nachten

  Inclusief: privévervoer bij aankomst & vertrek, ontbijt, 1 privé dagexcursie met gids en entreegelden

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  china-suzhou-bezienswaardigheden-chinese-tuinen-courtyard-hotel-www.jouwchinareis.nl


 • Extra nacht in Suzhou

  Verblijf in courtyard hotel

  Prijs: € 60,00
  Prijs per persoon o.b.v. 2 personen, per nacht inclusief ontbijt


 • Extra nacht in Shanghai

  Prijs hangt af van het gekozen hotel


Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Suzhou”