Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
china-shaxi-bezienswaardigheden-bai-yi-rivier-www.jouwchinareis.nl
china-shaxi-bezienswaardigheden-bai-yi-dorp-www.jouwchinareis.nlchina-shaxi-bezienswaardigheden-bai-yi-wandeling-www.jouwchinareis.nlchina-shaxi-bezienswaardigheden-bai-yi-maaltijd-www.jouwchinareis.nlchina-shaxi-bezienswaardigheden-bai-yi-shiboashan-www.jouwchinareis.nl

Shaxi

Voeg bouwsteen toe

Authentiek Shaxi

Kies voor de bouwsteen Shaxi en je beleeft het echte dorpsleven Bai en Yi minderheden in de Shaxi vallei. Je kan hier prachtige wandelingen maken door een nog onontdekt gebied en maakt kennis met de traditionele bewoners. Ervaar het leven in een klein boerendorp.

Tijdens deze bouwsteen kan je tevens kennismaken met de vriendelijke aapjes bij de afgelegen tempels van Shiboashan. Ontdek daarnaast de prachtige houtbewerking in het onontdekte stadje Jichuan.

Leer het echte China kennen in Shaxi.

Compleet Shaxi

Vervoer
 • Privévervoer met een auto vanuit Dali of Lijiang
 • Privévervoer met een auto naar Dali of Lijiang
Verblijf
 • 2 nachten in een guesthouse in een voormalig klooster, met eigen eenvoudige badkamer
Excursies
 • Optionele dagexcursie Jianchuan en Shibaoshan
Maaltijden
 • Ontbijt is dagelijks inbegrepen
Vervoer tussen bouwstenen: Deze bouwsteen is het beste te combineren met Dali en Lijiang. Vanuit Dali (of als je Shaxi alleen met Lijiang combineert, vanuit Lijiang) word je opgehaald en naar de Shaxi-vallei gebracht. De reiskosten zijn inbegrepen in de bouwsteen.

Duur

3 dagen, 2 nachten

Programma in ‘t kort

Dag 1: Privévervoer van Dali of Lijiang naar Shaxi, verblijf in een voormalig klooster op het platteland.

Dag 2: Vrije besteding in Shaxi

Dag 3: Vervolg van je reis naar Dali of Lijiang met privéchauffeur.

Prijs

€ 249 – per persoon, vanaf 2 personen

Dag 1: Shaxi-vallei

Thee-paardenroute

china-shaxi-bezienswaardigheden-bai-yi-wandeling-www.jouwchinareis.nlIn de ochtend word je in Dali of Lijiang opgehaald voor de autorit naar Shaxi. Hier overnacht je in een voormalig klooster in een eenvoudig maar sfeervol pension, net buiten het dorp. De Shaxi-vallei was ooit een belangrijk knooppunt op de handelsroute tussen China en Tibet. Duizend jaar geleden lag Shaxi op de thee-paardenroute. Chinese thee uit de lager gelegen gebieden werd van hieruit verhandeld tegen Tibetaanse paarden. Aan de gebouwen in het dorp kun je goed zien dat hier goed geld verdiend werd. In de laatste jaren is een aantal gebouwen prachtig gerestaureerd, waarbij de oude sfeer bijzonder goed bewaard is gebleven.

china-shaxi-bezienswaardigheden-bai-yi-maaltijd-www.jouwchinareis.nlSterrenhemel

Bij terugkomst in het guesthouse verwelkomt de vrouw des huizes je met een uitgebreide maaltijd (optioneel; ter plekke te betalen). Tijdens het diner proef je lokale gerechten. Maak voor het slapen gaan nog even een wandelingetje onder de sterrenhemel; er zijn maar weinig plekken op aarde waar je nog zoveel sterren kunt zien.


Dag 2: ontdek Shaxi

Vandaag is ter vrije besteding. Maar hiervan goed gebruik door langs de oude pittoreske huizen te lopen terwijl je geniet van het prachtige landschap en de rust dat het dorpje uitstraalt.


Dag 3: Verder naar Lijiang of Dali

Vandaag brengt je chauffeur je verder naar Dali of Lijiang. Tijdens deze rit rijd je door het schitterende landschap tot aan de berg Shibaoshan. Half in grotten gelegen en tegen de rotswand aangebouwd, bevinden zich hier tempels met een geschiedenis van wel 1300 jaar. Je ziet hier verfijnde tempels met oude beelden van Boeddha, Guanyin en koningen van vergane koninkrijken. De kans is groot dat je de enige buitenlander bent. Tegen een meerprijs kun je ook in een stuk doorrijden naar bijvoorbeeld Shangri-La of Tiger Leaping Gorge.

china-shaxi-bezienswaardigheden-bai-yi-shiboashan-www.jouwchinareis.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Shaxi guesthouse op platteland

  Guesthouse gelegen tussen de rijstvelden, iets buiten het dorp Shaxi.

  Prijs: € 249,00
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: 2 nachten met ontbijt, privévervoer bij aankomst & vertrek vanaf Lijiang/Dali

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

   

   


Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Shaxi”