Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
china-shangri-la-tibet-bezienswaardigheden-zhongdian-www.jouwchinareis.nl
china-shangri-la-tibet-bezienswaardigheden-meili-www.jouwchinareis.nlchina-shangri-la-tibet-bezienswaardigheden-meili-fietsen-stad-www.jouwchinareis.nlchina-shangri-la-tibet-bezienswaardigheden-kind-eten-www.jouwchinareis.nlchina-shangri-la-tibet-bezienswaardigheden-monikken-ochtend-gebed-www.jouwchinareis.nlchina-lijiang-bezienswaardigheden-naxi-bevolking-www.jouwchinareis.nlchina-shangri-la-tibet-bezienswaardigheden-tiger-leaping-gorge-www.jouwchinareis.nl

Shangri-La

Voeg bouwsteen toe

Paradijs op Aarde

Shangri-La klinkt als een naam uit een sprookje maar volgens de inwoners van het Tibetaanse stadje Zhongdian bestaat het echt.

In het Westen is in de jaren ’30 van de vorige eeuw de legende ontstaan dat zich in Shangri-La een soort boeddhistisch paradijs op Aarde bevindt, waar mensen in harmonie met elkaar en met de natuur leven. Volgens de Chinezen is Zhongdian deze plek. In 2001 werd dit stadje omgedoopt naar Shangri-La. De oorspronkelijke Tibetaanse naam luidt overigens "Gyalthang".

Of in Zhongdian (Chinese naam) nu wel of niet het ware Shangri-La te vinden is, tijdens deze bouwsteen maak je in ieder geval kennis met indrukwekkende natuur, vriendelijke mensen en het Tibetaanse boeddhisme.

Shangri-La + Tiger Leaping Gorge

Vervoer
 • Privéchauffeur naar je hotel
 • Privéchauffeur naar luchthaven of treinstation
Verblijf
 • Keuze uit goede hotels; sfeervol of centraal gelegen
Excursies
 • Dagexcursie Tiger Leaping Gorge met privégids, privéchauffeur en entreegeld (€ 6 per persoon) inclusief.
 • Diverse optionele excursies
Maaltijden
 • Ontbijt is dagelijks inbegrepen
 • Lunch bij Tiger Leaping Gorge
Vervoer tussen bouwstenen: Deze bouwsteen is het beste te combineren met Lijiang. Vanuit Lijiang word je opgehaald en naar Zhongdian gebracht. De bouwsteen eindigt in Zhongdian. Al deze reiskosten zijn inbegrepen in de bouwsteen. Afhankelijk van hoe je jouw China reis indeelt komen er reiskosten bij om in Lijiang te komen. Deze worden in de offerte opgenomen.

Duur

4 dagen, 3 nachten

Dag 1: Onder begeleiding van een privégids en -chauffeur van Lijiang naar de Tiger Leaping Gorge. Wandeltocht met gids door de kloof met naderhand een transfer naar Zhongdian (Shangri-La). Verblijf in Tibetaans hotel.

Dag 2: Vrije besteding.

Dag 3: Vrije besteding.

Dag 4: Vertrek naar de luchthaven voor de volgende China bouwsteen.

Prijs

€ 277,- per persoon, vanaf 2 personen*

* Naar keuze kun je ook in een rustig boutique hotel nabij het Songzanlin Klooster in Zhongdian verblijven.

Dag 1: Tiger Leaping Gorge

china-shangri-la-tibet-bezienswaardigheden-tiger-leaping-gorge-www.jouwchinareis.nlTiger Leaping Gorge

Je begint deze bouwsteen vanuit Lijiang. Je wordt opgehaald door een gids en reist met een privéchauffeur naar de beroemde Tiger Leaping Gorge.

Bij aankomst in Tiger Leaping Gorge ontmoet je een wandelgids die je door de kloof zal leiden. Je neemt afscheid van de gids die je heeft weggebracht en start met je nieuwe gids een vier uur durende wandeling.

De indrukwekkende kloof ontleent zijn naam aan een legende die vertelt over een door jagers opgejaagde tijger die een sprong van de ene naar de andere kant waagde.

De wandeling is schitterend. Het pad stijgt hier en daar licht maar het grootste gedeelte is vlak of dalend.

Als je niet wilt wandelen dan kun je ook alleen het smalle punt in de rivier bezoeken waar de tijger volgens de legende naar de overzijde sprong.

Eerste indrukken van Tibet

Na een welverdiende lunch rijd je verder naar Zhongdian, in het Westen beter bekend als het legendarische Shangri-La. Je rijdt door dalen en langs bergen, met steeds weer nieuwe uitzichten. Langs de weg zijn mensen aan het werk op de vruchtbare velden. Kleine Tibetaanse dorpen wisselen elkaar af. Bij aankomst in Shangri-La check je in een sfeervol Tibetaans hotel in.


Dag 2: Songzanlin Klooster & Guishan Klooster

Monniken in ochtendgebed

china-shangri-la-tibet-bezienswaardigheden-monikken-ochtend-gebed-www.jouwchinareis.nl

Wanneer je vandaag op eigen gelegenheid op pad gaat, raden we aan om vroeg op te staan zodat je de ochtendceremonie kan meemaken in het kleurrijke Songzanlin klooster, ook wel het Ganden Sumtseling Gompa klooster genoemd.

’s Ochtends vroeg is de mooiste tijd om het klooster te bezoeken; de gouden daken glinsteren in de zon en ben je erbij als de boeddhistische monniken hun rituelen voor het ochtendgebed uitvoeren.

Het Gouden Wiel

In de middag kun je de oude stad van Shangri-La gaan bekijken. Je wandelt door smalle straatjes langs rijen met houten huizen.

Boven op een heuvel torent het Guishan klooster boven het oude stadje uit. Vanaf boven heb je hier uitzicht over de oude daken van Shangri-La. Bij het klooster zelf kun je draaien aan het indrukwekkend grote gebedswiel. In het gouden wiel zitten heilige teksten en door eraan te draaien maak je de energie van deze teksten vrij voor de wereld.


Dag 3: Optionele excursies in Shangri-La

Optioneel te boeken: al fietsend of te paard de Tibetaanse cultuur in je opnemen. Inclusief tsampa- en yakbotertheeproeverij bij een Tibetaanse familie thuis.

china-shangri-la-tibet-bezienswaardigheden-meili-fietsen-stad-www.jouwchinareis.nlFietstocht: Bergen en Waterpad

Fiets langs de meeste heilige elementen van de Tibetaanse cultuur, bergen en water. Het pad, veelal vlak, voert je langs uitgestekte landschappen, meren en Tibetaanse dorpen. Tijdens de fietstocht bezoek je een Tibetaanse familie. Je krijgt allerlei specialiteiten aangeboden en je proeft de Tibetaanse thee met yakboter.
Prijs: € 70,- per persoon, vanaf 2 personen incl. vervoer naar de start van de route, Engelssprekende privégids, fietshuur, snacks en water.

china-shangri-la-tibet-bezienswaardigheden-kind-eten-www.jouwchinareis.nlPaardrijden: ter plekke keuze uit drie routes (seizoensgebonden)

Net buiten Shangri-La ligt een klein Tibetaans dorpje waar vanuit de drie paardentochten starten. De route voert onder andere langs het Napa Lake waar verschillende watervogels te bewonderen zijn. Onderweg bezoek je een klein Tibetaans dorp. Je proeft hier een typisch Tibetaans gerecht, Tsampa genaamd. Je Tibetaanse gastfamilie laat je zien hoe je het moet eten. Uiteraard hoort hier weer Tibetaanse yakboter thee bij.

Prijs: € 80,- per persoon, vanaf 2 personen incl. vervoer naar de start van de route, Engelssprekende privégids, paarden, snacks en water.


Dag 4: Volgende China bestemming

Afscheid van Tibet

’s Ochtends vertrek je naar de luchthaven, waar je afscheid neemt van Tibet. ’s Ochtends vroeg vlieg je verder naar je volgende bouwsteen.

 • Shangri-La (kleinschalig hotel in centrum)

  Comfortabel hotel in het oude centrum van Zhongdian.

  Prijs: € 277,00
  Duur: 4 dagen, 3 nachten
  Inclusief: transfers, ontbijt en privé excursie Tiger Leaping Gorge incl. lunch en entree

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Kleinschalig hotel Shangri-La kamer leinschalig hotel Shangri-La

   
 • Shangri-La (boutique hotel)

  Boutique hotel, nabij Songzanlin klooster.

  Prijs: € 449,00
  Duur: 4 dagen, 3 nachten
  Inclusief: transfers, ontbijt en privé excursie Tiger Leaping Gorge incl. lunch en entree

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  china-shangri-la-tibet-bezienswaardigheden-zhongdian-hotel-www.jouwchinareis.nl   china-shangri-la-tibet-bezienswaardigheden-zhongdian-hotel-standaard-kamer-www.jouwchinareis.nl


   
 • Fietstocht: Bergen- en Waterpad

  Fietstocht-omgeving-Shangri-La-china-www.jouwchinareis.nlMet deze fietstocht door het uitgestrekte landschap rond Shangri-La combineer je twee van de meest heilige elementen in Tibetaanse cultuur: bergen en water.

  Je passeert ook diverse Tibetaanse dorpen en je brengt een bezoek aan een Tibetaanse familie. Je krijgt allerlei specialiteiten aangeboden en je proeft Tibetaanse thee met yakboter.

  Er is voldoende tijd om fotostops te maken en te genieten van de prachtige omgeving. Deze excursie is ook geschikt voor gezinnen met kinderen.

  Prijs: € 70,00
  Inclusief: vervoer naar de start van de route, Engelssprekende privégids, fietshuur, snacks en water.


 • Paardrijden in Shangri-La

  De Tibetaanse cultuur is nauw verbonden met paardrijden. Te paard reis je in een tempo waarin je alle indrukken goed in je op kunt nemen.

  Paardrijden-excursie-in-Lijiang-www.jouwchinareis.nlJe start deze excursie in een klein Tibetaans dorp, even buiten Shangri-La. Een Engelssprekende gids brengt je ernaar toe. Ter plaatse bespreek je welke route je wilt doen. Er zijn drie opties.

  Je kunt kiezen uit een route langs het Napa Lake, waarbij je kraanvogels kunt zien en diverse planten en bloemen. Een andere optie voert door weelderige graslanden waar de schapen, geiten en yaks grazen en je een indruk krijgt van het boerenleven in de omgeving van Shangri-La. Tenslotte is er een route die naar een oud Tibetaans klooster leidt.

  De paardrijtocht zelf wordt begeleid door een lokale Tibetaanse gids. Tijdens de tocht bezoek je tevens een Tibetaanse familie. Een authentieke ervaring is gegarandeerd.

  Prijs: € 80,00
  Inclusief: vervoer naar de start van de route, Engelssprekende privégids, paarden, snacks en water.


 • Verlenging Meili Snow Mountain

  Wanneer je nog geen genoeg hebt kunnen krijgen van Shangri-La raden we je aan om je verblijf te verlengen met een bezoek aan Feilaisi waar de heilige Meili Snow Mountain zich bevindt.

  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Prijs: € 465 – per persoon, vanaf 2 personen
  Inclusief: begeleiding van privégids en -chauffeur en 3x lunch.
  Exclusief: entreegelden voor Bend of Gold Sand River, Dongzhulin Klooster, Mingyong Gletsjer & Napa Lake (+/- € 48 per persoon)

  Tibet_reis_China reizen_China_reizen-www.jouwchinareis.nlDag 1: Heilig Tibet

  Vandaag staat er een schitterende rit op het programma. Je rijdt dieper Tibet in naar Meili Snow Mountain. De Tibetanen noemen deze berg Kawa Karpo en rekenen haar tot één van de acht heilige bergen. Meili’s hoogste piek komt tot 6740 meter en is nog nooit beklommen. Meili ligt op slechts 200 kilometer van Shangri-La, desondanks doe je er toch bijna zeven uur over om er te komen.

  Volg de Yangtze
  De weg slingert door het berglandschap en biedt indrukwekkende vergezichten met kleine dorpjes en machtige bergen. Onderweg bezoek je de eerste bocht van de Jinsha rivier (Gouden Zand rivier). Iets verder op weg bezoek je het Dongzhulin klooster. Het klooster is heel kleurrijk en bevat een aantal indrukwekkende beelden. Onderweg bezoek je ook het Shusong nonnenklooster. Weer terug op de weg volg je een tijd lang de Yangtze rivier, die een diepe kloof door de bergen heeft uitgesleten. Bij een scherpe bocht in de rivier verlaat de weg de kloof en klimt over de pas naar het volgende dal. Dit is het mooiste stuk van de route; je passeert hoge, besneeuwde toppen en Tibetaanse gebedspalen met kleurige vlaggetjes die wapperen in de wind. Als je de pas door bent kun je de besneeuwde top van Meili al zien. Je verblijft in een hotel met een schitterend uitzicht op Meili. ’s Avonds zie je de zon ondergaan achter de berg.

  Dag 2: Zonsopgang in Tibet

  Vandaag vroeg uit de veren want je wilt de zonsopgang niet missen. Als de eerste zonnestralen op de besneeuwde toppen van Meili vallen, sta je klaar voor een wonderbaarlijk mooi uitzicht. Zorg dat je voldoende ruimte hebt op je camera om foto’s te maken want van het samenspel van zonlicht, wolken en sneeuw blijf je foto’s schieten.

  Tibet_China reizen_reis_China_reizen-www.jouwchinareis.nlTrektocht naar de gletsjer
  Na het ontbijt vertrek je naar het dorpje Mingyong aan de andere kant van de vallei. Je steekt de Mekong rivier over die de vallei in tweeën deelt. Vanuit Mingyong start de wandeltocht via het pad omhoog naar de Mingyong gletsjer. Naar keuze kun je besluiten de tocht op een paard te maken. Je rijdt langs weelderige begroeiing die bijna tropisch aandoet. Het is een vreemd idee dat je temidden van al dit groen op weg bent naar een gletsjer. Op een gegeven moment verschijnt tussen het groen een enorme gletsjertong met wit-blauwe en zwarte ijspunten. Naast de gletsjer bevindt zich de boeddhistische Lianhua tempel (Lotus Tempel). Tibetaanse gebedsvlaggetjes dansen in de wind en met de gletsjer op de achtergrond vormt het een bijzonder schouwspel. Na de wandeltocht word je naar Benzilan gebracht, je slaapt hier in een eenvoudig guesthouse.

  Dag 3: Terug naar Zhongdian

  ‘s Ochtends vertrek je weer richting Shangri-La. Onderweg brengen jullie een bezoek aan het Nixi black Pottery Village en Tibetaanse kloosters. Mogelijk maken jullie een stop bij het Napa Lake.


 • Extra nacht in Shangri-La

  Prijs hangt af van het gekozen hotel


   

Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Shangri-La”