Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Uitzicht Ping'an
De rijstterrassen worden geoogstDoor rijssterrassen van Ping'an wandelenRijstterrassen in het najaarUitzicht rijstterrassenHouten huizen in Ping'an

Ping’an rijstterrassen

Voeg bouwsteen toe

Wandelen over Longji rijstterrassen

In Ping'an verblijf je te midden van de eeuwenoude Longji rijstterrassen. De terrassen zijn al in de 13de eeuw aangelegd door de lokale bevolkingsgroepen, de Zhuang en de Yao. De deskundigheid waarmee dit gebeurd is, is bewonderenswaardig; geen enkel stukje bergrug is onbenut gelaten. Als je goed kijkt, zie je dat de rijstterrassen op de schubben van een draak lijken. Het wordt daarom ook wel Dragon's Backbone genoemd.

Dwars door de rijstterrassen maak je een dagwandeling naar een lager gelegen dorp. Onderweg kom je mensen tegen die aan het werk zijn op de terrassen. Het leven van de lokale minderheden is hier nog traditioneel. Aangezien je onderweg geen restaurants tegenkomt lunch je bij mensen thuis, zo krijg je gelijk een kijkje in het leven van de lokale bevolking.

Compleet Ping'an

Vervoer
 • Privévervoer van Guilin of Yangshuo naar Ping'an
 • Privévervoer van Ping'an naar Yangshuo of Guilin
Verblijf
 • Keuze uit 2 nachten in sfeervol guesthouse of driesterrenhotel met uitzicht op de rijstterrassen van Ping'an of 1 nacht Ping'an en 1 nacht in charmant boerendorp Dazhai
Excursies
 • Je gehele verblijf in onder begeleiding van een privégids
 • Je maakt een wandeltocht van ongeveer vijf uur met je gids van Ping'an naar Dazhai. Vanuit Dazhai rijd je met de auto weer terug naar het guesthouse in Ping'an.
Maaltijden
 • Ontbijt is dagelijks inbegrepen
Vervoer tussen bouwstenen: Deze bouwsteen begint in Guilin of Yangshuo. Afhankelijk van hoe je jouw China reis indeelt komen er reiskosten bij om in Guilin te komen. Deze worden in de offerte opgenomen.

Duur

3 dagen, 2 nachten

Programma in ‘t kort

Dag 1: Transfer van Guilin of Yangshuo naar Ping’an, accommodatie in guesthouse.

Dag 2: Wandeltocht met gids langs de Longji rijstterrassen en kleine dorpjes, accommodatie in guesthouse.

Dag 3: Transfer naar Guilin.

Prijs

Verblijf in Ping’an: € 325,00 per persoon, vanaf 2 personen

Verblijf in Ping’an en Dazhai: € 349,00 per persoon, vanaf 2 personen

Dag 1: Aankomst Ping’an

Op weg naar Ping’an

Met de auto rijd je van Yangshuo of vanaf de luchthaven in Guilin naar het kleine dorp Ping’an. Het is een pittoresk dorp met traditionele, houten huizen waarin vooral de Zhuang wonen, de grootste minderheidsgroep van China. Ping’an ligt midden tussen de Longji rijstterrassen op een steile berghelling.

Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 20 minuten omhoog lopen om bij het dorp te komen. Je kunt voor deze bouwsteen een rugzakje prepareren waar je de komende twee dagen uit leeft. Je grote bagage kun je dan achterlaten bij de chauffeur. Als je je grote bagage mee wilt nemen, kun je ook gebruik maken van de diensten van lokale dragers. Het voelt misschien een beetje decadent, maar de lokale mensen zijn blij met het verdiende geld. Reken op zo’n 50 Yuan per tas of koffer (zo’n € 7).

Aan rijstterrassen geen gebrek

De rijstterrassen zijn een ongelooflijk kunstwerk. Geen bergkammetje wordt onbenut gelaten door de Zhuang bevolking. Je overnacht in een sfeervol guesthouse bovenin het dorp. Het uitzicht is indrukwekkend.


Dag 2: Een bijzondere wandeltocht

Onvergetelijk landschap

china-ping'an-rijstterrassen-oogsten-www.jouwchinareis.nlZorg dat je vroeg opstaat om de zon te zien opkomen. Dichtbij het dorp ligt het uitzichtpunt ‘Seven Stars around the Moon’, wat een perfect uitzicht over de terrassen te bieden heeft. In het voorjaar zorgt het vroege ochtendlicht op de met water gevulde rijstterrassen voor een prachtig schouwspel. In de zomer zijn de terrassen helemaal groen gekleurd door de groeiende rijstplantjes. Vooral in het najaar zie je veel mensen op het land aan het werk om de goudgele plantjes te oogsten.

Je kunt heerlijk ontspannen wakker worden met een kopje thee of nog even een paar uurtjes verder slapen. Na het ontbijt maak je met een gids een wandeltocht naar het dorp Dazhai. Je loopt over kronkelende paadjes door de rijstterrassen. Ook kom je met je gids langs het uitzichtpunt ‘Nine Dragons and Five Tigers’, het hoogste uitkijkpunt van Ping’an. De uitzichten zijn werkelijk fenomenaal.

 

Ontmoeting met de Yao minderheid

Onderweg kom je Yao mannen en vrouwen tegen die producten van het land in rieten manden vervoeren. Getrouwde Yao vrouwen herken je aan hun lange haar dat tot hun enkels reikt maar dat ze altijd als een soort hoed op hun hoofd gewikkeld dragen. Soms zijn ze bereid om tegen een kleine vergoeding hun haar los te maken en voor je te poseren voor een foto. Klinkt misschien heel toeristisch maar wees gerust; de kans dat je hier andere reizigers tegenkomt is klein. Je luncht onderweg bij de plaatselijke bevolking.

Na ongeveer zes uur wandelen kom je aan in Dazhai. Net als Ping’an is Dazhai nog een traditioneel dorp met houten huizen. Dazhai is nog niet zo ontdekt door toeristen als Ping’an. De sfeer is daardoor authentieker.

In Dazhai staat er een auto op je te wachten die je weer naar het guesthouse in Ping’an brengt. Je kunt ook voor de variant kiezen waarbij je een nacht in Dazhai verblijft. Het guesthouse hier is mooi verzorgd en heeft prachtig zicht op de traditionele huizen en rijstterrassen.


Dag 3: Volgende China bestemming

Vandaag eindigt deze bouwsteen. Na het ontbijt word je naar de luchthaven of het treinstation van Guilin gebracht vanwaar je naar je volgende bouwsteen reist. Je kunt deze bouwsteen ook goed combineren met bouwsteen Yangshuo.

 • Ping’an

  Verblijf in een kamer met balkon in een traditioneel guesthouse in Ping’an. Gelegen tussen de eeuwenoude rijstterrassen.

  Prijs: € 325,00
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: privévervoer, wandeltocht naar Dazhai, gehele verblijf onder begeleiding van een privégids, ontbijt en entreegelden (€ 11,- p.p.).

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Je verblijf in een hotel met een balkonnetje zodat je uitzicht hebt over de prachtige rijstterrassen van Ping'an in China   Je verblijf in een hotel met een balkonnetje zodat je uitzicht hebt over de prachtige rijstterrassen van Ping'an in China


   
 • Ping’an en Dazhai

  1 nacht in een sfeervol guesthouse tussen de eeuwenoude rijstterrassen in Ping’an en 1 nacht charmant guesthouse in boerendorp Dazhai.

  Prijs: € 349,00
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: privévervoer, wandeltocht naar Dazhai, 2x ontbijt, entreegelden (€ 11,- p.p.) en gehele verblijf onder begeleiding van een privégids.

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  china-ping'an-rijstterrassen-dazai-guesthouse-www.jouwchinareis.nl   china-ping'an-rijstterrassen-dazai-omgeving-www.jouwchinareis.nl


   
Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Ping’an rijstterrassen”