Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Bouwsteen Noord-Korea standbeeld Kim Il Sung in Pyongyang

Noord-Korea

Voeg bouwsteen toe

Een reis om nooit te vergeten

Laat je rondleiden in één van de meest gesloten landen ter wereld.

Your Planet is één van de weinige reisorganisaties in Nederland die rechtstreeks contact heeft met Noord-Korea en waarbij je individueel, met je partner, familie of vrienden naar Noord-Korea kunt reizen.

Een rondreis van een aantal dagen (of meer) door Noord-Korea kun je goed combineren met je China reis. Wil je langer naar Noord-Korea? Neem dan een kijkje op onze Noord-Korea website.

Compleet Noord-Korea

Vervoer
 • Privévervoer van aankomst tot vertrek, inclusief dagexcursies naar Mt. Myohyang en Kaesong (beiden 2,5 uur rijden)
Verblijf
 • 4 nachten in het beste hotel in Pyongyang
Excursies
 • Volledig programma onder begeleiding van twee Engelssprekende privégidsen en een privéchauffeur
Maaltijden
 • Dagelijks ontbijt
 • Dagelijks lunch
 • Dagelijks diner
Vervoer tussen bouwstenen: Om in Noord-Korea te komen vlieg je vanuit Nederland of België naar China reis je vanuit Beijing per trein of vliegtuig naar Pyongyang. Afhankelijk van hoe je jouw China reis indeelt komen hiervoor reiskosten bij. Deze worden in de offerte opgenomen.

Duur

5 dagen, 4 nachten

Programma in ‘t kort

Dag 1: Ontvangst door twee gidsen en chauffeur op de luchthaven of  het station van Pyongyang, bezoek Triomfboog, check-in in het beste hotel van de stad.

Dag 2: Bezoek aan Mount Myohyang, de Friendship Exhibition, Bohyon tempel. Daarnaast bezoek je het grote monument op Mansu heuvel en het Chollima beeld, optioneel ‘s avonds bezoek aan microbierbrouwerij.

Dag 3: Rondleiding Pyongyang, met bezoek aan Kim Il Sung plein, school, Mansudae Art Studio, ritje met de Metro, Victorious War Museum (incl. USS Pueblo), Juchetoren, Monument voor de Oprichting van de Partij, optioneel (rol)schaatsen, optioneel ‘s avonds kermis.

Dag 4: Bezoek aan Kaesong, de DMZ, het Koryo History Museum, de graftombe van koning Wang Kon.

Dag 5: Afscheid gidsen en chauffeur en vertrek per vlucht of trein naar China.

Prijs

€ 735,00 per persoon, vanaf 2 personen

Dag 1: Aankomst Noord-Korea

Welkom in Noord-Korea

Er zijn verschillende manieren om in Noord-Korea te komen. De voordeligste manier is om met de trein te reizen. Vanuit Beijing regelen we tickets voor de highspeed trein voor je naar Dandong, de Chinese stad aan de grens met Noord-Korea. Dandong is een leuke stad om een dag en nacht te verblijven voordat je ‘s ochtends met de trein de rivier oversteekt naar Noord-Korea.

Iets kostbaarder, maar natuurlijk wel een stuk sneller is het om te vliegen. In het opmerkingenveld bij je offerteaanvraag kun je aangeven of je liever wilt vliegen of met de trein wilt reizen. Een combinatie kan ook; bijvoorbeeld op de heenreis met het vliegtuig en op de terugreis met de trein.

Met de trein

Je vertrekt ‘s morgens vanuit het Chinese Dandong met de trein naar Noord-Korea. De grensovergang betekent het begin van een bijzonder avontuur. De Noord-Koreaanse douaniers met hun imposante petten houden alles goed in de gaten. Je treedt een land binnen dat maar door een select groepje reizigers bezocht is.

Eenmaal in Noord-Korea merk je direct dat je in een compleet ander land dan China bent. Er is weinig industrie en veel arbeid wordt nog met de hand gedaan. De schone lucht is opvallend.

Aan het begin van de avond kom je aan in Pyongyang, de hoofdstad van Noord-Korea. Hier word je opgewacht door twee Noord-Koreaanse gidsen die je de komende dagen zullen begeleiden. Na een korte kennismaking word je naar het beste hotel van Pyongyang gebracht dat midden in het centrum van de stad ligt.


Dag 2: Mount Myohyang

Tijdens je verblijf in Noord-Korea zul je worden begeleid door twee gidsen en een chauffeur. Zij zullen hun best doen om Noord-Korea van haar beste kant te laten zien.

Bloemen voor de president

Je begint de dag met een uitgebreid ontbijt in het hotel. Daarna bezoek je het Mansudae Grand Monument, met de enorme bronzen beelden van Kim Il Sung en zijn zoon Kim Jong Il.

Je gidsen zullen je voorstellen om een boeket bloemen te kopen om deze bij het standbeeld neer te leggen. Hoewel Kim Il Sung niet meer leeft is hij nog steeds officieel president van Noord-Korea. Nadat Kim Jong Il overleed, werd er ook  van hem een beeld geplaatst, naast zijn vader. Beide Leiders worden nog steeds met het grootst mogelijke respect bejegend.

Mansudae Grand Monument in Pyongyang Noord-Korea

Geurige Berg

Vandaag rijd je zo’n tweeënhalf uur door het mooie Noord-Koreaanse landschap naar de heilige berg Myohyang. Onderweg zie je mensen die aan het werk zijn op de velden en spelende kinderen in de rivier.

Mount Myohyang betekent geurige berg en heeft deze naam ook met een reden: ‘s zomers ruik je de friszoete geur van juniper. Op de berg bezoek je de International Friendship Exhibition.

International Friendship Exhibition

Twee reusachtige gebouwen, in oude Koreaans stijl en deels in de berg gebouwd, bewaren alle giften die ooit aan de ”Great Leader” Kim Il Sung en aan zijn zoon ”Dear Leader” Kim Jong Il, cadeau gedaan zijn. De gidsen zullen je uitleggen dat Kim Il Sung de vriendshapshallen heeft laten bouwen als gift voor het volk.

Alle eerbetuigingen die hij ooit ontving behoren toe aan het Koreaanse volk. De vreemdste dingen zitten erbij. Zo kun je televisies, computers en meubilair tentoongesteld zien, maar ook gepantserde treincoupés, giften van Stalin en Mao. Het is alsof je de schatkamers van Noord-Korea bezoekt.

Mount Myohyang in Noord-Korea

Noord-Korea en het Boeddhisme

Veel ouder dan de Friendship Exhibition is de boeddhistische Bohyon tempel die zich ook op Mount Myohyang bevindt. Heel bijzonder is dat zich hier het archief bevindt met de 80.000 stuks tellende Tripitaka. De Tripitaka bevat oude boeddhistische geschriften en literatuur uit de Koreaanse Koryo en Ri dynastiën.

Bohyon tempel heeft een bijzondere, serene sfeer. Je kunt (met vertaalhulp van je gidsen) een praatje maken met één van de monniken hier en een idee krijgen van de positie van het boeddhisme in het hedendaagse Noord-Korea.

Boyhon tempel in Mt. Myohyang in Noord-Korea

Noord-Koreaans bier proeven

Aan het eind van de middag keer je weer terug in Pyongyang. ‘s Avonds heb je de mogelijkheid om een echt Noord-Koreaans biertje te proeven in één van de microbrouwerijen. Het bier wordt lokaal en vers gebrouwen en is van goede kwaliteit.


Dag 3: Rondleiding Pyongyang

Het Kim Il Sung plein en de Grote Volksbibliotheek

Aan het hoofd van het Kim Il Sung plein vind je het Grand People’s Study House, de grote volksbibliotheek. Je krijgt een rondleiding door het imposante gebouw. Vaak vinden er ‘s ochtends buitenlandse taallessen voor volwassenen plaats. Met een beetje geluk ben je er net op het juiste moment en kun je meekijken in een les en een gesprekje voeren met de studenten.

Kunst en cultuur

In de nabijgelegen Engelse boekenwinkel, kun je mooie souvenirs krijgen, zoals handgeschilderde posters, een boek van de hand van één van de grote leiders en Noord-Koreaanse films en muziek.

In de Mansudae Art Studio maak je kennis met de Noord-Koreaanse kunst. Er is ook kunst te koop.

Pyongyang Metro

Zoals het een communistisch land betaamt is de metro prachtig. Je maakt een ritje tussen twee stations en kunt je even onderdeel van het gewone leven in Pyongyang voelen.

School

Erg leuk is dat je een school gaat bezoeken. Er is in Noord-Korea veel aandacht voor kunst- en cultuuronderwijs. Dat de kinderen al van jongs af aan hier les in krijgen, merk je goed als de leerlingen een voorstelling geven. De zang, dans en muziekoptredens zijn allemaal even indrukwekkend.

Kindervoorstelling muziek Noord-Korea Pyongyang

Koreaanse Oorlog

De Koreaanse oorlog, die van 1950 tot 1953 plaatsvond, wordt in het westen wel eens “de vergeten oorlog” genoemd. Je kunt er zeker van zijn dat men die oorlog in Noord-Korea niet vergeten is.  Recentelijk werd er een nieuw museum geopend dat geheel gewijd is aan de “vaderlandse bevrijdingsoorlog”, zoals de Noord-Koreanen deze strijd noemen. Zowel van binnen als van buiten is het een indrukwekkend museum.

Oorlogsmuseum Pyongyang www.jouwnoordkoreareis.nl

Je vindt er onder meer allerlei oorlogstuig uit die tijd. Puntgave Noord-Koreaanse tanks staan triomfantelijk tentoongesteld naast kapotgeschoten Amerikaans wapentuig.

Je wordt ook rondgeleid door de USS Peublo. Dit is een Amerikaans spionageschip dat tijdens de koude oorlog door de Noord-Koreanen werd buitgemaakt. De Amerikanen hebben altijd ontkend dat het een spionageschip was. Na de rondleiding kun je hier zelf  je oordeel over vellen.

Monumenten

Pyongyang is een stad met indrukwekkende monumenten. Uiteraard bezoek je er een aantal. De Juchetoren mag daarin niet ontbreken. Je kunt hier voor € 5 met de lift naar boven voor een fantastisch uitzicht over de stad.

Je ziet ook het Monument voor de Oprichting van de Partij. Hier vlakbij bevindt zich een ijsschaatsbaan en een rolschaatsbaan. Wie durft, kan zelf ook de (rol)schaatsen onderbinden en zich tussen de Noord-Koreanen begeven.

Rolschaatsbaan Pyongyang www.jouwnoordkoreareis.nl

Kermis!

‘s Avonds heb je de gelegenheid om één van de vaste kermissen van Pyongyang te bezoeken (entreegeld betaal je ter plekke).

Hoe leuk is het om naast een Noord-Koreaanse soldaat in de achtbaan te stappen, puberjongens zich voor de meisjes zien uitsloven in de arcadehal, of achter een verliefd stelletje in de zweefmolen plaats te nemen. De kermis geeft je een beeld van het sociale leven in Pyongyang.


Dag 4: Kaesong en de DMZ

Terug in de tijd van Koryo

Vandaag staat de zuidelijke stad Kaesong op het programma, en daar vlakbij, de DeMilitarized Zone (of DMZ).  Keasong was tijdens de Koryodynastie een koningsstad. De oude bouwstijl is hier goed bewaard gebleven.

Straatbeeld in Kaesong Noord-Korea

Je bezoekt in Kaesong een universiteit, opgezet in 992 na Chr. om ambtenaren te trainen in de confuciaanse leer. Nu is het Koryo History Museum hier gevestigd. Het is een heerlijk ouderwets museumpje, met prachtige stukken uit de Koreaanse kunst en geschiedenis.

Op de binnenplaats van de oude universiteit onder vijf- tot negenhonderd jaar oude Gingko- en Zelkovabomen, waan je even terug in het oude Korea van vóór de opdeling.

Vlakbij het museum bezoek je de graftombe van koning Wang Kon, oprichter van de Koryo dynastie. Vervolgens staat je een heerlijke lunch met lokale specialiteiten te wachten. Allerlei hapjes worden geserveerd in koperen schaaltjes.

Maaltijd in Kaesong Noord-Korea

De grens met Zuid-Korea

Na de lunch ga je naar het dorp Panmunjom dat een heel speciale betekenis heeft gekregen doordat het op de grens tussen Noord- en Zuid-Korea ligt.

Tussen Noord- en Zuid-Korea geldt een staakt-het-vuren sinds de oorlog in de jaren ’50 die het land in tweeën opdeelde. Er is nooit een officieel vredesakkoord tot stand gekomen. De grens is één van de zwaarst bewaakte ter wereld; aan de Zuid-Koreaanse zijde zijn nog steeds Amerikaanse soldaten die de Zuid-Koreanen ondersteunen.

Tussen Noord- en Zuid-Korea ligt een strook niemandsland, de DeMilitarized Zone (DMZ). Onder begeleiding van Noord-Koreaanse soldaten bezoek je de DMZ.

Precies op de grens staan militaire barakken van Noord-Korea en van Zuid-Korea waar in het verleden onderhandelingen hebben plaats gevonden. Je mag de belangrijkste barak van binnen bekijken en aan de tafel zitten waar de onderhandelingen plaatsvonden. De tafel staat precies op de grens tussen en Noord en Zuid en als je er een rondje omheen loopt betreedt je dus Zuid-Koreaans grondgebied.

Aan een muur in de barak hangen de vlaggetjes van alle landen die gevochten hebben tijdens de Koreaanse oorlog. Als je goed kijkt zie je hier ook een Nederlands vlaggetje tussen staan.

In de bunker op de DMZ in Noord-Korea
Je rijdt in ongeveer 2,5 uur weer terug naar Pyongyang, waar je je laatste nacht in het hotel doorbrengt.


 

Dag 5: Vertrek naar China

Afscheid

Vandaag verlaat je Noord-Korea weer. Je neemt afscheid van je gidsen en chauffeur en kunt terugkijken op een zeer bijzondere ervaring.

Per trein of vliegtuig

Je kunt terugreizen met de trein of met het vliegtuig.

De Noord-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Air Koryo vliegt wekelijks op dinsdag, donderdag en zaterdag naar Beijing. In de zomermaanden zijn er vaak extra vluchten op maandag en vrijdag.

 • Pyongyang viersterrenhotel

  Je verblijft in Pyongyang in het beste hotel van de stad. Het hotel ligt in het centrum. Er zijn allerlei faciliteiten. Zo zijn er een supermarktje, een kapper, een souvenirwinkel en zijn er diverse bars waar je je ‘s avonds kunt vermaken. Niet dat je veel tijd in je hotel zult besteden… overdag ben je op stap en ‘s avonds zijn er ook allerlei mogelijkheden om dingen in de stad te doen.

  De kamers zijn netjes ingericht. Je hebt een goed functionerende badkamer met warme douche.

  Prijs: € 735,00
  Duur: 5 dagen, 4 nachten
  Inclusief: volledig excursieprogramma met twee Engelssprekende privégidsen en privéchauffeur. Je maaltijden zijn ook inbegrepen.

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Hotel in Pyongyang Noord-Korea   Hotelkamer Pyongyang


Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Noord-Korea”