Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Daken van Lijiang met uitzicht op Jade Snow Mountain
china-lijiang-bezienswaardigheden-naxi-bevolking-oude-wijk-www.jouwchinareis.nlchina-lijiang-bezienswaardigheden-naxi-bevolking-straat-oude-wijk-www.jouwchinareis.nlchina-lijiang-bezienswaardigheden-naxi-bevolking-restaurant-www.jouwchinareis.nl

Lijiang

Voeg bouwsteen toe

Lijiang: sfeervolle hoofdstad van de Naxi

Tegen Tibet aan, omgeven door hoge bergen met besneeuwde toppen, ligt Lijiang. Lijiang betekent inktpot en ontleent zijn naam aan de vele riviertjes die door dit stadje stromen; als een inktpot die is omgevallen. De oude stad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en is met haar kronkelende straten, stroompjes en rode lantaarns een lust voor het oog.

Over het vlakke landschap rond Lijiang maak je een fietstocht naar omringende dorpjes. In Lijiang en omgeving wonen de Naxi, een lokale bevolkingsgroep die afstamt van de Tibetanen.

Je verblijft aan een rustig zijstraatje in de oude stad in één van Lijiang's mooiste courtyard hotels.

 

Compleet Lijiang

Vervoer
 • Privéchauffeur naar je hotel
Verblijf
 • Keuze uit sfeervolle courtyardhotels
Excursies
 • Optionele fietsexcursie
Maaltijden
 • Ontbijt is dagelijks inbegrepen
Vervoer tussen bouwstenen: Om in Lijiang te komen vlieg je per binnenlandse vlucht vanuit de meeste bouwstenen binnen China. Combineer je Lijiang met bouwstenen in de buurt zoals Dali, Shaxi of Shangri-La dan reis je met de auto of openbare bus. Afhankelijk van hoe je jouw China reis indeelt komen hiervoor reiskosten bij. Deze worden in de offerte opgenomen.

Duur

3 dagen, 2 nachten

Dag 1: Privéchauffeur van de luchthaven naar je hotel in de oude stad. Wanneer je vanuit bouwsteen Shaxi of Dali naar Lijiang komt, dan word je met de auto naar je hotel in Lijiang gebracht.

Dag 2: Vrije besteding in Lijiang.

Dag 3: Vervolg van je reis naar je volgende bestemming of verleng je verblijf met één nacht.

Prijs

€ 160 – per persoon, vanaf 2 personen

Aanrader: verleng deze bouwsteen met één nacht.

Dag 1: Aankomst Lijiang

Schilderachtig Lijiang

Je arriveert in Lijiang met de auto vanuit Dali, Shaxi of per binnenlandse vlucht. Je chauffeur brengt je naar je hotel in de oude stad. Lijiang was ooit de hoofdstad van het Naxi koninkrijk en nog steeds wonen er veel mensen van het Naxi volk. Lijiang is een prachtig stadje vol traditionele huizen met binnenhofjes, oude straten en schilderachtige riviertjes en kanaaltjes.

Je slaapt aan een rustig zijstraatje in het oude Lijiang in waarlijk één van de mooiste traditionele courtyardhotels die de stad rijk is. Het hotel heeft een rustige binnentuin waar je na een drukke dag kunt bijkomen.

Ontspanning met Chinese thee

De rest van de dag kun je vrij in Lijiang besteden. Breng de middag door in een theehuis, of verdwaal in de kleine straatjes van Lijiang. Erg leuk is het om ’s avonds een voorstelling van Naxi muziek mee te maken. Het Naxi orkest treedt bijvoorbeeld elke avond op met antieke instrumenten en zang. Een kaartje voor de voorstelling kost ongeveer 120 Yuan (± € 16)


Dag 2: Naxicultuur

Tempels en oude huizen

Wanneer je hebt gekozen voor de fietstocht, word je na je ontbijt opgehaald door je gids. Iets buiten Lijiang liggen verschillende dorpen waar minder toeristen komen. De fietstocht start vanuit Lijiang old town waarna je over het vlakke landschap naar Shuhe fietst. Shuhe is als het kleine zusje van Lijiang.

china-lijiang-bezienswaardigheden-naxi-bevolking-lucapedrotti-www.jouwchinareis.nlThe most admired man in the world

Na Shuhe fiets je verder naar het sfeervolle Baisha. Je ziet hier oude Boeddhistische muurschilderingen en brengt een bezoek aan de beroemde Chinese dokter Ho, “the most admired man of the world” zoals hij zichzelf noemt. De Taoïstische dokter stelt zijn diagnose door je pols te voelen en je in de ogen te kijken. Met een beetje geluk ontvang je Taoïstische levensadviezen. Na een heerlijke lunch fiets je weer terug naar Lijiang.


Dag 3: Volgende China bestemming

Vandaag reis je door naar je volgende China bestemming. Vanuit Lijiang kun je vliegen naar de meeste bouwstenen binnen China. Je kunt ook kiezen voor een bouwsteen in de buurt.

Verlengen voor een verbluffend uitzicht

Je kunt er ook voor kiezen om je verblijf in Lijiang met nog een dag te verlengen. Bijvoorbeeld om met een kabelbaan naar de 5600 meter hoge top van de Jade Dragon Snow Mountain te gaan. Alleen in China kun je zo hoog met een kabelbaan komen. Bij helder weer heb je vanaf de piek een verbluffend uitzicht. De entree voor het Snow Mountain Park is ongeveer 130 Yuan (± € 17) waarin je gratis toegang hebt tot Blue Moon vallei en de Ganhaizi graslanden.

Een retourtje met de kabelbaan naar het gletsjer park kost ongeveer 180 Yuan (± € 23),  Vanwege de hoogte is het geen slecht idee om een zuurstoffles te huren voordat je de kabelbaan instapt. Daarnaast heb je nog twee andere kabelbanen: een naar de Yak vallei (60 Yuan p.p.) en een naar de Sparrenboom vallei (50 Yuan p.p.).

 • Lijiang courtyardhotel

  Het begint bij de vriendelijke ontvangst. Je ontvangt een kopje thee en kunt plaatsnemen in één van de traditionele houten fauteuils, terwijl de receptionist je registreert. De binnentuin is prachtig ingericht en biedt een rustige plek om uit te puffen na een lange dag.

  De knusse kamers zijn sfeervol ingericht en voorzien van moderne badkamer. Het ontbijt is uitgebreid en biedt diverse westerse en Chinese opties.

  De ligging is ideaal, aan een rustige zijstraat, zodat je verzekerd bent van een goede nachtrust.

  Prijs: € 160,00 per persoon
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: vervoer bij aankomst & ontbijt

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Deluxe kamer in courtyard hotel Lijiang www.jouwchinareis.nl   Binnentuin courtyard hotel Lijiang www.jouwchinareis.nl

  Courtyard hotel Lijiang www.jouwchinareis.nl   Standaard kamer in courtyard hotel Lijiang www.jouwchinareis.nl


 • Lijiang courtyardguesthouse

  In dit vriendelijke courtyard guesthouse word je gastvrij ontvangen. Het guesthouse is in traditionele Naxistijl gebouwd. Dat betekent veel houtwerk en een binnenhofje waar je kunt vertoeven. Om optimaal van het uitzicht op de daken van Lijiang en de achterliggende bergen te kunnen genieten is er een dakterras waar je kunt zitten.

  De locatie van dit guesthouse is één van de pluspunten. Het ligt namelijk in een rustig straatje, waardoor je geen last hebt van het uitgaanslawaai dat doorgaans uit het centrum komt. Tegelijkertijd liggen de interessante bezienswaardigheden op loopafstand.

  Prijs: € 100 per persoon
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: vervoer bij aankomst & ontbijt

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Binnenhof guesthouse Lijiang www.jouwchinareis.nl

  Receptie en theeruimte guesthouse Lijiang www.jouwchinareis.nl

  Kamer met twee losse bedden guesthouse Lijiang www.jouwchinareis.nlTweepersoonskamer guesthouse Lijiang www.jouwchinareis.nl


 • Fietstocht omliggende Naxi dorpen

  Jacques-en-Heleen-www.jouwchinareis.nlStartend in Lijiang old Town, bezoek aan Black Dragon Pool, Baisha, Yuhu en Suhe old town. Inclusief een ontmoeting met de beroemde Dr. Ho.

  Prijs: € 80,00 per persoon
  Duur: van negen tot vijf uur.

  Inclusief: vervoer, privégids en fietshuur.

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen


 • Extra nacht in Lijiang

  Prijs hangt af van het gekozen hotel


Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Lijiang”