Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
china-hong-kong-bezienswaardigheden-andrew-turner-boot-www.jouwchinareis.nl
china-hong-kong-bezienswaardigheden-shop-www.jouwchinareis.nlchina-hong-kong-bezienswaardigheden-eiland-nacht-skyline-www.jouwchinareis.nlchina-hong-kong-bezienswaardigheden-hkg-computer-shopping-www.jouwchinareis.nlchina-hong-kong-bezienswaardigheden-khun-flo-uitzicht-nacht-www.jouwchinareis.nlchina-hong-kong-bezienswaardigheden-peaktram-berg-trein-www.jouwchinareis.nlchina-hong-kong-bezienswaardigheden-shek-o-beach-www.jouwchinareis.nl

Hong Kong

Voeg bouwsteen toe

Geurige haven

Hong kong is een unieke stad, de naam betekent "geurige haven". Meer dan 150 jaar was de stad in bezit van Groot-Brittanië. In die tijd groeide het uit van een klein vissersdorpje tot één van de belangrijkste metropolen in Azië. Je ziet in Hong Kong hoe Oost en West samenkomen.

Happy Valley

Uiteraard bewonder je in Hong Kong de unieke skyline. Maar Hong Kong heeft nog veel meer te bieden dan alleen dat. Je kunt bijvoorbeeld een dagje aan het strand doorbrengen, of naar de paardenraces in Happy valley. Een echte must is het om een ritje met de Peak Tram naar Victoria Peak, het hoogste punt van het eiland, te maken. Hier ontdek je dat Hong Kong verrassend groen is en heb je een geweldig uitzicht over de haven.

Verblijf
 • Accommodatie: Twee nachten in een hotel naar keuze:
  • Verblijf in het bruisende centrum Kowloon
  • Verblijf in het wat rustiger New Territories
  • Verblijf op het hippe Hong Kong Island
Vervoer tussen bouwstenen: Je kunt je reis in Hong Kong beginnen of eindigen. Als je Hong Kong liever halverwege jouw reis door China plaatst, let er dan op dat je een zogenaamd double entry visum voor China nodig hebt. Tussen Hong Kong en andere bouwstenen in China kun je het beste vliegen. Vanaf Guilin en Hong Kong kan er ook goed per trein worden gereisd. Afhankelijk van hoe je jouw China reis indeelt komen hiervoor reiskosten bij. Deze worden in de offerte opgenomen.

Duur

3 dagen, 2 nachten.

Programma in’t kort

Dag 1: Aankomst per boot, trein of vlucht in Hong Kong. Op eigen gelegenheid naar het hotel.

Dag 2: Vrije besteding.

Dag 3: Vervolg van je reis naar je volgende bestemming of begin aan de reis huiswaarts.

Prijs

Driesterrenhotel in New Territories – € 118,00 per persoon, vanaf 2 personen

Driesterrenhotel in centrum Kowloon – € 174,00 per persoon, vanaf 2 personen

Viersterrenhotel op Hong Kong Island – € 190,00 per persoon, vanaf 2 personen

Viersterrenhotel in centrum Kowloon – € 223,00 per persoon, vanaf 2 personen

Dag 1: Aankomst Hong Kong

Eén land, twee systemen

Hong Kong heeft nog steeds een speciale status in China. Als je met een binnenlandse vlucht vanuit China aankomt op de luchthaven van Hong Kong of als je met de trein binnenkomt dan passeer je een grensovergang. Je hebt voor Hong Kong geen apart visum nodig, je krijgt bij binnenkomst een stempel in je paspoort.

Bij aankomst ga je op eigen gelegenheid naar je hotel. Vanaf Hong Kong International Airport rijden shuttlebussen naar het hotel. Je kunt ook een taxi nemen.

Je hotel is gelegen in het centrum van Hong Kong (Kowloon), op Hong Kong Island of buiten het centrum in de wijk Sha Tin (New Territories). De rest van de dag vul je in met dingen die jij in Hong Kong wilt doen. We geven je een aantal suggesties.

china-hong-kong-bezienswaardigheden-eiland-nacht-skyline-www.jouwchinareis.nl

Hong Kong Skyline

Voor veel mensen is de skyline de belangrijkste reden om naar Hong Kong te komen. Je hebt het mooiste zicht op de wolkenkrabbers vanaf de promenade bij de Star Ferry Terminal in het zuiden van Kowloon. Tegen de avond komen mensen hier om te wandelen, rolschaatsen, vissen of gewoon om op een bankje te zitten en te genieten van het uitzicht aan de overzijde van het water. Als de zon onder is, word je getrakteerd op een spectaculaire lichtshow.

Go Local – Escalators

In Hong Kong zijn ze de oplossing voor het fileprobleem: roltrappen. Een eindeloze serie roltrappen verbindt het lager gelegen centrum van Hong Kong met de hoger gelegen woonwijken van Hong Kong Island. Rond de roltrappen vind je leuke restaurants en barretjes. Voel je als een echte Hong Konger en neem de roltrap naar zo’n restaurant.


Dag 2: Vrije besteding

Vandaag verken je Hong Kong verder op eigen gelegenheid. We geven je enkele suggesties voor dingen die je kunt doen.

The Peak Tramchina-hong-kong-bezienswaardigheden-peaktram-berg-trein-www.jouwchinareis.nl

Voor een prachtig uitzicht over Hong Kong en de mogelijkheid om even aan de drukte van de stad te ontsnappen ga je naar het hoogste punt op Hong Kong Island, Peak Victoria, meestal afgekort tot “The Peak”.

Dé manier om er te komen is met de 120 jaar oude Peak Tram. Eigenlijk is het geen tram maar een kabeltreintje, eind 19e eeuw gebouwd. Zorg bij het instappen dat je aan de rechterkant zit; het uitzicht is aan die kant het best. Neem op de top een drankje op het terras van restaurant “The Peak Lookout”. Er zijn ook mooie wandelingen te maken op de top waarbij je een spectaculair uitzicht hebt over de stad en de haven.

Sampan tour in Aberdeen

Aan de zuidkant van Hong Kong Island, op een half uurtje van het centrum van Hong Kong, ligt het vissersstadje Aberdeen, gekruld om een smalle haven. Veel Chinezen wonen hier op het water in sampans en jonken, Chinese kustboten. Voor ongeveer 50 Hong Kong Dollar stap je zelf op een sampan voor een boottochtje door de haven. Je vaart langs de kleurrijke woonboten en kunt zien hoe de mensen hier leven en hun brood verdienen met vissen. Je kunt zelfs uit eten in een drijvend restaurant. Als ’s avonds de lichtjes aangaan is het een spectaculair gezicht.

Paardenraces in Happy Valley

Wil je Hong Kong echt leren kennen dan moet je een kijkje nemen bij de paardenraces. In Happy Valley bestaan de races al sinds 1848 en al die tijd hebben ze gokgrage Hong Kong Chinezen aangetrokken. Chinezen staan er om bekend dat ze van gokken houden en in Happy Valley kun je zelf zien hoe dat eraan toegaat.

Prachtig strand

china-hong-kong-bezienswaardigheden-shek-o-beach-www.jouwchinareis.nlHong Kong Island heeft aan de zuidzijde een aantal prachtige stranden. Shek O ligt in het uiterste oostelijk puntje van het eiland en is het rustigst. Het strand is wit, je kunt een hapje eten in een Thais restaurant, een lokale tempel bezoeken of snuffelen in de winkeltjes. Op weg ernaar toe geniet je van het schitterende uitzicht op de heuvels en de zee. Doordeweeks is het nog redelijk rustig maar in het weekend en tijdens feestdagen kan het behoorlijk druk worden.


Dag 3: Volgende China bestemming

Afscheid van Hong Kong

Als jouw reis door China in Hong Kong eindigt dan begin je vandaag aan de reis huiswaarts. Je kunt ook verder reizen naar een volgende bestemming in China.

china-hong-kong-bezienswaardigheden-hkg-computer-shopping-www.jouwchinareis.nlTip: de meeste vluchten huiswaarts vertrekken in de avond. voordat je naar de luchthaven vertrekt kun je in de wijk Mongkok (Kowloon) terecht voor je laatste inkopen. Koop voordelige elektronica in het met reclameborden overladen Computer Shopping Center.

Ben je op zoek naar kleding voor een prikje of vergeten souvenirs, loop dan de hoek om richting de Ladies Market. In de buurt vind je ook de Goldfish Market (Tung Choi Street) waar er meer vissen dan mensen zijn. Verbaas je over de vele goudvissen hangend in hun tijdelijke appartementjes (plastic zakjes).


Hong Kong praktisch

Bij aankomst ga je op eigen gelegenheid naar je hotel. Wanneer je landt op Hong Kong International Airport kun je gebruik maken van de shuttlebusservice van het hotel.
Kom je van Mainland China, dan zijn er verschillende reisroutes naar Hong Kong waaruit je kunt kiezen. Als je een voorkeur hebt voor één van deze routes dan kun je dit aangeven in het opmerkingenveld bij je offerteaanvraag. Geef je niets aan, dan kiezen wij de route die voor jouw reisplan het handigst is. Dit zijn de reisroutes die het meest gebruikt worden:

 • Per binnenlandse vlucht naar Shenzhen, de Chinese buurstad van Hong Kong. Vanaf Shenzhen kun je heel eenvoudig met de metro of bus naar Hong Kong reizen.
 • Per ferry vanaf Guangzhou
 • Per trein vanaf Guangzhou

Achtergrond

Hong Kong versus Shanghai

Qua sfeer verschilt Hong Kong behoorlijk van Shanghai. Shanghai is de Rising Star van China, een positie die Hong Kong sinds het weer bij China hoort nooit heeft kunnen veroveren. De grote economische boom van Hong Kong vond plaats in de jaren ’80 en ’90.

Hong Kong in China

china-hong-kong-bezienswaardigheden-khun-flo-uitzicht-nacht-www.jouwchinareis.nlIn 1997 werd Hong Kong door de Britten overgedragen aan China op voorwaarde dat de continuering van het kapitalistische systeem zeker 50 jaar gegarandeerd werd door China. Hong Kong valt nu onder China volgens het één land, twee systemen principe. De inwoners van Hong Kong waren echter sceptisch dat China de door hen verworven vrijheden zou accepteren. De overgang naar China was dan ook geen gemakkelijk proces.

Hong Kong kreeg onder China een moeilijke start toen in heel Azië eind jaren ’90 in een financiële crisis uitbrak. De steun van de inwoners van Hong Kong voor het Chinese bestuur was laag. Daar kwam de SARS crisis nog eens overheen en de problemen stapelden zich op.

Hong Kong heeft een moeilijke tijd achter de rug; de economische groei die deze metropool kende onder de Britten is afgeremd. Toch blijft het een zeer interessante stad. In Hong Kong ben je getuige van de samenkomst van Azië en Europa.

 • Hotel in New Territories

  Driesterrenhotel dat in een rustige omgeving is gelegen, buiten het centrum van Kowloon. Het hotel bevindt zich in de groene wijk Sha Tin in New Territories met een uitzicht over de Shing Mun rivier. Het hotel heeft een buitenzwembad en is op tien minuten loopafstand van metro (Sha Tin).

  Prijs: € 118,00
  Duur: 3 dagen, 2 nachten

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen), en op basis van het laagseizoen (1 april t/m 30 september 2020). Prijs midden- en hoogseizoen op aanvraag.

    
 • Driesterrenhotel in centrum Kowloon

  Een hotel met binnenzwembad, gelegen in het bruisende hart van Kowloon. Vanuit hier kun je alle hoogtepunten van Hong Kong verkennen en er is volop mogelijkheid om te shoppen en om uit eten te gaan. Metro op vijf minuten lopen (Yau Ma Tei).

  Prijs: € 174,00
  Duur: 3 dagen, 2 nachten

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen), en op basis van het laagseizoen (1 mei t/m 15 september 2020). Prijs midden- en hoogseizoen op aanvraag.

  Driesterrenhotel in centrum Kowloon Jouw China Reis Hotel HKG aan rand centrum Kowloon Jouw China Reis


 • Viersterrenhotel op Hong Kong Island

  Een hotel dat op Hong Kong Island ligt met zwembad op de bovenste verdieping, op tien min. loopafstand van metro (Causeway Bay). Vanuit hier kun je alle hoogtepunten van Hong Kong verkennen en er is volop mogelijkheid om te shoppen en om uit eten te gaan.

  Prijs: € 190,00
  Duur: 3 dagen, 2 nachten

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen), en op basis van het laagseizoen 2019. Prijs midden- en hoogseizoen op aanvraag.

  Heerlijk relaxen in een viersterrenhotel op Hong Kong Island Viersterrenhotel met zwembad op Hong Kong Island


 • Viersterrenhotel in centrum Kowloon

  Een viersterrenhotel dat in het bruisende hart van Kowloon ligt. Vanuit hier kun je alle hoogtepunten van Hong Kong verkennen en er is volop mogelijkheid om te shoppen. Metrostation Tsim Sha Tsui op vijf minuten lopen.

  Prijs: € 223,00
  Duur: 3 dagen, 2 nachten

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen), en op basis van het laagseizoen (1 mei t/m 12 september 2020). Prijs midden- en hoogseizoen op aanvraag.

    
 • Extra nacht in Hong Kong

  Prijs hangt af van gekozen hotel


Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Hong Kong”