Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
china-datong-bezienswaardigheden-yungang-grotten-boeddha-beelden-www.jouwchinareis.nl
china-datong-bezienswaardigheden-hangende-klooster-yangang-www.jouwchinareis.nlchina-datong-bezienswaardigheden-hangend-klooster-www.jouwchinareis.nlchina-datong-bezienswaardigheden-negen-draken-scherm-www.jouwchinareis.nlchina-datong-bezienswaardigheden-trein-cultuur-www.jouwchinareis.nlchina-datong-bezienswaardigheden-yungang-grotten-boeddha-beelden-www.jouwchinareis.nl

Datong

Voeg bouwsteen toe

Boeddhagrotten en het Hangende Klooster

Tijdens deze bouwsteen word je getrakteerd op indrukwekkende Boeddhabeelden die eeuwen geleden zijn uitgehouwen uit de rotsen bij Datong. Sommige beelden zijn na al die jaren nog steeds kleurrijk beschilderd; er zijn kleine Boeddha's bij en reusachtig grote.

De Boeddhabeelden in de Yunganggrotten zijn al reden genoeg om naar Datong af te reizen maar we geven je nóg een argument om deze bouwsteen te doen. Je gaat namelijk naar het Hangende Klooster dat zich in de bergen ten zuiden van Datong bevindt. Op wonderbaarlijke wijze is dit klooster tegen de steile rotswand aangebouwd. Van een afstandje ziet het er al heel bijzonder uit maar als je zelf over de houten balkons en trappen loopt is dit echt een unieke ervaring.

 

Compleet Datong

Vervoer
 • Privéchauffeur naar je hotel
 • Privéchauffeur naar luchthaven of treinstation
Verblijf
 • Goed viersterrenhotel
Excursie
 • Dagexcursie Yungganggrotten en het Hangende Klooster met privégids en privéchauffeur
 • Entreegelden á € 36,- per persoon inclusief
Maaltijden
 • Ontbijt inbegrepen
 • Lunch tijdens de dagexcursie
Vervoer tussen bouwstenen: Om in Datong te komen reis je vanuit Beijing per trein. Vanuit Datong kun je met de nachttrein verder reizen naar Pingyao of Xi'an of naar een verder gelegen bouwsteen vliegen. Afhankelijk van hoe je jouw China reis indeelt komen hiervoor reiskosten bij. Deze worden in de offerte opgenomen.

Duur

2 dagen, 1 nacht

Dag 1: Vertrek per dagtrein vanuit Beijing naar Datong.

Dag 2: Privé excursie naar de Yungang grotten en het Hangende Klooster met gids en chauffeur.

Prijs

€ 329 – Per persoon, vanaf 2 personen

Dag 1: Treinreis naar Datong

Met de trein naar Datong

china-datong-bezienswaardigheden-trein-cultuur-www.jouwchinareis.nl

Je reist naar Datong met de trein vanuit Beijing. Je vertrekt ‘s middags. De route voert je door een prachtig landschap. Onderweg kun je af en toe de Chinese Muur over de bergen langs het spoor zien slingeren.

In de trein reis je in de eerste klas (softsleeper). Je krijgt een eigen bedbank in een vierpersoonscoupé en een set slippers voor in de trein. De trein doet er ruim zes uur over en komt aan het eind van de avond aan. Bij aankomst word je opgewacht door een chauffeur die je naar je hotel brengt. Je slaapt in een groot viersterrenhotel.


Dag 2: Het Hangende Klooster en de Yungang Grotten

Schatten van het Noorden

Vandaag wordt je door opgehaald door een chauffeur en gids voor een dagtocht naar twee van China’s meest indrukwekkende historische culturele werken.

china-datong-bezienswaardigheden-hangend-klooster-www.jouwchinareis.nlHet Hangende Klooster

Na het verlaten van de stad rijd je door de weidse vlakten van Noord China die langzaam overgaan in een ruig berglandschap. Eenmaal aangekomen bij het hangende klooster vraag je jezelf af hoe dit architectonische wonder gebouwd is aan zo’n steile, hoge rotswand.

Via de smalle bruggen die de tempelgebouwen met elkaar verbinden loop je met de gids rond in dit wonderbaarlijke bouwwerk. Bijzonder is dat dit klooster in dienst staat van de drie meest invloedrijke stromingen in de Chinese filosofie: het Boeddhisme, Confucianisme en het Taoïsme.

china-datong-bezienswaardigheden-yungang-grotten-boeddha-beelden-www.jouwchinareis.nlYungang grotten

In de vele uitgehouwen grotten en nissen die je bezoekt staan 51.000 indrukwekkende beelden van Boeddha’s en Boddhisattva’s van enkele centimeters tot 18 meter hoogte.

Hoewel de Boeddha-beelden al bijna twee millennia oud zijn, hebben ze nog steeds een enorme uitstraling. Als je tegenover de 18 meter hoge Boeddha staat dan valt op hoe menselijk de houding van deze Boeddha is, ondanks het grote formaat. De vriendelijke, serene uitdrukking op het gezicht, de sierlijke vingers getuigen van de liefde en het vakmanschap waarmee deze beelden gemaakt zijn.

Je gids neemt je mee naar de belangrijkste beelden en vertelt je over de betekenissen van de verschillende Boeddha-houdingen en de vervlogen geschiedenis. De Yungang grotten staan sinds 2001 op de werelderfgoedlijst.

Na de excursie word je naar het station of de luchthaven gebracht voor je volgende bestemming.

 • Datong viersterrenhotel

  Je verblijft in Datong in een typisch Chinees viersterrenhotel; groots en van alle gemakken voorzien. Toch ook leuk om een keer tijdens je reis door China een indruk te krijgen van het Chinees toerisme.

  Prijs: € 319,00 per persoon
  Duur: 2 dagen, 1 nacht
  Inclusief: dagtrein naar Datong, vervoer bij aankomst & vertrek, ontbijt, privédagexcursie met gids, lunch en entreegelden (€ 36 p.p.)

  Prijs per persoon, (op basis van 2 personen)

     


   
Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Datong”