Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
china-chengdu-panda-leshan-boeddha-research-base-www.jouwchinareis.nl
china-chengdu-panda-leshan-boeddha-bezoek-research-base-www.jouwchinareis.nlchina-chengdu-panda-leshan-boeddha-eten-www.jouwchinareis.nlLeshan Boeddha bij Chengduchina-chengdu-panda-leshan-boeddha-lachan-hardy-www.jouwchinareis.nl

Chengdu

Voeg bouwsteen toe

Panda's en theehuizen

In Chengdu kom je voor panda's en voor cultuur. De inwoners van Chengdu staan in heel China bekend om hun ontspannen levensstijl. Onder de wilgen aan de rivier drink je de heerlijkste theeën in één van Chengdu's theehuizen. Als hoofdstad van de provincie Sichuan is Chengdu natuurlijk ook de beste plek om de pittige Sichuan keuken te proberen en voor een avondje Sichuan opera.

De reuzenpanda's van China zie je in het Chengdu Panda Breeding and Research Centre. Terwijl ze met elkaar aan het spelen zijn of liggen te luieren kun je ze van een paar meter afstand bewonderen.

Compleet Chengdu

Vervoer
 • Privéchauffeur van de luchthaven of het treinstation naar je hotel
 • Privéchauffeur van je hotel naar de luchthaven of treinstation op de dag van vertrek
Verblijf
 • 2 nachten in de accommodatie, keuze uit een boutique-, karakteristiek- en driesterrenhotel
Excursies
 • Diverse optionele excursies
Maaltijden
 • Ontbijt in het hotel is dagelijks inbegrepen
Vervoer tussen bouwstenen: Om in Chengdu te komen is het mogelijk om vanuit Nederland rechtstreeks naar Chengdu te vliegen of je reist per trein of binnenlandse vlucht vanuit één van de andere bouwstenen. Afhankelijk van hoe je jouw China reis indeelt komen hiervoor reiskosten bij. Deze worden in de offerte opgenomen.

Duur

3 dagen, 2 nachten

Programma in ‘t kort

Dag 1: Privétransfer van het treinstation of de luchthaven van Chengdu naar het hotel van je keuze.

Dag 2: Vrije besteding.

Dag 3: Transfer van het hotel naar het treinstation of de luchthaven van Chengdu.

Prijs

boutiquehotel € 208,00 – Per persoon, vanaf 2 personen (aanrader)

karakteristiek hotel € 182,00 – Per persoon, vanaf 2 personen

Driesterrenhotel: € 155,00 – Per persoon, vanaf 2 personen

Dag 1: Aankomst Chengdu

china-chengdu-panda-leshan-boeddha-lachan-hardy-www.jouwchinareis.nlChina’s meest ontspannen stad

Bij aankomst in Chengdu word je naar het hotel van je keuze gebracht. Chengdu is de ontspannen hoofdstad van de provincie Sichuan. Het valt gelijk op dat Chengdu een heel moderne en leefbare stad is, omsloten door twee rivierarmen, schoon en met veel groen. In Chengdu weten de inwoners hoe ze zich moeten ontspannen. Nergens in China vind je zo veel theehuizen. Je kunt er genieten van de meest bijzondere thee en de wereld rustig aan je voorbij laten gaan, een spelletje spelen of goede gesprekken voeren.

Zen, thee en lunch

Nadat je bent aangekomen in je hotel en rustig hebt kunnen acclimatiseren, kun je een authentiek stukje Chengdu verkennen in Wenshu Yuan. Dit is een oude zen boeddhistische tempel die nog volop in gebruik is. Als je in het karakteristieke hotel verblijft kun je naar de tempel lopen; vanaf het comfortabele hotel pak je een taxi. Naast de tempel bevindt zich één van de beste verzameling van theehuizen in Chengdu. Je kunt ook heerlijk lunchen in het vegetarische restaurant dat bij de tempel hoort.

Moslims en Mao

Neem ook zeker even een kijkje op het enorme Tianfu plein in het centrum van de stad. Je staat hier oog in oog met een enorm beeld van Mao Zedong en wordt omringd door een panorama van 360 graden met hoge gebouwen. Het plein ligt er sinds 1997; voor die tijd woonde hier een groot deel van Chengdu’s moslimgemeenschap. De moslimwijk is gesloopt, maar de oude moskee is bewaard gebleven en na de bouw van het plein geheel gerenoveerd. Een wandeling over het plein, tussen de moderne architectuur en kunst, grasvelden en bloemperken is echt een Chinees uitje. ’s Avonds gaan de fonteinen en gekleurde lichten aan en kun je je gemakkelijk tussen de Chinese bezoekers mengen.


Dag 2: Vrije besteding

Panda’s

china-chengdu-panda-leshan-boeddha-research-base-2-www.jouwchinareis.nlMisschien zijn ze wel Chengdu’s grootste attractie, de reuzenpanda’s van China. Je ziet ze in de Giant Panda Breeding Research Centre. Je kunt het best ’s ochtends vroeg gaan; dan zijn de panda’s nog actief en kun je ze zien eten en spelen tussen het bamboe. Je kunt via ons een bezoek aan de panda’s regelen.

Je kunt er voor kiezen om de panda’s samen met een internationaal groepje te bezoeken. Wanneer je liever deskundige uitleg wil, boek dan een bezoek aan de Panda Centre onder begeleiding van een Engelssprekende privégids.

china-chengdu-panda-leshan-boeddha-groot-beeld-www.jouwchinareis.nlBezoek de de grootste Boeddha ter wereld

Een aanrader is om je bezoek aan de panda’s te combineren met een bezoek aan de 71 meter hoge Leshan Boeddha. Deze Boeddha, uitgehakt in een zandstenen rots, is de grootste ter wereld. Om je een voorstelling te kunnen maken; zijn oren alleen al zijn 7 meter lang. De Boeddha bevindt zich op een punt waar de rivieren Qingyi, Min en Dudu bij elkaar komen en is gebouwd om de schepen te beschermen tegen het wilde water. Ook het omliggende park waar de Boeddha zich bevindt is een bezoek waard. Door een wirwar aan paden en de dichte bebossing van bamboe voelt het bijna als een regenwoud aan. Er bevinden zich hier meerdere kleine paviljoenen en tempels waar je even kunt genieten van de rust.
Een bezoek aan de panda’s en de Leshan Boeddha kan goed op één dag worden gecombineerd. Vroeg in de ochtend word je opgehaald door je gids en chauffeur en bezoek je de panda’s. Vervolgens rij je door naar het marktstadje Leshan (gelukkige berg). Na je bezoek aan de Leshan Boeddha word je weer terug naar je hotel in Chengdu gebracht.

Sichuan Hotpot

Als je het aankunt kun je in Chengdu één van de heetste gerechten ter wereld eten, de Sichuan hotpot. De letterlijke vertaling vanuit het Chinees is “vurige pot” en dat is inderdaad wat het is. Het is zo vurig pittig dat je smaakpapillen en je maag een aantal dagen nodig hebben om te herstellen. Dit is duidelijk niet voor beginners weggelegd, alleen zeer gevorderde pepereters kunnen hiervan genieten. In de restaurants van Chengdu kun je, als je brutaal genoeg bent, wel even een kijkje nemen bij de tafel van je Chinese buren waar ze de Sichuan hotpot naar binnen werken alsof het een aardappelstamppotje is.

Minolta DSCSichuan Opera in openluchttheater

Toch weer heel anders dan de beroemde Peking Opera is een avondje Sichuan Opera zeker de moeite waard. Vuurspuwen, poppenvoorstellingen en comedy zijn vaak onderdeel van een avondje Sichuan opera. Typisch voor de Sichuan Opera is de kunst van de gezichtsverandering. In één snelle beweging verandert de artiest zijn kleding of masker. Het is echt een kunst. Het gaat zo snel dat het wel magie lijkt. De voorstelling vindt plaats in het Cultural Park openluchttheater van Chengdu. Jouwchinareis.nl kan kaarten voor de Sichuan Opera van te voren voor je boeken.


Dag 3: Volgende China bestemming

Vandaag reis je door naar je volgende China bouwsteen. Vanaf Chengdu kun je naar de meeste andere bouwstenen in China vliegen. Je kunt vanuit hier ook doorreizen naar de prachtige natuurparken van Jiuzhaigou (met het bergstadje Songpan als tussenstop). Een chauffeur brengt je naar het station of de luchthaven.

 • Chengdu boutiquehotel

  Dit viersterrenhotel beschikt over kamers met karakteristieke inrichting en een eigen balkon, gelegen in een autovrije boeddhistische wijk. Zeker als je al een aantal dagen door China hebt gereisd dan is het heerlijk om hier lekker tot rust te komen. Vlakbij het hotel vind Wenshu Yuan, een 1000 jaar oud zen-boeddhistisch klooster dat omringd wordt door theehuizen.

  Prijs: € 208,00
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: privéchauffeur bij aankomst & vertrek en ontbijt

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Chengdu boutiquehotel   Chengdu boutiquehotel

  Chengdu boutiquehotel   Chengdu boutiquehotel


 • Chengdu karakteristiek hotel

  Je verblijft in een sfeervol, karakteristiek hotel met binnenhof in het centrum van Chengdu.

  In de omgeving kun je een keuze maken uit diverse restaurants. Om de hoek vind je een mooi park met gezellige theeterrassen waar ouderen uren spelletjes met elkaar spelen.

  Prijs: € 182,00
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: privévervoer bij aankomst & vertrek en ontbijt

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Chengdu karakteristiek hotel   Chengdu karakteristiek hotel

  Chengdu karakteristiek hotel


 • Chengdu driesterrenhotel

  Groot standaardhotel met ruime kamers. Dit hotel blinkt niet uit in karakter, maar is wel comfortabel en heeft prima voorzieningen.

  Je verblijft op vijf minuten loopafstand van een autovrije, Boeddhistische wijk.

  Prijs: € 154,00
  Duur: 3 dagen, 2 nachten
  Inclusief: privévervoer bij aankomst & vertrek en ontbijt

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Chengdu driesterrenhotel   Chengdu driesterrenhotel


 • Bezoek Panda Research Base

  Bezoek aan Panda Research Base Jouw China ReisIn de ochtend breng je een bezoek aan de Panda Research Base.

  Prijs: € 62,00
  Inclusief: privévervoer en entreegeld (t.b.v. € 8 p.p.)

  Prijs per persoon, op basis van twee personen


 • Excursie Panda’s en Leshan Boeddha

  Leshan Boeddha, Jouwchinareis.nlMet een internationaal groepje breng je in de ochtend een bezoek aan de panda’s en in de middag een bezoek aan de 71 meter hoge Leshan Boeddha (125km nabij Chengdu).

  Prijs: € 103,00
  Inclusief: gedeeld vervoer en entreegelden (t.b.v. € 20 p.p.)

  Prijs is per persoon

  Let op: deze join-in excursie wordt niet uitgevoerd op maandag en gaat door bij een minimaal aantal van 2 deelnemers. Tevens mogelijk op privébasis; prijs op aanvraag.


 • Pandaverzorgingsprogramma

  Panda's in Chengdu

  Foto met dank aan Els en Jozef Scholten

  Werk een dagje mee als pandaverzorger tijdens het Pandaverzorgingsprogramma. Een uniek programma waarbij je een dag optrekt met de panda’s en hun verzorgers, en alles over dit speciale dier te weten komt. Zo dicht bij een panda kom je nergens anders!

  Je wordt ‘s ochtends vroeg opgehaald bij je hotel en door een privéchauffeur naar de Dujiangyan Panda Base gebracht. Dit is ongeveer 1,5 uur rijden vanuit Chengdu. Bij aankomst krijg je een uniform en ontmoet je de professionele pandaverzorgers die Engels spreken.

  Je begint met het schoonmaken van de pandavertrekken en legt verse bamboe voor ze klaar. Daarna is het etenstijd en mag je de panda’s voeren met pandabrood, appels en wortelen. Je leert hoe het pandabrood wordt gemaakt, namelijk van bamboevezels, melk en mais. Na een simpele lunch heb je tijd om het terrein te verkennen en krijg je een interessante film te zien over de panda. Voor het vrijwilligerswerk van deze dag ontvang je een certificaat, waarna je weer wordt teruggebracht naar je hotel.

  Je hebt voor deze excursie een gezondheidsverklaring nodig van je huisarts om de gezondheid van de panda’s te kunnen waarborgen. Ze zijn logischerwijs zuinig op de panda’s! We informeren je uiteraard over de details.

  Prijs: € 234,00
  Inclusief: privévervoer, pandaverzorgingsprogramma, lunch & entreegeld

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen (Vanaf 12 jaar)


 • Sichuan Opera

  Sichuan OperaAvondshow Sichuan Opera in Cultural Park Chengdu
  Openluchttheater

  Prijs: € 50,00
  Inclusief: ticket en transfers

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen

   


 • Extra nacht in Chengdu

  Prijs hangt af van het gekozen hotel


Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Chengdu”