Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
Afgelegen Chinese Muur
china-beijing-bezienswaardigheden-eten-gestoomd-rijst-www.jouwchinareis.nlOLYMPUS DIGITAL CAMERAchina-beijing-bezienswaardigheden-hutong-straatverlichting-lampionen-www.jouwchinareis.nlChina-beijing-bezienswaardigheden-tuinen-sharong-paleis-www.jouwchinareis.nlchina-beijing-bezienswaardigheden-wandelen-excursie-www.jouwchinareis.nlchina-beijing-bezienswaardigheden-zomer-paleis-www.jouwchinareis.nlChina-beijing-bezienswaardigheden-chinese-muur2-www.jouwchinareis.nlchina-beijing-bezienswaardigheden-verboden-stad2-www.jouwchinareis.nl

Beijing

Voeg bouwsteen toe

Beijing, een goed begin

Als je nooit eerder in Beijing bent geweest dan mag deze bouwsteen zeker niet aan jouw reis ontbreken.

De meeste reizigers beginnen hun vakantie in China in Beijing maar dat hoeft natuurlijk niet, jij bepaalt.

Omdat er zo veel valt te zien en te doen in Beijing blijf je hier vier nachten.

Chinese Muur

De wandeling over de Chinese Muur zal een hoogtepunt van je reis door China zijn. Je gaat naar een deel van de Muur dat maar weinig bezocht wordt door toeristen. De kans is dus groot dat je  stukken van de Muur helemaal voor jou alleen hebt.

Compleet Beijing

Vervoer
 • Privéchauffeur naar je hotel
 • Privéchauffeur naar luchthaven of treinstation
Verblijf
 • Keuze uit sfeervolle courtyardhotels of boutiquehotel
Excursies
 • Dagexcursie Chinese Muur met privégids, privéchauffeur en entreegelden (€ 8 per persoon) inclusief.
 • Diverse optionele excursies
Maaltijden
 • Ontbijt is dagelijks inbegrepen
 • Lunch bij de Chinese Muur
Vervoer tussen bouwstenen: Om in Beijing te komen vlieg je vanuit Nederland of België naar China of je reist naar Beijing vanuit één van de andere bouwstenen. Afhankelijk van hoe je jouw China reis indeelt komen hiervoor reiskosten bij. Deze worden in de offerte opgenomen.

Duur

5 dagen, 4 nachten in Beijing

Programma in ‘t kort

Dag 1: Privéchauffeur van de luchthaven of het treinstation naar het centrum van Beijing, waar je incheckt in het hotel van je keuze (tip: we hebben heel leuke courtyard hotelletjes).

Dag 2: Vrije besteding in Beijing.

Dag 3: Dagexcursie naar de Grote Chinese Muur met privégids, -chauffeur en lunch. Je wandelt over een afgelegen stuk van de Chinese Muur.

Dag 4: Vrije besteding in Beijing.

Dag 5: Verder naar de volgende China bouwsteen. Een privéchauffeur brengt je naar het treinstation of de luchthaven.

Prijs

 • Courtyardhotel: € 552, – per persoon, vanaf 2 personen
 • Boutiquehotel: € 539,- per persoon, vanaf 2 personen
 • Courtyardguesthouse: € 496,- per persoon, vanaf 2 personen

Dag 1: Aankomst Beijing

OLYMPUS DIGITAL CAMERAModern en traditioneel

Bij aankomst op de luchthaven of het treinstation word je opgewacht door je chauffeur die je naar het hotel brengt. Tijdens de rit naar het hotel kun je je vergapen aan de moderne gebouwen, de mensen en het drukke verkeer.

Je hebt de keuze uit hotels in verschillende prijscategorieën. In alle gevallen gaan we voor sfeervolle, kleinschalige accommodaties die centraal gelegen zijn in prettige buurtjes, weg van het drukke verkeer.

De meeste hotels waar we gebruik van maken zijn gelegen in de oude hutongwijken die Beijing nog rijk is. Je slaapt in een sfeervol boutiquehotel.

Leven in de Hutongs

Om kennis te maken met het oude Beijing kun je een ritje maken achterin een riksja die je door de hutongs rijdt. De hutongs zijn de oude, traditionele wijken van Beijing. De straatjes zijn vaak smal; in veel straatjes kunnen geen auto’s komen.

Dit is het domein van de fietsers en voetgangers. Je vindt er leuke winkeltjes, restaurantjes en het echte straatleven van Beijing. Kinderen spelen op straat, vrouwen hangen buiten de was op en kletsen met elkaar op de stoep, terwijl de mannen spelletjes spelen in de schaduw van een boom.


Dag 2: Verboden Stad en Zomerpaleis

Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad

china-beijing-bezienswaardigheden-verboden-stad2-www.jouwchinareis.nlVandaag raden we je aan om een bezoek te brengen aan het de Verboden Stad en het Zomerpaleis.

Als je de dagexcursie bijboekt, word je na het ontbijt opgehaald bij je hotel en naar het het Plein van de Hemelse Vrede gebracht. Je gids begeleid je daarna de Verboden Stad in. Hier loop je door de paleizen en de enorme binnenplaatsen. Vanaf deze plek is China eeuwenlang geregeerd door almachtige keizers en hun gevolg.

Zomerpaleis & Olympische Tuinen

In de middag word je door je gids en chauffeur richting het Zomerpaleis – het buitenverblijf van de keizers – gebracht. Je wandelt door de Chinese tuinen en hoort hoe de keizers hier hun tijd doorbrachten.

In de nabije omgeving vind je ook de Olympische Tuinen. Hier maak je een stop om de imposante stadions als het Bird’s Nest en de Water Cube te bekijken. Deze stadions werden gebouwd voor de Olympische Spelen die in 2008 in Beijing plaatsvonden.


Dag 3: Chinese Muur

Alleen op De Muur

Deze dag staat helemaal in het teken van de Chinese Muur. ’s Ochtends verlaat je de drukte van de stad en word je het groene heuvel- en berglandschap ingereden waar de grote Chinese Muur als een sierlijke slang doorheen kronkelt.

Om de Muur van dichtbij te beleven wandel je over een deel van de Muur dat een eind buiten de stad ligt. Je doet er ongeveer twee à tweeënhalf uur over om er te komen.

Doordat het een eindje rijden is, komen hier minder toeristen. Soms heb je de Muur helemaal voor jou alleen. Je wandelt samen met je gids over de afgelegen Muur.

Je kunt de hele middag op de Chinese Muur blijven. Je hebt de vrijheid om een klein stukje te wandelen of om urenlang op de Muur te blijven.

Je kunt er ook voor kiezen om een langere en pittige hike te maken van Jiankou naar Mutianyu. Je wandelt hier over gerestaureerde én ongerestaureerde stukken van de Chinese Muur, met wat klim- en klauterwerk.

Na de wandeling word je weer naar je hotel gebracht.


Dag 4: Vrije besteding

Ontspannen Beijing

Vandaag kun je invullen zoals je zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld een fiets huren en Beijing beleven zoals de Beijingers zelf doen. Of -als je toch wat spierpijn hebt na de wandeling van gisteren- je pakt een taxi.

Laat je verwennen met een voet- of een rugmassage of maak een Chinese theeceremonie mee. In Beijing is er zoveel te zien en te doen dat je je in ieder geval niet hoeft te vervelen.

china-beijing-bezienswaardigheden-zomer-paleis-www.jouwchinareis.nl


Dag 5: Volgende China bestemming

Vandaag neem je afscheid van je hotel en Beijing en vertrek je naar je volgende bestemming. Een chauffeur brengt je naar het treinstation of de luchthaven.

 • Beijing courtyardhotel

  Dit karakteristiek courtyard (binnenplaats) hotel is centraal gelegen in één van de oude hutongwijken die Beijing nog rijk is. De kamers zijn ingericht met authentieke meubelen die helemaal de sfeer ademen van het oude China. Kom tot rust in de sfeervolle courtyard na een dag vol indrukken.

  Prijs: € 532,00 per persoon
  Duur: 5 dagen, 4 nachten
  Inclusief: privévervoer bij aankomst & vertrek, ontbijt, privédagexcursie met gids, lunch en entreegelden

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Courtyardhotel Beijing Your Planet   Overnacht in een courtyardhotel en Chinese meubels in Beijing

  Blijf in de sfeer van het echte China tijdens je verblijf in een courtyardhotel in China.   Slaap in een goed bed tijdens je verblijf in een courtyardhotel in Beijing


 • Beijing boutiquehotel

  Dit boutiquehotel is in Chinese stijl en van alle moderne gemakken voorzien. Het ligt midden in het centrum van Beijing en beschikt over een fietsverhuur.

  Prijs: € 539,00 per persoon
  Duur: 5 dagen, 4 nachten
  Inclusief: privévervoer bij aankomst & vertrek, ontbijt, privédagexcursie met gids, lunch en entreegelden

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Verblijf in een comfortabel boutique hotel in centrum Beijing   De lobby van het boutique hotel in Beijing

  Een ruime badkamer in je boutique hotel in Beijing   www.jouwchinareis.nl-twee-losse-bedden-boutiquehotel-Beijing


 • Beijing courtyardguesthouse

  Dit comfortable, kleine courtyardguesthouse is centraal gelegen in één van de oude hutong wijken die Beijing nog rijk is. Je waant je, ook na een dag vol sightseeing, in Chinese sferen en je kunt heerlijk tot rust komen in de binnentuin.

  Prijs: € 485,00 per persoon
  Duur: 5 dagen, 4 nachten
  Inclusief: privévervoer bij aankomst & vertrek, ontbijt, privédagexcursie met gids, lunch en entreegelden

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

  Heerlijk bijkomen in de binnentuin van je courtyard hotel in Beijing   Blijf in de Chinese sferen in je courtyard hotel in Beijing


 • Meerprijs wandelexcursie Chinese Muur

  chinese muur ongerestaureerdMaak in plaats van het geplande bezoek aan de Chinese Muur, een langere en pittige wandeling van Jiankou naar Mutianyu.

  De wandeling gaat over gerestaureerde én ongerestaureerde stukken van de Chinese Muur, met wat klim- en klauterwerk. De kans is hier groot dat je de muur soms voor jezelf hebt.

  Prijs: € 40,00 (meerprijs t.o.v. bouwsteenprijs)
  Duur: +/- 7 uur

  Inclusief: privévervoer, Engelssprekende privégids, lunch en entree (€ 12 per persoon)

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen


 • Bezoek Verboden Stad, Zomerpaleis, e.a.

  China Verboden StadDe excursie duurt ongeveer van 09:00 tot 17:00 uur. Ochtendbezoek aan het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad. Middagbezoek aan het Zomerpaleis en de Olympische tuinen met Bird’s Nest & Water Cube.

  Prijs: € 122,00 per persoon, op basis van 2 personen
  Duur: 09:00 tot 17:00 uur

  Inclusief: privévervoer, Engelssprekende privégids en entree (€ 12 per persoon)


 • Dagexcursie Tempels & Hutongs

  Dagelijks Leven in BeijingOchtendbezoek aan de Tempel van de Hemel voor de ochtendrituelen van de lokale Beijingers, met aansluitend een bezoek aan de Lama en Confusius Tempel. Middagbezoek aan de hutongs met o.a. een kijkje in een traditioneel huis met courtyard en een lunch bij een lokale familie.

  Prijs: € 96,00

  Inclusief: vervoer per metro/taxi, Engelssprekende privégids, lunch met lokale familie en entree (€ 23 per persoon)

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen


 • Fietstocht door de hutongs

  Beijing Fietsen FietsexcursieFietsexcursie met Nederlandse begeleiding.

  De fietsexcursie is geschikt voor wie in een relatief korte tijd een indruk wil krijgen van het leven in de hutongs en ook nog wat wil zien van een aantal hoogtepunten van Beijing. Je maakt de excursie in een klein groepje.

  Tijdens de fietstours van 3 uur leg je een afstand van 15 tot 16 kilometer af. De gids laat je kennis maken met het lokale leven in Beijing en verteld je over de geschiedenis van de hutongwijken. Het tempo van de fietstocht ligt vrij laag; deze wordt aangepast naar gelang de lokale dynamiek.

  Prijs: € 62,00
  Duur: 3-4 uur

  Inclusief: Nederlandse begeleiding en fietshuur.

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen


 • Wandeling door de hutongs

  Samen met je gids wandel je door de authentieke hutongs (oude wijkjes) van Beijing en langs de meren in het noorden van Beijing. Je loopt langs de beltoren en krijgt een rondleiding in de trommeltoren.

  Je maakt kennis met de traditionele levensstijl van de Beijingers.

  Prijs: € 54,00
  Duur: 4 uur

  Inclusief: Engelssprekende privégids en entree trommeltoren (€ 4 per persoon)

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen


 • Beijing Food Walk

  ‘s Avonds wandel je onder Nederlandse begeleiding langs verschillende restaurants waar je kennis maakt met de gevarieerde Chinese keuken.

  Je krijgt gerechtjes en thee geserveerd.

  Optioneel kun je de originele Peking eend ter plekke laten toevoegen voor 100 RMB per persoon extra.

  Prijs: € 71,00
  Duur: 4 uur

  Inclusief: Nederlandse begeleiding en kleine gerechtjes met thee.

  Prijs is per persoon, op basis van 2 personen


 • Extra nacht in Beijing

  Prijs hangt af van het gekozen hotel


Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Beijing”