Onze interactieve kaart is niet beschikbaar voor jouw mobiel. Als je een tablet hebt, draai deze dan horizontaal, of bezoek deze website op je computer.
china-xishuangbanna-hani-oogst-www.jouwchinareis.nl
china-xishuangbanna-tropische-bloem-tuinen-www.jouwchinareis.nlchina-xishuangbanna-akha-traditionele-sarong-vrouw-www.jouwchinareis.nlchina-xishuangbanna-jungle-regenwoud-trekking-www.jouwchinareis.nlDCF 1.0china-xishuangbanna-kleurrijke-gebouwen-www.jouwchinareis.nl

Xishuangbanna

Voeg bouwsteen toe

Deze bouwsteen staat in het teken van het Chinese regenwoud. Je maakt jungletochten en overnacht in een afgelegen dorp langs de Mekong-rivier.

De jungle van China

Tijdens deze bouwsteen ontdek je het kleurrijke Zuiden van China. Je maakt kennis met lokale bevolkingsgroepen die verwantschap hebben met de inwoners van Thailand, Laos en Birma. Tijdens deze bouwsteen maak je kennis met verschillende culturen en met natuur die je nergens anders in China ziet. De natuur van Xishuangbanna maak je van dichtbij mee tijdens een bijzondere wandeltocht door het regenwoud.

Avontuur langs de Mekong rivier

Langs de meanderende Mekong rivier maak je met een kundige gids een tweedaagse wandeltocht. Heel bijzonder is dat je overnacht in een klein dorp van de Dai-minderheid. De Dai zijn familie van de Thai en hebben hun eigen tradities en gebruiken. Je leert de mensen van dichtbij kennen terwijl je een nacht bij een gastgezin verblijft. Na de wandeltocht verblijf je een nacht in een ontspannen guesthouse dat midden in een botanische tuin ligt. Je ziet hier tropische planten die je nergens anders tegen komt. Weer helemaal opgeladen keer je terug naar de bewoonde wereld.

In Jinghong heb je de keuze uit twee hotels: Dai Resort Je kunt kiezen voor een prachtig resort in de stijl van de Dai, gebouwd op een heuvel met uitzicht over de Mekong rivier, een kort taxi ritje buiten Jinghong. Het is een kleinschalig Bed & Breakfast gebouwd van materialen van oude Dai huizen en gelegen tussen het tropische groen. Iedere kamer is uniek. De kamers zijn ingericht met Chinese antieke meubelen en met oog voor detail en zijn voorzien van een moderne badkamer. De Zwitserse eigenaren zullen je een warm welkom geven. Het ontbijt is inbegrepen, evenals het gebruik van gebotteld water, frisdranken en bier. Driesterrenhotel Alternatief kun je in de stad Jinghong zelf in een driesterrenhotel verblijven. Het hotel heeft een zwembad en ligt in het centrum. Het ontbijt is inbegrepen.

Duur

5 dagen, 4 nachten

Dag 1: Transfer van luchthaven naar het hotel in Jinghong.

Dag 2: Regenwoud trekking. Overnachting in Jinghong.

Dag 3: Wandeltocht langs de rivier Mekong naar een oud Dai-dorp, overnachting bij een Dai-familie thuis.

Dag 4: Wandeling langs theeplantages en kleine dorpjes, overnachting in Botanische tuin.

Dag 5: Transfer naar luchthaven in Jinghong.

Prijs

 • Verblijf in  karakteristiek Dai-resort in Jinghong: € 535,- per persoon, vanaf 2 personen (aanrader!)
 • Verblijf in 3-sterrenhotel in Jinghong: € 395, – per persoon, vanaf 2 personen.

 

Dag 1: Aankomst Xishuangbanna

Kleurrijke culturen

china-xishuangbanna-kleurrijke-gebouwen-www.jouwchinareis.nlMet het vliegtuig land je tegen het eind van de middag in Xishuangbanna, op de luchthaven van Jinghong. Vanuit de lucht kun je al zien dat dit deel van China heel anders is dan de noordelijker gelegen provincies. Xishuangbanna is het meest zuidelijke deel van China en ligt tegen de grens van Birma en Laos aan. Hier vind je China’s regenwoud, bewoond door mensen van diverse minderhedengroepen zoals de Dai, de Aini en de Ake. Op de luchthaven word je opgewacht door een chauffeur die je naar het hotel van je keuze brengt in Jinghong, de hoofdstad van Xishuangbanna. Je kunt kiezen voor een centraal gelegen driesterenhotel of voor een karakteristiek resort dat in de stijl van de Dai gebouwd is op een prachtige lokatie even buiten de stad. Nadat je in je hotel bent aangekomen, kun je de lokale zoete keuken proberen in één van de restaurants die Jinghong rijk is.


Dag 2: Jungletocht in China

Een bijzondere wandeling in China

china-xishuangbanna-akha-traditionele-sarong-vrouw-www.jouwchinareis.nlVandaag staat er een actieve jungletocht op het programma. Na het ontbijt maak je kennis met je Engelstalige gids. Samen met de gids reis je met de lokale bus over een hobbelige weg naar een Dai-dorp in het noorden. Na ongeveer anderhalf uur kom je aan in het dorp waar de junglewandeling begint. Het voetpad loopt langs een smalle bergrivier en leidt naar een waterval. Vooral in de regentijd (mei – oktober) is dit een prachtig plekje. Neem de tijd om alle beelden en geluiden in je op te nemen, even weg van de beschaving. Na een wandeling van ongeveer drie uur kom je weer terug in het Dai-dorp. Samen met je gids neem je weer de bus naar Jinghong. Hier heb je de tijd om zelf nog dingen te gaan bekijken of om lekker ergens een terrasje te pakken en de rest van de dag te relaxen.


Dag 3: De Mekong-rivier

Een wandeltocht langs de rivier

DCF 1.0Na het ontbijt ontmoet je je gids weer in het hotel. Er staat een tweedaagse wandeling op het programma door een prachtig gebied met kleine afgelegen dorpen. De dag begint met een busrit naar een mooi gelegen Dai-dorpje dat tussen het groen verscholen ligt aan de Mekong-rivier. Van hieruit begint een wandeltocht van ongeveer vijf uur langs de Mekong. Het pad gaat omhoog en omlaag maar je inspanningen worden beloond met schitterende uitzichten over de rivier en de heuvels en bergen. ’s Middags kom je aan in een 600 jaar oud Dai-dorp. Vrouwen dragen traditionele sarongs en hoeden van stro en de huizen zijn veelal van hout en bamboo gemaakt. In dit sfeervolle dorp overnacht je bij een Dai-familie in huis. Dichterbij het dorpsleven van zuidelijk China kun je niet komen. De omstandigheden zijn primitief.


Dag 4: Exotische planten en bomen

china-xishuangbanna-tropische-bloem-tuinen-2www.jouwchinareis.nlThee- en rijstvelden

Als je afscheid hebt genomen van je gastfamilie vervolg je je wandeltocht. Vandaag staat er een gemakkelijke wandeling van vier tot vijf uur op het programma. Je wandelt tussen de thee- en rijstvelden en langs rubberplantages en geniet van geweldige vergezichten.

Chinese Botanische tuin

Na de wandeling reis je samen met je gids per openbare bus naar Menglun. Je stap uit in in het dorp aan de Luosuo-rivier. Het dorp heeft een aantal restaurants, een markt en winkeltjes maar je gaat eerst naar je hotel. Via een voetgangersbrug loop je naar een eiland in de rivier, dat is getransformeerd tot een enorme botanische tuin. Hier, midden in een rijkdom aan exotische planten en bomen, slaap je in een eenvoudig guesthouse. De tuin is op haar mooist in de ochtend en avond en de kans is groot dat je het eiland met niet veel mensen hoeft te delen. Veel van de planten en bomen hebben een geneeskrachtige werking en sommige zijn al 1000 jaar oud.


Dag 5: Volgende China bestemming

Uiteraard heb je de tijd om een ochtendwandeling te maken door de wondere wereld van de tropische tuin. Hierna neem je afscheid en word je weer naar de luchthaven van Jinghong gebracht voor de reis naar je volgende bestemming.

 • Xishuangbanna resort

  Resort in de stijl van de Dai minderheid, gelegen buiten Jinghong in het midden van een botanische tuin. De meest uiteenlopende tropische soorten zijn hier te zien waarvan sommige al meer dan 1000 jaar oud.

  Prijs: € 535,00
  Duur: 5 dagen, 4 nachten
  Inclusief: privévervoer bij aankomst & vertrek, ontbijt, 3 privé dagexcursies met gids en lunch

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

    
 • Xishuangbanna driesterrenhotel

  Driesterrenhotel met buitenzwembad, gelegen in het centrum van Jinghong

  Prijs: € 395,00
  Duur: 5 dagen, 4 nachten
  Inclusief: vervoer bij aankomst & vertrek, ontbijt, 3 privé dagexcursies met gids en lunch

  Prijs per persoon (op basis van 2 personen)

    
Voeg bouwsteen toe

Reviews

Er zijn nog geen reviews.

Be the first to review “Xishuangbanna”