10 handige reisapps voor je reis naar China

Welke reisapps mag je zeker niet missen?

Smartphones en apps zijn niet alleen handig in Nederland, maar ook op reis kunnen ze goed van pas komen. Je kunt je smartphone gebruiken als kaart, reisgids, tolk, dagboek, camera, fotobewerker, rekenmachine en, oh ja, je kunt er ook nog mee bellen. Wij krijgen vaak de vraag welke reisapps we zelf gebruiken tijdens onze reizen naar China. Onze 10 favoriete reisapps, die onmisbaar zijn in China, zetten we hier voor je op een rijtje.

10 beste reisapps voor China

VPN app

China kent internetcensuur, waardoor niet alle websites bereikbaar zijn. Denk aan Google en Facebook, maar sinds kort ook Whatsapp. Wil je de thuisblijvers toch op de hoogte houden en jaloers maken met je foto’s en reisverhalen, dan kun je met een VPN app de internetcensuur omzeilen. Er zijn vele VPN apps, waaronder de gratis app Betternet.

Let op: China is steeds meer VPN apps aan het blokkeren, dus het kan zijn dat jouw gekozen app niet overal werkt. We raden daarom aan om verschillende VPN apps te downloaden, zodat de kans groter is dat er eentje bijzit die werkt.

Eén van onze favoriete reisapps voor China is Polarsteps

Polarsteps

Van alle reisapps is deze onze favoriet! Als je op reis gaat, is het leuk om precies terug te kunnen kijken waar je bent geweest. Polarsteps houdt via GPS tot in detail bij welke stappen je hebt gezet en je kunt hier je reisverhalen en foto’s kwijt voor een compleet plaatje. Ook leuk voor thuisblijvers om op de hoogte te blijven!

WeChat

Dit is de WhatsApp van China, maar dan veel uitgebreider. Chinezen gebruiken het ook als Facebook, Skype , Uber en Paypal, want je kunt met deze app ook betalen. Wij vinden het vooral handig voor communicatie met lokale contactpersonen tijdens jouw China reis.

XE Currency

Je kent het wel, jetlag, veel indrukken; soms schieten je hoofdrekenkunsten er nog wel eens bij in. Dan komt deze app goed van pas, want XE Currency helpt je valuta om te rekenen. De app kan ook offline gebruikt worden en gebruikt dan de laatst opgeslagen wisselkoers.

Vertaalapp

Google Translate is één van de betere vertaalapps, echter werkt deze in China niet zonder VPN verbinding. Goede alternatieven zijn Babelshot of Vocre, waarmee je tevens met je camera op woorden kunt richten om ze te vertalen. Erg handig in China, waar de meeste borden, straatnamen en menu’s in het Chinees zijn, en ook de mensen lang niet altijd Engels spreken. Met een vertaalapp (én een point-it boekje) lukt het toch om leuk contact te hebben met locals. Hilariteit gegarandeerd!

Eén van onze favoriete reisapps voor China: TimeTravelerJetlag app

China ligt een paar tijdzones voor op ons, waardoor een jetlag al gauw op de loer ligt. Je wilt je eerste dagen op reis natuurlijk zo min mogelijk laten beïnvloeden door vermoeidheid. Een Jetlag app, zoals Jet Lag Rooster of TimeTraveler, helpt je om snel aan het nieuwe ritme te wennen en de kans op jetlag verschijnselen te verminderen. Je kunt zelfs al voor de reis beginnen met het aanpassen van je slaapritme.

Tripadvisor

Niets is zo leuk als door straatjes slenteren en dat ene gezellige restaurantje vinden waar je heerlijk kunt eten en wordt ontvangen als een koning(in). Heb je daar even geen tijd voor of zie je in de grote steden door de bomen het bos niet meer, laat je dan adviseren door Tripadvisor over de beste eetgelegenheden. De leukste accommodaties en excursies hebben wij natuurlijk al voor je uitgezocht!

Splitwise

Reis je met familie of vrienden, maar geen zin in een gezamelijke pot? Met deze app kun je uitgaven registreren en na de reis eerlijk verdelen.

Douane app

Stel, je komt een geweldig souvenir tegen tijdens je reis door China, maar je weet niet zeker of het Nederland in mag. Je wilt voorkomen dat het op de luchthaven wordt afgepakt en dat je een boete krijgt. In de Douane app kun je controleren of het product zonder problemen ingevoerd mag worden in Nederland.

Maps.me

In de miljoenensteden van China is het makkelijk verdwalen. Met deze app heb je offline navigatie bij de hand, zodat dit niet gebeurt. Google Maps is ook een uitstekende navigatie app, echter heb je hier een VPN app voor nodig in China.


Kun je niet wachten om deze handige reisapps te gebruiken tijdens een reis door China? Kijk dan bij onze bouwstenen om jouw ideale Chinareis zelf samen te stellen. Uiteraard staan ons China reisspecialisten voor je klaar om prangende vragen te beantwoorden en je te voorzien van insider tips!

Lees meer verhalen