Visum China aanvragen | benodigdheden

paspoort en visum china aanvragen

Wanneer een visum China aanvragen?

Wanneer je op vakantie wilt naar China, moet je als Nederlander of Belg een visum voor China aanvragen.

Dit lijkt vaak een hele opgave, maar laat je door de vele richtlijnen vooral niet afschrikken om naar China te gaan. Wij maken het graag makkelijk door je een duidelijk overzicht te geven.

Zelf doen VERSUS Uit handen laten nemen

Je kunt ervoor kiezen om een visum China zelf aan te vragen of alles uit handen te laten nemen door een visumdienst.

Doe je dit zelf, dan breng of stuur je het aanvraagformulier samen met de nodige documenten naar het Visa Application Center in Den Haag of Brussel. Hier kun je (wanneer alles correct werd ingediend) enkele werkdagen later je paspoort met visum China weer ophalen.

Wil je zelf een visum China aanvragen? Houd er dan rekening mee dat de Chinese consulaat de richtlijnen voor het aanvragen van een visum China regelmatig wijzigt. Daarnaast blijft er ook altijd een onzekere factor, waarbij je geen garantie hebt dat het visum effectief klaar zal zijn op de opgegeven data. Houd verder ook rekening met eventuele Chinese feestdagen en sluitingsdagen van het consulaat.

Zoals je merkt, kan een visum China aanvragen soms een hele karwei zijn. Veel reizigers kiezen er dan ook voor om deze aanvraag volledig uit handen te laten nemen. Zo word je bijgestaan bij het invullen van het aanvraagformulier en krijg je duidelijk mee welke documenten er nodig zijn.

Een visumdienst is ook op de hoogte van de meest recente richtlijnen en kijkt zorgvuldig na of alle documenten in orde zijn, alvorens de aanvraag in te dienen. Zo kun je alvast uitkijken naar de start van je Chinareis, zonder je zorgen te hoeven maken over hoe en waar je een visum China moet aanvragen.

Ook bij Your Planet kun je ervoor kiezen om je visum zelf aan te vragen, of dit door de visumdienst waar we mee samenwerken uit handen te laten nemen.

Benodigdheden om een visum China aan te vragen

Voor een toeristische reis naar China heb je de volgende documenten nodig:

 • Een paspoort
  • met minstens drie lege visumpagina’s
  • dat nog minstens 6 maanden geldig is na het verblijf in China
 • Een volledig en correct ingevuld en ondertekend aanvraagformulier
 • Een recente pasfoto in kleur
 • Een dag-tot-dag reisschema (wij voorzien dit indien je jouw Chinareis door ons laat organiseren)
 • Een bevestiging van elke hotelreservering voor iedere nacht (wij voorzien dit indien je jouw Chinareis door ons laat organiseren)
 • Een bewijs van inreis en uitreis (wij voorzien dit indien je jouw Chinareis door ons laat organiseren)
 • NIEUW: Een werkgeversverklaring

Op zoek naar reisinspiratie?

Nu blijkt dat een visum China aanvragen helemaal niet zo moeilijk is en gewoon uit handen kan genomen worden, ben je misschien klaar om je te laten inspireren voor een reis door dit fascinerende land?

Neem een kijkje op de landkaart van China en laat je inspireren door onze vele bouwstenen.

Wil je ergens naartoe, maar zie je het niet op onze landkaart staan? Neem dan gerust contact op met één van onze China reisspecialisten via info@yourplanettravel.nl en wij adviseren je graag.

Nog meer vragen over China?

Heb je nog meer vragen over reizen door China? Vraag dan gratis onze Stargids China aan!

Heb je na het lezen van onze Startgids China nog vragen? Dan helpen onze China reisspecialisten je uiteraard ook graag persoonlijk verder.

Lees meer verhalen