Prachtige familiereis door het veelzijdige China

Reisperiode: 21 juli t/m 13 augustus 2017
Reizigers: familie Jansen
Vakantiebestemming: China
Bouwstenen: Beijing, Xi’an, Jiuzhaigou, Chengdu, Yangshuo, Ping’an en Hong Kong
Reisduur: 24 dagen


Prachtige familiereis door China

We zijn al weer even thuis van een prachtige rondreis door China en als ik een beetje de foto’s doorkijk denk ik elke keer weer ‘Oh ja, dat hebben we ook nog gedaan!’.

Thee plukken Yangshuo familiereis

Thee plukken in Yangshuo

Your Planet heeft de reis fantastisch voor ons geregeld. Iedere chauffeur en gids stond op de afgesproken tijd voor ons klaar, iedere gids wist ook ons reisschema en kon onze vragen beantwoorden.

De hotels zaten meestal in het centrum van de stad, of anders op een andere perfecte locatie en zelfs bij een omboeking van hotel op het laatste moment ging alles prima. Echt top!

Behulpzame Chinezen

Chinezen zijn ontzettend aardig en behulpzaam en willen je met alle liefde helpen, zelfs als je geen woord Chinees spreekt en zij geen woord Engels spreken.

Guilin ontmoeting met summer school students familie Jansen

We moesten er een beetje aan wennen dat je overal wordt aangestaard en op de foto wordt gezet (gevraagd of ongevraagd) maar hier hebben we uiteindelijk alleen maar om moeten lachen.

De veelzijdigheid van China

Het land is prachtig en is zo veelzijdig dat we elke keer dat we een vliegtuig, trein of bus uit kwamen weer het gevoel hadden alsof we in een totaal ander land terecht waren gekomen. Van het getoeter en Chinees gekakel in drukke miljoenensteden tot 5 uur wandelen in rijstvelden waarbij je een handjevol mensen tegen komt.

Hong Kong miljoenensteden

Hong Kong

Boekenwinkel Chengdu

Boekenwinkel Chengdu

Van een hypermoderne Chinese stad als Chengdu of Hongkong tot eeuwenoude culturele bouwsels als de Chinese muur, Verboden Stad en het Terracotta leger in Xi-An, alles is tijdens onze reis voorbij gekomen.

Xi An Terracotta leger familiefoto

Terracotta Leger Xi’an

Beijing Verboden Stad familiereis

Verboden Stad Beijing

We hebben watervallen en helder blauwe meren gezien, we zijn verrast door alle rust, parken en laagbouw in Beijing, we zijn op bezoek gegaan bij de onhandige, maar superschattige panda’s in Chengdu, we hebben gevaren door het surrealistische Karstgebergte, we hebben enorme Boeddha’s gezien en zijn naar tempels geklommen, en nog veel meer. Te veel om op te noemen eigenlijk….

Karstgebergte Yangshuo bootjes

Karstgebergte Yangshuo

Huanglong familiereis

Huanglong Nationaal Park

Wandeling Tai O Hong Kong

Wandeling Tai O Hong Kong

chinese muur familie jansen

Hoogtepunt de Chinese Muur

Eén van de hoogtepunten tijdens onze reis was natuurlijk de Chinese muur.

Your Planet had een geweldige excursie voor ons geregeld waarbij we van een met planten begroeid en soms moeilijk begaanbaar ongerestaureerd deel van de muur naar het perfect onderhouden en toeristische gerestaureerde deel liepen. Het was ontzettend leuk om deze twee kanten te zien.

Waar we bij het eerste deel met een houten krakkemikkig trappetje op de muur klommen en een paar uur lang bijna niemand tegen kwamen, waren bij het gerestaureerde deel alleen maar winkeltjes, toeristen en een kabelbaantje om naar beneden te komen.

 

Nóg een hoogtepunt, Ping’an

Een ander hoogtepunt van de reis waren de rijstterrassen in Ping’An.

Ping An rijstvelden

Rijstvelden Ping’an

We hebben een heerlijk lange wandeling gemaakt van het ene dorpje naar het andere door al die lagen met rijstvelden heen. De wandeling zelf was geweldig, over een niet altijd even goed begaanbaar pad, …. en daar houden wij juist van! Maar vooral ook het uitzicht was echt prachtig!

Heel erg bedankt voor al jullie inspanning om deze reis voor ons mogelijk te maken!

Groetjes,

Familie Jansen

Lees meer verhalen