Het mooiste strand van Hong Kong | Tai Long Wan

Hike naar Tai Long Wan, het mooiste strand van Hong Kong

In Hong Kong vind je verschillende eilanden met stranden waar je kunt relaxen. Veel van deze stranden zijn echter niet echt idyllisch of overvol met toeristen uit het Chinese vasteland.

Wil je echt naar het mooiste strand van Hong Kong? Dan moet je er wel wat voor over hebben. De mooiste stranden zijn enkel te bereiken na een wandeling. Met de vaak vochtige warmte is dit in Hong Kong niet altijd ideaal, maar zeker de moeite waard!

Op aanraden van de lokale bevolking ging reisspecialist Hanne naar Tai Long Wan. Na een milde hike in de zomerse hitte, werd ze beloond met bijna verlaten stranden, lekker eten, een frisse duik en een leuk boottochtje.

observaroty Tai Long Wan trail

Tai Long Wan

Tai Long Wan bevindt zich in New Territories en wordt vaak het mooiste strand van Hong Kong genoemd. Eigenlijk kunnen we niet spreken van één strand, aangezien Tai Long Wan bestaat uit vier stranden die met elkaar verbonden zijn door een wandelpad.

Strand 1: Sai Wan

Sai Wan is het eerste strand dat je zult tegenkomen op de Tai Long Wan wandeling. Op deze plek kun je rustig genieten van een lekker drankje of een hapje en even uitrusten op het strand. Voor wat actiever plezier kun je ook zwemmen in het warme water of een surfboard huren. Door de goede faciliteiten en relatief korte wandeling, is dit strand het populairst.

Sai Wan het mooiste strand van Hong Kong boten

Tip: Vanuit Sai Wan kun je ook landinwaarts naar de watervallen bij Sheung Luk. Op ongeveer 20 minuten sta je zo van het strand bij een natuurlijk zwembad en enkele prachtige watervallen.

Strand 2: Ham Tin

Ham Tin is het bekendste strand dat door de lokale bevolking het mooiste genoemd wordt. Vanuit Sai Wan wandel je ongeveer 40 minuten naar Ham Tin. Ook hier kun je genieten van een fris biertje in het plaatselijke restaurant.

Tip: Ben je helemaal weg van Sai Wan of Ham Tim? Dan kun je ter plekke ook een tent en kampeermateriaal huren om er de nacht door te brengen.

Sai Wan mooiste strand van Hong Kong kamperen

Strand 3: Tai Wan

Ben je nog niet moe gewandeld en wil je nog meer mooie stranden zien? Ga dan verder en na ongeveer 15 minuten kom je al aan bij Tai Wan. Dit strand heeft geen eet- of drinkfaciliteiten en is daardoor minder toeristisch.

Sai Wan go pro

Strand 4: Tung Wan

Het rustigste strand, op 40 minuten lopen van Tai Wan, is Tung Wan. Hier kun je genieten van de stilte na een lange wandeling. Houd er rekening mee dat ook hier geen eet- of drinkfaciliteten zijn.

Hoe ga je naar het mooiste stand van Hong Kong?

Zoals je al begrepen hebt, kun je enkel naar Tai Long Wan wanneer je eerst een stuk wandelt. Op een warme dag kan dit best vermoeiend zijn, maar je zult beloond worden met prachtige uitzichten en mooie stranden.

De wandeling naar de vier stranden van Tai Long Wan start aan het Sai Wan Paviljoen. Hier volg je het (enige) wandelpad, waarna je na ongeveer 40 minuten aankomt op het eerste strand.

Om aan het Sai Wan Paviljoen te komen, kun je best eerst naar het stadje Sai Kung in New Territories reizen. Sai Kung heeft geen metrostation. Wil je met het openbaar vervoer, dan kun je naar het dichtstbijzijnde metrostation reizen (Diamond Hill of Choi Hung) en van daaruit een bus naar Sai Kung nemen.

Vanuit Sai Kung gaan er minibusjes naar het startpunt van de wandeling, maar het is niet gemakkelijk om die busjes te vinden. Daarom raden we aan om vanuit hier een taxi te nemen. Het effectieve startpunt van de wandeling is het Sai Wan Paviljoen.

Tip: Wanneer het weer het toelaat, kun je vanaf de stranden Sai Wan of Ham Tin per (speed)boot terug naar de pier van Sai Kung. Een leuke ervaring! Vanaf de pier van Sai Kung kun je de bus weer naar verschillende plekken in Hong Kong.

taxi boot tai long wan zonsondergang

Wil jij ook het mooiste strand van Hong Kong bezoeken?

Overweeg je een bezoek aan het mooiste strand van Hong Kong in jouw volgende China reis op te nemen? Met onze bouwsteen Hong Kong verblijf je enkele dagen in deze prachtige wereldstad en heb je voldoende tijd om Tai Long Wan te bezoeken. Vraag gratis je reisvoorstel aan en wij laten je zien hoe dit allemaal in je reis past.

Heb je vragen over Tai Long Wan en het mooiste strand van Hong Kong, twijfel dan niet om via info@yourplanettravel.nl contact op te nemen met onze China reisspecialisten. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar op 035 7724396.

Lees meer verhalen