Meteen naar de inhoud

Chinese Muur Geschiedenis

Geschiedenis van de Chinese Muur

Weinig bouwwerken spreken zo tot de verbeelding als China’s Grote Muur. Iedereen die China bezoekt, zal ongetwijfeld de Grote Muur willen zien. Voor de meeste rondreizen of georganiseerde vakanties is de Grote Muur een bezienswaardigheid die u niet mag missen. Hier volgt wat achtergrondinformatie en advies voor uw reis naar China.

De Chinese Muur heeft een lange en roemruchte geschiedenis.

Keizer Qin verenigde China meer dan 2.200 jaar geleden, zoals blijkt uit de terracotta soldaten in Xi’an. Bestaande barrières, bedoeld om provinciale rijken te beschermen, werden door hem omgevormd tot een Grote Muur. Hij had 300.000 man in dienst om het project, dat tien jaar duurde, te voltooien. Het doel was de nomaden (uiteindelijk bekend als Hunnen), die de welvarende Chinese steden als een verleidelijk doelwit voor plunderingen zagen, tegen te houden.

De Muur, die meestal een hoge aarden wal was, raakte in de zesde eeuw in verval. Na het Mongoolse Rijk kwam in de 14e eeuw een Chinese dynastie, de Ming, op de troon. Het was een welvarende periode. Gebouwen zoals de Verboden Stad en de Tempel van de Hemel dateren uit deze periode. De herbouw van China’s Grote Muur was echter de belangrijkste onderneming. Stenen, versterkingen, wachttorens en bakstenen torens werden gebruikt om de muur te versterken. Vlaggen en vuren werden gebruikt om snel langs de Muur te communiceren.

De Chinese Muur ligt vlakbij Beijing.

Veel toeristen komen om de Grote Muur bij Peking, de hoofdstad van China, te zien. Aan de noordkant slingert hij om de stad heen. Hij kan op een aantal plaatsen worden bezichtigd.

Lees ook:  Hoofdstad China Beijing

Badaling, 65 kilometer ten noordwesten van Beijing, is de meest populaire bestemming. Verschillende groepen bezoeken de Badaling Grote Muur, maar het kan er nogal druk zijn, vooral met Chinese toeristen die in eigen land op vakantie zijn.

De Grote Muur in Mutianyu, 75 kilometer ten noordoosten van de stad, is een geweldige keuze voor uw China rondreis. In 2015 is het bezoekerscentrum uitgebreid verbouwd, is er een kabelbaan geïnstalleerd en is de Muur prachtig gerepareerd en slingert zich een weg door de heuvels.

Wie bereid is iets verder te rijden naar Simatai of Jinshanling, 125 kilometer ten noordoosten van Beijing, kan de Grote Muur zien. Beide passages zijn heel mooi. De Muur kruipt over de bergkammen. Zowel vanuit Simatai als vanuit Jinshanling kunt u met een kabelbaan naar de top. In Jinshanling kun je een heel eind over de niet gerestaureerde delen van de Muur lopen als je een zware klim wilt maken.

De Chinese Muur is ook in andere delen van het land te vinden.

De ruïnes van de Muur zijn in China op verschillende plaatsen te zien. Het kan een lemen muur zijn die door de tijd en erosie is verwoest, of het kan een deel zijn dat tijdens de Ming-dynastie werd versterkt en dat prachtig bewaard is gebleven.

Het westelijke uiteinde van de Muur wordt soms aangeduid als Jiayuguan in de provincie Gansu. Tijdens de Ming-dynastie diende de grote versterking van de Jiayu-pas als de westelijke grens van het Chinese Rijk.

De Grote Muur in Shanhaiguan daarentegen strekt zich uit tot in de Gele Zee in het oosten. Deze plaats was van strategisch belang omdat ten noorden van de Muur nomadische volkeren woonden die af en toe het keizerrijk aanvielen. Zowel het enorme fort aan de pas als de ‘Drakenkop’ aan de zee kunnen worden bezocht.

Lees ook:  Chengdu Shuangliu Luchthaven

Tot slot een bijzondere aanbeveling. Als u China en Noord-Korea combineert, kunt u een stop maken in Dandong, de grensstad van China. Als u hier een dag doorbrengt, zult u niet alleen getuige zijn van de beroemde Yalu-brug en herinneringen aan de Koreaanse oorlog. U kunt ook de Grote Muur van Hushan (Tijgerberg) bezoeken.