Ons hoogtepunt voor China was het bezoek aan de Kung Fu school

Reisperiode: 31 oktober t/m 14 november 2016
Reizigers: Lous, Yorik, Ivar en Piet 
Vakantiebestemming: China
Bouwstenen: Beijing, Datong, Pingyao, Luoyang (& Kung Fu) en Xi’an
Reisduur: 15 dagen


Mischa,

Nu de jetlag wat is weggeëbd een berichtje over onze reis naar China. Het was kort gezegd; geweldig.

China: een ontzettend variërend land

Een prachtig gevarieerd land met nog grote problemen maar ook heel interessante oplossingen. Op het gebied van cultuur hebben we hele mooie dingen gezien, in supersnelle treinen gereisd, zere keel gekregen van de lucht verontreiniging, maar ook ontroerende taferelen van oude mensen die op straat kaarten.
En dat alles hebben we kunnen meemaken door jullie perfecte organisatie. Elke keer waren we verrast over het feit dat de taxi er weer stond, de gids erg aardig en behulpzaam was en bijna alle hotels waren een plaatje.

Ons hoogtepunt…

Het hoogtepunt voor ons was het bezoek aan de Kung Fu school. Basic maar heel bijzonder om dat op zo’n indringende manier mee te mogen maken. Andi was een prima gastvrouw, ondanks dat ze niet mee kon naar de Shaolin tempel. Overigens hoefden wij voor die ene dag niet persé een uniform aan te schaffen.

Ook de bezoeken aan Pingyao en Datong en Xi’an waren een schot in de roos. Op eigen initiatief hebben we in Datong ook de oude nieuwe stadsmuur bezocht. Dit was naar aanleiding van de BBC documentaire The Chinees Mayor. Heel bijzonder om met eigen ogen te zien hoe een burgemeester daar een zeer ambitieus bouwproject heeft gerealiseerd, waarvan je je kunt afvragen of dat iets gaat opleveren voor de bevolking.

Puntjes van kritiek zijn slechts de taxichauffeurs die ons van Zhengzhou naar de Kung Fu school brachten. We werden zonder overleg in twee taxi’s gepropt en reden met zeer hoge snelheid.

Kortom wij willen jullie bijzonder bedanken voor de voorbereiding en planning van onze reis. Wij durven jullie zonder meer aan te bevelen bij anderen.Succes met jullie bedrijf.

Met vriendelijke groet,

Lous, Yorik, Ivar en Piet Janmaat

Ons bezoek aan Hanede Klooster in Datong was een schot in de roos.

De familie Janmaat tijdens hun bezoek aan het Hangende Klooster in Datong

Vind hier nog meer Kung Fu ervaringen van onze reizigers…

We werden helemaal opgenomen in de Kung Fu school

Kung Fu in het Shaolin klooster en de Longmen Caves, onze ervaringen

Nog nooit zoveel indrukken, ervaringen en belevenissen meegemaakt


Lees meer verhalen