Met volle teugen genieten van de rust op de Grote Muur

Reisperiode: 6 juli t/m 28 juli 2016
Reizigers: Manon en Freek
Vakantiebestemming: China
Bouwstenen: Beijing, Xiahe, Langmusi, Jiuzhaigou & Huanglong, Chengdu, Yangshuo en Hong Kong
Reisduur: 23 dagen


Beste Mischa,

Natuurlijk zijn we bereid om onze ervaringen te delen.

Allereerst de complimenten richting jou/jullie voor de organisatorische aspecten: bij elke chauffeur, gids, treinkaartje (en reis) en hotel is alles in principe soepel verlopen. De reis in stukjes gehakt, zijn dit in het kort onze ervaringen:

Beijing & De Grote Muur:

We vonden het erg prettig dat we kleinschalig en goed verzorgd tussen de locals in een hutong zaten en toch dichtbij de gigantische supermarkt/bank/restaurants/bezienswaardigheden etc. We hebben hier bijna geen Westerse toeristen gezien (op één hand te tellen), wat de reiservaring extra speciaal maakt. Uiteraard waren er wel veel Chinese toeristen op de populaire locaties zoals het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad. Ook was het erg fijn dat we op een rustig stuk van de Grote Muur hebben gelopen, waardoor we ons eigen tempo konden aanhouden en met volle teugen konden genieten van de rust, het natuurschoon en het indrukwekkende bouwwerk. Dit was zeker de iets langere autorit waard!

Grote Muur China

Xiahe:

Het fijne hotel is goed lopend bereikbaar vanaf het busstation, het was na Beijing wel even een verassing om in het Nederlands onthaald te worden, maar heel fijn dat we weer eens verbaal konden communiceren. Mooie tocht door de graslanden (we hadden pech met een regenachtige dag, maar ook dan de moeite waard).

China Xiahe graslanden

Langmusi:

Leuke authentieke dorpsstraat met allerlei eetgelegenheden, een bakkerij met heerlijke baksels. Vanuit hier loop je zo de heuvelachtige natuur in (met of zonder paard), dus een mooie uitvalsbasis. Persoonlijk hadden we het hier na één dag wel gezien, omdat het niet bijster groot is. We hadden het gevoel in een ‘spookhotel’ te overnachten, dit omdat er alleen twee jonge dames achter de receptie stonden waarmee we niet goed konden communiceren, het licht overal uit was, de stroom er elke dag wel een paar uur achtereen uit lag, het hotel relatief groot was en aan de rand van het stadje lag. Mits er een degelijk alternatief is, zouden we wellicht eerder een kleinschaliger hotel aanbevelen, maar de vraag is of dit alternatief er is en wat persoonlijke wensen van anderen zijn. Het ontbijt in Black Tent Café was heerlijk, meer dan genoeg keuze en een heerlijke centrale locatie in de ochtendzon.

Jiuzhagou:

Op een locatie waar je het niet meer verwacht, hoog op een steile heuvel een mooie, authentieke homestay. Heel simpel qua voorzieningen, maar een heel warm ontvangst en goede verzorging. Dit was persoonlijk één van onze mooiste plekjes waar we verbleven. De natuurparken waren erg mooi en hebben we zeker van genoten, wel vonden we het soms wat eentonig worden en denken wij dat het beter is om deze plekken in de zomer te vermijden i.v.m. de grote groepen Chinese toeristen.

China huanglong

De overnachting in Songpan was prima. Ik zou deze echter niet aanraden voor langere overnachtingen. Dit i.v.m. de gevaarlijke douche. De aansluiting voor warm water d.m.v. elektriciteit hangt onder de douche. Wel was het een ideale locatie voor de overnachting en het vroege vertrek, want je slaapt naast het busstation.

Chengdu:

In Chengdu hebben wij ontzettend genoten. Het was leuk om de panda’s te bezoeken (fijn dat we al iets voor 8.00u op locatie waren). Het was een super mooi, luxe hotel met hele vriendelijke medewerkers. Ook de locatie waar we zaten was ideaal. We hebben daar ook van het lokale eten geproefd, wat toch echt wel iets te spicy voor ons bleek.

China, Chengdu panda

Yangshuo

Prima verblijf, wat wij alleen wel jammer vonden was dat er alleen maar Nederlands om ons heen gesproken werd. Dat was wel heel anders dan wat wij hiervoor gewend waren, dus we waanden ons qua taal al weer bijna thuis. Qua omgeving absoluut niet, want het was enorm warm in een super mooie omgeving waar wij erg van genoten hebben!

China yangshuo

Hongkong

Ook dit was weer een bijzondere ervaring om mee te maken. Vanuit het hotel was alles prima met openbaar vervoer te bereiken en hebben wij een zeer aangenaam verblijf gehad. Hier is echt voor ieder wat wils.

China Hong Kong

Al met al hebben wij zeer genoten van onze reis en willen we je bedanken voor de organisatie er van! Hierdoor hebben wij onbezorgd kunnen genieten. We zullen Your Planet dan ook zeker aanraden bij de geïnteresseerden.
Groeten,

Freek en Manon

Lees meer verhalen