Shaolin klooster en de Longmen Caves, onze ervaringen

Reisperiode: 1 t/m 30 april 2016
Reizigers: Irving en Linda
Vakantiebestemming: China
Bouwstenen: Beijing, Pingyao, Luoyang, Xi’an, Chengdu, Lijiang, Shangri-La & TLG, Kunming, Guilin, Yangshuo & Ping’an en Hong Kong
Reisduur: 30 dagen


China

Hierbij ons verslag van onze trip naar het Shaolin klooster en de Longmen Caves. Het was voor ons een hele leuke bouwsteen en graag geven we enkele tips.

Onze tips

Ons advies is om doordeweeks naar dit klooster te gaan zodat je de studenten volop kan zien trainen (in het weekend zijn ze vrij). Maar doordat wij in het weekend verbleven, kregen wij dan wel weer privéles van een KungFu meester. Ten tweede is het een vol programma dus als je ook wat vrije tijd wilt hebben om naar Kung Fu te kijken bij de studenten of naar een demonstratie heb je niet genoeg tijd en heb je een dag extra nodig. Dus als het in je programma past, raden we je aan om een dag langer te blijven.

Wij vonden de autorit vanuit het treinstation naar het klooster best lang (iets meer dan 2 uur) en als deze in de avond is na een lange treinreis is het best een zware dag en kom je laat aan bij het klooster.

Het hotel en het eten is vrij basic t.o.v. de rest van de reis. Was absoluut geen probleem voor ons. Je eet mee met de rest van de studenten wat z’n charme heeft. Daardoor leer je een hoop over wat mensen beweegt om de Kung Fu leer te volgen.

Shaoling klooster

De rest van de reis

Over de rest van de reis zijn we ook enorm tevreden. De gidsen waren goed. Spraken goed Engels en wisten veel van de excursies die we op dat moment deden.

De excursie bij Erik in Lijiang kan wat ons betreft uitgebreider. De fietstocht was kort en we hebben niet alle dorpjes bezocht volgens mij. Hij doet de excursie zelf wat lastig kan zijn omdat hij ook de eigenaar is van het guesthouse. We werden leuk ontvangen met een kleine theeceremonie.
Over met name de lokale contactpersonen/gidsen Andi, Andrew en Lisa waren we erg tevreden. Ze wisten veel van de omgeving en zijn bereid extra’s te doen ondanks dat dat niet in het programma zat. Ze dachten met je mee en hielpen je goed op weg met allerlei vragen.

Over de hotels waren we over ook erg tevreden. Alleen in Chengdu was het ietsje minder maar dat kwam ook omdat daar niets in het Engels te krijgen was. Personeel sprak nauwelijks Engels en er was geen Engelse kaart van de stad dus het was moeilijk om plaatsen te bezoeken.

Pingyao en Xi’an waren erg leuk en heel mooi. Ook het guesthouse in Lijiang zag er goed uit en heeft een mooi uitzicht over de stad.

Gr. Irving en Linda

 

Lees meer verhalen