Zhangjiajie Scenic Area

 

Zhangjiajie Scenic Area

Zhangjiajie-Scenic-area-www_jouwchinareis_nlVoor ons westerlingen kan de naam Zhangjiajie lastig te uit te spreken zijn. Als je het fonetisch zou opschrijven zou het er zo uitzien: ‘Djangdjadjuh’. Het wonderlijke natuurfenomeen Zhangjiajie, inspiratiebron voor de animatiefilm Avatar, is gelegen in de provincie Hunan in Zuid China. Dit ligt op op ongeveer 270 kilometer van de provinciale hoofdstad Changsha. De vingervormige bergen maken Zhangjiajie één van de meest sprookjesachtige plekken in China. Vooral wanneer er lage bewolking rond de basis van de pieken ligt, lijken de “vingers” wel te zweven, zoals de bergen in de film Avatar.

Wat maakt Zhangjiajie zo bijzonder?

Zhangjiajie Scenic Area is een immens en veelzijdig gebied, met prachtig natuurschoon. Het Zhangjiajie National Forest Park bijvoorbeeld, is een park van ongeveer 480.000 vierkante meter met daarin nog weer diverse andere parken. Het gebied is dus niet in één dag te bezichtigen en om de diversiteit te ontdekken, raden wij aan om hier minstens twee volle dagen te verblijven. Daarbij is het een aanrader om met een gids op pad te gaan zodat je samen kunt kijken welke parken je wenst te bezoeken.

Hoe er te komen?

Zhangjiajie is redelijk goed te bereiken; vanuit grote steden Beijing, Chengdu, Shanghai en Guangzhou kun je per nachttrein of binnenlandse vlucht direct naar Zhangjiajie reizen. Maar er zijn ook wat minder bekende routes bijvoorbeeld met een nachttrein vanuit Zhengzhou, waar je eerst het Shaolin Kung Fu Klooster kunt bewonderen, of je reist per highspeedtrein vanuit Guilin naar Changsha. Hier kun je dan weer per privétransfer of expresbus naar Zhangjiajie reizen.

Er zijn diverse mogelijkheden om Zhangjiajie aan jouw reis te koppelen. Ben je nieuwsgierig naar de avatar ervaring in Zhangjiajie? Stuur een mailtje aan info@yourplanettravel.nl. Eén van onze reisspecialisten helpt je graag verder bij het ontwikkelen van jouw unieke REIS!

 

Lees meer verhalen